Dünyayı yerin dibine sokan fotoğraf İstanbul'da çekildi

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf duyarlı insanların uykularını kaçırdı, vicdanlarını kanattı...,

Yürek yakan bu kare büyük olasılıkla İstanbul Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bir otobüs durağında çekilmiş. Ancak, yerin hiç önemi yok. Bu fotoğraflardan İstanbul ve diğer kentlerin her köşesinde çekmek mümkün. Çünkü, çaresiz on binlerce Suriyeli her yerde…Fotoğrafta bir Suriyeli çocuk. Kötü de olsa evinden, okulundan, yurdundan çok uzaklarda.

Üzerinde yazdan kalma birkaç partal. Biz farkına bile varmadan yanından geçip giderken o, iliklerine işleyen soğukla baş etmenin çocukça oyununu oynuyor.Otobüs durağında yolcu alırken bekleyen otobüslerin egzozlarına minicik ellerini uzatıyor, ovalıyor. Dünyanın buz kesmiş vicdanlarının yapamadığını yapmaya, bir anlığına da olsa ısınmaya çalışıyor. Hürriyet

Off ya. Neden çadır kentlere gitmiyorlar peki? Onu öyle dilendirenler utansin.

mynette okudum tam konu açacaktım ki varmış. suriyelilerin ülkemizde olmasından hiç ama hiç hoşnut değilim. ama gelen halkın ne suçu var??? ALLAH cc yardımcıları olsun. kimseyi yersiz yurtsuz bırakmasın inş...

bu insanlar ülkemize kabul ediliyorsa onlara yer tahsis etmeliler ve kesinlikle para vs vermeyiniz vererek daha çok dilenciliğe teşvik ediyoruz karınları aç üstlerinde yok diye acıyoruz ama şahsen şahit olduğum şeyler var kesinlikle yemek vs kabul etmiyorlar kıyafet veriyorsunuz beğenmiyorlar para diyorlar sadece... yüreğimiz el vermiyor acıyoruz ama durum maalesef bundan ibaret

kaç bin Suriyeli girdi ülkeye. Türkiye de Türk vatandaşı olup binlerce insan sokaklarda yaşıyor. o kadar Suriyeliye nereden kalacak yer bulunacak. Üstelik bilginiz var mı bilmiyorum tam kırk bin Suriyeli Türkiye de anne olmuş ve evet sürekli dileniyorlar her yerde varlar ayrıca duyduğum kadarıyla devlet zaten Suriyelilere maaş bağladı ve onlara iş alanı da açıldı

Bu insanları buraya siz biz getirmedik... İstanbul'da yaşıyorum ve her gün insanlıktan utanıyor,buraya menfaatler için getiren siyasilerden nefret ediyorum! Geldikleri yol göz önünde bulundurulursa yürüyerek ya da saklanarak gelmiş olmaları imkansız!Herbir kadıncağızın kucağında en az bir çocuk var,arabalara saldırıyorlar,yağma da yaparlar dükkanda basarlar yakındır,kimse çocuğununun açlıktan ya da soğuktan ölmesini istemez.Çok kötü günler,savaş kapıdadır...Lanet olsun,cehennemde yansınlar inşallah,doymadılar doymayacaklar bu zavallıların ahı yakalarında olacaktır...

Aynen ben bazen gördüğüm çocuklara çantamda bulunan keklerden falan veriyorum ama para para diyorlar. Bir de Türkçe konuşamıyorlar anlaşılmıyor dedikleri

Mesela her gün gittiğim yol üzerinde en fazla 5 yaşında bir çocuk var çocuğa sana tavuk döner alayım mı diye sordum bir şeyler söyledi ama anlayamadım gel benimle karşıdan alalım dedim ama o da beni anlamadı sanırım İnsan yardım etmek istiyor ama hangi birine yardım edeceksin ki.

G.antepteym 500.000e yakin Suriyeli var fatma şahin sakin olun diyor sürekli sen mi yasiyon o rezilligi evinden cikip sokakda yuruyo musun hic düşüncesiz her isikta onlarca çocuk dileniyo calistgm hastanenin arka arsasinda sadece arkasi beton yanlarini bir şekilde kapatmislar ufacik bir yerde yasiyorlar bir de içeriye soba kurmuşlar bir aile, kartonlarla kapatmislar ya posetlerle kaplamislar. Bilmemkac bin odali malikanesinde rahat rahat otursun onlar mi görüyor bunlari iinsanların bu halini Allah kurtarsin bizi basimizdakilerden.

Bence mültecileri ülkesine almayan yerin dlbine girsin ki bu ülkeler epey zengin, ama vicdansızlar

Valla evim doğal gazlı ben de ısınamıyorum inanır mısınız?
Aynen bu çocuk gibi ellerime hohluyorum gün boyu.
Neden?
Doğalgaza zam gelmiş, yakarken içim gidiyor. Kara kış gelene kadar bi gün bile yakmasam kardır diyorum.
Biz daha kendimizi ısıtamıyoruz çocuk

iç acıtıcı fakat sadece

Suriyeliler değil kendi çocuklarımızdan da bu durumda olan çok var maalesef

Suriyeliler ışık hızıyla çoğalmaya devam ettikçe daha çok bu manzaralarla karşılaşacağız gibi

aynen..faturalar yüksek gelmesin diye ne yapacağımızı şaşırdık..

Bunca Suriyelinin bu ülkeye girmesine karşıyım açıkcası....
Vicdansız da değilim..
Kendi ülkelerinde çok çekiyorlar kaçıyorlar gelip sığınıyorlar buraya kadar tamam ama sığındığın ülkenin iç huzurunu bozmaya güvenliği delmeye başladığın zaman ne geldiğin yerde nede gittiğin yerde huzur bulamazsın gittiğin ülkeninde huzurunu bozarsın..
Etrafımda çok gördüğüm için biliyorum...

Evde kalorifer yanıyorken bile üşüyorum. Daha da soğuk olacak havalar çok üzücü gerçekten

Evde kalorifer yanıyorken bile üşüyorum. Daha da soğuk olacak havalar çok üzücü gerçekten
hükümet düşünmeli canım kabul etmekle olmuyor bu işler..
Suriyeli çocuklar okula kaydolmuyor..neden kayıtsız dolaştıkları için hemen kampa gönderilecekler aileleri ile..kampa gitmek istemiyorlar..hiç biri okula gitmiyor..gitmeyecek..bu sokaklar için tehlike oluşturacak..hepsini konuştular tvde ilgili programda..

Aynen hükümet nasıl getirdiyse ya misafirperver olacak yada hiç almayacaktı. keşke bir şeyler yapabilsek
Sokaklar suçlu dolu, artık suçlular zirveye ulaşacak. En kötüsüde çocuğum olunca bu ortamda yetişecek
Çocuk kapnın önüne çıksa içimiz rahat etmeyecek, insanlardan korkar olduk

Davutoğlu açıkça söyledi,2030 da İstanbulda büyük güvenlik sorunları yaşanacak diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…