Düğüne gidip gitmemek konusunda doğru mu düşünmüşüm?

• Konu Sahibi Konu Sahibi shot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

shot

Hüseyin Şevki Topuz Fan Club
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
10.690
26.450
548
Kızlar merhaba,

İlkokuldan bir kız arkadaşım var. Okul hayatımız beraber geçti, daha sonra ayrı şehirlere gidip uzun süre görüşmesek de birkaç sene önce tekrar görüşmeye başladık.

Bir sene önce bir mesele yüzden bir anda benimle konuşmamaya, görüşmemeye, mesajlarıma aramalarıma dönmemeye başladı. Bir sorun olup olmadığını defalarca sordum ama yanıt alamadım. Sorun var, bariz.

Ailelerimiz görüşmediğimizi bilmiyor.

Arkadaşım nisan ayında evleniyor. Beni çağırmadı, beklemiyorum çağırmasını zaten, ama ailesi mutlaka çağıracaktır. Benimkiler de bana "gel gidelim" diyecektir. Ben aslında gitmek, yanında olmak istiyorum, belki buzları bu şekilde kırabiliriz. Ama beni istemediği için keyfi de kaçabilir ve düğününde keyfini kaçırmak en son isteyeceğim şey.

Eğer bana bir şekilde davet gelirse arkadaşıma "ailen düğününe çağırdı, bu mutlu gününde yanında olmak istiyorum, ama eğer varlığım seni mutsuz edip canını sıkacaksa gelmem" diye mesaj atmayı düşünüyorum. Sizce böyle mi yapayım yoksa benimkilere bir bahane bulup gelemeyeceğimi mi söyleyeyim? Telefonda bir anda gafil avlanmak istemiyorum.

Kızlar merhaba,

İlkokuldan bir kız arkadaşım var. Okul hayatımız beraber geçti, daha sonra ayrı şehirlere gidip uzun süre görüşmesek de birkaç sene önce tekrar görüşmeye başladık.

Bir sene önce bir mesele yüzden bir anda benimle konuşmamaya, görüşmemeye, mesajlarıma aramalarıma dönmemeye başladı. Bir sorun olup olmadığını defalarca sordum ama yanıt alamadım. Sorun var, bariz.

Arkadaşım nisan ayında evleniyor. Beni çağırmadı, beklemiyorum çağırmasını zaten, ama ailesi mutlaka çağıracaktır. Benimkiler de bana "gel gidelim" diyecektir. Ben aslında gitmek, yanında olmak istiyorum, belki buzları bu şekilde kırabiliriz. Ama beni istemediği için keyfi de kaçabilir ve düğününde keyfini kaçırmak en son isteyeceğim şey.

Eğer bana bir şekilde davet gelirse arkadaşıma "ailen düğününe çağırdı, bu mutlu gününde yanında olmak istiyorum, ama eğer varlığım seni mutsuz edip canını sıkacaksa gelmem" diye mesaj atmayı düşünüyorum. Sizce böyle mi yapayım yoksa benimkilere bir bahane bulup gelemeyeceğimi mi söyleyeyim? Telefonda bir anda gafil avlanmak istemiyorum.

ben sizin yerinizde olsam mesaj atar, tepkisine gore gitme yahut gitmeme karari alirdim.

"ailen düğününe çağırdı, bu mutlu gününde yanında olmak istiyorum, ama eğer varlığım seni mutsuz edip canını sıkacaksa gelmem" diye mesaj atmayı düşünüyorum.

Normal şartlarda bu mesaj makul ve samimi. Ancak düğün telaşesi içinde bu arkadaşın sana dönüş yapmayabilir. Gerçi onun da tepkilerini en iyi sen bilirsin ama nedense düğün zamanlarında insanlar üzerinde gereksiz bi gerginlik oluyor.

Yerinde olsam, arkadaşımın ailesi davet ederse, onların hatırına (ailesiyle samimiyet dereceme göre), düğüne katılır, dikkat çekmeyecek bir masa seçer ve orada bulunurum.

En son yazdıklarına geri dönmemiş. Ailesi davet etse bile kalkıp öyle bir mesaj atıp gelmek istediginizi soylemeyin. Sizi hayatından çıkartmış.

Belki de evleneceği kisiyle ilgili bi durum oldu. Yani sizi ondan kıskandı yahut o adam kıskanmasına sebep verecek bir harekette bulundu. Nedense konunuzu okudugumda aklıma bu geldi.

Ben de mesaj atardım eger davet edilirseniz, dedigim gibi bir durumsa en mutlu günü mahvolabilir giderseniz .

Bence mesajın çok gereksiz olur defalarca sormuşsun kıza o hiçbir adım atmamış. Ailesi davet ederse muhakkak katılmaya çalışacağını söylersin , gitmezsin . tekrar konusu açılırsa da o gün hiç beklenmedik bir işinin çıktığını gidemediğini falan söylersin. Kendi ailene de sen durumu açıklarsın zaten.

Kızlar merhaba,

Bence de gitme elinden geleni yapmışsın ama o napıyor hala kapris naz trip .... Bırak değeriyle kalsın... ve gitme açıklama hele hiç yapma .

Kendisi tarafından davet edilmediğin sürece gitme bence, mesajda atma.
Ailelere de davet etseydi gelirdim de olsun bitsin.

Arkadaşın kendisi davet ederse gidersin ama aksi takdirde gitme, hiç mesaj da atma.

Tabi ki gitme canım, öyle mesaj atarsan sırf kibarlıktan gel yazabilir ya da mecburiyetten. Ailen gidecekse ya onlarla ya da kızın ailesine direkt kendin iyi dileklerini yolla daha iyi.

Gitme beybim. Hatun belli ki seninle tüm iletişimi kesmiş, sen elinden geleni yapmışsın, eğer seni ille de orada görmek istiyorsa, bir mesaj olsun atabilir. Bence sen de kes gitsin.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Gitmeyin, mesaj falan da atmayin.

Back
X