• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

Farkındayım canım.
aaaah ne çektik be seboşum:23:

bizde aşk acısı çektik herkes çekiyor.gerekiyorsa sizde çekin daha iyi bir gelecek için diyorum ben.

inşaallah bu evlilik işi hayırlı değilse bu kızcağız bu adamlardan bir şekilde kurtulsun.

ne arsız edepsiz insanlar var yahu .. huzur bozucu fesat kayınvalidelerden nefret ediyorum hayır ne geçiyor ellerine ..
düğüne bir ay kala yüzü ortaya çıkmış kayınvalidenin hakikaten..
nişanlına anlam veremedim nasıl susar sessiz kalır..
senin adına da çok üzüldüm inanki ben 1 hafta sonra 1 yıllık evli olacağım geçen sene bu zamanlardaki
stresimiz ve gerginliğimiz had safadaydı .. inan onu hatırladım şimdi..
sessiz kalmaya devam et evet çok zor biliyorum ama nişanlında bu aşamada sana sahip çıkıp çıkmayacağını
bir kez daha gösterecek .. şayet sessiz kalmazsa olumlu bir adım atarsa da kalbini dinle demek istiyorum(ki inşaAllah pişman olur)
evet kayınvaliden niyetini belli etti kötü biri ama eviniz ayrı
semtleriniz uzak ise belki aşkın ve verdiğin emeğin için birşeyler için mücadele edersin.. vazgeçmek kolay değil..

saol canım.. Allah huzurunuzu daim etsin.hiç üzülmeyin yuvanızda.

verilen emeklerden vazgeçmek çok zor, üzücü bir durum Allah yardımcın olsun.
bekleyip nişanlının nasıl davranacağını görmekten başka yapacağın bir şey yok şu an.
bence nişanlın affettirecek kendini eğer anlattığın gibi seni hiç incitmemiş biriyse seni yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum, düşünmek istiyorum.
şöyle düşün ne olursa olsun senin vicdanın rahat senden kaynaklanan bir durum yok Allah hakkında hayırlısını versin canım.

Benden sana tavsiye 1 yıllık evliyim aynı şekilde düğünüme 1 hafta kala kaynana bıle dılım varmayan şahsiyet aynı şekilde oğlumu aldın aldın borcun altına soktun gıbı kavga cıkardı bize geldılerınde dugun konusmaya biz nikah yapıcaktık sadece onlar düğünde düğün dediler düğün yapıldı ama sonu kavga gurultu bıttı bende sen gıbı nısan atıodum ama nısanlıma kıyamadım o benı cok sevıodu ve evlendık ama sorunlarrr coooook buyudu daglar kadar ve ben altında kaldım esım benı korudugu halde kaldıramıorum konumu okursan anlarsın cırkef ınsanlar anlasmak cok zorrr allah sabır versın evet sevıosun ama hersey sevmekle bıtmıor yetmıor

işte böyle zamanlar allahın bi lütfudur...
sana gelecekte neler yaşatacaklarını göstermişler...
yol yakınken bunları görmen iyi olmuş...
bundan sonrası sana kalmış...
nasıl başlarsa öyle gider bu durumlar..

verilen emeklerden vazgeçmek çok zor, üzücü bir durum Allah yardımcın olsun.
bekleyip nişanlının nasıl davranacağını görmekten başka yapacağın bir şey yok şu an.
bence nişanlın affettirecek kendini eğer anlattığın gibi seni hiç incitmemiş biriyse seni yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum, düşünmek istiyorum.
şöyle düşün ne olursa olsun senin vicdanın rahat senden kaynaklanan bir durum yok Allah hakkında hayırlısını versin canım.

evet verilen emeklerden vazgeçmek çok zor.. her bir zerresine emek verdik birlikte o evin.ama insanın gururu daha ağır basıyo bazen... zaten şu saatten sonra küçük bir umut bile varsa bizim için nişanlım yaratmalı.benden adım beklemesinler.

işte böyle zamanlar allahın bi lütfudur...
sana gelecekte neler yaşatacaklarını göstermişler...
yol yakınken bunları görmen iyi olmuş...
bundan sonrası sana kalmış...
nasıl başlarsa öyle gider bu durumlar..

iyi düşünmek istiyorum.çünkü buna ihtiyacım var. ya en kötüsüde seni üzen insana ihtiyaç duymak yine böyle anlarda. ama dirençli olucam..

saol canım.. Allah huzurunuzu daim etsin.hiç üzülmeyin yuvanızda.

HIc bir erkek GRUNUNU YEDIRICEK kadar degerli dildir inan bana su deli gibi sevdigimiz adamlar varya anasi babasi yuzunden agzimiza s.......yorlar daha yolun basindasin durrrrrr bu daha hic bisi eger olaki grurunu onurunu cigner evlenirsen goruceksin daha nelerrrr var ben bu sitede adamin yaninda karisina saldirip seyreden okuzleri okudum....azicik aklin varsaa gerisin geriiiiiiik kac kolaymi saniyorsun ayrilmak diceksin kolay dilll bende evlenmeden once bir olay yasadim esimle sirf adim cikmasin diyede yapilani gormezlikten geldimmm simdi sorsana yine yaparmiydin diye ....keske diyorum su an icim asktan alevv alevv yansaydida suan ki gibi hor gorulmeseydimmm....secim senin ya unutucaksin yada kendini unutucaksin bu koca ve ailesiyle yasarsan kendini unut sen sen olmicaksin bacimmmm

eğer o lafı yutmayıp yaptığınız terbiyesizlik der nişanı da atıp blöfe yatarsan o kaynana kapına gelmez düğüne bir ay var diye oğlu tabi yatak döşek ben o kızı istiyorum diye debelenmedikçe o kadın kılını kıpırdatmazzzz yanlış anlama sadece senin için demiyorum bu her gelin kaynana ilişkisinde böyledir oğludur anasının gelinine davranışına yön veren. tabii ki allah korkusu olupta gelinini damadını kendi evladı gibi sevenlerden bahsetmiyorum..ama ne yazık ki seninki öyle değilmiş be arkadaşım.

ya gururum dicen anam babamın boynunu yere eğdirmem diyip eyvallah al öyle bırakılmaz böyle bırakılır ortada diye çekip gitcen
ama bunu yaparken de şunu aklından çıkarma o adamı unutamazsın hee mutlu olursun ama aklından çıkmaz acı çekmeye de göz yaşı dökmeye de hazırlıklı ol..

ya ses etmicen kör sağır dilsiz olcan evlencen nişanlına da ailesine de bu konuyla alakalı kin besleyeceksin hee yine mutlu olursun ama acaba o zaman kapıyı çarpıp çıksam mıydım falan dersin

ya da bir ihtimal daha var o da iyi ki evlenmişim bu kadından çok çektim ama bebesini seviyorum iyi ki tahammül göstermişim dersin..

aslında hepsi senin elinde :34:

okudum yazdiklarinizi, üzüldümde.ben 12 yildir evliyim.tanistim 3.günde evlenme teklifi aldim ve kabul ettim 3.ayda evlendim,hersey isik hiziyla oldu resmen.cok stresli günlerde yasadik, herkes cok gergindi hicbirsey yetismicek, istedigimiz gibi olmucak diye uykularimiz kacti ama her ne olursa olsun ne kayinvalidem birgünden birgüne surat asti ne de esim kimseye söz söyleme hakki tanidi.kayinvalidemin her iki cümlesinden biri suydu: evlenen bizim cocuklarimiz , yasayacak olanlar onlar.aileler olarak bize köstek olmak degil destek olmak düser.

derler ki evin ayri barkin ayri kapini kapayinca herkes disarda kalir derler.degil güzelim öyle.belki evde sizden baska kimse olmucak görünüste ama bir sürü gölgeleriniz olucak evinizde.araniza giricek o gölgeler, kalplerinizi acitcaklar.en basit kavgalarda hersey su yüzüne cikicak ve her defasinda daha cok aciticaklar.ben yasamadim belki ama cevremde cok örneklerini gördüm.

kayinvaliden büyük bir hatayla gercek yüzünü göstermis sana.bu kadin sana huzur vermez.nisanlin o anda susturabilseydi annesini bir umut olurdu sizin belki ama canin cok yanar sonradan ben sana söyleyeyim.1 kizi bin kisi ister 1 kisi alir.bence nasip degilmis de gec olmadan dön sen bu yoldan.gec oldugunda hep susmak zorunda kalicaksin.öyle görünüyor durumun ..

eğer o lafı yutmayıp yaptığınız terbiyesizlik der nişanı da atıp blöfe yatarsan o kaynana kapına gelmez düğüne bir ay var diye oğlu tabi yatak döşek ben o kızı istiyorum diye debelenmedikçe o kadın kılını kıpırdatmazzzz yanlış anlama sadece senin için demiyorum bu her gelin kaynana ilişkisinde böyledir oğludur anasının gelinine davranışına yön veren. tabii ki allah korkusu olupta gelinini damadını kendi evladı gibi sevenlerden bahsetmiyorum..ama ne yazık ki seninki öyle değilmiş be arkadaşım.

ya gururum dicen anam babamın boynunu yere eğdirmem diyip eyvallah al öyle bırakılmaz böyle bırakılır ortada diye çekip gitcen
ama bunu yaparken de şunu aklından çıkarma o adamı unutamazsın hee mutlu olursun ama aklından çıkmaz acı çekmeye de göz yaşı dökmeye de hazırlıklı ol..

ya ses etmicen kör sağır dilsiz olcan evlencen nişanlına da ailesine de bu konuyla alakalı kin besleyeceksin hee yine mutlu olursun ama acaba o zaman kapıyı çarpıp çıksam mıydım falan dersin

ya da bir ihtimal daha var o da iyi ki evlenmişim bu kadından çok çektim ama bebesini seviyorum iyi ki tahammül göstermişim dersin..

aslında hepsi senin elinde :34:

gurur kırıcı olanda bu değilmi zaten cnm.. onunla mutlu olacagıma emin bir şekilde hiç kuşkum olmadan girdim bu yola. o ne yaptı ilk karmaşada kendini kurtarmanın derdine düştü. :(

çok üzüldüm durmuna arkadaşım.offf ya şurda hangi konuyu okusam kendi yaşadıklarım geliyor aklıma.ama ben her şeyi yutup yoluma devam ettim.eşimle aram çok iyi ama kayınvalidemle kötü.ya şu erkekleri anlamak çok zor.kayınvalideni susturucak tek insan nişanlın başka türlü başa çıkamazsın.çok ama çok ayıp yapmış nişanlın.
abim nişanlandığı zaman anneme dedi ki benim karım olucak seninde gelinin kavga etmeyin ve benden başka kimse de laf söyleyemez zaten annem öyle birisi değildir ama abim bunu yaptı.keşke herkes abim gibi olsa...

çok üzüldüm durmuna arkadaşım.offf ya şurda hangi konuyu okusam kendi yaşadıklarım geliyor aklıma.ama ben her şeyi yutup yoluma devam ettim.eşimle aram çok iyi ama kayınvalidemle kötü.ya şu erkekleri anlamak çok zor.kayınvalideni susturucak tek insan nişanlın başka türlü başa çıkamazsın.çok ama çok ayıp yapmış nişanlın.
abim nişanlandığı zaman anneme dedi ki benim karım olucak seninde gelinin kavga etmeyin ve benden başka kimse de laf söyleyemez zaten annem öyle birisi değildir ama abim bunu yaptı.keşke herkes abim gibi olsa...

keşke cnm keşke ..

evet verilen emeklerden vazgeçmek çok zor.. her bir zerresine emek verdik birlikte o evin.ama insanın gururu daha ağır basıyo bazen... zaten şu saatten sonra küçük bir umut bile varsa bizim için nişanlım yaratmalı.benden adım beklemesinler.

çok yıpratıcı bir süreç, burada tecrübe sahibi bir çok insan yaşadıklarını paylaşıyor bunlar sana yol gösterecek şeyler; tabi ki herkes aynı olmaz ama doğru karar vereceğine inanıyorum sadece sabır biraz sabırr..

Herşeyi geçtim.Büyük konuşmak istemiyorum ama
Eğer benim evimde benim ailemin yanında kayınvalidem,sözlüm,kayınpederim bu tarz hareketler edecekler.
Annem babam onlara 2 çift laf eder,evden avuçlarında yüzükle gönderirdi.
Ailen neden senin onların yanında ağlamana rağmen bişey yapmadı?
:50:

Herşeyi geçtim.Büyük konuşmak istemiyorum ama
Eğer benim evimde benim ailemin yanında kayınvalidem,sözlüm,kayınpederim bu tarz hareketler edecekler.
Annem babam onlara 2 çift laf eder,evden avuçlarında yüzükle gönderirdi.
Ailen neden senin onların yanında ağlamana rağmen bişey yapmadı?
:50:

canım lütfen büyük konuşma. öyle insanlarla karşlılasıyorsun oyle günler yaşıyorsunki. susmayıda ögretiyor hayat es geçmeyide. dileğim senin bunları yaşamaman.ama bunu yapma neyi büyük konuşursan onu yaşamakla imtihan ediyor hayat insanı.

canım lütfen büyük konuşma. öyle insanlarla karşlılasıyorsun oyle günler yaşıyorsunki. susmayıda ögretiyor hayat es geçmeyide. dileğim senin bunları yaşamaman.ama bunu yapma neyi büyük konuşursan onu yaşamakla imtihan ediyor hayat insanı.

Elbette ki büyük konuşmamayı zamanında öğrenmiş biriyim zaten.
Ama dediğim gibi ailen arkanda durmalıydı o durumda.
Sözlüm de ailesi de Allahtan bu tarz muhabbetlere girmediler takı düğün konusunda.
Ne diyeyim ki hayırlısı olsun adına.
Ama sonuçta onca yılın emeği var sil at denmiyor kolay kolay :50:

Elbette ki büyük konuşmamayı zamanında öğrenmiş biriyim zaten.
Ama dediğim gibi ailen arkanda durmalıydı o durumda.
Sözlüm de ailesi de Allahtan bu tarz muhabbetlere girmediler takı düğün konusunda.
Ne diyeyim ki hayırlısı olsun adına.
Ama sonuçta onca yılın emeği var sil at denmiyor kolay kolay :50:

kırılıyor insan işte kırılıyorda. kırıldıklarında en sevdiklerin olunca kırıldığınla kalıyorsun bazen :(
hayırlısı olsun dua ediyorum.

kim ne derse desin anneyide eşi de erkek idare eder. anneye yüz veren erkekten hiç bi halt olmaz.. sonu hüsrandır ama annesine dur diyebilen bi eş ciddi anlamda durdurur..tecrübeyle sabittir..senin düğününe 1 ay kalmış bişey değil benim kuzenim pazar nikah-düğünü vardı cuma günü aileler birbirine girdi akşamına erkek tarafı bohça getirdi bitti dedi kuzenim hastanelerde :( günlerce kendimize gelemedik.. 2 gün kala bitti yani :( Ve çok zor bir süreçti düğün ertesi çeyizi geri geldi :( hepsini dağıttık :( 1 sene hep nişanlısının aramasını bekledi kuzenim dönmesini bekledi çünkü ikisinin arasında bişey yoktu aileler tartışmıştı ama gelmedi nişanlısı...
aradan iki sene geçti kader onu şimdiki eşiyle tanıştırdı görüştürdü yeniden sevdi :) evlendi :) ve şimdi 3 aylık bi kızı var dünya tatlısı.. çoktan mazi oldu herşey..
ama dediğim gibi ilk zamanlar çok sancılıydı.. o muhteşem gökkuşakları bile en şiddetli yağmurlardan sonra çıkmıyor mu ?

Eş çok önemli bugün seni kollamayan evlenince hiç etmez unutma..

kim ne derse desin anneyide eşi de erkek idare eder. anneye yüz veren erkekten hiç bi halt olmaz.. sonu hüsrandır ama annesine dur diyebilen bi eş ciddi anlamda durdurur..tecrübeyle sabittir..senin düğününe 1 ay kalmış bişey değil benim kuzenim pazar nikah-düğünü vardı cuma günü aileler birbirine girdi akşamına erkek tarafı bohça getirdi bitti dedi kuzenim hastanelerde :( günlerce kendimize gelemedik.. 2 gün kala bitti yani :( Ve çok zor bir süreçti düğün ertesi çeyizi geri geldi :( hepsini dağıttık :( 1 sene hep nişanlısının aramasını bekledi kuzenim dönmesini bekledi çünkü ikisinin arasında bişey yoktu aileler tartışmıştı ama gelmedi nişanlısı...
aradan iki sene geçti kader onu şimdiki eşiyle tanıştırdı görüştürdü yeniden sevdi :) evlendi :) ve şimdi 3 aylık bi kızı var dünya tatlısı.. çoktan mazi oldu herşey..
ama dediğim gibi ilk zamanlar çok sancılıydı.. o muhteşem gökkuşakları bile en şiddetli yağmurlardan sonra çıkmıyor mu ?

Eş çok önemli bugün seni kollamayan evlenince hiç etmez unutma..

çok güzel. Allah benzer günler yaşatmasın kuzenine.
eş çok önemli haklısın. mantıklı kararlar almam gerek.

Back
X