Düzensiz beslenme ve hareketliksiz yüzünden aldığım 10 kiloyu nasıl verebilirim düşüncesiyle başladım bu diyete . Daha doğrusu diyetisyen maceram Dukana başlamama neden oldu diyelim . Yaklaşık 65 günde 10 kilo verdim hemde aç kalmadan çok sağlıklı bir biçimde . Bu aşamada kendime göre çok tarif düşündüm , uyguladım ve çoğunu da paylaştığım kişiler çok beğendi . Artık bir blogum olmalı dedim ve tariflerimi yayınlamak için blogu açtım . İlk tarif dondurma yapıp buzluğa değilde buzdolabına koymamla çıktı ortaya . Diyete başlamadan önce tatlı seven biri değildim ama şimdi ihtiyaç duyuyorum .
DUKANELLA :
MALZEMELER : 1 bardak yoğurt ( koyu yerinden ) 2 yemek kaşığı splenda 2 çay kaşığı kakao Çikolata ve vanilya aroması
YAPILIŞI : Bütün malzemeleri mikser ile çırpıyoruz homojen olana kadar . Daha sonra bir kavanoza doldurup buzdolabına koyuyoruz . Eğer kahvaltılık bölümünüz varsa oraya da koyabilirsiniz daha çabuk sertleşir . Çikolata ve vanilya aroması olmadan deneyen arkadaşlar oldu ama o zaman yoğurdun ekşimsi tadı gitmiyormuş.
Dukan diyetinin geneli protein ağırlıklı beslenmek bunu herkes biliyor artık . Böyle olunca yumurta nerdeyse her gün tüketilen bir besin oluyor . Sabah omlet veya haşlama tüketmek yerine daha farklı alternatifler diyeti çekilebilir hale getiriyor . Bu tarifte onlardan biri . Et veya tavuk yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.Atak evresinde kokulu otlarda sınırlı olarak serbest .Bu salatayı kornişonu içinden çıkarıp atak evresinde de tüketebilirsiniz . Yeşilliklere dikkat etmek kaydıyla .
MALZEMELER :
2 Haşlanmış yumurta
Çeyrek demet maydanoz
2 dal ince taze soğan
1 adet kornişon turşu
İstediğiniz baharatlar
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri ince kıyıp iri dilimlediğimiz yumurta ile karıştırıyoruz . İstediğiniz baharatları ekleyip az da limon suyu kullanabilirsiniz.
UYGUN OLAN EVRELER :
Atak , Seyir , Güçlendirme , Koruma
ISPANAKLI OMLET
Yine yumurtalı bir tarif . Sabahları omleti çok tüketiyoruz . İçine farklı şeyler ekleyerek tadını da değiştirebiliriz. Bu tarif Atak evresi hariç diğer evrelerde tüketeceğiniz bir tarif . Ben her zaman tek kişilik malzeme kullanıyorum bunun için az miktarda malzeme gerekiyor . Sizde tarifleri ona göre ayarlayabilirsiniz .
ISPANAKLI OMLET :
MALZEMELER :
2 yaprak ıspanak
1 yumurta
az süt
YAPILIŞI :
Ispanağı inci kıyıp tavada yağ eklemeden hafif kavuruyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta çırptığımız yumurtanın içine kavurduğumuz ıspanağı ekliyoruz ve kıvam koyu oluyor bunu açmak için yeterli miktarda süt ekliyoruz . Kızgın tavada kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
Normal zamanlarda yani diyete başlamadan önce çok sık kısır yerdim diyemem ama bu tarifi keşfettikten sonra her Sebze - Protein günümde yemek istiyorum . Ben bu tarifi BU blogda görüp denemiştim . Açıkcası ilk başta bu kadar güzel olacağını hiç düşünmeden eh işte yerim yani diyerek yaptım ama şimdi pişmanım daha önce bundan kendimi mahrum bıraktığım için . Ben daha öncede yazdığım gibi tariflerimi hep tek kişilik deniyorum . Bu yüzden malzemeler az oluyor . Siz göz kararı da ekleyebilirsiniz . Yanında ayranda içerseniz tamamdır :).
MALZEMELER :
1 küçük karnıbahar
2 dal taze soğan
Maydanoz ( isterseniz nanede ekleyebilirsiniz ben sevmediğim için eklemedim )
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon , pul biber ( istenilen baharatlar )
YAPILIŞI:
Karnıbahar robotta bulgur boyutuna gelene kadar çekilir . Daha sonra kızgın tavada yağsız şekilde kokusu gidene kadar kavrulur. Bir yandan diğer malzemeler küçük küçük doğranır. Karnıbaharla karışıtırılır . Baharatlar ve salça ile karıştırılır. Limon suyu ve yağ da eklenir . Ben yerken 2 parça kornişon ile yedim .
Akşamları bir şeyler atıştırmak istiyorum bazen . Ne yapabilirim diye düşünürken ortaya çıktı tarif . Hem günlük kepek hakkınızı tüketmiş oluyorsunuz hemde tv izlerken cips mi yesem düşüncesini aklınızdan çıkarmış oluyorsunuz :). Atakta olanlar kepek hakkını 1.5 kaşığa indirebilirler. Tadı pizza kraker gibi oldu . Eklediğiniz baharatlara göre değişir tabi .
MALZEMELER :
2 Kaşık yulaf kepeği
1 yumurta
1 ince dilim light beyaz peynir
1 yemek kaşığı yoğurt
İstediğiniz baharatlar ben kekik ve kırmızı pul biber ekledim .
YAPILIŞI :
Bütün malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık kaşık döküyorsunuz. Kalın olmaması lazım ama çokta ince olmasın . 180 derece kızgın fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz . Benim ki biraz yandı kenarlardan ama ben daha kıtır sevdiğim için sorun olmadı . Afiyetler olsun .
UYGUN OLAN EVRELER : Atak , Seyir , Güçlendirme , Koruma