• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durumum karmancorman oldu...istemeye geldikten sonra ki olanlar...

ben daraldım okurken aılen o durumda nasıl dayandı ..

görünen köy klavuz istemez..

be olsam coktan vazgecmiştim..

Gerçekten iyi sabretmişsiniz siz ve aileniz o akşam, bizimkiler sopayla kovalardı herhalde... :22:

Olan olmuş... Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz ki iş işten geçmeden ortaya çıkmış gerçek yüzleri... Şuanda da doğru yoldasınız bence, bir an önce o insanlardan kurtulun ve bundan sonra kendinize biraz daha kıymet verin. Sizin gibi donanımlı insan çok daha iiylerini hakediyor... :34:

sevgilin sözlün hakkında damat adayı diye hitap etmen bana göre seninde içine sinmeyen birşeyleri oldugunu gösteriyor zaten..
bence anneninde deiğin gibi düşün..
belliki kayınvalide biraz fena bir kadın.. kendini ezdirme..
hatta sende sevgin aşırı fazla değil ve sözlünsüz yaşayabilirsen bence bu aileye girme bile...

Bana göre yol yakınken dön arkadaşım
Bu adamıda ailesinide zarar olarak gör
ve kara geç...
Şaka gibiler ya,benım aılemde olsa çoktan
patlarlardı ve büyük bir tartışma çıkardı
sende ailende sabırlıymışsınız...

Bence bu adamı düşünmeye bile gerek yok canım
Hayatından biran önce çıkarmalısın
Evlendikten sonra keşke dememek için
sen iyisimi şimdi vazgeç

Ne alilesi ne damat adayıseninle ve ailenle uyuşmuyor
O aile seni hiç rahat bırakmaz sürekli oturur ağlarsın
Allah hakkında hayırlı olanı versin

valla okurken ellerimi yumruk yaparak okumusum :D:D:D farkedince cok guldum :27: kendinden sogutma olayi yanlis olur.uzadikca uzar cam sakizi gibi. hele bi de onlar ayrilmaya kalktimi yok kiz soyleydi de boyleydi de diye millete laf yetistirirler. allah allah bi de gun icinde damat adayina rapor mu vereceksin? nerdesin diye sorarsa cevap bile verme.niye cevap vermiyosun diye sorarsa da 'heladaydim taharet aliyodum elim doluydu ' dersin :52:
neyse eger bu isi bitirmekte cidden kararliysan hazir mezuniyet toreninde varmis davet etme.belki anlarlar.

ayyyy içim şişti vallahi sen nasıl sevdin güzelim bu çocuğu. tamam ailesini bir kenara at ama çocuk cehalet kokuyor resmen. valla bence yol yakınken dön geri çok çok üzülürsün. benim eşim çok saygılı, düzgün konuşan ve bilgili birisi olmasına karşın ailesi cahil ve kavgacı. biz bile neler yaşadık ki sorma gitsin. ailenide daha fazla üzme güzelim ne güzel bir mesleğin var bence vazgeç bu sevdadan bu çocuk sana göre değil. bir değil birkaç kez düşün taşın ilerisini düşün çocuklarının nasıl yetişeceğini felan. hakkınızda hyırlısı neyse o olsun

bence kesınlıkle vazgec bastan bu kadar domınant bı kayınvalıdeyle gecınmek cok zordur.. onu da gecelim anladıgım kadarıyla onların yanında farklı senın yanında farklı davranan bı adam, byle ınsanlara da hıç guvenılmez "tecrubeyle sabıt" :) en basından vazgecmek bence daha hayırlı senın ıcın annenın evıne baskına kadar vardıran ınsanlar senın evıne ne yaparlar dusun...

haydaaa sasirdim vallah, ne kadar acayip insanlar yaa
ben senin yerinden olsam baskin yapigi günde kovardim hepsini, bu ne ya dagda mi yasiyoruz insan biraz kültürlü olur bilmem ne olur
bence birak bu isi canim allah sana kollaylik versin

canım allah yardımcın olsun gercekten zor bı durum ıstıhare namazı genelde hep cıkar canım ama cok destursuz bı aıle sen yıpranırsın bırazda mantıklı ol anneler bıde cokj hıssederler herseyı bıraz dusun ama acele karar verme bu cok zor bı karar ya allahım sana yardım etsın :(

Benim ailem de olsaydı bana kalmadan bunları kovardı evden herhalde.
Ne görgüsüz davranışlar, korkunç.

Hem ailelerin uyumu bir yana, "ben helaya gidecem" cümlesini kuran biriyle yaşanır mı ?

Ancak ilginç olan 1.5 sene görüşürken hiç mi potansiyeli anlamadınız bu damat adayında ?

Biran önce kurtulun bu insanlardan bence.

Benim kafam karıştı, öyle bir anlatmışsın ki, sanki sen bunları, özellikle sevgilini hiç tanımıyormuşsun, ilk defa görmüşsün gibi:20:
Sen onunla görüşürken, onun okul durumunu, iş durumunu biliyordun demi canım, birde bahsederken sanki hiç sevmiyormuşsunda, onların ısrarıyla bu iş olacak gibi bahsetmişsin..

Onlara gelince tavırları, hareketleri çok yanlış. İnsan biraz saygılı olmalı bu durumlarda.

Açıkcası ben sanada, onlarada bi anlam veremedim:97:

Benim kafam karıştı, öyle bir anlatmışsın ki, sanki sen bunları, özellikle sevgilini hiç tanımıyormuşsun, ilk defa görmüşsün gibi:20:
Sen onunla görüşürken, onun okul durumunu, iş durumunu biliyordun demi canım, birde bahsederken sanki hiç sevmiyormuşsunda, onların ısrarıyla bu iş olacak gibi bahsetmişsin..

Onlara gelince tavırları, hareketleri çok yanlış. İnsan biraz saygılı olmalı bu durumlarda.

çok haklısınız ...aklı basında bırısınız öyle aşkın gözü kördür olayı yok bence ccugun işi gucu egıtımı belli ,az cok aılesıyle durumu belli şimdi sanki 3.şahıs gibi kötülüyorsunuz ıstemıyorsanız ayrılın ben bıle rahatsız oldum bu karalama olayından

evt ama ben onlari hic bi arada görmedim...taniyamamisim demek ki...ve ayrica bana sürekli yalan söyledi...is konusunda...bana okul bitrdigini söyledi ama o da fos cikti aslinda birakmis yarida okulu...arada kurban ben oldum cünki onun yalanlarina inandim...
su an isi var, ama süreli yani gecici...ve bu yüzden acele ediyordu. yani hemen sözlencek nisanlancakk ve calismaycak. nede olsa gecici ya isi...onlarin ziyaretinden sonra dank etti kafam ve kendime gelmeye basladim...

ayrica onlari arastdi ailem ve bize bu konuda yanlis bilgiler verildi. bu da yaniltti...

örnek vereyim: bu adamlar ogullari benimle evlendikten sonra ev almayi planlyiordu. nedeni ise, benm iyi bi isim olmasi ve üzerime kredi cekme niyetleri olmasi. cünki oglunun dogrudürüst isi yok (varmis gibi yalan sölediler). arada kandirilan, kullanilian ben olcaktim yine

benim hatam su idi: egitim seviyesini ögrendikten sonra denk degiliz diye bu is olmaz demeliydim, onunla iletisimim cok fazla olmamaliydi. önce zaten kendime kizdim ona ümit verdim diye...o yüzden önce olmaz birakamam demistim önce...ama daha sonra "yarim sene okulumun bitmesini bekledi diye hemen ona teslim mi olucam" diye düsündüm. tabii bekler...kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez ya

ikinci hatamiz ise, babamn annemin fikrini almadan hemen söz kesmeye kalkismasi...babam o tuhaf hareketlerinin cogunu anlamamis bile...keske iki saat erken geldiklerinde kovsaydik

Son düzenleme:
kesinlikle bu adam sana göre deil cnm yaaa düşün taşın bana sorarsan bence bu adamdan hemen uzaklaşmalısın şimdiden sana böle davranan aile sorasını düşünmek bile istemiorum çok üzülürsün çok :50::50:

bir daha sağlam kafayla düşünmen iyi olacaktır

bunları okurken bile bunaldım, annen haklı...

sorun sadece ailesinde değil damat adayı da sorunlu:53:

sonuna kadar katılıyorum iyice düşün derim sevgilinizin ailesi çok dengesizmiş, anlattıklarına bakılırsa oğlanda ailesinin ağzına bakıyor gibi seni istemeye geldikleri zaman annesi sana söz söylediğinde erkek arkadaşınız sizden yana olan laflar söyleyemedimi,mesala onlar geldiğinde hizmet etmişsiniz (ki kim yapacak değil mi hizmeti ) annesi bizim yanımıza gelip oturmuyor falan demiş ya öyle birşeyler demediyse ailesinden yana çıkıyorsa boşver gitsin ana kuzusundan birşey olmaz,vallahi zor bu işler canım iyice düşün Allah yardımcın olsun:10:

evt canm, maalesef öyle...beni kayirdigini sölüyor ama yalan cünki annesi "bizim yanimiza hic gelmedi oturmadi" dedi ve bu cocuk ta gelip bana sikayet gibi anlatior...hani sanki birdahasine oturmam gerekiormusum gibisinden...

ben bizden yana sadece yukarida anlattigim iki hatayi görüyorum, ama bu ailenin yaptiginin yaninda bizimkiler hic bir sey...misafir ettik adam gbi davrandik ve agirladik...cok simardilar ve rahat davrandilar bunu görünce ki gercek yüzleri ortaya cikti...eger bastan beri biz sIkI olup fazla yüz vermeseydik, bu asamaya gelmyicekti:53:

siz bu kişiyle 1.5 yıl konuştunuz
yazıyı okuduğumda hiç bi sevgi aşk kırıntısı bile yok gibi geldi bana
ailesini davranışlarını falan boşverin siz
belli adamı sevmiyosunuz ayrılık en sağlıklı karar olur bnce

Benim kafam karıştı, öyle bir anlatmışsın ki, sanki sen bunları, özellikle sevgilini hiç tanımıyormuşsun, ilk defa görmüşsün gibi:20:Sen onunla görüşürken, onun okul durumunu, iş durumunu biliyordun demi canım, birde bahsederken sanki hiç sevmiyormuşsunda, onların ısrarıyla bu iş olacak gibi bahsetmişsin..

ben de aynı kanıdayım...bir insan birlikte olduğu kişiyi bu kadar mı tanıyamaz...ben okurken sevgili olduğunuzu hep unutuyorum...sanki birileri sizi tanıştırmış apar topar evlilik kararı almışsınız gibi...yani okulu işi vsvs bunlar ailesi gelip de böyle davranınca mı çıktı ortaya...

peki şu açıdan bakalım ailesi planlanandan önce gelmeseydi, gayet kibar görgülü davransaydı, size en baştan yalan söyleyen bu insanla evlenecekmiydiniz? bence bundan sonra çok daha dikkatli ve akıllı olun...

Back
X