dünyanın en acayip tiki

queenEb

herkesin bir popisi var.
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
2.349
2.847
Evet kızlar ve ablalarım...
Dünya'nın en acayip tikine sahibim.
Karadeniz müziklerini şivesini duyduğum anda ellerim kupkuru oluyor böyle kadifeye dokunmuş gibi kaşınıyor. Bu tip birşey daha önce kimsede duymadım. Bana çok aptalca geliyor ama engel olamıyorum istemsizce bunları duyduğumda yüzüm limon yemiş gibi ekşiyor.
Karadenizli falan da değiliz hayatımda bir karadenizlinin travması da yok... Ama neden böyle anlamıyorum.
Aranızda benim durumumda olan var mı ya da bu tip bir tanıdığınız ? Biryerde hayatımı zorlaştırma evresine girdi bu durum çünkü.

Sizce neler yapabilirim? Bunu düzeltme yolu var mı ? Genel olarak bu tik mi değil mi bilmiyorum ama böyle bir davranışı düzelten bir tanıdığınız ya da başvurmam gereken bir uzman vesaire var mı ?Çok teşekkürler...

Not: Hiçbir etnik grubu aşağılama amacı gütmemekteyim, aksine çok severim. Konu sağlığa da uymuyor bdvye de biliyorum ancak nereye açsam kestiremedim.

Herkese teşekkürler...

Değişik kızın değişik tikleri...
Çözümüm yok valla cicim, tikinden kurtulan görmedim şimdiye kadar.

ay bu tik mi değil mi bunun tıptaki adı nedir bilemiyorum ama duyunca yediğimi falan çıkarasım geliyor. bedenim şiddetle ne varsa reddediyor o an. çözemedim yaa... :KK43:

Kemence sesine falandir o tik, bende de tiki yok ama oyle ince sesli enstrümanlari dinlemeye tahammul edemiyorum :KK51:
cok rahatsiz ediyorsa terapi gorebilirsin, fobiler bile yeniliyor, bundan da kurtulursun diye dusunuyorum.

acaba hangi sese karşı? tulum olabilir mi ? yoksa komple karadeniz müziklerimi?

tulum olan karadeniz müzikleri ve karadeniz şivesine daha çok. mesela celiyrum cideyrum gibi konuşulunca garip bi şekilde titreme falan geliyor bana :KK43:

Bende uzanirken elimle boynumu sararim hep.cok ilginc.herkesin garip tikleri olabiliyor

değil mi fazlasıyla garip. insanlara söyleyince uzaylı görmüş gibi bakıyorlar...

Kemence sesine falandir o tik, bende de tiki yok ama oyle ince sesli enstrümanlari dinlemeye tahammul edemiyorum :KK51:
cok rahatsiz ediyorsa terapi gorebilirsin, fobiler bile yeniliyor, bundan da kurtulursun diye dusunuyorum.

ya nasıl bir terapisi olabilir ki bunun acaba ? fobi demişken çamaşır makinesinden de korkardım mesela makine mühendisi olunca alıştım korkmuyorum artık :KK70:

ay bu tik mi değil mi bunun tıptaki adı nedir bilemiyorum ama duyunca yediğimi falan çıkarasım geliyor. bedenim şiddetle ne varsa reddediyor o an. çözemedim yaa... :KK43:

Vardır bir sebebi muhakkak. Ama tik gibi duruyor.

Bende biri karşımda burnunu kaşırsa deli gibi burnumu kaşımaya başlıyorum. Bir gün elimde kalacak diye korkuyorum.

Evet kızlar ve ablalarım...
Dünya'nın en acayip tikine sahibim.
Karadeniz müziklerini şivesini duyduğum anda ellerim kupkuru oluyor böyle kadifeye dokunmuş gibi kaşınıyor. Bu tip birşey daha önce kimsede duymadım. Bana çok aptalca geliyor ama engel olamıyorum istemsizce bunları duyduğumda yüzüm limon yemiş gibi ekşiyor.
Karadenizli falan da değiliz hayatımda bir karadenizlinin travması da yok... Ama neden böyle anlamıyorum.
Aranızda benim durumumda olan var mı ya da bu tip bir tanıdığınız ? Biryerde hayatımı zorlaştırma evresine girdi bu durum çünkü.

Sizce neler yapabilirim? Bunu düzeltme yolu var mı ? Genel olarak bu tik mi değil mi bilmiyorum ama böyle bir davranışı düzelten bir tanıdığınız ya da başvurmam gereken bir uzman vesaire var mı ?Çok teşekkürler...

Not: Hiçbir etnik grubu aşağılama amacı gütmemekteyim, aksine çok severim. Konu sağlığa da uymuyor bdvye de biliyorum ancak nereye açsam kestiremedim.

Herkese teşekkürler...
yok devenin bale pabuçu kadar absürd birşey bilemedim uzmana görünmek gerek tikten ziyade bilinç altının oyunu gibi duruyor

Aşırı tiz oluyo bazı karadeniz müzikleri. Onlarda acayip sinir bozukluğu oluyor bende de
Bi grup terapisine mi gitsek acaba :)))

Aşırı tiz oluyo bazı karadeniz müzikleri. Onlarda acayip sinir bozukluğu oluyor bende de
Bi grup terapisine mi gitsek acaba :)))

olur gel gidelim terlikim :) ya tiz demişken bak avril var ya şarkıcı onun sesi de bazen kulağımı tırmalıyor belki tiz diyedir bilemedim :/

kesinlikle diyorum ya dışarda birine söyleyince gülmeye başlıyor bana ...
yani garip tabi de olmaz değil herkesin bi popisi var :KK14: birinin ayağı bana değdiğinde ayağını kırasım geliyor mesela ya da donmuş yağa dokunmak sinir hücrelerime kadar işleyen bir titreme getiriyor dediğim gibi hepimizin değişik huyları var uzman yardımıyla aşarsın takma kafaya :KK66:

yani garip tabi de olmaz değil herkesin bi popisi var :KK14: birinin ayağı bana değdiğinde ayağını kırasım geliyor mesela ya da donmuş yağa dokunmak sinir hücrelerime kadar işleyen bir titreme getiriyor dediğim gibi hepimizin değişik huyları var uzman yardımıyla aşarsın takma kafaya :KK66:

ahaha popili rütbemi hatırlıyosun :KK70: iyi ya başkalarında da garip tikler görmek rahatlattı biraz olsun sağolasın :)

X