Düğünüme pek gelen olmazsa :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de artık sadece çok yakınlarımın düğününe gidiyorum. Yazın bazen 2 düğün aynı güne geliyor. Sıkılıyoruz artık. Kimse darılmasın. Tatili bırakıp düğüne gidiyoruz. Herkes ayrı şehirde yaşıyor, çocuklar okuyor. Cenazelere gitmeyi tercih ediyorum. Destek ve teselli açısından. Bir de sünnetler oluyor. Uçak bileti, otobüs bileti.... Keşke biz de AVrupalılar gibi sadece en yakınlarımızı çağırsak. 40- 50 kişi. Anneannemizin komşusuna bile davetiye veriyoruz.
Neyse demem o ki üzülme. Pek çok arkadaşım sadece 20 kişi nikah yaptı. Çok güzel oldu. Kuru kalabalığı ne yapacaksın?

gelene selam verirsin gelmeye de söversin. mahcup filan da olmazsın. bizim akramamız yok de cık :)
benim nikah+düğün = 300 tane düğün davetiyesi dagıttık. temmuz ayıında. 150-150 düşün. gele gele 100 kişi anca geldi. gidip sokaklarda helak olduğuma mı yanayım gelmediklerine mi? 400 tane nikah şekeri yaptım ona mı yanayım ?
ben sokaklarda helak olduma yandım üzüldüm ve gelmeyenlere de bagsur olun inşallah dedim konuyu kapatmıştım.
100 kişi mi cok azmış

Aynı durum bende de var napcam bilmiyorum keşke aynı yerde olsaydk birbirmznkine kesin gelrdk bende balıkesirdym malesf:KK42::KK42:

Gelinle damat olduktan sonra düğün olur . .
Canını sıkma tatlım ♡ mutluluklar dileriz. .
:rapci::halay::sampiyon:

Of düğün öncesi stresler
Düğünüme ya kimse gelmezse
Ya düğünden önce biri vefat ederse
Ya düğünden önce kaza falan geçirirsem
Koluma bacağıma bişi olursa tekerlekli sandalyeye düğünüme gidersem:)
Ya bi kavga tartışma çıkarsa
Ya düğününü eski sevgilim basarsa Vs.. Vs...

Çok takılmayın düğün zamanına doğru bu düşünceler iyice yogunlasir... ve başınıza gelebilecek en önemsiz şey düğünümüze az kişi katılması olur oda olursa tabi

Gelen gelir gelmeyen kendi bilir zaten heyecandan emin ol kimin geldiğini gormiceksin:)

Of düğün öncesi stresler
Düğünüme ya kimse gelmezse
Ya düğünden önce biri vefat ederse
Ya düğünden önce kaza falan geçirirsem
Koluma bacağıma bişi olursa tekerlekli sandalyeye düğünüme gidersem:)
Ya bi kavga tartışma çıkarsa
Ya düğününü eski sevgilim basarsa Vs.. Vs...

Çok takılmayın düğün zamanına doğru bu düşünceler iyice yogunlasir... ve başınıza gelebilecek en önemsiz şey düğünümüze az kişi katılması olur oda olursa tabi

Gelen gelir gelmeyen kendi bilir zaten heyecandan emin ol kimin geldiğini gormiceksin:)
doğru diosunda işte insan baya korkuyo başka şehirde yaşayınca bide akraban hiç kimse gelmycek olunca kimle yapcm düğünü diyorum

gelin var damat var ask var :)))
gelen gelır gelmeyen de dugunumu kacırdı de gec. benım annem babam ayrı ıkısını bır salona sokana kadar canım cıktı. aslında bana kalsa kımse gelmesede ıolurdu. yanı o kadar takıntılanmadım ama damat tarafına mahcup olmak ıstemedım. akraabalarımda sagolsunlar geldıler .. bızde cok cok kalabalık fakat hıc baglı degılızdır. yılda 1 cenazede düğünde gorusulur bızde de .. hıc olmazsa merktan gelen yıne gelır. aman gelmzlerse de sen o gun hep gul.. bosver. gerıye bır tek o gülüşler kalıyor cunku. fotograflar vıdeolar.. :) benımde en buuyk korkum annem le babam tarafı bırbırıne gırerseydı . bosuna kuruntulanmısım .aynı sahnede oynadılar :))

gelin var damat var ask var :)))
gelen gelır gelmeyen de dugunumu kacırdı de gec. benım annem babam ayrı ıkısını bır salona sokana kadar canım cıktı. aslında bana kalsa kımse gelmesede ıolurdu. yanı o kadar takıntılanmadım ama damat tarafına mahcup olmak ıstemedım. akraabalarımda sagolsunlar geldıler .. bızde cok cok kalabalık fakat hıc baglı degılızdır. yılda 1 cenazede düğünde gorusulur bızde de .. hıc olmazsa merktan gelen yıne gelır. aman gelmzlerse de sen o gun hep gul.. bosver. gerıye bır tek o gülüşler kalıyor cunku. fotograflar vıdeolar.. :) benımde en buuyk korkum annem le babam tarafı bırbırıne gırerseydı . bosuna kuruntulanmısım .aynı sahnede oynadılar :))
İnsllh darısı da bana olur güzel gecer düğünmde mutlu olmak istiyorum çünkü :)

Başlığı okur okumaz ne kadar da saçma bir şeye takıldığınızı düşündüm. Sadece ilk mesajınıza göre yorum yapıyorum:
Düğününüze gelen olsun olmasın ne farkeder? Babanızın yaptığı manevi maddi iyilikler yanlarına kalsın ne farkeder? Millet arkanızdan pıt pıt konuşacak. Sanki düğüne gelipte güle oynaya katılacaklarını mı düşünüyorsunuz? Zor gününüzde sırf iflas ettiniz diye sizden uzaklaşan insanları neden düğününüzde istiyorsunuz anlayamadım açıkçası. Onlarca dert varken buna mı takıldınız??
Gün sizin gününüz.. Gelen gelir gelmeyenin de keyfi bilir.

Herkese merhaba kızlar canım okadar sıkkın ki sırf bu konuyu paylaşmak için üye oldum.. Şöyle özetliyim..
Zamanında o kadar çok çevremiz vardı ki sevenimiz sayanımız ta ki babamın işleri bozulana iflas edene kadar. Öyle ki annem rahatsızlandı akrabaların hiç biri kapımızı açmadı kötü günlerde yanimizda olmadilar. Biliyorum büyük bi imtihandan geçtik ama şu sıralar iyice bunalmaya başladım 1 ay sonra evleniyorum ve o kadar kalabalık sulalem olmasına rağmen aramız pek iyi değil ve düğünüme gelmezlerse babamın onlara zamanında yaptığı maddi manevi destekler yanlarına kalacak.. onuda geçtim Damat mahçup olma korkusu var içimde..Sizce bu psikolojiyi nasıl atlatabirim.. Dinlediğiniz için teşekkürler gelmek isterseniz hepinizi düğünüme beklerim :)

Valla dost dedigin bu gunlerde belli olur gelmezlerse gelmesinler siz davetiyenizin yollayin gerisine ne yapabilirsiniz ki.

Davetiyeleri elden ev ziyaretleriyle siz yaparsanız yakın akrabalara gelen olur bence ,bide yemekliyse herkes gelir fazlasıyla..:kk77::KK48:he gelmedilermi banada gelen olmadı çokta bişey kaybrtmedim takı dışında:-) 11 senelik evliyim hiçte bunun mevzusu olmadı..içine sinen gelinliği giymen yeter gerisi boş çünkü aklında kalan en önemli şey bu oluyor..şimdiden mutluluklar

Babamın tarafı ile aramız çok yok. Teyzemler in tüm çocuklarının düğününe istanbul dışında olmasına rağmen gittim en çok ben oynadım bol bol fotoğraflarını çektim. Ama şimdi bizim suçumuzun olmadığı bir konuda bize küstüler. Damat tarafında da kimse yok zaten kimse gelmesin de gerek yok. Ben evleniyorsam ben eğlenirim. ☺ eğlenmenize bakın şimdiden mutluluklar☺

artık kimse düğünlere gitmiyorki, herkesin bir bahanesi oluyor. yok şehir dışındaydım, yok çalışıyordum, yok hastaydım gibi gibi... her zaman beklenenin yarısını hesaplayın. ayrıca gelmezlerse gelmesinler kimseye hesap vermek zorunda değilsin. hesap isteyenle de muhattap olunmaz zaten.

Babamın tarafı ile aramız çok yok. Teyzemler in tüm çocuklarının düğününe istanbul dışında olmasına rağmen gittim en çok ben oynadım bol bol fotoğraflarını çektim. Ama şimdi bizim suçumuzun olmadığı bir konuda bize küstüler. Damat tarafında da kimse yok zaten kimse gelmesin de gerek yok. Ben evleniyorsam ben eğlenirim. ☺ eğlenmenize bakın şimdiden mutluluklar☺
Benzer durumların hepsi bende de var neyse çok düşünmycem artk yoksa kendi kendimi yemekten başka bisey yapamycm çünkü.. Senin dügünün ne zmn canm

artık kimse düğünlere gitmiyorki, herkesin bir bahanesi oluyor. yok şehir dışındaydım, yok çalışıyordum, yok hastaydım gibi gibi... her zaman beklenenin yarısını hesaplayın. ayrıca gelmezlerse gelmesinler kimseye hesap vermek zorunda değilsin. hesap isteyenle de muhattap olunmaz zaten.
Aynen dedgn doğru hep bi bahane simdiden üc kişi gelmycegini söyledi gelseler nolck sanki:110:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X