bakın sizin bakış açıınıza göre bakmaya çalışıyım.S
Siz bir erkeğin kadin olmasini normal bulabilirsnz o doktor bulmamis sizinle ayni goruste olmak zorundami insanlar
Başkalarının yorumlarının saçma olduğunu söylerken kendi yorumunuzun mantık eksikliğini sorgulama gereği bile duymuyorsunuz.Hmm ilginç bir vaka...Tanimadgm bir insna fitursuzca degil yazdgnz yorumlarin sacmaligina istimaden sacmaliyorsnz diyorm durduk yere sacmaliyorsnz yazmadm doktor bakmak istememis ve sikayet etmesi icin adini soyadini bile vermis sizi veya birbaskasini ilgilendirmez bence insanların dusuncesine saygi duymayi ogrenin kendi dusuncelerinizi zorla dayatmaya calismayin
Evet basit zaten doktorda git sikayet et demiş yani cezasına razi bence cezasina raziysa benm icin sorun yokama problem normal bulup bulmaması değil zaten, siz bu kısmı anlayamıyorsunuz. normal bulmayabilir pek tabi, en doğal hakkı. ancak tedavi ya da muayene etmeme gibi bir hakkı bulunmuyor. bundan bahsediliyor burada da. Yani ne isterse düşünebilir, ama ne isterse yapamaz. Çünkü bu mesleği kendi rızasıyla seçmiş, maaşlı bir çalışandır o, o yüzden görevini yapmak zorundadır. Yapmazsa da bunun cezası vardır, hukuk kuralları gereği cezası neyse bedelini öder, bu kadar basit aslında.
Cogu arkadasin tek soyledigi bu kadin doktor ve bakmak zorunda bende diyormki evet bakmak zorunda bunu doktorda biliyor ve ceza alicagini bildgi halde bakmamis hastaya ayrimcilik diyorsnzda ben ayrimcilik yapmis hakli demiyorum yada trans cnsiyet degistirmis diye burda bütün yorumlarimi okuyun hicbir transi dusuncesnden dolayi yargilamadm benm tek dedigim arkadasm transn dusuncesne saygi duyuyorsam doktorunda muayene etmemesnde bi nedeni vardır saygi duyarm sonuc olarak birsuru doktor var gidip muayene olabilir doktorda cezasi varsa artk neyse zaten kabul etmiş cezasini ceker zaten doktordan olayi dnlemedn sadece bir taraftan olayi dinlemek ve yargilamak bana gore cok yanlışBaşkalarının yorumlarının saçma olduğunu söylerken kendi yorumunuzun mantık eksikliğini sorgulama gereği bile duymuyorsunuz.Hmm ilginç bir vaka...
Doktorun düşüncesi beni ilgilendirmez elbette icraatları ilgilendirir.Bu yapılan ayrımcılığa sesimi çıkarmazsam yarın öbür gün bana yaşam şeklim yüzünden ayrımcılık yapıldığında sesimi çıkarma şansım olmaz,aynı şey sizin için de geçerli
Ayni kiyaslamayi baska arkadaşta yazmisti ben bu kiyaslamayi dogru bulmuyorm siz bir ogrnci ile transi ayni kefeye koyamazsnz ha ama şöyle bir durum var ayni cezai yaptırımı ikiside alir ben zaten doktor ayrimcilik yapabilir demedm doktor bakmak istememis cezasinada razi kimseyi ilgilendirmez dedimbakın sizin bakış açıınıza göre bakmaya çalışıyım.
diyorsunuz ki doktor normal bulmamış ve bakmamış. şimdi kimine normal gelen kimine normal gelmeyebilir.
normal gelmedi bana,diyerek hastalara doktorlar bakmazsa, hadi onu geçiyorum,okulda öğrencisine ders vermekten vazgeçen hocalar, bu kız pek anormal, dersime giremez derse,bir avukat, bu adam hırsız bana normal gelmeyen şeyler yapmış deyip müvekkiline bakmazsa,polis, imdat diye bağıran hayat kadınınaa normal iş yapsaydın bana ne deyip orada ne halin varsa gör deyip bırakırsa,bir eczacı dükkanına giren her tarafı dövmeli adamı normal görülmüyorsun deyip ilaç vermezse. vs vs. örnekler bitmez,bu dünyada ne olur biliyormusunuz. kaos. savaş.
o öğrenci gayse mesela. almaması doğrumu derseAyni kiyaslamayi baska arkadaşta yazmisti ben bu kiyaslamayi dogru bulmuyorm siz bir ogrnci ile transi ayni kefeye koyamazsnz ha ama şöyle bir durum var ayni cezai yaptırımı ikiside alir ben zaten doktor ayrimcilik yapabilir demedm doktor bakmak istememis cezasinada razi kimseyi ilgilendirmez dedim
Ay bi tuhafsiniz sanki ben almamasi lazm diyorm almaz evet cezasinida kabul ediyorsa cezasinida ceker neyi ısrarla tartismaya calisiyosnzdemekki ortada ceza verilecek hoş olmayan bir davranış var. ki doktorda bundan ceza alacağını biliyor. ceza neye verilir. doğru olma
o öğrenci gayse mesela. almaması doğrumu derse
ilahi sabahtan beri mesaj yazan benmiyim. yapmayın lütfen. ne tartışması. sadece düşüncemi yazıyorumAy bi tuhafsiniz sanki ben almamasi lazm diyorm almaz evet cezasinida kabul ediyorsa cezasinida ceker neyi ısrarla tartismaya calisiyosnz
(...)bende diyormki evet bakmak zorunda bunu doktorda biliyor ve ceza alicagini bildgi halde bakmamis hastaya ayrimcilik diyorsnzda ben ayrimcilik yapmis hakli demiyorum yada trans cnsiyet degistirmis diye (...)
trans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!
ay kusura bakmayın transın dusuncesıne saygı gösterıpte doktorun dusuncesıne saygı göstermıyen zıhnıyetınıze yazık kımsenın dusuncesı sızı ılgılndırmez o adam trans olmak ıstemıstır saygı gösterırım hıc benı ılgılendırmez ama o doktor karsıdır muayene etmek ıstemez onada saygı duyarım yazık dıyen zıhnıyetınıze acırım sadece
bakın sızın konuyu suruklemeye çalıştıgınız yerler çok farklı bır erkek kadın oluyor ve doktor bundan rahatsız olabılır yanı mıdesı almayabılır belkı! sonuc olarak doktorlarda ınsan onların dusuncelerıne saygı duymak zorundasınız ben zaten ılk yorumumda da söyledım bır erkek trans olabılır ben hiç yadırgamam böyle şeylerı yadırgamayıda sevmem bu tür konuları ama bunun turbanla piercingle ne alakası var saçma sapan yerlere çekmeye çalısıyorsunuz konuyu ısrarlarla
babam doktor dıyınce tıp etıgını çok ıyımı bılmış oluyorsunuz ? (özellıkle babam doktor dedıgınız ıcın söyluyorum)
bır kadn dogumcu bu ki bu dikiş atmak kadar normal bır durum degıl dıkıs atmak normal olabılır ama sonradan kadn olan bır ınsanı alttan muayene etmesı gerekırken rahatsız olup baska bır doktora görunmesını ıstemiş sonucta rahatsız olmuş olamazmı bence olabılır ve ben bunu yadırgamıyorm yadırgayamıyorm kusura bakmayın!
tıp etıgını nasıl ögrenmemiz gerektıgını gereksız ama yınede yazdıgınız ıcın tesekkur ederım gerek yok tıp etıgını sadece babası doktor olanlar bılmıyor! İnsanların kişisel kararlarına her zaman saygılı bır ınsanım ve dusuncelerınede öyle oyuzden ınsanları öyle aman bu doktor bunu yapmak zorunda dıye yargılamıyorm evet doktor bakması gerekır ama başka bır doktor alternatıfı varsa bu hakkını neden kullanmasın?
insanların kişisel kararlarına saygılı oldugunuz kadar düşüncelerınede saygılı olmanız dılegıyle!
Niye saygı duymiyim bir transa saygi duyuyorsnda bir doktorun dusuncesine neden saygi duymuyorsn her insan bir olsaydi zaten boyle bir dunya olmazdi doktor muayene etmek istememis demekki kendince hakli sebepleri vardı.
Sizce oyle olabilir ama bence doktor bir hastasini muayene etmek istememisse kendince hakli bir sebebi vardir sizin dediginiz gbi doktorda hasta secemiyicegini illaki biliyordur bilmemesi mümkün degil ve buna ragmen muayene etmemisse bir sebebi vardır
Bosuna okadar hirslanip yazmissiniz saygi cercevesini dahi bilmiyorsnz benm msjlarmda asla saygsz kelime yok sacmaliyosnz cnku bir jnsani gosterip bu seks iscisi dersem bu iftira olur o isi yapmiyorsa tabi ama ben kimseyi gosteripte bu bu demedm daha iftirayi bilmiyorsnz surekli yazip duruyorsnz geneli bu isi yapar hanımefendi kusura bakmayin ay çıkın soyle bi otoban kenarlarna bakin yahu haberlerde bile izliyoruz neyi savunuyorsnz hala birakin allah askina ya doktorda yapmak zorunda madem doktor olmuş bakmak zorunda diyemezsnz adam bakmamis doktor bilmiyormu sanki bakmak zorunda oldugunu koskoca doktor olmuş bunumu bilmicek kendince bi sebebi vardı belliki bakmamis baska doktorlar bakiyor bakmasalardi simdiye kaadar okdr trans muayene olmamis olamaz zaten
E iyi o zaman herkes "cezama razıyım" deyip istediğini yapsın.Hakikaten nasıl bir bakış açısı bu çözebilemedim bi türlü.Cogu arkadasin tek soyledigi bu kadin doktor ve bakmak zorunda bende diyormki evet bakmak zorunda bunu doktorda biliyor ve ceza alicagini bildgi halde bakmamis hastaya ayrimcilik diyorsnzda ben ayrimcilik yapmis hakli demiyorum yada trans cnsiyet degistirmis diye burda bütün yorumlarimi okuyun hicbir transi dusuncesnden dolayi yargilamadm benm tek dedigim arkadasm transn dusuncesne saygi duyuyorsam doktorunda muayene etmemesnde bi nedeni vardır saygi duyarm sonuc olarak birsuru doktor var gidip muayene olabilir doktorda cezasi varsa artk neyse zaten kabul etmiş cezasini ceker zaten doktordan olayi dnlemedn sadece bir taraftan olayi dinlemek ve yargilamak bana gore cok yanlış
Ay sizde cidden anlama problemi var doktor bakmak zorunda degil diyorm cezasinida biliyor ve bakmak istememis kendince sebebj var saygi duyarm cezasi varsa cezasını ceker neyi anlamiyorsnz anlamadm yaE pes.
Aşağıdakileri ben mi yazdım da şimdi "doktor bakmak zorunda diyorum" diyorsunuz?
Dünden beri bakmak zorunda değil diyordunuz??
Valla ben bi is yapicam ve cezasini bilip kabul ediyorsam kimseyi ilgilendirmez!E iyi o zaman herkes "cezama razıyım" deyip istediğini yapsın.Hakikaten nasıl bir bakış açısı bu çözebilemedim bi türlü.
Nasıl ilgilendirmez?Ceza niye var o zaman?E tamam ben cezama razı olup gidip uyuz olduğum birilerini döveyim?Ya da ne bileyim hırsızlık yapayım,rüşvet yiyeyim,birilerine tecavüz edeyim(kadının tecavüzü olmaz gerçi ama erkek olduğumu farzet)?Nasılsa ben cezama razı olduğum sürece kimseyi ilgilendirmez dimi?Valla ben bi is yapicam ve cezasini bilip kabul ediyorsam kimseyi ilgilendirmez!
Yahu konuyu sacma yerlere cekip sonrada sacma diyemezsn diyorsnz bunun suanki doktorla ne ilgisi var yani boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsnz bida mantktan bahsediyorsnz doktor hanim belliki rahatsz olmuş cezasini bildigi halde kabul edip muayene etmemiş bunu anlamak bukdr zor sizin icin ve evet buna ragmen cezasini kabul ediyorsa bi insana zorla muayene ediceksn diyemezsnzNasıl ilgilendirmez?Ceza niye var o zaman?E tamam ben cezama razı olup gidip uyuz olduğum birilerini döveyim?Ya da ne bileyim hırsızlık yapayım,rüşvet yiyeyim,birilerine tecavüz edeyim(kadının tecavüzü olmaz gerçi ama erkek olduğumu farzet)?Nasılsa ben cezama razı olduğum sürece kimseyi ilgilendirmez dimi?
dersiniz , ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin doktor hanım dersinizYahu konuyu sacma yerlere cekip sonrada sacma diyemezsn diyorsnz bunun suanki doktorla ne ilgisi var yani boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsnz bida mantktan bahsediyorsnz doktor hanim belliki rahatsz olmuş cezasini bildigi halde kabul edip muayene etmemiş bunu anlamak bukdr zor sizin icin ve evet buna ragmen cezasini kabul ediyorsa bi insana zorla muayene ediceksn diyemezsnz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?