• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

nişanlımla bugün olaydan sonra ilk kez konuştuk.. oda bu şekilde düşünüyor. seninle girdiğim bu yolu tamamlıcam Allahın izniyle diyor.olumsuz bir tavrı yok.ama tabi ne ne kadar düzelir bilemem.insanın içinden çıkmaz sanıyorum olanlar :(

''Seni yarı yolda bırakırım!'' ne demek canım ya..
Oğlu adına konuşmakta sakınca görmeyen bir kadın.
Ne oğlundan,ne eşinden,ne sizden,ne de ailenizden çekiniyor!
Kim kimi yarı yolda bırakıyormuş!!
Özür dilensin öncelikle. Sonrasında da araya çookk mesafe koyun o aileyle..

Son düzenleme:
hiç böyle olumsuzluklar yaşayıpta evlilik sürecinin stresini atlatıp tek kaldığında mutlu olan yokmu :(

Tek kalmak?

O kaynana her zaman var canım, çünkü o bir anne... Her zaman her konuda söz hakkının olduğunu düşünen ve çekinmeden uygulayan biri..

''Seni yarı yoda bırakırım!'' ne demek canım ya..
Oğlu adına konuşmakta sakınca görmeyen bir kadın.
Ne oğlundan,ne eşinden,ne sizden,ne de ailenizden çekiniyor!
Kim kimi yarı yolda bırakıyormuş!!
Özür dilensin öncelikle. Sonrasında da araya çookk mesafe koyun o aileyle..

Hangi kaynana özür dilemiş bugüne kadar? Görülmüş şey mi...

Kimse özür dilemeyecek, kızımız da evlenirse eğer ne kadar gönül yarası varsa hiç biri telafi edilmeden evlenecek...

Nişanlın anasına uymuş artık evlendiğinde kaynana ile
İlgili mücadelede yalnız eşin olacak adam seni değil anasını
Kayıracak buna razı olarak evlen sonra pişman olma

Kötü olumsuz bişeyler yazmak hiç bir zaman istemem ama daha şimdiden böyle olan bir kayınvalide inan bana çekilmez.nişanlın seni savunsada çekilmez.ölümüne sevsen ne olur,hayattaki olumsuzluklar girince işin içine çok büyük pişmanlıklar kalıyor.inan bana mantık evliliği sevgi ile kurulan bir yuvadan kat kat daha iyi..

Sinirlerim depreşti :47:

Başta nasılsa evlenince de herşey öyle gidiyor. Hatta daha da beter gidiyor... Hey gidi günler hey...

Şahsen eşimi çok severim, mükemmel bir eş diyebilirim. Ama onun hatrına bile çekilmiyor bazı şeyler.

Eski günleri hatırladım yazdım yazdım sildim. Neyse :ssz:

Kültürle alakası yok, insanlıkla var. Veren insan daha fazla vermekten mutlu olmalıdır, karşılığını beklememelidir. Yoksa egeli olsa ben daha fazla zeytinyağı vs. gönderdim diyecek. Bu işler böyle maalesef. Annem gelin alırken, karşı taraf dedi ki, bizde bohça falan yok biz anlamayız öyle şeylerden. Annem de tamam dedi. Ama bohça olarak değil de hediye gibi bohçalar hazırladı ki birini iki kişi zor taşıyor. Bohça saymayın hediye olarak dedi, hem annem hevesini aldı, hem de karşı taraf uğraşmamış oldu. Bir kere de çeyiz yapmadılar vs. demedi.

haklısınız ama gittim gördüm 3 senede orda yaşadım.
gene kültür farkı oluyor
düşünsenize adamların kültüründe gelin ayakta duruyor erkekler yemek yerken , kayınpederin yanında yemek yemiyor ayıpmış.
eltim hep ayakta dururdu.bende bizim kültürümüzde böyle şey yoktur kadın erkek eşittir dedimde bana düşman oldular.
ben gene batıdan şaşmam ...

Hangi kaynana özür dilemiş bugüne kadar? Görülmüş şey mi...

Kimse özür dilemeyecek, kızımız da evlenirse eğer ne kadar gönül yarası varsa hiç biri telafi edilmeden evlenecek...

O halde o kadına anne denmeyecek..
Oğlundan da mahrum yaşayacak..
Bunun sinyalini alsa o kadın,özür de diler. Dilemese de alttan alır,gönül okşar bir pozisyonda olur.
İş nişanlı olan adamda bitiyor!

insan isterki hiç yaşanmasaydı. ama bugüne kadar beni hiç üzmemiş bir adam var karsımda. onuda dinleyip anlamaya çalışıyorum. yanlışmı yapıyorum :(

Valla gerçekçi olalım kardeşim, çoğu erkek zaten evlenmeden üzmüyor eşini. El üstünde tutuyor bebek gibi bakıyor yok herşeyimsin de yok en kıymetlimsin de. Evlendikten sonra toz oluyor herşey niyeyse, -evlenmedim bilmiyorum.-

Ama nişanlının ailesi yanında seni yok sayması sana sahip çıkmaması ayrılmak için çok çok geçerli bir sebep, ilerde olacakların habercisi. He bile bile lades derim çok seviyorum ölüyorun onsuz yapamam diyorsan da sonrası için biz bişey diyemeyiz kendi düşen ağlamaz.

Şahsen eşimi çok severim, mükemmel bir eş diyebilirim. Ama onun hatrına bile çekilmiyor bazı şeyler.

Eski günleri hatırladım yazdım yazdım sildim. Neyse :ssz:

Aynen, sözlerime tercüman oldun. Ben de eşimi severim, ama gerçekten çekilmiyor. Bu sorunlar yüzünden bazen eşim bile çekilmiyor.

seni çok iyi anlıyorum ..sanada nişanlın sahip çıkamamış ne acı..aynı duyguları paylaşıyorum seninle rabbim yardımcımız olsun..içimdeki kor çok fena..

Valla gerçekçi olalım kardeşim, çoğu erkek zaten evlenmeden üzmüyor eşini. El üstünde tutuyor bebek gibi bakıyor yok herşeyimsin de yok en kıymetlimsin de. Evlendikten sonra toz oluyor herşey niyeyse, -evlenmedim bilmiyorum.-

Ama nişanlının ailesi yanında seni yok sayması sana sahip çıkmaması ayrılmak için çok çok geçerli bir sebep, ilerde olacakların habercisi. He bile bile lades derim çok seviyorum ölüyorun onsuz yapamam diyorsan da sonrası için biz bişey diyemeyiz kendi düşen ağlamaz.

Evet evet işte o cümle :46:

Evlenene kadar herkes herkesin herşeyi, bitanesi, canı kanı :34:

Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık :(
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım.. :( sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim. :(

evt yazdıklarını okudum canım ve üzüldüm kayınvalide adayının neden bu şekilde konuştuğunada anlam veremedim ancak senin eşin olacak kişininde senin savunmanı yapmaması şaşırtıcı açıkçası madem biliyosun seni çok sevdiğini ozamn annesi ağzımı açtırma dediğiği ve içindekileri boşalttığı zamn nerdeydi ne yani şimdi anne neden öyle konuşuyorsun dediği zamn saygısızlıkmı olacaktı allah razı olsun nişanlımdan beni olabilecek ve alınabilecek en ucuz şeyleri aldırttı beni bu konuda hiç üzmedi alınması gereken şeyler oldu ve paramız yetmediği zamnlarda ya önemli değil evlendikten sonra alırız diye seni neden savunmadı eşin yüzüne bilew bakmamış sen bu admla peki karşına alıp yada tel ile neden böyhle oluyo annenlerin yanında neden beni savunmadın diye sormadınmı tamam düğün arefesi mutlaka huzursuzluklar olacaktır ama senin anlattığın yere kadar sende haksız bir yan göremiyorum ama millet acaba düğünü bozsam ne dicek ayağınada girme öncelikle bunları ve seni savunması gerektiğini anlatman lazım yani evlendikten sonra çok geç olur belki eşinlede huzursuzlukların başlayabilir her konuda bence otur ve konuş

evt yazdıklarını okudum canım ve üzüldüm kayınvalide adayının neden bu şekilde konuştuğunada anlam veremedim ancak senin eşin olacak kişininde senin savunmanı yapmaması şaşırtıcı açıkçası madem biliyosun seni çok sevdiğini ozamn annesi ağzımı açtırma dediğiği ve içindekileri boşalttığı zamn nerdeydi ne yani şimdi anne neden öyle konuşuyorsun dediği zamn saygısızlıkmı olacaktı allah razı olsun nişanlımdan beni olabilecek ve alınabilecek en ucuz şeyleri aldırttı beni bu konuda hiç üzmedi alınması gereken şeyler oldu ve paramız yetmediği zamnlarda ya önemli değil evlendikten sonra alırız diye seni neden savunmadı eşin yüzüne bilew bakmamış sen bu admla peki karşına alıp yada tel ile neden böyhle oluyo annenlerin yanında neden beni savunmadın diye sormadınmı tamam düğün arefesi mutlaka huzursuzluklar olacaktır ama senin anlattığın yere kadar sende haksız bir yan göremiyorum ama millet acaba düğünü bozsam ne dicek ayağınada girme öncelikle bunları ve seni savunması gerektiğini anlatman lazım yani evlendikten sonra çok geç olur belki eşinlede huzursuzlukların başlayabilir her konuda bence otur ve konuş

bugün bu dediklerini konuştum cnm.. şu saatten sonra bizim için yapılabilecek birşey var ise eger bunu nişanlım yapmalı.ben adım atmam.

Allah yardım etsin ,çok zor bir durum ...

Serin dur ,soğukkanlı olmaya çalış ,tam nikah öncesi dönemde kötü olmuş,atlatması zor

Nişanlın adam olsa kayınvalide sana böyle konuşamazdı ,demek ki eve gidince seni çekiştiriyor oda belli ...

Kayınvalidenin sözüde hiç hoş değil ,ne demek ortada bırakırım seni ...

Allah yuva yıkanın yuvasını yıkıyor ...

Dua et hayırlısını dile ,en azından nikahtan önce içlerinin pisliğini görmüşsün buna şükret ...

bugün bu dediklerini konuştum cnm.. şu saatten sonra bizim için yapılabilecek birşey var ise eger bunu nişanlım yapmalı.ben adım atmam.

Nişanlının görevi sana aşk sözcüler üretmek ve hemen düğünü yapmak
Sen fazla uyanmadan her şey köprüyü geçene kadar

Back
X