Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
selam bugünkü gelişmeleri yazayım dedim :)))
gece o uyuduktan sonra bezlemiştim altını
sabah kalktı önce babayı işe uğurladı sonra uzandı biraz tvnin başına direk tuvalete götürmedim
çünki itiraz edicek biliyorum sabahları agresif uyanıyor hanımefendi :))
neyse sonra çaktırmadan bezine baktım kupkuru bu iyiye işaret
önce lazımlığı odaya getirdim hadi çiş yapalım diye ama idrek tepki verdi istemedi
bende üstelemedim ben çiş yapıyorum hadi sende gel dedim tuvalete geldi beni gördü
sonra hadi sende yap dedim lazımlığa oturttum elinede kulak çubuklarını verdim
yerde şekiller yaptık beraber sonra şııırrr :D
temzilendik kalktık kahvaltı ettik sonra tekrar denedim oturdu ama yapmadı
az öncede uçağını istedi alır almaz hemen lavobaya koştu su istedi leğene
koyduk çişinide yapıcaksın ama dedim tamam dedi yapmış kalktı ben dökücem dedi klozete döktü sifonuda çekti
şimdi hala oynuyor suyla hatta benide çağırıyor :S hadi inşallah şu bez olayını atlatırsak omzumdan çok büyük bir yük kalkacak gibi hissediyorum :))))

buarada kilot almıştım ona renk renk onları giydirdim sen büyüdün artık kilot giyiceksin bez yok artık dedim
tabi anlamadı :D sonra kendi çamaşırımı gösterdim bak bende giyiyyorum sende bez takma çişini tuvalete yap kilot giy dedim
bir haftada öğrense ne isterim başka

hepinize Allah kolaylık ve Sabırlar versin kızlarr..gerçekten çok zor bi dönem..
:nazar:bezimizi tam 1 hafta önce bıraktıkk gururluyuz:)) size taze taze yaptıklarımı anlatıyım..

öncelikle evdeki halıları kaldırdık ve lazımlığımızı umutun oturduğu zaman rahat edeceği bi lazımlıkla değiştirdik ergonomik olması çok önemli daha önce hem küçük oturak şeklinde hemde klozete merdiven gibi olup üzerine adapte olan bi marka almıştık ama kuzucum ona hiç oturmadı yapıştı anne diyip kalkıyodu..şimdikinden çok memnunuz

bezimizi çıkardık hatta evdeki bezleri sakladım bez kalmamış markettede bitmiş artık bez yok dedim ve altı evde olduğumuz sürede hep açıktı çünkü alıştırma kilodu giyince çocuklar beze benzetiyorlarmış onuda ..

umutun lazımlığa önceden bi aşinalığı vardı çok önce almıştık ara sıra oturtuyodum ama sadece oturuyodu çok nadir çiş yapıyordu..

ilk gün umut nereye lazımlık oraya peşinde gezdirdim 10 bazen 15 dk.da bir oturtup yaptırdım (sıvı alımına göre) önceleri eğlenceli geliyodu onada çiş yapıyo sonra müzik çalıyo sonra birlikte dans ediyorduk..ufak kazalar dışında genelde lazımlığına yaptı benim yönlendirmemle

ikinci gün evde biraz işim vardı tam ilgilenemedgeim hemde umut sıkılmıştı artık genelde bulduğu her yere yaptı soruyordum oğlum varmı çiş diye yok yok diyordu sonra 2 dk sonra yapıyordu bulduğu yere.. mesela balkonda bi şezlongu vardı ona yapmış bende hemen yıkamadım bak oğlum kötü kookuyo lazımığına yaparsan mis kokar evimiz dedim çünkü bizimkinin kokulara aşırı hassasiyeti var yumuşatıcı kullanılmayan bi çamaşır pis kokuyo ona göre:)) sonra yatağına yattı lazımlığı yine peşinden götürdüm ben içeri gidiyorum müzik sesini duyunca gelicem hem yatağına yaparsan yatağın pis kokar bi daha yatamayız falan dedim(uzmanlar pis koktu falan demeyin diyorlar ama bizimkinin en can alıcı noktası burası) neyse 10 dk sonra yatağından inmiş hepsini yapmış çişinin inanamadım çok mutlu oldum..bu arada çok fecii bi kaka kazasıda yaşadık salona yapmış bi baktım üzerinde kamyon sürüyoo çıldırıcaktım ama sinirden güldümm artık :))

üçüncü gün tam bi felaketti dışarı çıkmam gerekti dakka bir gol bbir çıktık yaptı sonrada haber verdi ıslandı annecim diye neyse değiştirdik kum kovası almıştık yanımıza bu iş için 15 dk.da bir ona oturup yaptık sonra iş yerimizin bahçesinde devam ettik serüvenimize yanımda abartmıyorum 7-8 kilot vardı teker teker ıslattı hepsini..işin kötü yanı kovayada oturmak istemiyordu artık evdede bu tutumunu devam ettirdi pes etmek üzereydim neyse biraz ara verelim dedim bu 3.günden sonra..hergün 3 kez çamaşır makinasını çalıştırıyordum sırf umutun giysileri..

neyse gelelim 4.günümüzee..gece o uyuyunca bez bağlıyordum sabahta kıza kıza çıkarıyoduk kim bağlamış bu bezi yaa diyee:)) bezini açtım yine zorla oturtturdum yaptı 20 dk ffalan sonra hadi oğlum yine oturalım dedim istemiyoruumm diye ağladı 3.günde öyle ağlamıştı hep neyse zaten altı açıktı hadi banyo yap dedim küvete çıkardım çişinide yapabilirsin dedim şıırrr yaptı sonrada uzun bi banyo yaptı..ve banyoyada kakaaa yok daha zamanı var dedimm çıkardım banyodan üzerini giydirdim salonda oturuyoduk lazımlıkta yanımızda tabi bi baktım kendi kendine oturdu çişini yaptı yarım saat ffalan sonrada kakasını yaptıı inanamadımm gözlerimee ..

o günden sonra söylüyo oğluşum çişini kakasını ama gece bezliyiz daha bi kaç hafta sonrada ona başlıycam ilk günlerde dışarda kazalarımız oldu ama tuvalet eğitimi iyice pekişince artık dışardada söylüyoo çok mutluyumm darısı hepinizin başınaa..biraz uzun yazdım ama belki içinden işinize yarayan şeyler olur diye detaylı anlattımm..ii bakın kendinizee :54:

Hepinize paylşaımlarınız için,destekleriniz için çok teşekkürler.GulsenUmut ayrıntılı yazdığın çok güzel olmuş bence :16:
Ben de bugün çarşıya gidip yeniden wc eğitimi alışverişi yapacağım.Bizim lazımlıkta müziklilerden fakat popolar çok hassas tabi,hemen kıpkırmızı oluyor.O yüzden acaba daha basit ama daha acıtmayan bir lazımlık alsam mı acaba diye düşünüyorum.Tabi bir taraftan müzikli lazımlığına da alışın ve seviyo :44:
alıştırma kilodunun bez gibi olmadığını farkında benimki,yalnız bir kez kaka yaptı ona ilk zamanlarda,bir daha da giydiremedim o kilodu.Evin içinde normal kilotla veya çıplak dursun sorun değil de dışarı çıkarken en azından alıştırma külodu şart bence.
Bir de benim en büyük sıkıntım benim kız çok kaka yapıyor,saatleri de belli değil.Daha önce kaldırmamıştım ama bu kez halıları kaldırıcam bende.Havalar iyice ısındı nasıl olsa.Yatağına da koruyucu alıcam.Bir de bolca kilot.Sonra da Bismillah deyip yeniden başlayacağım.Bir ümit diyorum..bu yaz bu iş bitsin istiyorum.İnşallah hallolacak

inşallah duru da annesine bi süpriz yapıcak onca uğraştan sonra mutlu edicekk annesinii..çünkü paylaşımlarınızdan durunun herşeyin farkında olduğu ve ne kadar bilinçli bi anne olduğunuz anlaşılıyor..
alıştırma kilotları dışarda yine sızdırıyo umut yaptığımda bacaklarından akıyodu çişi bez gibi olan gece kilotlarını deniycem gece icin sizede uygun olabilir belki sızdırma açısından daha güvenli..

selam kızlar bende paylaşıyım bütün yaşadıklarımızı fikir verirsiniz zaten benim düşündüğüm bazı şeylerden bahsetmişsiniz
ben lazımlığı ucucz basit bişey almıştım küçük tam bizimkinin popoyo göre ama acıyor diyo oturunca ama önüne suyu koyunca acı macı yok nedense
bahanemi yapıyor yoksa gerçekten acıtıyormu anlamadım ama sanırım yeni bir tane almamız gerek birde dışarı çıkma mevzusunu düşünüyordum bende
aslında niyetim bir hafta boyunca zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak ama mecburi anla oluyor ozaman kilot gibi olan bezlerdenmi alsak ama bezi giyidirp boşvermemek gerekiyor tabi
çiş kaka gelince nereye yaptırıcaz :S
gelelim gelişmeleere bu saat oldu henüz bir vukuat yok öğle uykusuna bezsiz yattı ıslatmadı altını kalktı sordum çiş varmı diye yok dedi
ayağında sadece kilodu var bezi hiç sormuyor zaten rahat olduğu belli yemeğini yedi sonra beraber tuvalete gittik uçağınıda aldı tabi :S suya sardık yani
oturdu ama yapmadı şimdi öylece dolanıyor evde ama sürekli ben götürüryorum kendisi hiç çişim var demedi henüz ben oyunla iknayla götürüyorum
başka başka yöntemler bulmam gerekicek tuvalete gittiğinin farkında olmasını istiyorum oyun oynamaya gidiyoruz sanmasın tuvaletini yaptığı zaman övüyorum onu
çiş yaptım çiş yapıcam diyor oturunca ama oyalamasam suyla oyunla oturmaz alışana kadar böyle olur heralde değilmi sonradan kendi söyler umuduyla yaşıyorum
ama kararlıyım gözümde büyütmeden yavaş yavaş halledicez inşallah

:nazar::nazar:benim kızımda 2 yaşında ama geçen kıştan beridir belirtileri var sürekli bezini çıkartıyodu gidip parkeye işiyodu bende yazı bekledim bşraz daha anlasın dedim lazımlık aldım bi kaç gündür çişini ona yapıyo sık sık hatırlatıyorum çok seviniyo yaparken çişini daha kaka yapmadı çişini öğrensin ilk önce anne çiş yaptım diyor çişini söyleyemiyor ama altını soyunup lazımlığa gidiyor yatarken bezliyorum mecburen daha anlamıyor yatmadan çişini yaptırıyorum ondan sonra bezleyip yatırıyorum şurda 2 haftaya kalmaz öğrenir ama hep başlıyoruz anneme yada ablamam gitmek zorunda kalıyorum yarım kalıyor şimdi tekrar başladık inş kısa zamanda öğrenir zorlamaz beni

EVET SABAH İYİYDİK AMA AKŞAMA DOĞRU SAPITTI
ikikere altına yaptı tuvalete de lazımlığıda oturmadı
yarın ol hayr ola diyoruz artık :)))

sabah kalktık 2 kere altımıza işedik :52:
sonra uyuduk kuru kalktık tuvalete götrüdüm oturmak istemiyor
zor zahmet oyunla oturttum biraz yaptı sonra kalktı ben dökcem diye geri kalanınıda yere yaptı :S
şimdilik bu aşamadayız dün kakasını yapmadı bakalım bugün yapıcakmı ynalız dışarı çıkmamaız lazım
ne yapıcam bilmiyorum mecburen bezlicez :(((((

arkadaşlar merhaba,

bizde de birinci haftanın sonunda kesinlikle altına yapmıyor. ama işin ilginç tarafı söylemiyorda sürekli kontrolle hep tuvalete yaptı kaan maşallah. eğer bir de söylemeyi başarırsa bu haftanın sonunda neredeyse halletmiş oluyoruz bu tuvalet eğitimi işini ama bazen inadı tutuyor resmen saatlerde tutuyor ama bir taraftan da diyorumki kendi kendime sen günde kaç defa uvalete gidiyosunda çocuğu bu kadar sıkıştırıyosun. allah hepimize kolaylık versin inşallah çabucak öğrenir kuzucuklarda onlarda kurtulur bizde kurtuluruz.

arkadaşlar merhaba,

bizde de birinci haftanın sonunda kesinlikle altına yapmıyor. ama işin ilginç tarafı söylemiyorda sürekli kontrolle hep tuvalete yaptı kaan maşallah. eğer bir de söylemeyi başarırsa bu haftanın sonunda neredeyse halletmiş oluyoruz bu tuvalet eğitimi işini ama bazen inadı tutuyor resmen saatlerde tutuyor ama bir taraftan da diyorumki kendi kendime sen günde kaç defa uvalete gidiyosunda çocuğu bu kadar sıkıştırıyosun. allah hepimize kolaylık versin inşallah çabucak öğrenir kuzucuklarda onlarda kurtulur bizde kurtuluruz.

maşallah,peki şiz şormaşanız şöylemezmi öyle deneşeniz,altnınamı yapar acaba?

Merhaba bayanlar ne güzel bilgiler paylaşmışsınız..

benim oğlum 30 aylık haftanın 3 günü kreşe gidiyor diğer 2 gün ise anneannede. Kreşe ilk başladığı zaman wc eğitimi veriyorsunuz değilmi dediğimde evet ama ilk başta buraya alışacak demişlerdi şuan 1 ay dır oğlum kreşte cuma günü başladılar wc eğitimine kreşte yapmış tuvaletini herhangi bir problem yok haftasonu bendede bir problem olmadı altı açık gezdirdim çişi gelince anne tisss dedi götürdüm büyük tuvaletinide yaptı maşallah dünde altı full açıktı sadece yatarken bağlıyorum yapıyor wc ye bir problem yok bugün yine kreşe gitti he bu arada gece altını bezledim fakat hiç yapmamıştı damla bile sabah kalktı anne tiss dedi götürdüm yaptı hemen geeceki bezini bağladım ve gönderdim kreşe şimdi onlarda muhtemelen çıkarttı bezini. 3 yere birden bez alıyordum evime kreşe anneme umarım artık bırakırız bezi:))

maşallah valla bizim herşeiyimiz zor
yemek yemez zorla iknayla yediririz uyumaz
sinir eder tuvalette sorun oluyor tabi
isyan etmek istemiyorum rabbim sağlıklı evlat verdi
ama çok zorluyor beni daha bu yaşında ne yaptıysam ne ettiysem
oturmuyor lazsımlığa altına işiyor çıkarmadımda üstünü ıslak ıslak dolaşıyor ama umrunda değil
sinirden kuduryorum üzülüyorum kızım karşısında kendimi çok çaresiz hisseidyorum
sadece tuvalet konusunda değil her konuda sıkıldım artık

maşallah valla bizim herşeiyimiz zor
yemek yemez zorla iknayla yediririz uyumaz
sinir eder tuvalette sorun oluyor tabi
isyan etmek istemiyorum rabbim sağlıklı evlat verdi
ama çok zorluyor beni daha bu yaşında ne yaptıysam ne ettiysem
oturmuyor lazsımlığa altına işiyor çıkarmadımda üstünü ıslak ıslak dolaşıyor ama umrunda değil
sinirden kuduryorum üzülüyorum kızım karşısında kendimi çok çaresiz hisseidyorum
sadece tuvalet konusunda değil her konuda sıkıldım artık

acaba biraz ara verip tekrarmı başlasan cnm..baksana ıslak dolaşıyomuş rahatsız olmuyomuş ..facede bi test vardı tuvalet kağıdı markasının hazırladığı çocuğunuz tuvalet eğitimine hazırmı diye orda bi soru vardı mesela altını ıslattığında rahatsızlık duyuyormu diye..seninki beziyle çok mutlu görünüyo sanki..yıpratma kendinide çocuğunuda :))

Bir de ne var biliyor musunuz,bez dediğimiz şey bebekler içindir.Şahsen benimkine yakışmıyor artık bez ya,biraz biraz dışarıda utanmaya başladım açıkçası.Konuşması da hala sökülmedi :37:

Bir de ne var biliyor musunuz,bez dediğimiz şey bebekler içindir.Şahsen benimkine yakışmıyor artık bez ya,biraz biraz dışarıda utanmaya başladım açıkçası.Konuşması da hala sökülmedi :37:

canım benim oğlanda eylülün 25 inde üçüne girecek ve aynen direniyor sadece çiş konusunda değil artık bi inatlaşma başladıki sorma ben ak dersem o mutlaka kara diyor hiçbi istediğimi yapmıyor bez olayından çok sıkıldım bezi dolduğunda,kakasını yaptığında falan rahatsız olup bezim doldu diyor ama inadından gidip o lazımlığa oturmuyor,hepside o kadar kurnazki bu çocukların bizleri resmen parmaklarında oynatıyorlar,bu arada konuşma işinide takma benim oğlanda geç konuştu hala bazı şeyler yarım ve uydurmasyon kendi uydurduğu şekilde söylüyor nasılsa güzel konuşmayıda öğrenecekler,şimdilik tuvalet eğitimini bıraktım ben çünkü çok ağlıyor iyice çocuğu tırstırmakta istemediğimden bi süre daha erteledik bakalım hakkımızda hayırlısı,sende bi süre ertele isterden inatlaşınca inan dahada zor oluyor..

Ben de epeydir ara vermiş durumdayım.Tekrar başlamak istiyorum ama işte cesaret..yine aynı olacakmış gibi geliyor

Back
X