düğünü kim yapar?

Çok bencilsin umarım farkındasındır..Adam emekli olana kadar çalışmış, bir de aman gelinim çalışmasın diye bu yaştan sonra senin borcunu ödemek için mi çalışıcak?
Sen daha 20'li yaşlardasın ve çalışmak zor geliyor sana..Nasıl o adamdan bekleyebiliyorsun bunu?

Kayınpederine mana buluyosun ya, gelinin evde otursun diye emekli olduktan sonra sen ve eşin çalışmaya devam edebilirsiniz..
Hoş sen daha bu yaşında çalışmaya üşeniyorsun..

Konu sahibi arkadaşım içinden gelen yardımı yaparsın ama düğünü sen yapmak zorunda değilsin..Ailesi de değil açıkçası, tamam imkan varsa yardım ederler ama kaynının kendi birikiminin olması gerek..Ya da elini taşın altına sokup kredi çekiversin bi zahmet..

Hiç bencil değilim canım hiçbişey yapmayan elini suya sabuna sürmeyen aileler bencil olmuyorda ben mi bencil oluyorum. Benim borcumu ödeyecek diye değil eli ayagı yerindeyse sağlıklıysa neden çalışmasın erkek adamın evde ne işi var sonra çocuk evlendirirken iş para harcamaya gelirken elini cebine atamamaya utanmıyor ama evde oturmaya gelince ohh yan gel yat aşağı aman ne güzel yaa biz evlenelim bi ton borcun sıkıntısını birtek biz çekelim yok öyle 3 kuruşa 5 köfte eğer bizim sıkıntımızı bizle beraber göğüsleseydi gözümdeki değeri başka olurdu.

Hiç bencil değilim canım hiçbişey yapmayan elini suya sabuna sürmeyen aileler bencil olmuyorda ben mi bencil oluyorum. Benim borcumu ödeyecek diye değil eli ayagı yerindeyse sağlıklıysa neden çalışmasın erkek adamın evde ne işi var sonra çocuk evlendirirken iş para harcamaya gelirken elini cebine atamamaya utanmıyor ama evde oturmaya gelince ohh yan gel yat aşağı aman ne güzel yaa biz evlenelim bi ton borcun sıkıntısını birtek biz çekelim yok öyle 3 kuruşa 5 köfte eğer bizim sıkıntımızı bizle beraber göğüsleseydi gözümdeki değeri başka olurdu.

Anlamadım, emekli adam sizin için mi çalışacak?
Daha neler (:
Uşağınız sandınız sanırım.

Niye utansın ki oğlu evlenirken para harcayamadı diye? sanki eşinizi komşu büyüttü de babası utanacak. Kaç yaşına gelmiş eşiniz, esas babası emekli haliyle kredi çekmeye kalksa "daha neler baba, bu yaştan sonra bir de kredi mi ödeyeceksiniz" demeli.

düğünü evlenecek kişi yapmalı.kendine güvenmeden bir erkek evlilik işine girmemeli.eğer anne babanın imkanı varsa tabiki destek çıkar ama abilere bu görev düşmez.gönlünüzden kopar destek olursunuz hediyenizi alırsınız o ayrı ama kimseyi evlendirme mecburiyetiniz yok.bence kaynanan sizden yardım bekliyoruz demek istemiştir zamanı gelince tepkini belli et şimdi birşey söyleme bence:31:

düğünden bi başlar yok geçinemiyolar yok borçları var diye gerisi gelir bunun, durumu yoksa evlenmesin, millet ne rahat yaa etliye sütlüye karışmayın demiyorum ama herkes kendi başının çaresine bakmayı bilecek

Valla canım masraflar çoğaldı dogru ama her ailede çocuguna o kadar para dökmüyo yani. Birikim yapamıyolarsa kredi çekip çocugunun eşyalarının bi kısmını alsınlar o zaman onuda mı yapamıyorrlar artık hertürlü ödeme kolaylıgı var sonuçda. Ama işin kolayına kaçıyolar siz kendiniz yapıverin demeye getiriyolar. Yapmak isteyene hiçbirşey bahane değil, evlilik çağındaki insanlar 15-20 milyarı nerden bulacakda evlenecek bizde kredi çekip evlendik 7 aylık evliyim borç ödüyoruz daha 2 sene daha borç ödeyeceğiz. Yani ailelerde yapsa kredi çekip yapacak başka alternatif yok yani para yoksa ne yapsın. Ben şuan borç içindeyim ve ister istemez sıkışıyoruz ve ister istemez kayınvalidemlere sinir oluyorum en azından biraz ucundan destek olsalardı bi çöp almadılar sonrada sevgi saygı bekliyorlar gelde sev yani.

Sizin evin eşyalarını kayınpeder neden ödesin onu anlamadım, tabi ki çalışacaksın kayınpeder emekli olmuş zaten adam yeteri kadar çalışmış.
İmkanları dahilinde destek olmalarına birşey diyemem ama yapmıyorlarsa da kızmanız anlamsız.
Benim de en sinir olduğum şey ailenin çocukları evlendirecem diye kredi çekmesi, evlenmeyi bilen kendi düğününü de yapar eşyalarını da alır, yapamıyorsa biraz beklesin para biriktirip evlensin.

ortanci kaynin nisanli veya oyle bi durumumu var??? daha bekarsa simdiden niye dert ettin bunu, hele o gun bi gelsin.

Konu sahibesine yorum yapmamışım kusura bakmasın.
Bence nabız ölçmüş kayınvalide, siz evlenirken çok masraf yapmış olsalardı haklı olabilirlerdi biz gücümüz yettiğince size destek olduk, siz de kardeşlerinize destek olun diyebilirlerdi ama siz kendi imkanlarınızla evlenmişsiniz. Kardeşleri de çalışıyormuş evlencekleri zaman eğer eşleri çalışırsa kendileri yapsınlar düğünlerini. Siz evlenirken onlar destek olmadılarsa sizden beklemeleri anlamsız. Bence konu açılırsa, artık gençler kendileri yapıyor düğünlerini biz de kendimiz yaptık onlar da yapsınlar dersiniz.
Siz kardeşlerini evlendirmek zorunda değilsiniz kaldı ki anne baba da zorunda değil, imkanınız olursa bir beyaz eşyalarını alırsınız takınızı takarsınız o kadar.
Ben anlamıyorum aileleri evli çocuklarından diğer çocuklarının bütün sorumluluklarını üstlenmesini istiyorlar. Her nedense o çocuklar da kendilerinde bir sorumluluk hissediyorlar.

valla cnm bu zamanda düğünü şu yapar bu yapar diye bişey kalmadı kim evleniyosa karı koca onlar yapar,ailede maddi açıdan ellerinden geldiğince destek olur ama ben karşıyım benim evime aldığım eşyaların parasını eşimin babasının bilmem nesinin ödemesine filan... biz çok şükür ikimizde çalışıp kazanıyoruz dedik ve tüm masrafları biz üstlendik ikimizin aileside doğru dürüst bi harcama yapmadı 1 yılda çalışıp bitirdik sonra borçları... bu zamanda para kazanmak kolaymı? bence bunları anlat eşine ama yanlış anlamasın tabiki abisi olarak her türlü desteği verir,bişi alınacaksa düğün zamanı yabancı gibi arkadan bakmaz ama sizin bütçenizde size göre sonuçta...

düğünü anne-baba yapar diyenler olmuş,ona da karşıyım ben babam emekli ben evlenicem diye niye adam borç altına girsin ohhh ne ala, ben birikim yapmaya başlayım babam arkamdan borçlarımı toparlıycam diye uğraşssın varmı böyle beleş hayat...bu eşimin ailesi içinde geçerli,ailelerimiz zaten bizleri üniversitede okutarak güzel bi iş sahibi olmamızı sağlamışlar bence benim için gerekli herşeyi yapmışlar demektir..

Son düzenleme:
arkadaşlar ben size birşey sormak istiyorum :31:

şimdi benim eşim 3 erkek kardeş ve eşim en büyükleri diğer ikisi bekar ve çalışıyorlar

dün akşam hani ortanca kaynım evlesin falan konuşuyorlar kayınpederle kayınvalidem hani bizde tam yaşı falan diyoruz eşimle,

neyse birden kayınvalidem düğünleri abiler yapar dedi ben bişi anlamadım eşim güldü

eve geldik eşime sordum hani kardeşim evlenirse düğün masraflarının bir kısmını siz karşılayın demek istiyorlar dedi

ama şimdi biz kredi ile ev aldık çocuğumuz var tamam kazanıyoruz para ama bi o kadar da giderimiz var

canım sıkıldı bu konuya birikmiş paramız olsa canım feda ama ortada öyle bir para yok ve düğün işi masraflı

şimdi ben ne yapmalıyım??

tovbe.. tovbe!!! cok istiyorsa evlenmeyi ozaman para birikdirmezsinide bilmeli! artik o devirler cok eskide kaldi.. zaten kaynin calisiyormus.. kendi dugununu kendi yapsin.. oyle baskalarinn sirtinda bedava dugun olmuyor.
kayin validende hemende herseye karisiyor.. cok istiyorsa oglunu evlendirmeye ozman kendisi evlendirsin. Bizde evleniyoruz 3 ay sonra.. ama kendimiz calisip yapiyoruz herseyimizi....
eyer calismiyorsada.. evlenme zamani gelmemisdir demekdir, ayaklari uztunde daha duramiyor demekdir. Bunuda kocaniz guzel bir dilde anlatsin bunlara.

bunu yaparsaniz ikinci kayininizida size evlendirirler diyeyim.

Eski bir konu sayılır fakat ne büyük tepkiler almış konu, şaşırdım.

Kardeşler birleşip bir kardeşine düğün konusunda destek olması çok mu zor ? Neden olmasın ki ?

Benim kardeşim evlense elimden ne geliyorsa yaparım.
Düğün masraflarının bir kısmını karşılamak, tamamını karşılamak, eşyalarından bir kısmını karşılamak v.s imkanı neye elveriyorsa insan yapmalı kardeşi-ailesi için.
Niye bu ayrımlar anlayamıyorum?

Abisi diye düğünü yapmak zorunda değil ki.Sonuçta artık sizinde bir eviniz ona göre masrafınız ve ödemeleriniz var.Kimse kimseye güvenmeden evlenmeye karar vermeli.Gücü neye yetiyorsa,yada biraz birikim yaptıktan sonra evlenilebilir.

ilk önce şunu belirtmek istiyorum benimde çocuğum var öncelikli amacım onun iyi bi eğitim almasını sağlamak iyi bi meslek sahibi olmasını sağlamak sonra evlendirirken elimden geldiğince destek olmak ben büyüttüm kendi evlensin borcunu ödesin demem herşeysini yapmaya çalışırım onun borç ödemesindense kendim ödemeyi tercih ederim gelinimde tabiki çalışmalı kadın erkek ayrımı olmaz herkes bi meslek edinip çalışmalı kimse kimseye muhtaç olmamalı ama çocuğum evliyken yine başı sıkışsa ona yardım ederim belkide o yüzden 2.çocuk doğurmaya cesaret edemiyorum çünkü insanlar çocuk doğururken aman nasılsa büyür diyoda geleceği hiç düşünmüyo sonra ne oluyo düğününü kendi yapsın yok abisi yapsın yok borcunuzu ödeyin gibi şeyler çıkıyo bu dünyadan annenden babandan maddi manevi destek göremiyceksen hayata 1-0 başlamazmısın biz herşeyimizi kendimiz yaptık iyikide öyle yapmışız diyen arkadaşların aileleri sanırım biraz cahil yaptıkları şeyi başlarına kaktıkları için böyle konuşuyolar

Eski bir konu sayılır fakat ne büyük tepkiler almış konu, şaşırdım.

Kardeşler birleşip bir kardeşine düğün konusunda destek olması çok mu zor ? Neden olmasın ki ?

Benim kardeşim evlense elimden ne geliyorsa yaparım.
Düğün masraflarının bir kısmını karşılamak, tamamını karşılamak, eşyalarından bir kısmını karşılamak v.s imkanı neye elveriyorsa insan yapmalı kardeşi-ailesi için.
Niye bu ayrımlar anlayamıyorum?

canım bizde karşılarız kendi kardeşlerimizinkini eksik felan varsa ama fakat bu dimdirek hepsini kardeşlerin üstüne yıkmış ..

şimdi benim eşim 3 erkek kardeş ve eşim en büyükleri diğer ikisi bekar ve çalışıyorlar

dün akşam hani ortanca kaynım evlesin falan konuşuyorlar kayınpederle kayınvalidem hani bizde tam yaşı falan diyoruz eşimle,

neyse birden kayınvalidem düğünleri abiler yapar dedi ben bişi anlamadım eşim güldü

eve geldik eşime sordum hani kardeşim evlenirse düğün masraflarının bir kısmını siz karşılayın demek istiyorlar dedi

ama şimdi biz kredi ile ev aldık çocuğumuz var tamam kazanıyoruz para ama bi o kadar da giderimiz var

canım sıkıldı bu konuya birikmiş paramız olsa canım feda ama ortada öyle bir para yok ve düğün işi masraflı

evlenecek olan adamın kıyad köşede biraz birikmişi olması lazım yetmediği yerdede abisinin anasının babasının desteğini alabilir ama onun dışında hep bir tarafa yıkılmasına karşıyım...kesesi neye müsade ediyorsa o şekilde yapar düğünü...borçla harçla büyük bir düğün yapıp düğün takılarınıda borca verdikten sonra hiç bir anlamı olmuyor

evet bncede denemek için demiş olabilirler ama bi daha derlerse.kayınpederinin kardeşleri fln varsa mesela dersin baba kardeşlerinin düğününü senmi yaptn diye şakayla karışık..

Back
X