• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 ay kala gel-gitler...

Merhaba düğünüme bir ay kaldı.. içim öyle huzursuzki evim yerleşecek hiçbir heycanım hevesim kalmadı..herşeyi nişanlımla beraber yaptık ..anlaşıyoruz cocuklaşıyoruz kafa dengiyiz aynı şeylere gülüp eğleniyoruz bişey alınacaksa yapılacaksa sen nasıl dersen öyle olsun senin istediğin gibi olsun der..lakin benim kafamı kurcalayan en büyük şey aile problemi. çok büyük kavga ettik geçenlerde ozaman son kez istediklerini saydı inanın sonradan çıkıyormuş ne olduğu.. iç içe aileymiş onunkiler annesi öyle hasret kalmayacakmış gidip gelinecekmiş. tek erkek çocuk hep ablaları enişteleri içinde büyümüş onların lafından gitmiş kendi başına karar alamamış. beni öyle duruma sokuyorki sanki kimse gelmeyecek gitmeyecek diye rest çektim asla öyle bişey yok. ama hiç güvenim yok evimizi ev bilip sınırlarımız olsun kendimize ait bi yaşantımız olsun.. bi mesajla bi telefonla uçar resmen.. bu arada çok şükür benimde ailem var ama beni empoze etmeye çalışıyolar. varmı sizinde başınızdan böyle bişey geçtimi tek problemim içime korku salan şey bu ne maddiyat ne başka bişey. lütfen bi akıl verin değişirmi sonradan..bana kalsa sırf bu sebepten bile bozarım nişanı ama aileme kıyamıyorum herşey hazır..hevesleri var özellikle babamın :KK43: sağolun şimdiden
Direkt ayrılırım diyemiyorsan ,düğün tarihini ertele ve kafan netleşmeden atma o imzayı ..bukalemunlugu kısa sürmüş ..tek renk olacaksın ,yoksa benimle bir hayatın olmayacak ,de ..

Babanin tum hevesleri evlendikten sonra burnundan gelebilir Allah korusun.. Aile normal degil, onemli olan nisanlin ama onda da o sınırı cizecek durusu gorememissin ki ayrilik fikri dusmus aklina, isin icinden cikamayip konu acmissin..

Benim esimde ailenin tek oglu. Evlenmeden once haftanin 3 gunu annemlerde olucaz diyordu. Bende hep :) boyle dinliyordum onu. Suan haftada 1 gunu yarim yarim 2 aileye bolusturuyoruz. Bazen 2 haftada bir gidiyoruz. Yine 1 gunu boluyoruz. Ben bunu gercekten evin ic huzuruna bagliyorum. Gorusmek isteyebilirler. Sonucta hergun aymi evin icinde oldugun insani birden az gormeye basliyorsun. Erkekler daha zor adapte oluyor. Cok onyargili olmayin. Evde yapicak bir sey olmadigini dusunmedikce habire oturmaya gitmek istemiyorlar.

limonreceli canım bende senin gibiyim kendi kararlarımı kendim aldım avuçlarına alamadılar herşeyi kendi istediğim gibi yaptım nişanlımda hiç bişey demedi karışmayacaklar dedim resti çektim bir çöp dahi alacaksak beraber alıcaz dedim ve öyle oldu. yediremiyorlar onların ağızıyla iş yapmadı diye ama ne yapacağımı bilmiyorum. tek bir hataya bakıyorum bi hafta kalsa dahi bırakırım. nişanlıma demediğimi bırakmadım hakaretler ettim ayrılmak için bıraksın diye ama asla vazgeçmedi offf çok zormuş arada kalmak. senin ailenin yaklaşımı nasıl oldu peki nişanı atmanı senmi istedin yoksa onlarda istedimi
Bence nişanlılıkta bu aşamaya gelinmişse işin tadı biraz kaçmış gibi

Merhaba düğünüme bir ay kaldı.. içim öyle huzursuzki evim yerleşecek hiçbir heycanım hevesim kalmadı..herşeyi nişanlımla beraber yaptık ..anlaşıyoruz cocuklaşıyoruz kafa dengiyiz aynı şeylere gülüp eğleniyoruz bişey alınacaksa yapılacaksa sen nasıl dersen öyle olsun senin istediğin gibi olsun der..lakin benim kafamı kurcalayan en büyük şey aile problemi. çok büyük kavga ettik geçenlerde ozaman son kez istediklerini saydı inanın sonradan çıkıyormuş ne olduğu.. iç içe aileymiş onunkiler annesi öyle hasret kalmayacakmış gidip gelinecekmiş. tek erkek çocuk hep ablaları enişteleri içinde büyümüş onların lafından gitmiş kendi başına karar alamamış. beni öyle duruma sokuyorki sanki kimse gelmeyecek gitmeyecek diye rest çektim asla öyle bişey yok. ama hiç güvenim yok evimizi ev bilip sınırlarımız olsun kendimize ait bi yaşantımız olsun.. bi mesajla bi telefonla uçar resmen.. bu arada çok şükür benimde ailem var ama beni empoze etmeye çalışıyolar. varmı sizinde başınızdan böyle bişey geçtimi tek problemim içime korku salan şey bu ne maddiyat ne başka bişey. lütfen bi akıl verin değişirmi sonradan..bana kalsa sırf bu sebepten bile bozarım nişanı ama aileme kıyamıyorum herşey hazır..hevesleri var özellikle babamın :KK43: sağolun şimdiden
Bence boz nişanı bu tipler evlenince daha kötü oluyo denenmiş ve net kesinlikle bitir şimdi ailene kiyamiyosun ama evlenip bı çocukla kaldiginda aileni dahada uzeceksin bunlar adam olmaz vallahada olmaz billahada olmaz

Normal bir ilişkide daha evlenmeden niye aileme gidilecek, annem hasret kalmayacak diye pazarlık yapılır ki?
Tereddütlerinizde haklısınız.
Çünkü ailesi doldurmuş adamda gazla çalışıyor mubarek kesinlikle konu sahibi evlenirse adım gibi eminim mutsuz olacak bide anladığım kadarıyla kendi ayaklari üzerinde duran kisiligi oturmuş bı kadın böle adamlar ömür tüketir eninde sonunda terkeder ama şimdi ayrilmasi daha az hasar yaratir

Canim çok geçmiş olsun,
Aynı durumu birebir yaşadım. Düğüne 5 gün kala nişanı attım. Nişanlım benden hiç vazgeçmedi, defalarca terketmeme rağmen bırakmadı ama icimdeki isteksizlik halen aynı. Aradan 2 yıl geçti, ailesinin yaklaşımını düşündükçe ve o karmaşaya girme fikri aklıma geldikçe buz gibi soğuyorum. Içinde gram istek kalmadı. Bazen harekete geçiyorum, iş ciddiye binince uzaklaşıyorum.

İyi düşün derim. Benimki de tek oğul, iki abla iki enişte, kv, kp, arasında kaldim. Herkes bir tarafimdan tutup çekiştirmeye çalışıyordu. Nisanlin ne yaparsa yapsın insanlar duracağı yeri bilmezse işin çok zor. Benimkiler beni yönetmeye pek meraklıydı ama ellerinde patladım :))

Bu arada şu da bana hayat dersi oldu. "Kısasa Kısas"
O benim aileme ne kadar adım atarsa ben de onunkine o kadar karşılık veriyorum. Benim ailemi yok sayıp kendileriyle sürekli mıç mıç olmamı bekliyorlardı. Aklım başıma geldi ve tokat gibi kestim herşeyi.
Bilemiyorum çok zor böyle bir ilişki..

Nişanı bozup tekrar mı görüşmeye başladınız acaba?

Erkekler nedense evlenmeden önce böyle bir panik oluyor işte Yok ailemle şöyle görüşeceğiz şu kadar sık görüşeceğiz şunu bunu yapacağız diye boşu boşuna gerginlik yaratıyorlar

Güya benim eşim de her gün dayısıyla görüşmek için benimle pazarlık yapıyordu çok düşkündü dayısına ne oldu evlendiğinden beri görüştüğü 5i geçmez şu an da tamamen koptular çünkü dayısı kızımız doğduğunda bile gelmedi

Ailesi de başka şehirde benim zorumla bir iki gittik o kadar şimdi ailesiyle de nerdeyse hiç görüşmüyoruz

Kocayı kendine bağlayınca böyle oluyor sanırım :KK45: ha kavga gürültü olmuyor mu ailesi dayısı yüzünden oluyor tabi ama boşatacak kadar değil

Ailem için seni her türlü harcarım demiş o ve ailesi nasıl istiyorsa ,sen onlara uyum sağlayacaksın

canım bence bunların hepsi sana vesvese
takılma öyle şeye
nişanlınla yeni hayatın şimdiden hayırlı olsun ayrıca erkektir sonuçta el bebek gül bebek büyümüş erkek evlat diye biraz torpil geçilmiş galiba bu zaten erkek çocuğu olan bütün ailelerde olan son derece normal bişi
benimde abim var oda öyle büyüdü el bebek gül bebek ama biz öyle yetiştik ve bana garip gelmiyor ben abimin suyunu götürmekten yemeğini hazırlamaktan gocunmam misal
ailesini atamaz satamaz bu çocuk senle evleniyor diye
öyle kimse gelmicek etmicek dersen olmaz nerden geldi bu çocuk kim büyüttü bu yaşına kadar getirdi adam etti senmi

valla bana tuhaf geliyo böyle iki günlük sevgililerin nişanlıların gelip erkeğin ailesi hakkında ahkam kesmesi yok gelmicek görüşme arama gitmeyelim gelmeyelim

amerikalılara özenmeye gerek yok diye düşünüyorum tabi kendi fikrim
hakkında hayırlsıı olsun cnm

Erkekler nedense evlenmeden önce böyle bir panik oluyor işte Yok ailemle şöyle görüşeceğiz şu kadar sık görüşeceğiz şunu bunu yapacağız diye boşu boşuna gerginlik yaratıyorlar

Güya benim eşim de her gün dayısıyla görüşmek için benimle pazarlık yapıyordu çok düşkündü dayısına ne oldu evlendiğinden beri görüştüğü 5i geçmez şu an da tamamen koptular çünkü dayısı kızımız doğduğunda bile gelmedi

Ailesi de başka şehirde benim zorumla bir iki gittik o kadar şimdi ailesiyle de nerdeyse hiç görüşmüyoruz

Kocayı kendine bağlayınca böyle oluyor sanırım :KK45: ha kavga gürültü olmuyor mu ailesi dayısı yüzünden oluyor tabi ama boşatacak kadar değil
Hazır yazmışken, eşinizi nasıl bağladığınızı da anlatsaydınız :KK53:

Ooo tamamdır yazdım bunları, tesekkurler :KK49:

Eheh ya bir erkek evinde huzurluysa gerçekten dışarıyı aramıyor hani bazı insanların gerçekten kanı bozuk oluyor ne yaparsan yap yaranamazsın ama normal bir erkek evinde huzuru buluyorsa dışarıya bağı azalıyor ailesine bile bağı azalıyor gibi geliyor bana ben de eşime çok huzurlu bir yuva sağlamaya çalıştım özgürlüklerini kısıtlamadım sonuçta kötü bir şey yapacak olan kısıtlasam da kısıtlamasam da yapar dedim hep anlayışlı davrandım filan işe yarıyor gibi işten eve koşarak geliyor maşallah

Back
X