dugune az kaldı...

plnergn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
376
77
123
İstanbul
Düğüne 20 gun kaldi memleketten anneanne babaanne ve bekar teyze dun aksam geldiler guya yardıma. Dogal olarak bizde kalacaklar bugun kolileme yapiyordum kendi kendime onlari kaldirip indirdim teyzem bi ucundan tutayim belin incinir demedi neyse dedim kendi ceyizim kendim koliledim yardım istemeden. Hafif grip baslangici oluyorum sanirim basimda agriyor bi odama gecip ilac alip uzanamadim cok ses oluyor evde. Bi de herseye karisip yorum yapiyor teyzem onu oyle yapma bunu boyle yap yoruldum bezdim artik. Laflarimiz karşılaşmasin diye susmaya çalışıyorum duymazliktan gelmeye çalışıyorum ama sabir bi yere kadar

Düğüne 20 gun kaldi memleketten anneanne babaanne ve bekar teyze dun aksam geldiler guya yardıma. Dogal olarak bizde kalacaklar bugun kolileme yapiyordum kendi kendime onlari kaldirip indirdim teyzem bi ucundan tutayim belin incinir demedi neyse dedim kendi ceyizim kendim koliledim yardım istemeden. Hafif grip baslangici oluyorum sanirim basimda agriyor bi odama gecip ilac alip uzanamadim cok ses oluyor evde. Bi de herseye karisip yorum yapiyor teyzem onu oyle yapma bunu boyle yap yoruldum bezdim artik. Laflarimiz karşılaşmasin diye susmaya çalışıyorum duymazliktan gelmeye çalışıyorum ama sabir bi yere kadar
Düğün sürecinde herkes sözde çok bilir çok karışır, sende streslisindir şimdi.

Her ne olursa olsun sonucta senin icin geldiler teyze anne yarisidir bosver dugun oncesi kirma kimsenin kalbini zaten ailenle birlikte kalacagin son gunler bence bunun tadini cikar

Hiç stress yapma. Söyleneni de duyma. Bildiğini oku. Düğün zamanı herkes gelin kendisiymiş gibi bir havalara giriyor. Hareketlere takılırsan mahvolur düğünün.

Niye o kadar erken davet ettiniz peki?
İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü..
Yardım isteseydin madem, neyine gurur yapıyorsun ki?

Sırf bu laf kalabalığı korkusundan evlilik düşünemiyorum. Her bir aşaması gözümde büyüyor :KK12::63:

valla kolay gelsin zor bir evre herkesten bi ses çıkar herkesin bi fikri vardır ama icraate gelince tık yok bende bu evrede çok yanlız kaldım herkes akıl verdi yapılacak edilecek bişi varmı demedi ben yine saygımı bozmadın hepsi gelip geçiyo hala bana müdahelede bulunmak isteyenler oluyo ama kulak asmıyorum sorasında hayat sizin biraz sabır

Her düğün ve doğum zamanı böyle olur.
Herkez ,herşeyin doğrusunu bilir ve onu yaptırmaya çalışır.
Hiç duyma-cevap verme-takılma.
Hepsi geçicek ve sen evlenip çok mutlu olucaksın.

Düğün koşturmacasi...
Böyle gerginlikler karmasalar oluyor canim ya..
Kendini strese sokma..
Her kafasan ses cikar ..
Aldirmaa bosverr..

Onlarida dinle tersleme ama yine kendi bildigini yaparsin..

Ayıp ediyorsun.Yardım etmek demek koli taşımak demek değildir.Düğün zamanı anlarsın.Teyzen sonuçta.Yardım da isteyeblirdin.Teyze kolileyelim mi diye.Sonuçta ailen büyüklerin.

Niye o kadar erken davet ettiniz peki?
İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü..
Yardım isteseydin madem, neyine gurur yapıyorsun ki?
Dolma sarilacak dedik ev yerlesecek dedik o yüzden ailem erken cagirdi baa kalsa son bir hafta da gelseler yeterdi ama annem de annesi kardesi yaninda olsun istedi herhalde. Babaannemde burda ama onun agzi var dili yok hiccc karismaz sagolsun

Ayıp ediyorsun.Yardım etmek demek koli taşımak demek değildir.Düğün zamanı anlarsın.Teyzen sonuçta.Yardım da isteyeblirdin.Teyze kolileyelim mi diye.Sonuçta ailen büyüklerin.
Bana teklife bile bulunmayan birine nasil diyebilirim ki taaa memleketteyken bize is bırakmayın hepsini bitirin diyen birisiyle karsi karsiyayim ben biseyler yaparken telefonundan oyun oynayip sarki indiriyor. En yakin arkadasim sagolsun gelip yardim etti baslarda o da cok uzakta istanbulun bi ucunda surekli gelemiyor bende kendim hallederim ondan yardım isteyene kadar gözü görüyor yardima ihiyacim var ben istedikten sonra edecekse hic etmesin. Sabir herseyin ilaciymis agzimi artik kapamayi ogrendim kulaklarim da duymuyor:)

son bir hafta gelebilirdi akrabalarınız;erken olmuş gelişleri...yazdıklarını okudumda da akrabaların pek iş yapacak kişiler gibi de durmuyorlar.ancak kalabalık yaparlar,sizin üüstünüzde stres oluştururlar...artık olan olmuş bu saatten sonra takmayın onların söylediklerini ve kendiniz halledin işlerinizi.

Ah malesef kötü bir durumdasın ,erken gelmeleri kötü olmuş.Hadi geldiniz yardım destek bekliyor insan , ben kendi düğünümü hatırlıyorum herkes kendi derdine düşmüştü evlenen bendim , ama gelin onlardı .Gece koltukta uyumusum yatacak yer kalmamıştı :)

Bana teklife bile bulunmayan birine nasil diyebilirim ki taaa memleketteyken bize is bırakmayın hepsini bitirin diyen birisiyle karsi karsiyayim ben biseyler yaparken telefonundan oyun oynayip sarki indiriyor. En yakin arkadasim sagolsun gelip yardim etti baslarda o da cok uzakta istanbulun bi ucunda surekli gelemiyor bende kendim hallederim ondan yardım isteyene kadar gözü görüyor yardima ihiyacim var ben istedikten sonra edecekse hic etmesin. Sabir herseyin ilaciymis agzimi artik kapamayi ogrendim kulaklarim da duymuyor:)
Tryzenden bahsediyorsun.Bi koli mi yani mesele.Arkadaşın etmiş yardım.Nedir yani.Altı üstü koli.Yardım etmek koli bantlamakmıdır sence.
İnsan evleneceği zaman,yeni bir hayata başlayacağı zaman böyle gereksiz şeylerle sinir harbi yaşarsa,evliliğinde daha kötü durumlarıda nasıl sakin kalır bilemem.Ne güzel işte gelmişler,kalabalık.Güzel birşey için toplanmışsınız.Bir yardıma ihtiyacın varsa rica etsen nolur.Dışardaki herhangi biri değil.Canın kanın teyzen.

Öffff benimde 4 gün önceden gelmişlerdi zavallı annem tek başına yemekdi yardımdı temizlikdi mahfolmuştu kimse elini bişeye koymuyordu herkes kuaför giyim derdinde herkes ayakta kına gecemle düğün arasında 2 gün vardı nikah falan herşey üstüste düzenli ağrı kesici alıyordum.1 tanede çocuk gelmişti her sabah ağlama yemiycem stresi annesinin onu sürekli ağzına bişeyler tıkama derdi ALLAH yardımcın olsun doğru o insanlar senin için bir memleket yoldan gelmişler ama insan da düşünce olcak azıcık.Ben baktım kırıcı oluyorum suratım beş karış evden çıktım hep kuaför randevusu son kalan eksikler onları hallettim son günümde de yine cilt bakımım vardı çıktım gittim bir alışveriş merkezine uzun süre oturmuştum.Sık sık kaç canım kendi işini bitir gerisine karışma düğünümde ellerim yara içindeydi evi temizlemekten biri de demedi bu kız gelin olacak balayını ağır hasta geçirdim grip boğazlarım burnumdan geldi dikkat et.Ayrıca gelenler de teyze falan sözde beni çok severler...

tarih yaklaştıkça stres hat saffaya ulaşıyor
tatlı telaş

Back
X