Duphaston kullanan kadınlar bakabilir mi

Fatma 17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
36
Merhaba Arkadaşlar doğumdan sonra Cerazette dkh kullandım ilk zamanlar sorun yaşamadım daha sonra ara kanama olmaya başladı 1 ay kadar sürdü bende gittim spiral taktırdım ilk ay onda da sıkıntı olmadı ikinci ay kanama başladı ve 25 gün sürdü tekrar doktora gittim yerindeymiş kayma falan yokmuş bana duphaston verdi 7 gün kullandım o da sonra kanama yapmaya başladı 12 gündür kanama devam ediyor doktora gittim adet mi oldum diye sordum hayır ara kanamadır içini sökecek bitince adet olacaksın dedi hap bitti kasıklarım ağrıyor bu hapı kullanmaya başladığımdan beri malum ramazan ayındayız ara kanama dediği için oruçlarımı da tuttum ama hala kanama devam ediyor ben yine de adet olacak mıyım olursam nasıl anlayacağım böyle bir şeyi yaşayan oldu mu varsa beni bilgilendirirse çok memnun olurum

İki gündür yazıyorum hiç mi kimse yok

Ben 3 senedir bu ilacı kullanıyorum adet düzensizliğinden dolayı. Senin kullanım günlerin dozun çok farklı. Ama eğer 12 gündür kanaman varsa bu normal bişey değil kanama bukadar uzun sürmemeli. Söker ve normal 3-4 gün veya 5 gün adet olursun veya kanama görürsün biter. Uzun sürmüş mutlaka muayeneye git hatta mümkünse başka doktora başvur. Bu arada duphastonda progestan var yani kullandığında gebe kalabilirsin tutunmayı sağlıyor aynı zamanda çok amaçlı kullanılan bir adet düzenleyici ve düşük önleyici. Spiral var hamile kalmam diye düşünme dikkatli ol bence

Bende spiral var benim kullanma amacım aslında kanamayı durdurmak rahim duvarını inceltmek ve be bırakınca değil kullanırken kanama yaptı bana üstelik kanamam bir hafta durdu sonra tekrar başladı kullanırken doktora gittim özellikle olacak öyle dedi gönderdi

Ben hiç spiral kullanmadım böyle durumla karşılaşmadım dozu eğer öyle ayarlamışsa böyle olmuş olabilir ara kanamalar da yapabilir hormon içeriyor sonuçta. Sonuç ne oldu peki düzene girdi mi durdu mu tamamen kanaman ?

İlacı bıraktım yani bi kutu bitti bir hafta daha kanama devam etti şuan kesildi ama ikinci kutuya başlayacağım çünkü doktor üç kutu verdi

Bu ilaç midede yanma etkisi gösteriyor mu biraz mide yanması yaptı bende bu ay adet düzensizliği oluştu kist varmış o yüzden verdi doktor ben bir an önce gelsin diye bakıyorum ama ilacı içince gelmiyormuş yedinci gündeyim ilacı bıraksam tedaviyi yarım bırakmış olur muyum ve kanama olurmu

Merhaba. Benim sağ yumurtalığımda kist var. Bunun için kontrole gitmiştim ,smear testi de yapıldı. Sonraki süreçtw kahverengi lekelenmelerim oldu. 1 hafta adet sürecim önce oldu ancak 3 günde bitti. Kahverengi lekelenmelerim hep devam etti. Bazen az bazen yoğun. Tekrar gittim. Kist süreci uzatmış dedi. Duphaston verdi. İkinci kez kullandım bu kez kanamam başladı. Ben de de süreç bu şekilde ilerliyor. Duphaston bitince başlar kanaman dedi ancak böyle oldu.

Size de geçmiş olsun bu kist ile ilgili ne diyorlar tehlikeli bir şey mi

Size de geçmiş olsun bu kist ile ilgili ne diyorlar tehlikeli bir şey mi
Şimdilik bir şey demediler. İlaçtan sonra adet sürecinde gider dedi ama süreç değişik ilerliyor işte. İnşallah iyi olur.

Merhaba Duphaston bittikten sonra 4.Gün adet oldum ama lekelenme şeklinde az az oluyor benzer durum yaşayan varmı

`