Düğün yaklaştıkça babamın değişimi

Cok uzuluyorum bu topragin kadinlarina, hicbir zaman izin verilmiyor birey olmalarina. Kac yasina gelmis konu sahibi, hala eve giris saatine bir baskasi karar veriyor. Bunun sebebi de tam olarak namus bekciligi, baska bir sey degil. Aklima Feriha'nin babasi geldi, konuyu okuyunca kafamda canlanan tip o. 3 bolum katlanabildim kendisine:olamaz:

Kızının bir birey olduğu,karar verebileceği,hayatını yönlendirebileceği ve evlenip kendi ailesini kuracağı gerçeğini kabullenemeyen klasik Türk babası.​

aman ya, adamla işi pişirme diye yapıyor muhtemelen yoksa bu kadar sıkmanın başka bir anlamı olmaz. yahu o senin nikahlı kocan be, kocan. artık nikah kıymışsınız, düğünden önce bir aksilik yaşayıp boşanmaya kalksanız sen o adamla ilişkiye girmemiş olsan bile daha önce bir evlilik yapmış olacaksın, bu senin nüfus kaydına işlenen birşey. ardından yeni biriyle tanışıp 2. evliliğini yapmak istediğinde ya da sadece sevgili olmak istediğinde olur da konu açılırsa şey mi diyeceksin mesela, "ben daha önce evlenip boşandım ama aramızda bişey olmadı, ben aslında bakireyim." mi diyeceksin? saçma da olsa örnek veriyorum durumun saçma tarafını ifade etmek için. evlenmek sadece düğün demekti zaten. şaka gibi bu babalar ya...

Nikahı millattan önce
Düğünü millattan sonra yaparsanız öyle saçmalıklar yaşarsın. ..yaşatırlar

aman ya, adamla işi pişirme diye yapıyor muhtemelen yoksa bu kadar sıkmanın başka bir anlamı olmaz. yahu o senin nikahlı kocan be, kocan. artık nikah kıymışsınız, düğünden önce bir aksilik yaşayıp boşanmaya kalksanız sen o adamla ilişkiye girmemiş olsan bile daha önce bir evlilik yapmış olacaksın, bu senin nüfus kaydına işlenen birşey. ardından yeni biriyle tanışıp 2. evliliğini yapmak istediğinde ya da sadece sevgili olmak istediğinde olur da konu açılırsa şey mi diyeceksin mesela, "ben daha önce evlenip boşandım ama aramızda bişey olmadı, ben aslında bakireyim." mi diyeceksin? saçma da olsa örnek veriyorum durumun saçma tarafını ifade etmek için. evlenmek sadece düğün demekti zaten. şaka gibi bu babalar ya...
Biliyor musun bir arkadaşım tam olarak bunu dedi. Nikah kıyıldı ama düğün olmadan boşandılar. Kadın her tanıştığına laf arasında bakire olduğunu söylüyordu.

Back
X