Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Düzensiz beslenme ve hareketliksiz yüzünden aldığım 10 kiloyu nasıl verebilirim düşüncesiyle başladım bu diyete . Daha doğrusu diyetisyen maceram Dukana başlamama neden oldu diyelim . Yaklaşık 65 günde 10 kilo verdim hemde aç kalmadan çok sağlıklı bir biçimde . Bu aşamada kendime göre çok tarif düşündüm , uyguladım ve çoğunu da paylaştığım kişiler çok beğendi . Artık bir blogum olmalı dedim ve tariflerimi yayınlamak için blogu açtım . İlk tarif dondurma yapıp buzluğa değilde buzdolabına koymamla çıktı ortaya . Diyete başlamadan önce tatlı seven biri değildim ama şimdi ihtiyaç duyuyorum .
DUKANELLA :
MALZEMELER : 1 bardak yoğurt ( koyu yerinden ) 2 yemek kaşığı splenda 2 çay kaşığı kakao Çikolata ve vanilya aroması
YAPILIŞI : Bütün malzemeleri mikser ile çırpıyoruz homojen olana kadar . Daha sonra bir kavanoza doldurup buzdolabına koyuyoruz . Eğer kahvaltılık bölümünüz varsa oraya da koyabilirsiniz daha çabuk sertleşir . Çikolata ve vanilya aroması olmadan deneyen arkadaşlar oldu ama o zaman yoğurdun ekşimsi tadı gitmiyormuş.
Dukan diyetinin geneli protein ağırlıklı beslenmek bunu herkes biliyor artık . Böyle olunca yumurta nerdeyse her gün tüketilen bir besin oluyor . Sabah omlet veya haşlama tüketmek yerine daha farklı alternatifler diyeti çekilebilir hale getiriyor . Bu tarifte onlardan biri . Et veya tavuk yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.Atak evresinde kokulu otlarda sınırlı olarak serbest .Bu salatayı kornişonu içinden çıkarıp atak evresinde de tüketebilirsiniz . Yeşilliklere dikkat etmek kaydıyla .
MALZEMELER :
2 Haşlanmış yumurta
Çeyrek demet maydanoz
2 dal ince taze soğan
1 adet kornişon turşu
İstediğiniz baharatlar
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri ince kıyıp iri dilimlediğimiz yumurta ile karıştırıyoruz . İstediğiniz baharatları ekleyip az da limon suyu kullanabilirsiniz.
UYGUN OLAN EVRELER :
Atak , Seyir , Güçlendirme , Koruma
ISPANAKLI OMLET
Yine yumurtalı bir tarif . Sabahları omleti çok tüketiyoruz . İçine farklı şeyler ekleyerek tadını da değiştirebiliriz. Bu tarif Atak evresi hariç diğer evrelerde tüketeceğiniz bir tarif . Ben her zaman tek kişilik malzeme kullanıyorum bunun için az miktarda malzeme gerekiyor . Sizde tarifleri ona göre ayarlayabilirsiniz .
ISPANAKLI OMLET :
MALZEMELER :
2 yaprak ıspanak
1 yumurta
az süt
YAPILIŞI :
Ispanağı inci kıyıp tavada yağ eklemeden hafif kavuruyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta çırptığımız yumurtanın içine kavurduğumuz ıspanağı ekliyoruz ve kıvam koyu oluyor bunu açmak için yeterli miktarda süt ekliyoruz . Kızgın tavada kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
Normal zamanlarda yani diyete başlamadan önce çok sık kısır yerdim diyemem ama bu tarifi keşfettikten sonra her Sebze - Protein günümde yemek istiyorum . Ben bu tarifi BU blogda görüp denemiştim . Açıkcası ilk başta bu kadar güzel olacağını hiç düşünmeden eh işte yerim yani diyerek yaptım ama şimdi pişmanım daha önce bundan kendimi mahrum bıraktığım için . Ben daha öncede yazdığım gibi tariflerimi hep tek kişilik deniyorum . Bu yüzden malzemeler az oluyor . Siz göz kararı da ekleyebilirsiniz . Yanında ayranda içerseniz tamamdır :).
MALZEMELER :
1 küçük karnıbahar
2 dal taze soğan
Maydanoz ( isterseniz nanede ekleyebilirsiniz ben sevmediğim için eklemedim )
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon , pul biber ( istenilen baharatlar )
YAPILIŞI:
Karnıbahar robotta bulgur boyutuna gelene kadar çekilir . Daha sonra kızgın tavada yağsız şekilde kokusu gidene kadar kavrulur. Bir yandan diğer malzemeler küçük küçük doğranır. Karnıbaharla karışıtırılır . Baharatlar ve salça ile karıştırılır. Limon suyu ve yağ da eklenir . Ben yerken 2 parça kornişon ile yedim .
Akşamları bir şeyler atıştırmak istiyorum bazen . Ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıktı tarif . Hem günlük kepek hakkınızı tüketmiş oluyorsunuz hemde tv izlerken cips mi yesem düşüncesini aklınızdan çıkarmış oluyorsunuz :). Atakta olanlar kepek hakkını 1.5 kaşığa indirebilirler. Tadı pizza kraker gibi oldu . Eklediğiniz baharatlara göre değişir tabi .
MALZEMELER :
2 Kaşık yulaf kepeği
1 yumurta
1 ince dilim light beyaz peynir
1 yemek kaşığı yoğurt
İstediğiniz baharatlar ben kekik ve kırmızı pul biber ekledim .
YAPILIŞI :
Bütün malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık kaşık döküyorsunuz. Kalın olmaması lazım ama çokta ince olmasın . 180 derece kızgın fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz . Benim ki biraz yandı kenarlardan ama ben daha kıtır sevdiğim için sorun olmadı . Afiyetler olsun .
UYGUN OLAN EVRELER : Atak , Seyir , Güçlendirme , Koruma