Durumu Sessizce Kabullenmek....

Konunuzdan sorun nedir anlaşılmıyor diyeceğim banada bosverin yazacaksiniz galiba.. o zaman bosverip geciyorum

Konunuzdan sorun nedir anlaşılmıyor diyeceğim banada bosverin yazacaksiniz galiba.. o zaman bosverip geciyorum
İnanın o kadar uzun ki, cidden hiç kafa yormayin. Özet geçmemi isterseniz tabi ki yaparım. Beni okuyanlar durumumun karışıklığını biliyor, profesyonel yardım almadan kurtulamayacagim konusunda herkes hemfikir.

Psikolojik hastalığın her tür hastalıktan binkat beter olduğunu maalesef söylüyorum. Hatta ölümcül kaza geçirdim hayata döndüm ama psikoloji bir gitti, gidiş o gidiş....

Allah tüm dertlilere şifa versin

Geçen hafta çok sevdiğim bir profesörümle konuştum. Dedim ki "hocam, ruhum beynim o kadar yorgun ki, ufacık stres kaldıracak gucum kalmadı. Şu anda da bir bakkalda çalışıyorum, bunca yılıma yazık ama strese girmeden çalışıyorum" Hocamın cevabı "illa kariyer yapmaya mecbur musun? Eğer bakkalda çalışmak seni mutlu ediyorsa çalış, mutsuz olacağın hicbirsey yapma, psikiyatristini psikoterapine düzenli gitmeyi ihmal etme. Şu an içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa. Geleceği düşünme, kim ne der düşünme, sakinleştigin vakit gerçekten ne yapmak istediğine karar verirsin, su anda sadece ruhunu dinlendir"

Delice yorgun ruhum beynim. Kendime birşeyler ispat edilen diye, kendimi iki zıt seçenek arasında seçim yapmaya zorlamaktan, kendimi kapana kısılmış hissetmekten bitap düştüm.

Gerçekten çok ciddi olarak dinlenmeliyim.

Burada bir çok defa yazdım,bin defa da yazabilirim.İçimizde çok bilge biri var ve o biliyor çoğu zaman kendine neyin iyi geldiğini.Egomuz aptal aptal emirler verirken,o sadece konuşma sırasının kendisine gelmesini bekliyor.Konuşması için de dinlemeye açık ve istekli olmamız gerek.

Burada bir çok defa yazdım,bin defa da yazabilirim.İçimizde çok bilge biri var ve o biliyor çoğu zaman kendine neyin iyi geldiğini.Egomuz aptal aptal emirler verirken,o sadece konuşma sırasının kendisine gelmesini bekliyor.Konuşması için de dinlemeye açık ve istekli olmamız gerek.
Yani egom "kariyer yapıcan herkes gibi" derken o aslında bana iyi gelmeyen birşey mi? Profesorumun dediği gibi isimle alakası bile olmayan ama ruhuma iyi gelen işlerle mi ugrasmaliyim?

Yani egom "kariyer yapıcan herkes gibi" derken o aslında bana iyi gelmeyen birşey mi? Profesorumun dediği gibi isimle alakası bile olmayan ama ruhuma iyi gelen işlerle mi ugrasmaliyim?

Sanırım.Çünkü kesin konuşmak için sizi tanımak gerekir.Ama bu sadece sizin değil hepimizin sorunu.Bize empoze edilen,ezbere hayatlar yaşıyoruz.Hep etiket peşindeyiz.O etikete kavuşunca özümüz tatmin olacak zannediyoruz ama kıyıda yüzen insan denizaltını keşfetmiş olur mu?Ruhumuz,kalbimiz maneviyat istiyor.İçinde bulunduğumuz aptal çağ diploma,kariyer,ün,şöhret,beğeni diyor.Kendimizi daha ne kadar kandırabiliriz ki?Ruhlarımız çığlık atıyor artık"beni duy,ben bu hayatı istemiyorum,hakikat,anlam bu değil"diye...

Sanırım.Çünkü kesin konuşmak için sizi tanımak gerekir.Ama bu sadece sizin değil hepimizin sorunu.Bize empoze edilen,ezbere hayatlar yaşıyoruz.Hep etiket peşindeyiz.O etikete kavuşunca özümüz tatmin olacak zannediyoruz ama kıyıda yüzen insan denizaltını keşfetmiş olur mu?Ruhumuz,kalbimiz maneviyat istiyor.İçinde bulunduğumuz aptal çağ diploma,kariyer,ün,şöhret,beğeni diyor.Kendimizi daha ne kadar kandırabiliriz ki?Ruhlarımız çığlık atıyor artık"beni duy,ben bu hayatı istemiyorum,hakikat,anlam bu değil"diye...
Yaparken çok zevk aldığım bir iş var, o kesin, ancak ilkokul mezununun bile yapabileceği bir iş! Bundan sonra "vazgeçtim herşeyden, ben bunu yapicam artık" desem, muhtemelen ailem kalp krizi geçirir bu kızı boşuna okuttuk diye.

P piramses1982 Almanca kursun nasıl gidiyor?
Tam 11 gün tatildir, Noel yılbaşı vs diye. Ve bu sırada oturup ogrendiklerimi tekrar bile yapmadım ama pratik yaptim bol bol (temizlik işinden, markette çalışmaya geçtim)
Çok çalışmayı ve konsantre olmayı gerektiren bir dil, ve bildiğiniz gibi benim gibi sürekli gel gitleri olan biri bir şekilde öğrenmeye çalışıyorum.
Beyni bu kadar bitik bir kadın olarak, günde 1 kelime bile öğrenebilmek inanılmaz büyük başarı!

Keşke hiç uyanmadan yıllarca uyusam, belki uyanınca dinlenmiş ve mutlu olarak kalkarim

Sadece bu cümleni alıntılıyorum ve tek diyeceğim şu ki, aslında ne dediğimize ne dilediğimize çok dikkat etmeliyiz..neyin ne zaman kabul olacağı bilinmez :110:

Back
X