Durduk yere başıma bela aldım...

İyi bayramlar. 10 gün önce tatilde arkadaş ortamında bir çocukla tanıştım. Çocuk diyorum çünkü benden 12 yaş küçük. Arkadaşlarla hep beraber oturduk sohbet ettik. Gayet terbiyeliydi. Masadan kalktığımız andan itibaren sosyal medyadan beni ekleyip mesaj atmaya başladı. Ben de hem ortak arkadaşlar oldupu hem de benden çok küçük olduğu için nezaketen kısaca birkaç cvp yazdım. Mesajlar başta " merhaba, nasılsın, tatil ne zaman bitiyor" şeklindeydi. Devamında hayatıma müdahale eden, arkadaşlıktan öteye geçmek isteyen mesajlar gelince cvp yazmadım. Birden sinirlendi, ısrar etmeye başlayınca silip engelledim. Başka hesaplardan mesajlar atmaya, sosyal medyada arkadaşlarımı ekleyerek benden haber almaya çalışmaya başladı. Ben korktum ama bi süre sonra vazgeçer dedim. Tatil bitti, döndüm. Dün çocupun babası sosyal medyadan beni bulup msj atmış. Oğlum hastanede, OKB hastası ve hastalığı tekrarladı, sizi sayıklıyor, sizi takıntı yapmış, lütfen birşeyler yapın çıkalım şu hastaneden, siz onu engellemişsiniz ama size sürekli yazıp duruyor demiş. Şok oldum. Merakımdan çocupun engelini kaldırıp son yazdıpı mesajları okudum. Okumaz olaydım. Yaşadığım yere gelip beni bulmaktan tutun da küfürler etmeye kadar neler var. Bütün hayatını, hastalık başlangıcını, günlük yaptığı işleri bile anlatmış. Tekrar engelledim. Ufak tefek gayet kibar bir çocuk nasıl bu hale geldi? Babasına cvp yazmadım çünkü son mesajları okuyunca inanılmaz korktum. Bugün de annesi instagramdan msj atmış. Şimdi gidip şikayet etsem çocuk hasta, engelleyince eski mesajlar da siliniyor. Okb hastalığı hakkında hiç bilgim yoktu, şöyle bi araştırdım. Çok takıntılı insanlarmış. Umarım atlatır ama ben de çok tedirgin oldum. Annesine ne yazmalıyım sizce? Ya da yazmalı mıyım? Sonuçta hiç hatam yok, insan masasına oturan kişinin iç dünyasını bilemiyor.
Kusura bakmayın ama cok safsınız
Annesi ve babası size mesaj nasıl atsın
O kişi yapıyordur tüm bunları
Engelleyin bitsin gtsin

Aman aman uzak dur. Sakın anasına babasına bile cvp verme. Bu hastalık derecede takıntı. Bu kişi size çok kötü şeyler yapar.

Bir belgeselde izledim. Kaç tane okb linin takıntı sonucu cinayetini gördüm.

Sakın kardeş engelleri kaldırma. Ve cvp verme.
Ben de okb hasyasiyim ama kimseyi boyle takinti yapmadim kendime sevgilim de oldu ayrildik bitti.esim de hastaligimi bile bile evlendi bu hastalik oyle igrenc biseyki size gelen dusuncelerin sacma oldugunu biliyorsunuz ama dusunmekten kendini alamiyorsun.okb kaygi hastaligi temizlik dini inanc olum korkusu gibi.esimde biliyordu hastaligimi bile bile evlendi cok da mutluyuz sadece benim oglumla ilgili sacma kaygilarim disinda hersey iyi .bence sizin bahsettiginiz baska bi hastaliktir

Ben de okb hasyasiyim ama kimseyi boyle takinti yapmadim kendime sevgilim de oldu ayrildik bitti.esim de hastaligimi bile bile evlendi bu hastalik oyle igrenc biseyki size gelen dusuncelerin sacma oldugunu biliyorsunuz ama dusunmekten kendini alamiyorsun.okb kaygi hastaligi temizlik dini inanc olum korkusu gibi.esimde biliyordu hastaligimi bile bile evlendi cok da mutluyuz sadece benim oglumla ilgili sacma kaygilarim disinda hersey iyi .bence sizin bahsettiginiz baska bi hastaliktir
Okb tek tip değil ki. Çeşitlilik gösterir. Kanımca bu konuda ki çocuk gibi saplantılı biri değilsindir. Çocuğun yaptıkları normal bir okb hastası mı sence?

arkadaşıma musallat olan bir çocuk vardı. yıllarca mesaj atmaya devam etti. kızı her yerde buldu.
ailesine de gidildi, tehdit bile edildi ama vazgeçmedi. belki o platformdan hala mesaj atıyordur sayfalarca...
siz izinizi kaybettirin. bu sizin meseleniz değil.
okb hastası ise zor da olsa tedavisi var. sizinle çözülecek mesele değil bu.
sorumluluk aileye aittir. tedavisinden onlar sorumludur siz değil.
büyük ihitimal doktoru ve tadavisi iyi değil o yüzden bu hastalığı atlatamıyor, düzenli gitmiyor.
siz ortadan kaybolun.

Umursama, bi süre sonra vazgeçecektir.

Ayrıca annesi babası niye yazsın hanımefendi, akıl var mantık var kaç yaş varmış aranızda, oğullarının böyle bi saçma davranışta bulunmasını kim destekler? Hangi anne baba?

Sessiz kalın.

Okb tek tip değil ki. Çeşitlilik gösterir. Kanımca bu konuda ki çocuk gibi saplantılı biri değilsindir. Çocuğun yaptıkları normal bir okb hastası mı sence?
Dogru soyluyorsunuz cesit cesitmis ben bu cocugun yaptigini baska bir rahatsizlik olarak dusunuyordum ama obsesif cikti nete yazinca.bu arada ben de buna benzer bi olay yasadim pesimde cok kosan biri vardi sans vermek istedim sonra sevmedim ayrildim basima bela oldu evli oldugumu bile bile ulasmisti bana ben annemi konusturdum kocasi ogrenmis seni arayabilir acma diye o da ne olur aramasin diye yalvarmis korkmus bi daha aramadi esimde numarami degistirdi sosyal medya da kullanmiyorum.konu sahibi de hic cevap vermesin heryerden engellesin.

Kız babasının profilinden kendi ağzıyla yazmadığı ne malum delimisin direk savcılığa felan başvur . Sen hiç yazma bence sessizliğini korumaya devam et

İyi bayramlar. 10 gün önce tatilde arkadaş ortamında bir çocukla tanıştım. Çocuk diyorum çünkü benden 12 yaş küçük. Arkadaşlarla hep beraber oturduk sohbet ettik. Gayet terbiyeliydi. Masadan kalktığımız andan itibaren sosyal medyadan beni ekleyip mesaj atmaya başladı. Ben de hem ortak arkadaşlar oldupu hem de benden çok küçük olduğu için nezaketen kısaca birkaç cvp yazdım. Mesajlar başta " merhaba, nasılsın, tatil ne zaman bitiyor" şeklindeydi. Devamında hayatıma müdahale eden, arkadaşlıktan öteye geçmek isteyen mesajlar gelince cvp yazmadım. Birden sinirlendi, ısrar etmeye başlayınca silip engelledim. Başka hesaplardan mesajlar atmaya, sosyal medyada arkadaşlarımı ekleyerek benden haber almaya çalışmaya başladı. Ben korktum ama bi süre sonra vazgeçer dedim. Tatil bitti, döndüm. Dün çocupun babası sosyal medyadan beni bulup msj atmış. Oğlum hastanede, OKB hastası ve hastalığı tekrarladı, sizi sayıklıyor, sizi takıntı yapmış, lütfen birşeyler yapın çıkalım şu hastaneden, siz onu engellemişsiniz ama size sürekli yazıp duruyor demiş. Şok oldum. Merakımdan çocupun engelini kaldırıp son yazdıpı mesajları okudum. Okumaz olaydım. Yaşadığım yere gelip beni bulmaktan tutun da küfürler etmeye kadar neler var. Bütün hayatını, hastalık başlangıcını, günlük yaptığı işleri bile anlatmış. Tekrar engelledim. Ufak tefek gayet kibar bir çocuk nasıl bu hale geldi? Babasına cvp yazmadım çünkü son mesajları okuyunca inanılmaz korktum. Bugün de annesi instagramdan msj atmış. Şimdi gidip şikayet etsem çocuk hasta, engelleyince eski mesajlar da siliniyor. Okb hastalığı hakkında hiç bilgim yoktu, şöyle bi araştırdım. Çok takıntılı insanlarmış. Umarım atlatır ama ben de çok tedirgin oldum. Annesine ne yazmalıyım sizce? Ya da yazmalı mıyım? Sonuçta hiç hatam yok, insan masasına oturan kişinin iç dünyasını bilemiyor.
Ay canim duyduklarima resmen inanamadim annesine deki bu cocugunuzun genel problemi benimle alakasi yok zaten takintili beni olmasa bska seyi takinti edecekdi kusura bakmayin ama iliskim var bu sekilde zedeleyemem oglunuza kendiniz destek olun atlatsin bi sekilde vs zirvala baglantini kopar gerekirse instagraminin ismini degistir yao bisiyler ama uzak dur elini versen kolunu alicaklar gb geldi dikkat et

Valla üzgünüm ama bu durumda bu adam hastaysa da değilse de yapabileceğin hiçbişi yok.Bu ülkede hukuk var, devlet seni korur sanıyosan çok çok yanılıyosun.Çok değil sanırım daha dün Ayşe Arman "Elif öldürülürse sorumlusu önlem almayan devlettir" diye bir yazı yazmış googledan aynen bu başlıkla aratıp bulabilirsin.Kızın yaşadıkları senin durumun gibi başlıyor.

Ben senin yerinde olsam hiç polise bile şikayet edip yerimi adresimi numaramı bulabilme ihtimalini göze almam.Direkt bi süre tüm hesaplarını falan kapa bence hatta numaranı değiştir.Dediğim yazıyı okursan nedenini daha iyi anlarsın.Henüz çok geç değilken kendini unuttur.
Şimdi okudum. Bazen diyorum biz kadınlar neden doguyoruz. Bizi hep çaresiz bırakmanın bir yolunu buluyorlar.

Back
X