- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
- Konu Sahibi Uraniaaflora
Ben dugun ertelemeyıde anlamıyorum. Ya ertelediginiz tarıhtr yıne cenaze olursa
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Su anda herkes bana birakti ztn dugun sahibiler mecbur gelecekler tabi ki cogu insan hersey ayarlandi 7 si ckmis olacak diyor . Belki 100. Yazisim ama olsun size de yazayim sonradan istek uzerine yapiliyor aklimzda dugun yoktuBir yorumda 4 sene önce sünnet oldu mu yazdınız ben mi yanlıs anladım? Zaten sünnet dugunu oldukca sacma geliyor. Mevlüt okutursunuz isterseniz oldu bitti. Kestirildi diye dugun yapmak anlamsız geliyor. Neyse bunu atlıyorum.. 4 yık önce sünnet oldugunuda atlarsam baska bır akrabanın cenazesi için iptal etmezdim davetıyr falanda dagıtılmıstır annemde gelmezse ayrıca kızardım. Ama sizin iş tuhaf olmus ya
Smdi aynisini soyleyen oldu akrabalardan inanin vicdanen o kdr dardayim kiBen dugun ertelemeyıde anlamıyorum. Ya ertelediginiz tarıhtr yıne cenaze olursa
Bu yorum yardimci olmadi tesekkur ederim cnku konudaan cook uzak sunnet dogrusu yanlisi tartismiyoruz iptal imkani pek yokBen sünnet dugunlerinin çok anlamsız olduğunu, erkekliği yucelttigini, anne babanın erkek çocuğa sahip oldukları için ovundukleri organizasyonlar olduğunu ve bir de tabii para toplamak için yapıldığını düşünüyorum. Ve kültürel olarak çok yoz, toplumsal olarak da çok görgüsüz buluyorum
Cenazenin varmis, başınız sağolsun. Bence iptal edin. Anneniz bile gelmem demiş..
Çok özür dileyerek ve haddim olmadan bi soru sormak istiyorum sünnet düğününün mantığı nedir sizce? Şahsen benim için mantıklı bi durum değil ayrıca saçma geliyor . Oğlunuz sünnet olup genç erkekliğe geçişini kutluyorsunuz aynı durumu kızınız regl olduğunda da yaptınız mı ? Kızım regl oldu ben bunu kutlayacağım diye bişey söz konusu mu ? Ayrıca sünnet düğünü sünnet mevlidinin dinimizde de bir yeri yok hatırlatmak istedim
Onu tartismiyoruz yardimci olmadiniz tesekkurlerBurada mantıksız olan organizasyonun şekli değil de, sünnet olayına aşırı anlam yükleyip düğün yapmak zaten..![]()
Benim arkadasimin amcasi vefat edince oda dugununu mevlutlu yapti. Kuran dinletisi yapildi. Yemek yendi bitti.Merhaba kizlar
Bu sabah cok yakin bir aile.buyugumuzu kaybettik haftaya da sunnet dugunumuz vardi . Ani beklenmedik.bir ölum oldu hastalik.vs yoktu allah rahmet eylesin
Bizde mekani tuttuk hersy hazir sadece dugun gununu bekliyorduk cok da maddi durum ayiramadm ufak yemekli bir organizasyon cok cuzi bir rakam . Benim fikrim organizasyonu mevlute cevirmek oldu cnku kimse gelemeyecegini belirtti annem dahil olmaz dedi . Bnim fikrimi sorarsaniz ben de her gun allah izin verdikce okunacak bir yasini var dualarim var cok sukur elimden geldiginde hrr gun okurum tum olmuslerime isimleriyle. Bu sizce daha onemli degil mi dugunu mevlute cevirmeli miyim oda ilahili semazenli herseyi icinde olacak full normal dugun organisazyonu sadece icinden muzikle dua yer degistirecek. Ölum Allah in emri bu dunya rabbime kavusmak icin bir geçitdinen de her seyin farkndaym
Daha once mevlutlu yapalim dedigimde kimse gelmez mevlutlu olmaz dediler o yuzden dugune cevrmstk smdi yine mevlutu kimse kabul etmiyor illa ertelensin diyorlar kafam cok karistimevlutte napilir blmiyorum hc mevlut organisazyonuna katilma sansim olmadi esim gonulsuz evet dedi benim.bu fikrime napacagimi sasirdim cenaze ve dugun arasi tam bir hafta olmus oluyor . Mevlutlu dugun nasil olur bilmiyorum. Hem de kuran okutmus belalari rabbimin izniyke def etmis oluruz olmuslerimizin ruhlarina degmis olur.
Kmse onay vermiyor su anda
Smdi aynisini soyleyen oldu akrabalardan inanin vicdanen o kdr dardayim kinapacgimi blmiyorum salonda tarih olmassa eger henuz konsmadm salonla konusmam yarina kalacak yuzde 90 yok diyecekler cnku cok cuzi bir rakam hatir gonul isine kucuk bir organizasyon 100 kisi bile olmayacak
TesekkurlerBenim arkadasimin amcasi vefat edince oda dugununu mevlutlu yapti. Kuran dinletisi yapildi. Yemek yendi bitti.
Bzm aklimizda o da yoktu esimle ama snradan dediginz gb bi foto cekilmedi kiyafeti olmadi sunnetm olmadi cocuk ozenmesin diye ufak birsey istedik bn 75 kisi sinir koymstm ama mekanlar 100.150 kisi assagisi yapmiyordu bzde vardir sunnet dugunuKomple iptal edin. Sadece hatıra amacli kıyafetlerinizi giyip gezi yapin resim cekilin. Benim de genel olarak organizasyonlarima katilan olmaz. Sunnet düğünü zaten biz de cok yaygin degil. Olsa olsa sunnet mevludu yapabilirim ama onda da geldi gelmedi az kisi geldi cok kisi geldi derdi cekmek istemiyorum. Biliyorum gelen olmaz çünkü..bebek gormeye gelen olur diye bebek susu yaptirmistim gelenlere vermek icin. Cok da yaptirmadim en az satilandan aldim. Kac yil gecti iki cocuk oldu. Mevlut oldu falan her gelene verdim hala tukenmedi. Cunku gelen olmadi fazla20 li satilan hazir suslerden almistim.
Neyse iste o yuzden merasim yapmayi dusunmuyorum. Ama hatira olsun, belki ilerde sunnet kiyafetli cocuk gorurler bir ihtimal heves ederler diye kiyafet alip gezdirip foto cektirmeyi dusunuyorum.
Onlarda 1 gece once vefat etmisti. Kanserdi sakin olursem dugunu erteleyin yapin demisti vasiyet olarak o nedenle herkes baska memleketten geldi diye yaptilar yoksa erteleyeceklerdiTesekkurler
Konumun cevabi bu degil rica edrrim artk anlayin bu postun altina su konuda tartisma cikarmayin gercekten olmuyor ne sormusum ne diyorsunz ben mi anlatamiyorum acaba sunnet dugunu olur olmaz tipki insanlarin din ozgurluklerini diger tum ozgurluklerini secme sanslari varsa dugun yapip yapmamayi da secebilmeliler degil mi bu kdr abartmayn tuy bitti dilimde tuyZaten sünnet organizasyonları cinsiyet ayrımcılığına neden olan bir şey olduğu için bence mevlam güzel eylemiş yapmayın öyle bişey hayır kurumu'na verin parayı da ya da aç doyurun fakir giydirin illa para dağıtacaz diyorsanız cinsiyeti ayırmadan yapın bişeyleri
Bzm aklimizda o da yoktu esimle ama snradan dediginz gb bi foto cekilmedi kiyafeti olmadi sunnetm olmadi cocuk ozenmesin diye ufak birsey istedik bn 75 kisi sinir koymstm ama mekanlar 100.150 kisi assagisi yapmiyordu bzde vardir sunnet dugunu
Konumun cevabi bu degil rica edrrim artk anlayin bu postun altina su konuda tartisma cikarmayin gercekten olmuyor ne sormusum ne diyorsunz ben mi anlatamiyorum acaba sunnet dugunu olur olmaz tipki insanlarin din ozgurluklerini diger tum ozgurluklerini secme sanslari varsa dugun yapip yapmamayi da secebilmeliler degil mi bu kdr abartmayn tuy bitti dilimde tuy
[/QUOTE. Yapmayın oradaki yemeği de aç çocuklara verin
Yapmayın dedim ya işte size
bende sünnet dügününe karsiyim ama adet görmekle sünnüt olmak kiyaslanamaz.
adet görmekle belki bir erkek cocugun ilk bosalmasi kiyaslanabilir ki bu kiyas bile absürt