bu hastalık bende de var :) hastalığın temel sebebi stres ve sıcaklık değişimi evet, fakat sen insanların yaptıklarını kafana takarsan durum düzelmez ki canım ya... ben de bişeye üzüleyim sıkılayım sınavım olsun falan hemen ellerim kızarır ve benim sana ek olarak şişme de var... yamuk yumuk oluyor parmaklarım 3güne bir haftaya kdr geçiyor stresimin ve soğuğun durumuna göre.. 2seneyi geçti bu hastalıkla yaşıyorum, ama senin bu kdr umutsuzluğa düşmene anlam veremedim canım... tansiyon değil şeker değil kronik değil neden bu üzüntün... maksimum 1hafta hayatını etkiliyor... benim çevremde herkes sebebini öğrendi artk, hocalarım bile olaya an be an şahit olduklarından herkes anlayışla karşılıyor...
bu geçebilecek bir şey ki Allah çözümsüz dert vermesin... evet ciddi olabilir ve ciddi olmaması için yapman gereken 2şey var, kafana fazla birşey takmaman ve ısı değişimlerine dikkat etmen... bu konuda benim neler yaptığıma gelecek olursam ilk durum için; stres yaratacağını bildiğim bir durum varsa (misal sınav, kavga, üzüntü) olay gerçekleştiği an antihistaminik bir ilaç içiyorum. bu hem kaşıntımı hem şişmeyi engelliyor ayrıca beni biraz sakinleştirdiği için olayı daha hafif atlatmamı sağlıyor... doktora gittiysen bu tarz bi ilaç zaten yazmıştır diye düşünüyorum... yazmadıysa da en yakın zamanda bir doktor ile görüş, hastalık değil de bir fenomen olduğu için bu konuyla dahiliye de dermatoloji de romatoloji de ilgilenmekte... tavsiyem karaciğerini çok fazla yormayacak bir ilaç kullanmandan yana, bu yüzden bi kaç doktora gitsen hatta eczacılara danışsan için daha rahat eder...
geleyim ikinci duruma; soğuktan kendimi inanılmaz koruyorum, kış mevsimini ve kat kat giyinmeyi sevmememe rağmen bunu yapmak zorundayız... atkı bere eldiven yün içlikler çoraplar vs.. yaşadığın memleketi bilmiyorum, ben izmirde olduğumdan bu konuda bir tık daha şanslıyım... soğuktan kendimi aşırı korurum, öyle ki soğuk havada dışarı çıkarken kat kat sarınmaktan boynumu bile kolay kolay çeviremem :))) atkımı kafama sararım, eldivenlerimde dirseklere kadar olan keçe eldivenlerden, bir tek onlar çözüm oldu bu duruma...
umarım yardımcı olmuşumdur canım:) foruma fazla girmeyebilirim malum okul açıldı, burayı da bulamayabilirim bu yüzden istersen özel msjla konuşabiliriz... hatta istersen telefon numaramı da verebilirim... atlatılmayacak ya da bununla yaşamayı öğrenemeyeceğin bir hastalık değil bu inan ki... herşeyden önce moralimizi yüksek tutuyoruz, özellikle stresten uzak duruyoruz !
Allah şifa versin canım ayrıca... :)