Dugun ve cenaze

Çocuk sünnet oldugunda toplumda erkekliğe adım olmuyor mu? Sizin kıyas oldukça absürt olmuş. Boşalmak cinsellik içeren bir eylem, adet olmakla ne alakası var.

Erkek ilk ruya deneyimiyle bosaldiginda erkeklige kadinsa ilk regliyle kadinliga gecis yapar. Erkeklik ve kadinliktan kasitsa bir nevi ureyebilme haline gecis aslinda.

Sunnetse saglik acisindan yapilan birsey. Aslinda onun erkek olmakla bence tam bir alakasi yok ama buyuk ihtimal eskiden anestesiz falan yapildigi icin cocuklara gaz vermek icin soylenen bir sey. Dugun gelenegi de bu yuzden cikmistir yuksek ihtimal.
 
Açıkcası sünnet düğünü benim hoşuma gitmiyor. Hatta çok saçma ve komik buluyorum. Büyük konuşmayayım ama oğlum olursa sünnet düğünü falan yapmam.
Cenazenizde varmış hem boşverin.
 
Hanımlar,
konu erkek çocuklarının rüyalanması, kızların regl olması, düğün mü yapalım mevlid mi değil.
Bir cenaze var, ki Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin, düğün yapacağım erteleyelim mi diye soruluyor.
Lütfen bu yönde fikir beyan ediniz ki polemik çıkmasın.
 
Sünnet düğününü saçma bulanlardanım.
Umarım zamanla yok olur gider bu adet.
Oğlanlarımızın aklına küçücük yaşta ,kendini bi halt sanma düşüncesi yerleştiriyoruz.
Bence bu saçmalıktan kurtulun tümden iptal edin kestirin yeter.
Tabiki kendi fikrim,her düşünceye saygım var ama çok komik bir durum bence ve gereksiz.
 
Çocuk sünnet oldugunda toplumda erkekliğe adım olmuyor mu? Sizin kıyas oldukça absürt olmuş. Boşalmak cinsellik içeren bir eylem, adet olmakla ne alakası var.

Yooo ne alaka? Cocuklar gece uykularindada boşalıyorlar- yani cinsel eylem gerektirmiyor.
Ayrica sünnet ve erkekliğe adim arasındaki bağı nasil kurdunuz?
Eğer erkekliğe ilk adimsa neden yeni doğan sünneti var?
Boşalmak ve penis sertleşmesi sadece cinsellik icermiyor- sadece bir erkeğin üreme evresine girdiğini gösteriyor. Ayni şekilde adet olmada ayni göstergeye sahip.
Absürt olduğu ortada...bunu zaten kendimde yazdim. Bazi üyeler sünnet düğünü kritize etmek icin bu argümanı kullandığı icin kiyasin sacmaligini kanitlamak istedim. Yorumunuza bakarsak başarılı olmuş.
 
Sunnetle regl aynı kategoride degil. Erkeklerin ergenlige girisi baska cunku. Erkeklerin ergenlige girisi de kutlanmiyor. Yine evet pipisindeki fazlalik kesildi diye kutlanmasi gerekmiyor fakat esdeger olarak sundugunuz sey ayni degil.
Anlatmak istediğim şey erkeklerin bu kadar ön planda tutulup aynı şeyi kız çocuklarına yapmamak. Yani oğluna göster oğlum amcalara pipini diyen kesim kızına düzgün otur kapat bacaklarını şeklinde bi tepki veriyor. Erkekler bu şekilde büyüdüğü zaman kendilerini her alanda üstün görüp yaptıkları şeyleri normalleştirebiliyorlar. Genç bir erkek ailesine kız arkadaşının olduğunu göğsünü gere gere söylerken karşı taraftaki kız ailesinden bu durumu saklıyor çünkü ayıp çünkü yasak . Benim bahsetmek istediğim şey çocuklarda cinsiyeti ön planda tutmadan İNSAN yetiştirmek
 
Back
X