• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyadan 20 Çocuk ve Yatak Odaları

Bir tanesi viranenin çatısına çiçek asmış, muhtemelen onu seyrederek uyuyordur.
zengin olanların odalarıda bana sevimli gelmedi
ne ferahlık var ne sadelik
tamamen görgüsüzlük üzerine döşenmiş
kimisi bugünde doyduk şükür der kimisi hepsi benim olmalı der
insanlar çeşit çeşit
bir fikirde dahi ortak paydayı bulamıyoruz daha

Tzvika çocuğun adı, bölgenin değil. Beitar Illit bölgenin adı. Batı Şeria- Beytüllahim yakınlarında bir yer. (Hz. İsa'nın doğduğu yerdir Beytüllahim.) Resmi olarak hiçbir ülkenin değil o bölge. Bir tarafında İsrail, bir tarafında şeria nehri var. (Beitar illit bölgesinden değil genel olarak batı şeria'dan bahsediyorum) Çok Filistinli yaşıyor ama fotoğraftaki çocuk yahudi muhtemelen. Saçlarından belli :)

Teşekkür ederim. :34::34::34:
Zavallı bir bölge desenize yazık :50::50::50:

Teşekkür ederim. :34::34::34:
Zavallı bir bölge desenize yazık :50::50::50:

Öyle ne yazık ki. Oradaki çocuklar bile nefretle büyütülüyor.

$israilli-kýzlarýn-füzelere-yazdýklarý_31996.webp

Örneğin bu fotoğrafta İsrail'li çocuklar Gazze'ye atılacak roketlerin üzerine not yazıyor. Oradaki çocuklara selam gönderir gibi. :47: Ne kadar acımasız bunu yapan bir de çocuk. :50::50:

19 nolu Maria dışında hiçbirinin odasını çocuklar için sağlıklı bulmadım. Özelikle 9 nolu Joey ile 17 nolu Jasmine büyüyünce psikopat olur muhtemelen. 20 nolu çocuğun odası da kız kardeşinden kalmış gibi. Abd'li ve Avrupalı, İsrailli ve Japon çocukların odası da pek büyük ve lüks değil.

Bir diğer çıkarımım da yoksul bölgelerde yaşayan çocukların daha atletik ve sağlıklı göründüğü yönünde. Ülkenin gelişmişlik ortamı arttıkça çocuklar hımbıllaşıyor. Şehirleşmiş bölgelerde çocukları spora yönlendirmek şart cidden.

Back
X