Dün gece ölüyorum sandım:(

Kızlar dün gece acaip bir ağrıyla uyandım.Karnım davul gibi olmuş,midem ağrıyor,nefes alamıyorum,ciğerlerime bıçaklar saplanıyor,organlarım yer değiştiriyor sanki.Bu Ohss dimi?Eşimi kaldırmayayım dedim ama ağlamama uyandı.İnanın üçüzlere hamilesin bile deseler o anda hiç sevinemezdim.Böyle durumlarda protein takviyesi için serum veriliyomuş diye okumuştum.Yaşadığım yerden acile gitmem falan mümkün değil o saatte.Ben de mercimek çorbası yemeye çalıştım biraz.su içtim.Saatlerce kıvrandıktan sonra şimdi daha iyiyim.Ama ya bi daha olursa.Bugün doktora gitsemmi ya çok korkuyorum daha beter olurum ya hastene de yatarsam.Bebek de gitmiştir dimi onca acıya.Böyle bişey yaşayan oldu mu?

canım geçmiş olsun , OHSS belirtilerine benziyor yaşadıkların..
kaç yum. toplandı ??
OHSS yaşayanların bebişleri genelde hep tutunuyor , içini ferah tut canım
aaa bir de , mercimek çorbası içme , o da gaz yapar barsaklarda , şişersin davul gibi .gaz yapacak yiyeceklerden uzak dur canım ..

25 tane toplandı.2 transfer edildi,6 da donduruldu.Sonucumu da okudun mu canım.Bi önceki sayfada ona ne diyosun?Kimse bişey yazmadı.ıyiye gider mi bu durumda?

bende de olmuştu daha 4-5 haftalıkken 6 aylık gibi şişmişti karnım.doktora gitmekte gecikmemek lazım.ama en önemlisi bol bol bol hatta çok bol su içmeniz lazım.ben hareket edemiyordum ağrıdan.çok kötü bir ağrısı var.ama bebeğe zararlı değil hatta sonuç pozitif olduğunda daha çok yaşanırmış.gözünüz aydın bu arada,tebrikler:emir_bebek:

25 tane toplandı.2 transfer edildi,6 da donduruldu.Sonucumu da okudun mu canım.Bi önceki sayfada ona ne diyosun?Kimse bişey yazmadı.İyiye gider mi bu durumda?

canım tebrik ederimmmmmmmmmmmmmmmmm Şeniz
süper bi değer
ve evet kesin OHSS senin ki .. çünkü çok yumurtan toplanmış ve bu da OHSSe sebep oluyor ..
ve 10. gün değerin maaaşallahhhhhhhhhhhh çok iyi :nazar:
Allah tamamına erdirsin canım ...
bol su iç
yatarken soluna yat
lifli gıdalardan beslen , bol sebze-meyve ve protein al
gaz ve kabızlık yapacak gıdalardan kesssinlikle uzak dur , en son yaşayacağın şeylerden biri olmalı kabızlık ve ıkınmak benneyaptımki
taze kayısı gaz*şişkinlik yapar bunu unutma sakın
çok sıkışırsan duphalac hatta dr.kontrolünde bekunis bile içebiliyorsun yerimseniben
olabildiğince dinlenerek ve slow motion şeklinde geçir günlerini
tuzdan kesssssssssssinlikle uzak dur
tansiyonun yükselmemeli
sana verilen ilaç-iğne-fitilleri harfiyen ve zamanında uygula
inşallah bundan sonra seni çok güzel bir süreç bekliyor olacak :asigim:

helpful19 arkadaşım
sonucun çok güzel tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağına almayı nesip etsin inş.gönlünü ferah tut ve hep dinlen.

tebrikler.....
Allah kucağına almayı nasip etsin.....
bol bol su iç ve hergün balık ye...şişlilğin daha çabuk azalır....

arkadaşlr benim 33 tane yumurtam toplandı bana günde 5litre sıvı al dedi doktor 2 tane aşı verdler karnımda asit birikmesi olmasın diye ben merkezden çıkıp eczaneye gittim ama eşim arabayla götürdü hafif ağrım vardı orada bayıldım nabzımı alamadılar hafif kendime gelip tekrar bayıldım hemen beni merkee götürdü eşim tansiyon 8-4tü o zaman ayran içirdiler eve gitmek istedim gelinc de çok fena çıardım adım bile tamıyordum belim büküldü kaldı gitgide ağırlaştım sırt üstü yatamadım sola döneemedi nefesim kesildi fazla su içmedim midem de hafif bulanıyoru hipersitümilasyon olmuş öyle 3 gün geçti kendime gelmeye başladım transferden 1 gün önce tekrar mide bulantısı başladı ve yumurtaların toplandığı gün ishal oldum ki çk fena şekilde doktor kabız olursun demişti kızartma yağlı et yasaktı çorba komposto iç demişti transfer günü hiç su içemeden gittim hemen ultrasona aldılar karnımda biraz su varmış doktor önemli değil hemen serum verdiler bulantı iğnesi kırdılar içine 5 saat hızlı şekilde serum aldım transfer de oldu karnımın şişini anlatamam size sonrasında da mide bulantısı nefes drlığı ağrı çok çektim yine çıkardım çok ağladım sıvı alamıyordum çıkarınca endime geldim ama ishalim geçmedi dokto su tuz ve şekeri ihmal etme dedi 5 itre sıvı alyorum bugün yine ishalim inşallah sonuç beni mutlu eder

Kızlar bugün de gidiyorum su aldırmaya.Gerek kalmaz sanmıştım ama yine şiştim.Nolcam ben böle ya.ıneceğime şişiyorum.Cemre arkadaşım çok geçmiş olsun.Benim transferden sonra oldu 8. 9. günler başladı sıkıntım.Senin daha erken olmuş belki daha kolay atlatırsın.ıNşallahhhhhhhh ya Rabbim.Bı de ya ben herşeyi anezteziyle yaptırıyorum.Başka yolu yok benim için.Bebeğim dayanır mı dersiniz?Bebek zarar görmüyo diyorlar ama ne bileyim.Dua edin bana bugün son olsun.Değerleri de katlanmış olsun bebeğimin.Aklıma gelmişken serum takmadan önce ultrasonla da baktı doktor.Hala büyük olan yumurtalrım varmış.Kendi kendilerine sönceklermiş.Buna da çok şaşırdım.Demekki toplanandan daha çok yumurtam varmış.Ah ben bu yola çıkarken biri böyle risklerden bahsetseydi yaptırır mıydım acaba?
Yaptırırdım ya şu içimdekine(ALLAH bağışlarsa)herşey değer.Dualarınızı esirgemeyin.

Back
X