• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durduk yere başıma bela aldım...

Madem annesi numarasini verdi.farkli bir telefondan arayin ve yapabilecek birseyiniz olmadığıni yazmamalarini bu durum devam ederse sikayet edeceginizi soyleyin.hem anlarsiniz kendisimi anne baba hesabindan oyun yapiyor yoksa aileside mi sorunlu

Numaramı bilmedikleri için arayamazlar. Ama instagram üzerinden ve çeşitli hesaplarla yazıyorlar. Sinirim bozuldu. Birkaç gün bekleyip devam ederse işlemlere başlamayı düşünüyorum. Eğer yalansa veya hastalık üzerinden ajitasyon yapıyorsa pişman edeceğim. Eğer gerçekse ve tanıya ilişkin rapor sunulursa yapacak bişey yok. Allah yardımcısı olsun.
Kendi telinden sakın arama umumi bir telden postaneden falan ara en fazla oda gerekirse evinede çok uzak bir yer olsun bı daha yolunun dusmeyecegi bir PTT falan dogrumu yalanmi öğrenmiş olursunuz dava açıcam savcılığa bildiricem falan de ailesiyse bile düşsün ler yakandan

Numaramı bilmedikleri için arayamazlar. Ama instagram üzerinden ve çeşitli hesaplarla yazıyorlar. Sinirim bozuldu. Birkaç gün bekleyip devam ederse işlemlere başlamayı düşünüyorum. Eğer yalansa veya hastalık üzerinden ajitasyon yapıyorsa pişman edeceğim. Eğer gerçekse ve tanıya ilişkin rapor sunulursa yapacak bişey yok. Allah yardımcısı olsun.
Kendi telinden sakın arama umumi bir telden postaneden falan ara en fazla oda gerekirse evinede çok uzak bir yer olsun bı daha yolunun dusmeyecegi bir PTT falan dogrumu yalanmi öğrenmiş olursunuz dava açıcam savcılığa bildiricem falan de ailesiyse bile düşsün ler yakandan

Hasta mıdır nedir diyeceğim ama zaten hastaymış. Böylelerinde en iyisi uzak durmak hiç cevap verme sonra ümit verdi çocuğumuza diye daha da büyütürler olayı.

anne-babadan gelen mesajların yazı tarzı nasıl? yaşı büyük birileri yazmış gibi duruyor mu?
üniversiteden bir arkadaşıma bela olan bir çocuk vardı bir gün kıza tanımadığı bir numaradan mesaj geldi işte ben x'in annesiyim falan bir sürü ajitasyon, "ewladım" kelimesindeki w harfinden çözdük ki yazan X'in ta kendisi :)
uzak ve sessiz durmanız taraftarıyım.
gerçekse bile sizin tekrar devreye girmeniz çocuğun size olan davranışlarını iyice meşrulaştırır

Hesaplar sahte olabilir, annesiyim babasıyım diye kendisi de yazmış olabilir sırf cevap alabilmek için. Hastaysa tedavi olsun, şifası siz değilsiniz sonuçta. Hiç cevap dahi yazmayın, asla muhattap olmayın. Sakın...

Aynısını ben yaşadım. Resmen korkudan ölüyordum. Arkadaş ortamında tanismistik bir şekilde telefon numaramı bulmuş yüzlerce mesaj yaziyordu cevap vermeyince deli gibi küfürler ediyordu sonra yine Özür diliyordu. Babası dedesi halasi defalarca mesajlar yazdı. Hattimi değiştirdim sonra mailler yazıyordu ama bir gecede yüz yüz elli mail. Cok kotuydu. Başıma bela açıldı mahkemelik olduk falan. Allah yardimcin olsun bence asla cevap yazma
Birebir aynılar. Bu da önce arkadaş gibi yazdı sonra azıtmaya başladı. Engelledikten sonra çıldırdı. Önce hakaret sonra özür, devamında yine hakaret, cinsel fantaziler sonra yine özürler. Bahar isimli bir kızdan bahsetmiş ve benimle onu kıyaslamış. Arkadaşlara okutmuştum mesajları. Onlar da şaşkın. Bu arada çocuk memleketine dönmüş ailesiyle. Allahtan soyadımı bilmiyor ama bulabileceği tek bir yer var.

B Bones and Stones ne durumdasınız, çok merak ettim sizi??
İyiyim canım. Msj yazılan tüm hesapları engelledim. Şimdilik ses yok. İyi ki sosyal medya hesaplarımda kendi ismimi kullanmamışım. Bir gelişme daha olursa tepkisiz kalmayacağım ama. Anne babanın hesabından o yazmış olabilir. Yazım dilleri farklı gerçi.

İyi bayramlar. 10 gün önce tatilde arkadaş ortamında bir çocukla tanıştım. Çocuk diyorum çünkü benden 12 yaş küçük. Arkadaşlarla hep beraber oturduk sohbet ettik. Gayet terbiyeliydi. Masadan kalktığımız andan itibaren sosyal medyadan beni ekleyip mesaj atmaya başladı. Ben de hem ortak arkadaşlar oldupu hem de benden çok küçük olduğu için nezaketen kısaca birkaç cvp yazdım. Mesajlar başta " merhaba, nasılsın, tatil ne zaman bitiyor" şeklindeydi. Devamında hayatıma müdahale eden, arkadaşlıktan öteye geçmek isteyen mesajlar gelince cvp yazmadım. Birden sinirlendi, ısrar etmeye başlayınca silip engelledim. Başka hesaplardan mesajlar atmaya, sosyal medyada arkadaşlarımı ekleyerek benden haber almaya çalışmaya başladı. Ben korktum ama bi süre sonra vazgeçer dedim. Tatil bitti, döndüm. Dün çocupun babası sosyal medyadan beni bulup msj atmış. Oğlum hastanede, OKB hastası ve hastalığı tekrarladı, sizi sayıklıyor, sizi takıntı yapmış, lütfen birşeyler yapın çıkalım şu hastaneden, siz onu engellemişsiniz ama size sürekli yazıp duruyor demiş. Şok oldum. Merakımdan çocupun engelini kaldırıp son yazdıpı mesajları okudum. Okumaz olaydım. Yaşadığım yere gelip beni bulmaktan tutun da küfürler etmeye kadar neler var. Bütün hayatını, hastalık başlangıcını, günlük yaptığı işleri bile anlatmış. Tekrar engelledim. Ufak tefek gayet kibar bir çocuk nasıl bu hale geldi? Babasına cvp yazmadım çünkü son mesajları okuyunca inanılmaz korktum. Bugün de annesi instagramdan msj atmış. Şimdi gidip şikayet etsem çocuk hasta, engelleyince eski mesajlar da siliniyor. Okb hastalığı hakkında hiç bilgim yoktu, şöyle bi araştırdım. Çok takıntılı insanlarmış. Umarım atlatır ama ben de çok tedirgin oldum. Annesine ne yazmalıyım sizce? Ya da yazmalı mıyım? Sonuçta hiç hatam yok, insan masasına oturan kişinin iç dünyasını bilemiyor.
Okb hastası olup da hastanelik olanı ilk defa duydum. Valla oscarlık senaryo. İyi bir gerilim filmi konusu. Sizin akıl sağlığı yerinde olmayanların devası olmak gibi bir misyonunuzun da olmadığı açık ve netken, Bırakın nerden ne bulursa, kime ulaşırsa ulaşsın uzak durun. Psikolojik baskı ve şiddetin dibi bu yaptıkları. Rahatsız etmeye devam ederlerse adli yollara başvuracağınızı söyleyin.

Okb hastası olup da hastanelik olanı ilk defa duydum. Valla oscarlık senaryo. İyi bir gerilim filmi konusu. Sizin akıl sağlığı yerinde olmayanların devası olmak gibi bir misyonunuzun da olmadığı açık ve netken, Bırakın nerden ne bulursa, kime ulaşırsa ulaşsın uzak durun. Psikolojik baskı ve şiddetin dibi bu yaptıkları. Rahatsız etmeye devam ederlerse adli yollara başvuracağınızı söyleyin.
Ben de, ortak arkadaşlar da hukukçu. Yapabileceklerimi bilmesine rağmen bu ne deli cesareti? Anlamadım ki. Sosyal medya hesabımı onun yüzünden kapatmayacağım. Kullandığı ilaçları ve dozajlarını yazmıştı ama engelleyince mesajlar silindi. Keşke ekran görüntüsü alsaydım. Bilenlere sorardım. Mesaj sayfasını günlük gibi kullanmış. Telefon faturasını yatırmayı unutma, ilacını şu saatte almayı unutma, arada bana saydırmış, arada eski sevgilisine, yaptığı herşeyi bana rapor etmiş. Eğer gelip beni bulmaktan bahsetmeseydi bu kadar takmazdım. Hey Allahım ya

Bu saatte korkarak okudum. Allah yardimciniz olsun. Hic bir sekilde irtibata gecmeyin bir tik daha ileri gecerse de mutlaka yakin cevrenizi bilgilendirin. Gerekirse bir sureligine ailenizin yaninda yasayin. Arkadaslarin da dedigi gibi devletten bir cozum gelecegini sanmiyorum. Siz kendinizi korumaya alin..

İyi bayramlar. 10 gün önce tatilde arkadaş ortamında bir çocukla tanıştım. Çocuk diyorum çünkü benden 12 yaş küçük. Arkadaşlarla hep beraber oturduk sohbet ettik. Gayet terbiyeliydi. Masadan kalktığımız andan itibaren sosyal medyadan beni ekleyip mesaj atmaya başladı. Ben de hem ortak arkadaşlar oldupu hem de benden çok küçük olduğu için nezaketen kısaca birkaç cvp yazdım. Mesajlar başta " merhaba, nasılsın, tatil ne zaman bitiyor" şeklindeydi. Devamında hayatıma müdahale eden, arkadaşlıktan öteye geçmek isteyen mesajlar gelince cvp yazmadım. Birden sinirlendi, ısrar etmeye başlayınca silip engelledim. Başka hesaplardan mesajlar atmaya, sosyal medyada arkadaşlarımı ekleyerek benden haber almaya çalışmaya başladı. Ben korktum ama bi süre sonra vazgeçer dedim. Tatil bitti, döndüm. Dün çocupun babası sosyal medyadan beni bulup msj atmış. Oğlum hastanede, OKB hastası ve hastalığı tekrarladı, sizi sayıklıyor, sizi takıntı yapmış, lütfen birşeyler yapın çıkalım şu hastaneden, siz onu engellemişsiniz ama size sürekli yazıp duruyor demiş. Şok oldum. Merakımdan çocupun engelini kaldırıp son yazdıpı mesajları okudum. Okumaz olaydım. Yaşadığım yere gelip beni bulmaktan tutun da küfürler etmeye kadar neler var. Bütün hayatını, hastalık başlangıcını, günlük yaptığı işleri bile anlatmış. Tekrar engelledim. Ufak tefek gayet kibar bir çocuk nasıl bu hale geldi? Babasına cvp yazmadım çünkü son mesajları okuyunca inanılmaz korktum. Bugün de annesi instagramdan msj atmış. Şimdi gidip şikayet etsem çocuk hasta, engelleyince eski mesajlar da siliniyor. Okb hastalığı hakkında hiç bilgim yoktu, şöyle bi araştırdım. Çok takıntılı insanlarmış. Umarım atlatır ama ben de çok tedirgin oldum. Annesine ne yazmalıyım sizce? Ya da yazmalı mıyım? Sonuçta hiç hatam yok, insan masasına oturan kişinin iç dünyasını bilemiyor.
Babasına şunu demeliydin "sizin yontamadığınızı ben yontamam, elin delisini düzeltmek bana mı kalmış! Bir daha beni siz veya çocuğunuz rahatsız ederse savcılığa veririm" Aha bu kadardı.

Ben de klasik ebeveyn yaklaşımının bu olmadığını düşünüyorum. Benzer sorunlar yaşayan ve aynı şekilde bir kadına karşı takıntılı tutumlar sergileyen bir tanıdığım var, ailesi kadından yardım istemek yerine son derece mahçup bir şekilde defalarca özür dileyip cocugun tedavisiyle ilgilendiler.
Kuvvetle muhtemel size o mesajları gönderen ailesi değil kendisi, siz de doktor degilseniz kendisine yardimci olamayacağınıza göre bence de sessiz kalın.

Ama konu uzarsa ve gerçekten adresinizi bulma ihtimali varsa da polise gitmenizi tavsiye ederim. Çocuk hasta diye ceza sorumlulugu tamamen yok değil. En azından sizin korunmaniz adına önlem alınır.

Siz başınıza bela almamışsınız. O gelmiş. Çok geçmiş olsun. İnşallah sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız.
Mutlaka hukuksal süreç başlatın. Belki ailenin bile haberi yok durumdan.

Ailece takıntılılar malesef. Sosyal medya hesaplarınızı kapatın vicdan yapmayın çocuk her hastaneye yattığında sizi mi arayacaklar can kurtaran simidi misiniz. Ayrıca tedavi ile alakası Yok bu işin ben olsam bulaşmazdım

Sizin mesaj yazmanız onu iyileştirmez, belki daha kötü yapar. En güzeli uzak durmak, adam akıllı bir tedaviyle halletmeye çalışsınlar sorunlarını, bu sizin vazifeniz değil ...

İyiyim canım. Msj yazılan tüm hesapları engelledim. Şimdilik ses yok. İyi ki sosyal medya hesaplarımda kendi ismimi kullanmamışım. Bir gelişme daha olursa tepkisiz kalmayacağım ama. Anne babanın hesabından o yazmış olabilir. Yazım dilleri farklı gerçi.
Çok sevindim...
İnsan ürküyor ya, ben açıkçası buradan endişelendim. Tamam mesleki olarak zaten türlü türlü insanla karşılaşılıyor ama bence bu hakikaten çok başka birşey... Dikkatli ol Bones, ya buralara yaz ya da birileri ile sürekli irtibat halinde ol. Ayrıca konuşmalar monolog gibi miydi, yoksa sadece telkin ya da iç döküş gibi mi?

Back
X