- 13 Aralık 2015
- 9.396
- 15.716
- 198
- Konu Sahibi Uraniaaflora
Mevlute neden hayir deniliyor ki zaten vefat edenin arkasindan da dualar okunuyor toplaniyor insanlar eglence muzik vs olmadikdan sonra cok normal vefat edenin ruhu icinde okunur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maalesef yanacak kaporayi verdik yarisini 2020 ye kdr da mekan dolu . Onlari cok sukur yapiyoruz imkanimiz var her turlu aylk bagislarimizi yaoiyoriz cok sukur. Dogum gunu ve bu tur organizasyonlara para harcamak tabiki gereksz bana gore dugun de gereksiz evlenrken nikah istememe ragmen 3 ezdugunum oldu bazen istedigmz gb gelismiyor buyukler gormek istiyorlar boyle seyleriİptal edince mekan parası yanmayacaksa iptal edin.
Sünnet düğününü sevmiyorum, son yıllarda birde iyice çığırından çıktı durum, karı koca kendilerine tekrar düğün yapıyor gibi bir hal aldı. Bu benim görüşüm hoşlanmıyorum, hiç bir sünnet düğününe de katılmıyorum.
Bizim niyetimiz bir kuruma bağış yapıp ihtiyacı olan çocuklara yemek yedirmek, çocuklarımız adına
6 aylık bebege kına yakan, kına kıyafetlerı yakanlarıda komık buluyorumKız bebeklere de yaş kınası yapılıyor o zmn da erkekleri küçültüp kizlar mi yuceliyor
Cinsiyetçilik yapılacak konu mu bulamadınız ki
Kızlarda yapılıyor bebekken mevlitler okunup kinalik giydirilir oyunlar oynanıyor adet ve görenekleri herkesin farklidir
Aynen iste dugun olunca ok oluyor mevlut olunca oyle bakilmiyor bnde onu dusunuyorum diycem diyemedm yine yanls anlasiliri diyeMevlute neden hayir deniliyor ki zaten vefat edenin arkasindan da dualar okunuyor toplaniyor insanlar eglence muzik vs olmadikdan sonra cok normal vefat edenin ruhu icinde okunur
Dinde yeri var diye yaptırıyorsunuz demedim zaten size sevaplık bir durumu yok ha okunan Kuran’ı Kerim’den olur orası da ayrı bir tartışma yemekli olacak demişsiniz kuran okunurken yapılan işin bırakılması konuşulmaması sessiz olunması gerekiyor. Siz mevlit okunurken misafirleriniz gelecek hoş beş muhabbete çevireceksiniz okunan kuran da askı da kalmış konuşanlar ve buna siz vesile olduğunuz için mekruh bir durum oluşacak.Dinde yeri var diye yaptirmiyoruz mevluti gozunuzle mi okuyorsunuz bazen suphebediyorum
Yani eşiniz istiyorsa yapacak bir şey yok. Bu konuda eşimde benimle aynı fikirde olduğu için ben rahatım.Maalesef yanacak kaporayi verdik yarisini 2020 ye kdr da mekan dolu . Onlari cok sukur yapiyoruz imkanimiz var her turlu aylk bagislarimizi yaoiyoriz cok sukur. Dogum gunu ve bu tur organizasyonlara para harcamak tabiki gereksz bana gore dugun de gereksiz evlenrken nikah istememe ragmen 3 ezdugunum oldu bazen istedigmz gb gelismiyor buyukler gormek istiyorlar boyle seyleri
İlk defa sizde duydum bu kına olayını. Cinsiyetçilik yapmak için yazmadım. 5 6 sene önce ben de oğlumu sünnet ettirdim.Resimler çektirdim mevlüt okuttum. Aile arasında idi. Kuzenim düğünlerde çalgı çalar. getirdi aletlerini 1 2 saat evin kapısında çaldı oynayan oynadı filan. Şimdiki aklım olsa elbise almak millete duyurmak filan asla yapmazdım. Kızım olunca bazı gerçeklerleri çok net seçebiliyorum artık.Kız bebeklere de yaş kınası yapılıyor o zmn da erkekleri küçültüp kizlar mi yuceliyor
Cinsiyetçilik yapılacak konu mu bulamadınız ki
Kızlarda yapılıyor bebekken mevlitler okunup kinalik giydirilir oyunlar oynanıyor adet ve görenekleri herkesin farklidir
Cok kolay fetva verdiginize gore isin ehli olmalisinz bilgilendirisenz daha fzla iyi olurDinde yeri var diye yaptırıyorsunuz demedim zaten size sevaplık bir durumu yok ha okunan Kuran’ı Kerim’den olur orası da ayrı bir tartışma yemekli olacak demişsiniz kuran okunurken yapılan işin bırakılması konuşulmaması sessiz olunması gerekiyor. Siz mevlit okunurken misafirleriniz gelecek hoş beş muhabbete çevireceksiniz okunan kuran da askı da kalmış konuşanlar ve buna siz vesile olduğunuz için mekruh bir durum oluşacak.
Bence yargılamadan mesajları asıl ne anlatılmak istenmiş ya da ne yazılmış siz GÖZÜNÜZLE okursanız daha hoş bir durum olcak![]()
Siz komik buluyorsunuz ama baskasi bulmuyor6 aylık bebege kına yakan, kına kıyafetlerı yakanlarıda komık buluyorum
Yengem ama bize cok bakmsKim olduğuna bağlı .
Benimde amcam vefat etti 10 gun sonrasinda oglumun sunnet mevludu vardi yapildi herkes de geldi neticede eglence olmayacak neden iptal edilmesini istiyorlar kiAynen iste dugun olunca ok oluyor mevlut olunca oyle bakilmiyor bnde onu dusunuyorum diycem diyemedm
Fetva vermek haddime değil sadece bir konu hakkındaki bilgilerini paylaşmak sünnettir. Ki madem yorumlara bu denli sert çıkışlar yaparak bildiğinizi okuyacaksınız neden bu postu açtınız ? Sonuçta herkes kendince yorum yapıyor bu platformda diye biliyorumCok kolay fetva verdiginize gore isin ehli olmalisinz bilgilendirisenz daha fzla iyi olur
Bu mesajla anladım gayet iyi ama beni anlayan olmadıİlk defa sizde duydum bu kına olayını. Cinsiyetçilik yapmak için yazmadım. 5 6 sene önce ben de oğlumu sünnet ettirdim.Resimler çektirdim mevlüt okuttum. Aile arasında idi. Kuzenim düğünlerde çalgı çalar. getirdi aletlerini 1 2 saat evin kapısında çaldı oynayan oynadı filan. Şimdiki aklım olsa elbise almak millete duyurmak filan asla yapmazdım. Kızım olunca bazı gerçeklerleri çok net seçebiliyorum artık.
Aslına bakarsan İnsanları böyle senin deyiminle cinsiyetçi yapan şeyler artık insanların babana bile güvenme diyecek kadar erkeklerden canının yanması , küçücük çocuklara tecavüz edilmesi , Hergün tv lerde hayvan ruhlu erkeklerin bi vukaatlerinin duyulası. Erkeklerin ağam paşam diye büyütülüp kendini bi şey zannetmeleri uzaaar gider.
Anlatamadım derdimi ama umarın anlamışsınızıdır.
Henuz cok taze ayrintili hc konusamadk cnku cenaze gunu boyle seyler biraz komusulmuyor 1. 2 gune belli olacakBenimde amcam vefat etti 10 gun sonrasinda oglumun sunnet mevludu vardi yapildi herkes de geldi neticede eglence olmayacak neden iptal edilmesini istiyorlar ki
Sız nıye ustunuze alındınız ben onu anlamadım , yoksa sız sunnet organızasyonu fılan mı yapıyorsunuzSiz komik buluyorsunuz ama baskasi bulmuyor
Herkes sizin gibi düşünmek zorunda da değilin
İnsanlar bundan mutlu oluyor
Bnde baby shover mi ne onu komik buluyorum
Ama yapanı asla eleştiriyorum
Ozenmis yapmış mutlu olmuş diyorum