Dünyanın doğuşu görüntülendi

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
12
358
40
20071113kaguya01lzk0.jpg

(JAXA) Ay'ın yörüngesinde bulunan aracı "Kaguya", ilk kez özel bir kamerayla "Dünya'nın doğuşunu" yüksek çözünürlüklü biçimde görüntüledi.

JAXA'nın yayınladığı görüntülerin alt bölümünde Ay yüzeyi, ufukta da her sabah yeryüzünde güneşin doğuşu gibi, "Dünya'nın doğuşu" an be an görülüyor.

İlk kez böylesine yüksek görüntü kalitesiyle çekilen film, JAXA ve Japon radyo televizyon kurumu NHK'nin teknik imkanlarıyla uzaydan Dünya'ya geçildi.

ya ben çokmu salağım yoksa yanlışmı anladım..dünyamızda aynı güneş gibi hergün tekrar mı doğuyormuş????.......

Güzel bir görüntü, Paylaşım için teşekkürler............

ya ben çokmu salağım yoksa yanlışmı anladım..dünyamızda aynı güneş gibi hergün tekrar mı doğuyormuş????.......

belirli yörüngede hareket eden bir yapı olduğuna göre, nerede bulunduğuna bağlı olarak, ay, güneş, dünya, jüpiter hepsi doğar ve batar. mesela güneşte yaşam olsaydı oradaki insanlar da dünyanın doğuşunu/batışını izleyebilirdi.

hep aydinlik gördügüm ayi karanlik görünce bir garip oldum korktum sanki

belirli yörüngede hareket eden bir yapı olduğuna göre, nerede bulunduğuna bağlı olarak, ay, güneş, dünya, jüpiter hepsi doğar ve batar. mesela güneşte yaşam olsaydı oradaki insanlar da dünyanın doğuşunu/batışını izleyebilirdi.

Evet sanırım mantığı bu dünyanın doğuşunun, sürekli hareket halinde olduğunu düşünürsek.

Back
X