düğün tarihim

Yukarda öyle yazıyo valla :)

yok elmiciğim kız kendi takılarımı kendim yapıcaz eşim alacak kaynanam alamıcak diyor. Zaten görümcesinin takılarını kendi kaynanası yapar yani. Artık hediye bilezik filan takması gerekir tabi ağabeyinin de ama bilmiyorum bu durumda nasıl olur ancak ailenin durumu yokmuş hem kız evlendiriyor hem oğlan. Kızın çeyizinin tam olması lazım ele güne karşı tabii kaynana kızına yapabilir bu yüzden geri eşyalarını onlarda kocasıyla öderler. Burada da kız tabi çeyizini yapacak kendi evlerine aldıkları eşyaları da kaynanası değil onlar ödeyecek ama biraz da arada iki hafta var diye ilgi bölünecek biz arka planda kalıcaz diye düşünüyor sanırım ama onların düğün tarihi önce zaten. Ona gelenler görümceye de gider sorun olmaz ama takı takanlar bölünür diye düşünüyor sanırım. :31:

Çifte standart hoş bir durum değil, oğlan evlenirken ben karışmam diyip kızın hiç bir eksiğini bırakmıyorsan diğer evlat alınır bu duruma iki iki dört bu kadar yani, :ssz:

Bende çiftlerin kendilerinin evlenebilmesinden yanayım, yardım etmek isteyen aile zaten eder, ama bir tarafa yok deyip diğer taraf için ortaya koyuyorsa o durum bana da ters geliyor.
:19:

kusura bakmayın ancak cevap verebiliyorum.
ben kolay kolay bu konularda sorun çıkaran biri değilim ama yapılanlar artık germeye başladı. daha önceki bir tarihte yapılmasına izin vermeme gibi bir durum da yok, ama biz o tarihleri konuştuğumuzda alınmak istenen tarih için onlar çok erken ,işlerimizin en yogun olduğu dönem demişlerdi sonra kızı almak istediğinde sıkıntı yapmadılar. ikincisi düğün tarihim nişanımın olduğu gün kararlaştırıldı ve görümcemin nişanlanacağını bırakın erkek arkadaşı olduğunu bilmiyordum. nişanımın olduğu gün kızın benden bir bir iki ay sonraya evlenmeyi düşündüğünü öğreniyorum.

aslında arada iki hafta değil de bir bir buçuk ay olsaydı bu kadar gerilmezdim. bir de ne yazık ki kv dengeyi sağlayamıyor. mesela çocuğun ne iş yaptığını, kaç yaşında olduğunu nişanlım bana soruyor. arada kalıyorum artık. benim nişan evde oldu ki evde olabilecek en iyi şekilde olmasına rağmen görümcem biraz çatpat konuşur yanımda sürekli beğenmediğinden falan bahsetti, o kadar şey söyledi kv min sesi çıkmadı hiç.

düğün tarihleri nişanları belirlenmeden önce alındı ve bize hiçbir şekilde sorulmadı, sizin için sıkıntı olur mu diye. herkes hoş karşılamayabilir yani durumu.

bir de bu ilgi meselesi hakkikaten çok daha fazla can sıkıcı. tamam maddi anlamda hiçbir destek beklemiyorum ama sonuç olarak her iki tarafa yetişilemeyecek, her şey üst üste gelecek.

bir de durumu çok iyi olan aileler için de zor olabilir iki düğünü bu kadar kısa sürede yapmak.

kv nin karışmamasına gelince ya anne şunları almayı düşünüyorum bunları yapacağız falan diye konuşuyorum nasıl bilirseniz öyle yapın diyor. bir zaman sonra artık ne haliniz varsa görün tavrı gibi oluyor.

valla o kadar sıkıldım ki nişanlımı üzmek istemesem nikah kıyıp geçeceğim aslında o kadar gerildim strese girdim.

bu arada görümcemin düğününü biz yapmayacağız yahu o nereden çıktı, gerçi düğünden sonra yüklü bir ödemeleri olacakmış önceden bir borçları varmış yardım etmeyi düşünüyor nişanlım ama onu şimdilik sorun yapmıyorum. şu düğün stresi geçsin onu da stres yapacak zaman gelir artık

Son düzenleme:

bellikiii görümce kıskanç oğaln ewlennce ewde kalırım sanıyorki hemen kendini ortaya atıyor....

kv her şeyi yapar kızına tabii he öyle olur zaten kızları daha öneme alıyorlar nedense oğlunu hiç takmıyor kadın...

kv de de şunu düşünüyor galiba "ben hiçbir şeyi esirgemiyorum kızımdan yapıyorum, onlarda kendi kızına yapsın" istiyor bence..... ömyle olur genelde ....

evet ya böyle bir durum var ben de anlamadım. bizim tarafta da tam tersi erkeğe öncelik verilip onunki dört dörtlük yapılmaya başlanır.
zaten sıkıntı da bundan kaynaklanıyor, ona gelince biraz daha zorlanıyor sınırlar ama ben de nasılsa durum yok deyip kenara çekiliyorlar.

Gorumcesinin degil kendi dugunun herseyini yapacagini soyluyor. Karisik yazdigi icin anlasilamamis. Kendimiz derken de nisanlisi kendi dugunlerini yapacak yani mevzu o.

Ya ne sizi ne de nisanlanizi ilgilendirir insanlarin tercihleri. Kiz anasi babasi oyle uygun gormuslerse oyle olacak. Senin mudahil olma sansin yok. Kotu oldugunla kalirsin. Simdi abimin karisi gelecek de bana sunu soyle yap diyecek. Sikar biraz

aslında beni ilgilendirmeyen bir durumun olduğunu düşünmüyorum. istesem elbette yaptığım bu sıkıntıyı görümceme değil ama anne ve babasına söyleme hakkına sahibim. sonuçta onları anne ve baba kefesine koyuyorsun. onlara söylemesem nişanlımın başının etini yerim. ha ben ne yapıyorum hiçbirine bir şey söylemiyorum kendi kendimi yiyorum yani o ayrı mesele.

aslında beni ilgilendirmeyen bir durumun olduğunu düşünmüyorum. istesem elbette yaptığım bu sıkıntıyı görümceme değil ama anne ve babasına söyleme hakkına sahibim. sonuçta onları anne ve baba kefesine koyuyorsun. onlara söylemesem nişanlımın başının etini yerim. ha ben ne yapıyorum hiçbirine bir şey söylemiyorum kendi kendimi yiyorum yani o ayrı mesele.

Milletin basinin etini yesen ne olacak saniyosun? Hayir senin bu konuda soz hakkin yok. Baska konularda olabilir

Milletin basinin etini yesen ne olacak saniyosun? Hayir senin bu konuda soz hakkin yok. Baska konularda olabilir

dediğim gibi anlayışla karsılama durumu olabilir tabii ama gelinin bu konuda söz hakkı olamaz diye bir seyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum.yani her iki taraf oturur konusur ben istemedigimi soylerim onlar da degistirir, degistirmek istesem illaki degistirilir. ailem degistirir.ama dugun tarihlerinin degismesini istedigim de yok bu saatten sonra degisse de bir sey ifade etmiyor benim icin. sonucta karsilastirmalar olacak ben yapacagim o yapacak. ben acikcasi gerginlik huzursuzluk istemiyorum sadece rahatsizligim bilinsin istiyorum.

Son düzenleme:
ben kolay kolay bu konularda sorun çıkaran biri değilim ama yapılanlar artık germeye başladı. daha önceki bir tarihte yapılmasına izin vermeme gibi bir durum da yok, ama biz o tarihleri konuştuğumuzda alınmak istenen tarih için onlar çok erken ,işlerimizin en yogun olduğu dönem demişlerdi sonra kızı almak istediğinde sıkıntı yapmadılar. ikincisi düğün tarihim nişanımın olduğu gün kararlaştırıldı ve görümcemin nişanlanacağını bırakın erkek arkadaşı olduğunu bilmiyordum. nişanımın olduğu gün kızın benden bir bir iki ay sonraya evlenmeyi düşündüğünü öğreniyorum.

aslında arada iki hafta değil de bir bir buçuk ay olsaydı bu kadar gerilmezdim. bir de ne yazık ki kv dengeyi sağlayamıyor. mesela çocuğun ne iş yaptığını, kaç yaşında olduğunu nişanlım bana soruyor. arada kalıyorum artık. benim nişan evde oldu ki evde olabilecek en iyi şekilde olmasına rağmen görümcem biraz çatpat konuşur yanımda sürekli beğenmediğinden falan bahsetti, o kadar şey söyledi kv min sesi çıkmadı hiç.

düğün tarihleri nişanları belirlenmeden önce alındı ve bize hiçbir şekilde sorulmadı, sizin için sıkıntı olur mu diye. herkes hoş karşılamayabilir yani durumu.

bir de bu ilgi meselesi hakkikaten çok daha fazla can sıkıcı. tamam maddi anlamda hiçbir destek beklemiyorum ama sonuç olarak her iki tarafa yetişilemeyecek, her şey üst üste gelecek.

bir de durumu çok iyi olan aileler için de zor olabilir iki düğünü bu kadar kısa sürede yapmak.

kv nin karışmamasına gelince ya anne şunları almayı düşünüyorum bunları yapacağız falan diye konuşuyorum nasıl bilirseniz öyle yapın diyor. bir zaman sonra artık ne haliniz varsa görün tavrı gibi oluyor.

valla o kadar sıkıldım ki nişanlımı üzmek istemesem nikah kıyıp geçeceğim aslında o kadar gerildim strese girdim.

bu arada görümcemin düğününü biz yapmayacağız yahu o nereden çıktı, gerçi düğünden sonra yüklü bir ödemeleri olacakmış önceden bir borçları varmış yardım etmeyi düşünüyor nişanlım ama onu şimdilik sorun yapmıyorum. şu düğün stresi geçsin onu da stres yapacak zaman gelir artık

Bu yazindan sadece görümcen biraz patavatsiz oldugu, nisanlin pasif oldugunu anladim. Tarihler ile bir sorunun var ise nisanlin ile konusursun endiselerine, ya hatta görümce ile beraber baze seyleri anlasabilirsin. Hani normal, insan gibi konusurak, bagirarak, çagirarak degil.

Ayrica simdiden bile nisanlina tembih et ki görümcenin borcunu felan ödemeye kalkmasin. Sonuçta o zaman evli oluyor ve o ilk aylar maddi anlamda her zaman güzel geçmeyebilir. Yani simdiden sakin görümcene söz vermezsin. Herkes ayaklarini yorganina göre uzatmasi lazim.

Gelelim kv'deye. Artik kv'delerde sasirmis bence. Ne yapsa suç oluyor. Karistiklarinda "ay bu kadin çok zevksiz ve herseye karisiyor, sinir oluyorum" karislmadiklarinda, özgürlük verdiklerinde bu sefer "karismiyor hiç, soguk,.." oluyor.

Yahu dügün senin degilmi? Elbette herseyi kendi gönlüne göre yapman lazim. Böyle konularda kv'de den degil, kendi annemden ilgi beklerim. Daha çok onunla konusurum, hayallerimi paylasirim. Kv'de nisanlinin annesi diye elbette saygi göstermen lazim fakat asla senin annen olmuyor.

Bu arada, kv'de daha çok kizina yapiyorsa olabilir. Kiz ve gelin arasinda elbette fark olacak. Sonuçta o kizini 9 ay karninda tasimis, onu el bebek gül bebek büyütmüs. Elbette kendi kizina güzel bir çeyiz yapmak ister, yada kim bilir farkli konularda farkli düsünebilir. Atiyorum yarin birgün görümcem evlense ve kv'de ona daha çok taki taksa yada daha çok ilgilense hiç kizmam. Sonuçta kizini evlediriyor, farkli duygulara sahib olabilir.

Heh bir yardım etmeniz eksikti, sanki kendiniz milyonersiniz, sizin borcunuz olmayacak mı üstelik herşeyi kendiniz yaparken? Madem borçları var bu acele neden? Size işlerimizin en yoğun olduğu dönem deyip kendilerinin sizden önce bir tarihe alma çabaları? Şahsen aynı şeyi ben yaşasam, kız kardeşim böyle yapsa babam karşı çıkardı, sırasımıydı şimdi diye? Günler, aylar çuvala girmedi ya. Görümceniz çok samimiyetsiz geldi bana.. :19:

Heh bir yardım etmeniz eksikti, sanki kendiniz milyonersiniz, sizin borcunuz olmayacak mı üstelik herşeyi kendiniz yaparken? Madem borçları var bu acele neden? Size işlerimizin en yoğun olduğu dönem deyip kendilerinin sizden önce bir tarihe alma çabaları? Şahsen aynı şeyi ben yaşasam, kız kardeşim böyle yapsa babam karşı çıkardı, sırasımıydı şimdi diye? Günler, aylar çuvala girmedi ya. Görümceniz çok samimiyetsiz geldi bana.. :19:

baba dahil bütün akrabalar karşı çıktı ama yine de durum bu. annemler de bizim karışmamız hoş olmaz dedi karışmadılar.

olan oldu artık tarihlere dokunmalarını istemiyorum, bir aksilik olur yeni alınan tarihlerde falan benden bilinir. sadece annemlere söyledim çocuklar kırılmış hoş olmamış onlara sorulmadan bu kadar yakın tarih alınmasını desinler.benim de kızdığımı bilsinler. kızın nişanına yansımasın diye belli etmedim çünkü. konuyu hic açmıyorlar zaten yanımda ondan da bir şey diyemiyorum

Bunu düğünden sonraya ertelemekle hayatının hatasını yapıyorsun. Belki de en çok sorun yapman gereken şeyi erteliyorsun. O yüklü ödeme sadee görümccene aitse neyse ne de eğer çift olarak yaptıkları bir borçsa elalemin borcunu ödemek size mi düşmüş. Hani bir hastalıktır zaruridir anlarım da hiç sanmıyorum o borcun hayat memat meselesinden çıkma bir borç olduğunu. Umarım yanılıyorumdur ama düğünden sonra açacağın başlıkları tahmin edebiliyorum.

evet ya böyle bir durum var ben de anlamadım. bizim tarafta da tam tersi erkeğe öncelik verilip onunki dört dörtlük yapılmaya başlanır.
zaten sıkıntı da bundan kaynaklanıyor, ona gelince biraz daha zorlanıyor sınırlar ama ben de nasılsa durum yok deyip kenara çekiliyorlar.

ayy yalan yaaa kızına yaparken durumu varda oğluna yaparken mi durumu yok..

bak ben sana bşy diyim benim de görmcem var... ben kardeşiyle 2 yıl flört ettim, hadi aileler tanılsın artık dedim vs derken Aaa bi baktım görümcem hemen birini buldu ilk onları tanışmaya aşdılar (güya benm ailemi çağıracaklardı).. sonra bi baktım 2 ayda zöz nişan hemen evlilik muhabbeti yaptılar ewlendi....

haaa bana gelince durumları yoktu, paraları yokjtu... ama ne oldu çeyiz götürrken öyle şeyler yaptılarki aklım şaştı...

we şuan 4 yıl bekledim, bişey yapalım şunu alalım dediğimde acele etmeyin diolar... nişanlım bile yeri gelir annemle benm için "bunlar analı kızlı çok aceleciler" der.... hey gidi heeeyyy ben aceleci olsam 4 yıl bekler miydim?

demem o kii bence yokluktan değil kızını düşünüyor işte....

merhaba arkadaslar.bir konuda yorunlarınıza ihtiyacım var. görümcemle ayni ay icinde evleneceğim. once
bizden önceye almaya çalıştı ama nisanlim kabul etmedi anne ve babasi ona sor demisler. daha doğrusu babası , kv görümcem ne derse onu yapar. sonra daha nisanlari olmadan ve bize sorulmadan iki hafta sonraya düğün tarihi alınmış.bu arada durumları hic iyi degil takılara varıncaya kadar her seyi biz yapacağız. anlatılacak cok sey var ama su dugunlerin ust üste gelmesi konusunda bencil mi davranıyorum. bir de anne kizina ne kadar duskunse ogluna da o kadar umursamaz, hicbir seye karismiyor. ne yaparsak siz bilirsiniz diyor. arada buyuklerib destegi ve yonlendirmesinin doğru olacağinı dusunuyorum. bir de sanirim yine zorlanmalarini istemem de bizden ne kadar kısarsa durum yok deyip kenara cekiliyor ailem de bu yuzden hibir sey yaptirmiyor ama kızı icin elinden geleni yapıyor bu yuzden nisanlimla kirginliklari var ben de kirginim ama belli etmiyorum, aralarında kalıyorum biraz.ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda kararsız. kalıyorum.

sizden önce düğü yapsalar ne olacak ki ? bunu irdelemeniz çok saçma geldi bana. çok takıldığınız bir durumsa 1-2 ay erteleyin dertsiz tasasız evlenin.

ayy yalan yaaa kızına yaparken durumu varda oğluna yaparken mi durumu yok..

bak ben sana bşy diyim benim de görmcem var... ben kardeşiyle 2 yıl flört ettim, hadi aileler tanılsın artık dedim vs derken Aaa bi baktım görümcem hemen birini buldu ilk onları tanışmaya aşdılar (güya benm ailemi çağıracaklardı).. sonra bi baktım 2 ayda zöz nişan hemen evlilik muhabbeti yaptılar ewlendi....

haaa bana gelince durumları yoktu, paraları yokjtu... ama ne oldu çeyiz götürrken öyle şeyler yaptılarki aklım şaştı...

we şuan 4 yıl bekledim, bişey yapalım şunu alalım dediğimde acele etmeyin diolar... nişanlım bile yeri gelir annemle benm için "bunlar analı kızlı çok aceleciler" der.... hey gidi heeeyyy ben aceleci olsam 4 yıl bekler miydim?

demem o kii bence yokluktan değil kızını düşünüyor işte....

hemen hemen aynı durum galiba.sen ne kadar karşındakini dusunursen dusun herkds isine geldigi gibi davraniyor.

İnanın zaman çok önemli değil,çünkü aynı şeyleri eninde sonunda yaşayacaksınız...
Kızına önem verdiği gibi sizi önemsemediğini göreceksiniz...
Neden derseniz bizim birsürü eksiğimiz varken ve birşeyler alınırken, ve zaten kısıtlı bütçemiz varken benden 4sene önce evlenmiş görümceme onun ki çok acilmiş gibi(!) "aaa onunda şuyu eksikti görmüşken onu da alayım göndereyim"diyebildi kayınvalidem :) üstelik son ay gitti kendi perdelerini de değiştirdi :)
ne yaptıysak ben eşim ve kendi ailem yaptık, düğün salonunu tuttum diye kenara çekildi... Gerçi zaten kendisinden hiçbir zamam çok beklentim olmadı, bunları yapmasaydı gözüme soka soka ozaman bu kadar yapabiliyor dee çekilirdim kenara...ama bu yapışanları görünce insan art niyet arıyor...
oyüzden boşverin siz kendi düğününüzü istediğiniz gibi bütçeniz el verdiğince yapmaya çalışın, o tarafa da kendi düğününüzü yaptığınız için çok fazla birşey yapamayacağınızı belirtin...bırakın aileleri ne yapabiliyprsa yapsınlar...zaman geçsede birşey farketmeyecek,acaba kendi kızları bunu yaşayacak olsa ne tepki verirlerdi...insanların biraz empati kurması gerekir...

İnanın zaman çok önemli değil,çünkü aynı şeyleri eninde sonunda yaşayacaksınız...
Kızına önem verdiği gibi sizi önemsemediğini göreceksiniz...
Neden derseniz bizim birsürü eksiğimiz varken ve birşeyler alınırken, ve zaten kısıtlı bütçemiz varken benden 4sene önce evlenmiş görümceme onun ki çok acilmiş gibi(!) "aaa onunda şuyu eksikti görmüşken onu da alayım göndereyim"diyebildi kayınvalidem :) üstelik son ay gitti kendi perdelerini de değiştirdi :)
ne yaptıysak ben eşim ve kendi ailem yaptık, düğün salonunu tuttum diye kenara çekildi... Gerçi zaten kendisinden hiçbir zamam çok beklentim olmadı, bunları yapmasaydı gözüme soka soka ozaman bu kadar yapabiliyor dee çekilirdim kenara...ama bu yapışanları görünce insan art niyet arıyor...
oyüzden boşverin siz kendi düğününüzü istediğiniz gibi bütçeniz el verdiğince yapmaya çalışın, o tarafa da kendi düğününüzü yaptığınız için çok fazla birşey yapamayacağınızı belirtin...bırakın aileleri ne yapabiliyprsa yapsınlar...zaman geçsede birşey farketmeyecek,acaba kendi kızları bunu yaşayacak olsa ne tepki verirlerdi...insanların biraz empati kurması gerekir...

hepimizde ayrı hikayeler. hep dinlerdim okurdum bazen ben de niye bu kadar dert edilir derdim de isin icine girince öyle olmuyormuş.

babam hep kızım düğüne kadar her lafına davranisina dikkat et, evlendikten sonra yaptiklarin değil de öncesindekiler aklında kalır insanın. bizim icin de öyle.

insan umursamak istemese de kırılıyor işte, ben evlilik konusunda sunu anladım ne kadar verici anlıyışlı olursan o kadar değersiz oluyorsun. bundan sonra o kadar anlayışlı olmayacağım açıkçası

Back
X