Düğün yemeği vermek şart mı ?

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Ayni benim kafadan bir arkadaşım var kızın evlenmesine biraz daha zaman var. Ama ben sizlere sorayım fikrinizi alayım dedim. Aileler arasinda söz ve sade nikahla evlenmek istiyorlar. Düğün, kına vs.. istemiyorlar. Takı töreni de aynı şekilde istemiyor.
Bir de bu işin düğün yemeği olayı var. Düğün yemeğine aileler cok masraf yapıyor, gelenektir diye.Bunu da istemiyor haliyle ben de şöyle bir secenek sundum sizce mantıklı mı ?
O yemeklerin çoğu çöpe gidiyor ve ihtiyaci olmayan kisiler doyuyor. Bunun yerine aileler hayvan barınağına ve çocuk esirmeye (veya başka bir kuruma ) bağış yapsınlar . Bu mümkün müdür?

Adı ustunde dugun yemeği. Dugun yoksa yemek te vermesinler...Eger sade bir nıkah olacaksa senın fikrin daha mantıklı...

Adı ustunde dugun yemeği. Dugun yoksa yemek te vermesinler...Eger sade bir nıkah olacaksa senın fikrin daha mantıklı...
Bir tanıdığımız öyle yapmıştı. Düğün olmadigi halde yemek verdiler. Ve gelinle damat insanlar takı taksın diye meydanda beklediler bilmem kac saat. Ben de sonunuz o olmasın dedim hakli buldu

Düğün yemeği neden ? Yazık yaa ona harcanan parayı balayında yiyin ..

Onu aileler veriyor ya simdi ailelerine biz o parayı balayında yiyelim demek olmaz 🤭
yoo ben dedim :D ama kendi aileme tabi.. nişanlmla anlaştık o da kendi ailesine dedi..
halam düğün diye yırtınnca bende düğünde dıdımn dıdısına göbek attıracagıma dedim ona o kdr para harcayacağıma dedim o parayı balayında yerim dedim hatta teyzem annem en iyisi dedi zaten kimse memnun olmayacak.. düğün yemegınde de öyle olacak çoğu çöpe gidecek ziyan olacak ve kimse begenmeyecek ..

yoo ben dedim :KK70: ama kendi aileme tabi.. nişanlmla anlaştık o da kendi ailesine dedi..
halam düğün diye yırtınnca bende düğünde dıdımn dıdısına göbek attıracagıma dedim ona o kdr para harcayacağıma dedim o parayı balayında yerim dedim hatta teyzem annem en iyisi dedi zaten kimse memnun olmayacak.. düğün yemegınde de öyle olacak çoğu çöpe gidecek ziyan olacak ve kimse begenmeyecek ..
Arkadaşımın ailesi tutucu biraz kız simdiden düğün yapmak istemediğimi nasıl söylesem diye düşünüyor :KK53:

ya düğün yemeğine verilen para ile bi eksiğinizi alırdınız bence.. yada herkese değilde sadece en yakınlara verseniz mesela..

Buraların adeti öyle değil bir yemek veriliyor meydanda bin kişilik yemek veriyor aile 🤦
oyy yazık gunah valla. o kadar paraya da yazık yemege de ..Ona harcanan para ile size altın alsalar daha iyi yada ev ;) (yani tamam ev alınacak kadar olmuyordur ama en azından peşinat sayılabilinir örnek olarak söyledim.. ) tamam belki yemekler ziyan olmaz hayvanlara yada ihtiyaç yerlerine dagıtılr ama yine de çok ben yine de o kadr yemegin riskini almazdım ya alamazdım .. Nerelisiniz merak ettim ?

oyy yazık gunah valla. o kadar paraya da yazık yemege de ..Ona harcanan para ile size altın alsalar daha iyi yada ev :KK66: (yani tamam ev alınacak kadar olmuyordur ama en azından peşinat sayılabilinir örnek olarak söyledim.. ) tamam belki yemekler ziyan olmaz hayvanlara yada ihtiyaç yerlerine dagıtılr ama yine de çok ben yine de o kadr yemegin riskini almazdım ya alamazdım .. Nerelisiniz merak ettim ?
Arkadaşım manisalı evleneceği kiside kastamonulu 🤦 o da benim gibi düşündü. amaç srvap yapmaksa o parayi bağışlasınlar. Onlara vermeseler de olur

Arkadaşım manisalı evleneceği kiside kastamonulu 🤦 o da benim gibi düşündü. amaç srvap yapmaksa o parayi bağışlasınlar. Onlara vermeseler de olur
Bende kastamonuluyum.. Yengemn erkek kardesıne de yemekli dugun yaptılar 25bin harcandı aradan 2 yıl geçti şimdi yengemn babası ne saçmalık dedi.. maalesef biz kastomunululrda bu durum var.. ooo filanca oğluna yemekli düğün yaptılr ooooo desinler diye tamamıyla gösteriş.. Koskaca bilmem ne kesin lakapta vardır bilmem ne ahmet oğluna böle mi dugun yaptı demesinler diye...

Bende kastamonuluyum.. Yengemn erkek kardesıne de yemekli dugun yaptılar 25bin harcandı aradan 2 yıl geçti şimdi yengemn babası ne saçmalık dedi.. maalesef biz kastomunululrda bu durum var.. ooo filanca oğluna yemekli düğün yaptılr ooooo desinler diye tamamıyla gösteriş.. Koskaca bilmem ne kesin lakapta vardır bilmem ne ahmet oğluna böle mi dugun yaptı demesinler diye...
Hep bu aileler. Gençlere kalsa bunlar olmayacak 🤦

Back
X