ben bugün başladım dukan diyetine. senin hastalığını tam olarak bilmiyorum. ama bu diyette protein ağırlıkta besleniyorsun.
Canim ben 07 agustostan beri dukan diyeti yapiyorum.simdiye kadar 4 kilo verdim kolayca.ama bu diyette tarti cok onemli degil onemli olan mezurayla yapilan ölcüm.cunku gozle gorulen incelme cok cok fazla oluyor bu diyette.
Diyet 4 asamadan olusuyor.ilk evre atak evresi.bu evreyi kac gun yapacagini dukan resmi sitesinden kilo bilgilerini girerek ogrenebilirsin.sana diyetle ilgili takvim cikariyor.
Verecegin kilonun az yada cok olmasina gore 1 ile 10 gun arasi degisiyor atak evresi.bu donemde sadece protein ile besleniyorsun.izin verilen yiyeceklerden istedigin zaman istedigin kadar yiyebilirsin slnlr yok.
Bu liste söyle :Yenmesi Gerekenler:
1)Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç)
2)Sakatat
3) Bütün balıklar
4)Bütün deniz ürünleri(karides vs.)
5)Ördek ve kaz dışı tüm kümes hayvanları
6)Yağsız jambon,hindi ve tavuk dilimleri
7)Yumurta
8)Yağsız süt ve süt ürünleri
9)En az 1.5 litre su (mineralli sular da içilebilir)
Sadece baharatlar,çay.kahve.salatalık turşusu ve
baharat ve tat vermesi amacıyla maydonoz ve limon
serbest.Ayrıca light kola her evrede serbesttir.Şeker
yerine tatlandırıcı kullanılacaktır.(çay kahve vs.için)
Bu liste disinda hicbirsey yenmiyor.
Evet bu saydiklarimi slnlrslz tüketebilirsin atak evresinde:)
öncelikle light yagsiz süt yogurt peynir gibi kahvaltiliklar almalisin,sabahlari en az 2 haslanmis yumurta yemelisin.ac kalmak yok.
Rahatsizliklari olan kisilere doktor izniyle baslanmasi gerektigini soyluyorlar.ekmegi birakmak biraz zorlayabilir.ben de tatli konusunda zorlanmistim ama 3 gunden sonra geciyor hepsi.ve surekli protein tuketildigi icin agizda tatsizlik ve kuruluk sürekli susamak gibi seyler oluyor.
Bir de yulaf kepegi günde 1,5 kasik yogurda karistirip yiyebilirsiniz.sindirim sistemini düzenliyor :)
önce gidip doktorunuzla gorusup testlerinizi yaptirip izin verirse baslarsaniz daha iyi olur.
Bu diyet ilgimi cekiyordu ben de baslamak istiyorum zor mu arkadaslar?
zor oluyormu :) kasımpatı :) seyir evresinde hangi uygulamayı yapıyorsun ben 1+1 yada 2+5 i düşünyorum ama neye göre karar veriliyor bilmiyorum benimde ikinci günüm daha :) tavuk göğsü bulamadım onun yerıne büyük butlar oluyor onu aldım olurmu
Bu diyeti ortaya atan adamın doktorluktan atıldığını ve tazminat cezası aldığını bilyorsunuz değil mi?
Yapmayın böyle eziyetler bedeninize.
Spor neredeyse hiç yapmayarak 26 mart - 15 temmuz arası dukan diyeti yaptım. sıfır kaçamaksız.
sonuç muhteşem. 16 kilo verdim. sonra böbreğimde bir rahatsızlık oldu fazla proteinden dolayı.
bunun sebebi de çok az su içmemdi. su içmeye çok dikkat edin, kötü günler geçirdim. böbreklerim tekrar toparlandı ve dukana tekrar başladım. alışmışım bırakamıyorum
Anlatayım tatlım ne demek.Gun icinde ne yaptin ne yedin biraz yazarmsisin baslamak isteyenlere onerin varmi ? bilmeden bu ise kalkismak istemiyorum acikcasi ondan bu merkli sorularr:44:
Anlatayım tatlım ne demek.
Öncelikle Dukan Diet Official Site: Weight Loss Experts - Know How To Lose Weight sitesinden testini yapıp tablonu çıkarıyorsun. Kaç gün atak verdiyse o kadar atak yapıp, ardından seyire geçiyorsun. Seyiri 1+1 ya da 5+5 yapabilirsin, ben beş beş yaptım ama çok yıldım. 1-1 tavsiye ederim.
Atakta sebze yok. günde yarım domates, bir avuç maydonoz gibi sebzeler tüketilebilir.
Atak için örnek bir listemi yazayım;
Sabah:
2 katı yumurta, light peynir, yarım domates, dilediğimce jambon
ya da...
peynirli maydonozlu omlet
ya da...
dukan krep, peynir domates jambon vs
Öğle:
kuşbaşı et, tavada su ile yağsız pişiriyorsun. gayet güzel oluyor.
tavuk aynı şekilde tavada.
dukan lahmacun
dukan hamburger
ne dilersen...
dukandiyetitariflerim
Akşam:
öğlen yemediğin şeylerden biri. mesela lahmacun yapıp yediysen hamburger yersin. tavuk, et ne dilersen.
Seyirde:
kahvaltı aynı şekilde, domatesn yanına salatalık eklenebilir..
diğer öğünler de aynı ama mesela bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir taze fasülye pişirip yiyebilirsiniz. tek önemli nokta proteinin bol olması!! yemekte bolca kıyma olmalı. ya da yanında tavuk da yemelisiniz.
hiçbir öğünde proteinden fazla tüketilen besin olmayacak.
dukan ekmeği var, dukan pastası bile var. yulaf kepeği en önemli besinimiz. atakta 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık hakkımız var.
günde 1 kutu light kola hakkınız var.
goji berry (kurt üzümü) diye bir besin var günde 2 kaşık hakkınız var tatlılara ekleyin, çok lezzetli ve aktarlarda bulunuyor.
özel sorularınız olursa yardımcı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?