Düğünüme gelen kimse yok :(

Nasil takmadiniz peki sadece esiniz mi takti sistem nasil oldu yani?
Yok kime takilcagi hic önemli degil de ben milletin sözünden cekiniyorum :KK43:
Valla su an ses seda yok kimseden bilmiyorum gonderirler mi gelmeyenler
Kaynanam taktı kurdeleyi bende anne ben rahatsız oluyorum sadece oğlun taksın dedim. Zaten yanyana duruyorsunuz, tebrikleri birlikte kabul ediyorsunuz.
Hatta birkaç yakın akraba ve bazı arkadaşlarım bana yöneldiler takı için dedim damada takın. Çok önemli bi mesele olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca gerçekten kurdele boyna takıldığı için ister istemez bi dokunma, temas oluyor. Çokta güzel oldu takılmayınca

Aynı şehirde olsanız üzülmekte haklısınız ama belli ki şehir dışı doğal karşılamak lazım tam doluluk sağlanması zor oluyordur..en güzel geceni asla mahvetme hiç bir şeyi kafana takıp sorun etme geriye baktığında güzel geçen bi düğün hatırla..takı konusunda aynı şehirde olup tüm akrabalar gelse ve yine az takılsa.. bende yaşadım gelen damada takıldı çoğunluğu , içimden dedim modunu düşürme gülümse gülümseeee🤣

Kaynanam taktı kurdeleyi bende anne ben rahatsız oluyorum sadece oğlun taksın dedim. Zaten yanyana duruyorsunuz, tebrikleri birlikte kabul ediyorsunuz.
Hatta birkaç yakın akraba ve bazı arkadaşlarım bana yöneldiler takı için dedim damada takın. Çok önemli bi mesele olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca gerçekten kurdele boyna takıldığı için ister istemez bi dokunma, temas oluyor. Çokta güzel oldu takılmayınca
Tamam cok tesekkür ederim fikir oldu en azından.

Aynı şehirde olsanız üzülmekte haklısınız ama belli ki şehir dışı doğal karşılamak lazım tam doluluk sağlanması zor oluyordur..en güzel geceni asla mahvetme hiç bir şeyi kafana takıp sorun etme geriye baktığında güzel geçen bi düğün hatırla..takı konusunda aynı şehirde olup tüm akrabalar gelse ve yine az takılsa.. bende yaşadım gelen damada takıldı çoğunluğu , içimden dedim modunu düşürme gülümse gülümseeee🤣
Ayy ne zormus bu dugun isleri :)) valla dugunde kinada oynayasim gelmiyo artik en ince ayrintiyi bile dusunmekten :))

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Görümcem evlendi geçen hafta
Erkek tarafından bi tek çocuğun annesi ve babası vardı
Biraz garip gelse de kimse bişey demedi sıkıntı yapmayın:)

Kuzenimin düğününde birinci derece yakınlar ve birkaç yakın aileden başka kimse yoktu. O kadar eğlendik ki. Hoşgeldiniz derdi yok, kim memnun umrumuzda değildi. 8 aylıj hamileydim pistte doğurmamam mucizeydi.

Benim düğünümde gerekli gereksiz herkes vardı. Faciaydı yahu.

Bizim de çok küçük bir aile çevremiz var. Kardeşlerimin nikahlarında karşı tarafların gelenleri bizi bilmem kaça katladı. Hiç iplemedik napalım eldeki bu yani düğün için akraba kiralayacak halimiz yok. Takı merasimi yaptırmayın masaları dolaşıp hoşgeldin derken kardeşiniz arkadaşınız filan kese ya da sepet gezdirsin yanınızda daha şık durur zaten

Düğün mükemmel ötesi olsa salonlara kırlarda sığılmasa da illa ki elalem dediğimiz tayfa eleştirecek bişeyler bulur. O nedenle takmayın kafanıza. En özel gününüzü böyle düşüncelerle zehir etmeyin bol bol eğlenin :) mutluluklar şimdiden.

Ben evlenirken babamın sadece yeğeni vardı baba tarafımdan. Hıcte rezil olmadı babam. Bende olmadım
Zaten kimse gelıphanı babatarafın nerde demedi milacım.
En mutlu gununun tadını cikar kugu gibi salınasalına eglen. Insallah ömur boyu mutlu olursunuzve saglıklı cokguzel cocuklarınız olur umarım

Üzülmeyin lütfen.
Çokluk olduğu yerde inanın huzur olmuyor.
Sizi sevenler gelsin yeterli. Bunun için can sıkmaya değmez.
Benim de ailemden toplasanız 50 kişi ancak geliyor, erkek tarafı 200 kişi. Vallahi elimde olsa o 50 kişiyi de daha aza indirirdim.
Aşkolsun. Gelebilecek olsam ben senin düğününe gelirdim☺️

Ben evlenirken babamın sadece yeğeni vardı baba tarafımdan. Hıcte rezil olmadı babam. Bende olmadım
Zaten kimse gelıphanı babatarafın nerde demedi milacım.
En mutlu gununun tadını cikar kugu gibi salınasalına eglen. Insallah ömur boyu mutlu olursunuzve saglıklı cokguzel cocuklarınız olur umarım

Benim baba tarafımdan hic kimse yoktu. :) anne tarafimdan vardi ama epey kisi. Kaynanama dert olmuş babanin akrabalari gelmedi adam tek basina kaldi sap gibi demisti. oysa esimin babasi rahmetli olmus seneler önce öküz olmuş ortaklik bitmiş,esimin baba tarafindan 1 Allah 'ın kulu yoktu 😂😂😂 insanlar kendilerini hic görmezler. Baskasini görmeyi cok severler

Üzülme lütfen benim dugunume cok az kısı katıldı ama oldu bitti sonucta millette ıkı sorar bırakır.

Benim ablam da asla kimsenin düğününe nisanına gitmezdi (gerci ben de gitmedim teyzemin nikahina bile 😃 ) , bayram seyran akraba ziyaretine gitmezdi, mahalledekilere de uyuz olurdu. Kulakligi kulaginda, kimseyle temas etmeden yasar giderdi. Ergenken misafir gelince odadan cikmazdi-ergenlik bitince de 5 yil uzakta okudu-haliyle kimseyi gormedi etmedi.
Derken okul bittigi gibi evlendi.
Nisan toreninde de kendi arkadaşları ile takildi. Oyle masa masa gezmedi.
Herneyse kina günü alana gittik.
Tabii biraz erken, ses sistemi icin falan.
Hersey bitti gelen giden yok. Bi biz,bir sehir disindan gelen arkadaşları. Eglence 8de baslayacaksa 8.30 oldu gelen misafir sayısı bir elin parmagini gecmez. Onda da keske gelmeselerdi,herkes nerede deyip deyip bizi gerdiler :)))
Sonra aniden bizim mahallenin kadınlari geldi toplaşıp. Bir alani onlar doldurdular. Erkek tarafinin tuttugu minubus geldi. Derken akrabalar sunlar bunlar falan, yarim saatte doldu mekan.
Ama insanlarin kapidan girmeye başladigi zamana kadar anladik ki düğün, cenaze... insanla güzel.
O yuzden akrabalarını sevmesen de, komsularla samimi olmak istemesen de, is arkadasina kil da olsan :) insanlarin ozel gunlerine iştirak etmek gerekiyor.
Bizim salonun sonradan dolmasinin tek sebebi ailemin herkesin her etkinligine gitmesiydi bence.
bu isler boyledir. Sana gelindiyse sen de gidersin.
Eger ailen nasilsa uzak sehirdeyim diye,masraf olmasin diye insanlarin özel günlerini atladiysa millet de hakli olarak der ki "o benimkine gelmedi,hic kendimi yorup masraf yapamam"
O yuzden insallah esinizle siz "ama o da bize gelmedi" demezsiniz de bu döngüyü kırarsınız:))
Konuya gelince. "Yakin zamanda bir aile buyugumuz vefat etti. Ben de düğünü iptal etmek istedim ama esim kabul etmedi. O yuzden pek gelen olmadi bizde" diyebilirsiniz. Eger biraz gerceklik payi varsa. Konuda bir taziye lafi gecti cunku. Eger boyle derseniz insanlarin "basin sag olsun" demekten baska caresi kalmaz. Ya da "amaaaaaan bugun benim günüm' de, eglen cos:)

Back
X