kusura bakmayın ancak cevap verebiliyorum.
ben kolay kolay bu konularda sorun çıkaran biri değilim ama yapılanlar artık germeye başladı. daha önceki bir tarihte yapılmasına izin vermeme gibi bir durum da yok, ama biz o tarihleri konuştuğumuzda alınmak istenen tarih için onlar çok erken ,işlerimizin en yogun olduğu dönem demişlerdi sonra kızı almak istediğinde sıkıntı yapmadılar. ikincisi düğün tarihim nişanımın olduğu gün kararlaştırıldı ve görümcemin nişanlanacağını bırakın erkek arkadaşı olduğunu bilmiyordum. nişanımın olduğu gün kızın benden bir bir iki ay sonraya evlenmeyi düşündüğünü öğreniyorum.
aslında arada iki hafta değil de bir bir buçuk ay olsaydı bu kadar gerilmezdim. bir de ne yazık ki kv dengeyi sağlayamıyor. mesela çocuğun ne iş yaptığını, kaç yaşında olduğunu nişanlım bana soruyor. arada kalıyorum artık. benim nişan evde oldu ki evde olabilecek en iyi şekilde olmasına rağmen görümcem biraz çatpat konuşur yanımda sürekli beğenmediğinden falan bahsetti, o kadar şey söyledi kv min sesi çıkmadı hiç.
düğün tarihleri nişanları belirlenmeden önce alındı ve bize hiçbir şekilde sorulmadı, sizin için sıkıntı olur mu diye. herkes hoş karşılamayabilir yani durumu.
bir de bu ilgi meselesi hakkikaten çok daha fazla can sıkıcı. tamam maddi anlamda hiçbir destek beklemiyorum ama sonuç olarak her iki tarafa yetişilemeyecek, her şey üst üste gelecek.
bir de durumu çok iyi olan aileler için de zor olabilir iki düğünü bu kadar kısa sürede yapmak.
kv nin karışmamasına gelince ya anne şunları almayı düşünüyorum bunları yapacağız falan diye konuşuyorum nasıl bilirseniz öyle yapın diyor. bir zaman sonra artık ne haliniz varsa görün tavrı gibi oluyor.
valla o kadar sıkıldım ki nişanlımı üzmek istemesem nikah kıyıp geçeceğim aslında o kadar gerildim strese girdim.
bu arada görümcemin düğününü biz yapmayacağız yahu o nereden çıktı, gerçi düğünden sonra yüklü bir ödemeleri olacakmış önceden bir borçları varmış yardım etmeyi düşünüyor nişanlım ama onu şimdilik sorun yapmıyorum. şu düğün stresi geçsin onu da stres yapacak zaman gelir artık
Bu yazindan sadece görümcen biraz patavatsiz oldugu, nisanlin pasif oldugunu anladim. Tarihler ile bir sorunun var ise nisanlin ile konusursun endiselerine, ya hatta görümce ile beraber baze seyleri anlasabilirsin. Hani normal, insan gibi konusurak, bagirarak, çagirarak degil.
Ayrica simdiden bile nisanlina tembih et ki görümcenin borcunu felan ödemeye kalkmasin. Sonuçta o zaman evli oluyor ve o ilk aylar maddi anlamda her zaman güzel geçmeyebilir. Yani simdiden sakin görümcene söz vermezsin. Herkes ayaklarini yorganina göre uzatmasi lazim.
Gelelim kv'deye. Artik kv'delerde sasirmis bence. Ne yapsa suç oluyor. Karistiklarinda "ay bu kadin çok zevksiz ve herseye karisiyor, sinir oluyorum" karislmadiklarinda, özgürlük verdiklerinde bu sefer "karismiyor hiç, soguk,.." oluyor.
Yahu dügün senin degilmi? Elbette herseyi kendi gönlüne göre yapman lazim. Böyle konularda kv'de den degil, kendi annemden ilgi beklerim. Daha çok onunla konusurum, hayallerimi paylasirim. Kv'de nisanlinin annesi diye elbette saygi göstermen lazim fakat asla senin annen olmuyor.
Bu arada, kv'de daha çok kizina yapiyorsa olabilir. Kiz ve gelin arasinda elbette fark olacak. Sonuçta o kizini 9 ay karninda tasimis, onu el bebek gül bebek büyütmüs. Elbette kendi kizina güzel bir çeyiz yapmak ister, yada kim bilir farkli konularda farkli düsünebilir. Atiyorum yarin birgün görümcem evlense ve kv'de ona daha çok taki taksa yada daha çok ilgilense hiç kizmam. Sonuçta kizini evlediriyor, farkli duygulara sahib olabilir.