• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duruşmaya gitmeli miyim?

İş boşanmaya gelince karşındaki yıllarca aynı yastığa baş koyduğun insanı tanıyamıyorsun. Burda herşey yazılamıyor ama ben yine de kısaca şöyle özetleyim. Bizde hakaret, aşağılama, küfür, şiddet, psikolojik baskı... hepsi vardı. Ben sürekli süpheyle yaşadım. Çünkü sürekli evden kovulmam ve bana yaptığı hareketlerin arkasında hep bir kadın olduğunu düşündüm. Tuvalete giderken bile cep telefonunu yanında götürüyordu. Neyse baktı ben evi terk etmiyorum o evi terk etti. Mutsuzum düşüneceğim diye 8 yaşındaki oğlumla beni terk etti. gitmeden herşeyi ayarlasmış zaten. SGK'dan maaşını düşürmüş, kendine bir ev tutmuş. Bu arada bizi hiç aramadı, oğlu bile umurunda değildi. Pembe bulutlarda mutlu mutlu geziyordu. Biz aylarca onu bekledik. 6 ay sonra konuşalım diye aradı. Buluştuk, ilk cümlesi çekişecek miyiz anlaşacak mıyız oldu. Bu arada avukatını falan ayarlamış. Bir hafta sonra bana mail ile bir boşanma protokolü gönderdi, imzalamam için. Kabul edilir bir anlaşma değildi. Sadece oğlumu bana veriyor ama o istediği zaman görüyor ve herşeyi kendine alıyordu. İmzalamadım. Dava açtım. Arkasından o da bana dava açtı, benden yüklü bir tazminat isteyerek. 12 yılımı geçirdiğim insanın bu kadar değişebileceğini hiç düşünmezdim. Korkunç yalanları var dilekçesinde. Yapmadığım şeylerden beni suçluyor. Oğlumu hergün gördüğü halde beni oğlumu göstermemekle bile suçlamış. Altınlarımı evimizi alırken istemişti, vermiştim. Şimdi ben altınları görmedim, kaç tane olduğunu bile bilmiyorum diyor. Evi babamın miras parasıyla aldım diyor. Daha o kadar çok yalanları var ki anlatamam. Beni psikopat, ruh hastası, kıskançlık hastası olarak suçluyor. Sanırım benim avukatla da konuşmuş olmalı ki avukatımın konuşmaları çok farklılaştı. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama avukatın ilk davayı açarken ki tutumları ile şimdiki tutumları çok çok farklı. Neyse iş boşanmaya gelince inan karşı taraf şöyle düşünüyor: ben çamur atıyım, temizlemek ona düşsün. Bunları sadece ben yaşamadığımı biliyorum. Ne hayallerle evlenmiştim. Deli gibi sevdiğim, uğruna ailemi bile karşıma aldığım, her sıkıntısına katlandığım insanı şimdi tanıyamıyorum. İlk başlarda ben de senin gibiydim. Beynim bitmesi gerektiğini söylerken, kalbime laf geçiremiyordum. Şimdi ise her şerde bir hayır vartdır diyorum. Zaman herşeyi gösteriyor. Onun tüm yaptıklarını, oyunlarını gördükçe artık kalbimde iyiki bitiyor diyor. Merak etme zamanla sende kalbine laf geçireceksin. Kendine iyi bak.

Çok ağrıma gidiyor herşey anası şimdiden bıraktı gitti oğlunu başka şehre kaldı tek başına ortada buna rağmen ne bi pişmanlık gösteriyor ne başka bişey ara sıra yaşandan ağlıyor. Bitirmiş galiba o kafasında kendinide dövmekte haklı görüyor.bana ne yaptıki sadece biraz canımı yaktı o kadar olan kendine oldu şimdiden yapayalnız kaldı.gururundan gelemiyormuş güya.kesin para için ağlıyordur pişmanlığından değil:)of yaa neyi yazacağımı bile karıştırıyorum kafam çorba gibi😞anca ağlamayı biliyo bide vurmayı

Çok ağrıma gidiyor herşey anası şimdiden bıraktı gitti oğlunu başka şehre kaldı tek başına ortada buna rağmen ne bi pişmanlık gösteriyor ne başka bişey ara sıra yaşandan ağlıyor. Bitirmiş galiba o kafasında kendinide dövmekte haklı görüyor.bana ne yaptıki sadece biraz canımı yaktı o kadar olan kendine oldu şimdiden yapayalnız kaldı.gururundan gelemiyormuş güya.kesin para için ağlıyordur pişmanlığından değil:)of yaa neyi yazacağımı bile karıştırıyorum kafam çorba gibi😞anca ağlamayı biliyo bide vurmayı

Bunları düşünme. Gerçi şimdiki psikolojini çok iyi anlıyorum ben de böyleydim ama hayat devam ediyor. Hep aynı şeylere odaklanırsak sağlığımız bozulur. O yüzden bırak, herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten. Sen istediğin gibi çabala başına geleceği yaşıyorsun. Ben dua ederek kendime geldim. Allah'a havale et onu. Rabbim bizim vekilimiz. İnan mazlumun ahı yerde kalmazmış. Zamana bırak, otur ve izle.

Bunları düşünme. Gerçi şimdiki psikolojini çok iyi anlıyorum ben de böyleydim ama hayat devam ediyor. Hep aynı şeylere odaklanırsak sağlığımız bozulur. O yüzden bırak, herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten. Sen istediğin gibi çabala başına geleceği yaşıyorsun. Ben dua ederek kendime geldim. Allah'a havale et onu. Rabbim bizim vekilimiz. İnan mazlumun ahı yerde kalmazmış. Zamana bırak, otur ve izle.

Canım özelden yazabilir misin bana ben yazamadım telden. cevaplayabiliyorum ama😃

Bence gitme, çünkü net değilsin gider ve kendisini görürsen biraz duygu yoğunluğu yaşarsın gibime geldi. Gidipte hiç gözgöze bile gelmeç Kararlıysan gitmemek daha güzel bi ders karşı tarafa bence.

Boşanmak istemediğin icin mi gitmeyeceksin yoksa süründürmek icin mi?

Ben olsam boşanırdım, Allah sizi birbirinize yazdıysa iki imza ile yeniden evlenilebilir ama sürüncemede kalan hersey huzursuzluk verir.

seni çok iyi anlıyorum boşanman hayırlı ama içinden gelmiyordur çünkü hiç bir kadın bosanmak için evlenmez nekadar kötülük görürse görsün nekdar acı çekerse çeksin kadın hep bir umut ya düzelirse der size sadece şunu söyleyim ama mutlaka uygulayın GURURUNUZDAN TAVİZ VERMEYİN KADIN KAZANIRSA GURURUNDAN KAZANIR KARSINIZDAKİ KİŞİ NE KADAR GURURLU VE GÜCLÜ GÖRURSE OKDAR PİŞMAN OLUR HİÇ EYVALLAHTA ETMEYIN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN BWLKİ HAYATINIZ DAHA GUZEL OLUCAK HERSEYDE BIR HAYIR VAR
Kızlar daha önceki konulardan durumumu biliyorsunuz.boşanma aşamasındayım ve duruşma günüm belli oldu bu hafta içi. Ama ben ne yapacağımı bilmiyorum gitmelimiyim? Gitmemelimiyim.gidince ne yapmalıyım.kafam çok karışık nolur akıl verin.

Arkadaşlar sanırım soruyu eksik sordum ve yanlış anlaşıldım.bir avukatım var ve bütün haklarımı talep ettim evet yaşadığım bütün kötülüklere rağmen hala sevgim var ama bitmesi gerektiğini biliyorum.benim asıl kararsız kaldığı konu avukatım gelmesenizde olur dedi.bu ilk duruşma gitmeyip herşeyi avukatımamı bırakıyom yoksa gidiyim mi?evet bitmesi gerekiyor ama yinede insanın içi acıyo oraya çıkınca nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.yardım istediğim konu bu.yani ben girmezsem dava düşmüyor.benim derdim davayı uzatmak değil bugün affetsem yarın yine aynı olacak biliyorum.sadece mahkemede nasıl davranmalıyım hâlim tavrım nasıl olmalı onu bilmiyorum ve fikir bekliyorum bu duyguyu yaşayanlardan.

Avukatın da olsa celselere git, işini kendin yakından takip et. Bir şey yapmana gerek yok davayı izle ve gerekirse kendini ifade et. Annemle babamın boşanma davasından bilirim avukatına bile güvenme, zordur tabi orada bulunmak ama dişini sık.

Kızlar daha önceki konulardan durumumu biliyorsunuz.boşanma aşamasındayım ve duruşma günüm belli oldu bu hafta içi. Ama ben ne yapacağımı bilmiyorum gitmelimiyim? Gitmemelimiyim.gidince ne yapmalıyım.kafam çok karışık nolur akıl verin.

boşanmak istemiyor musun? konu ne eski konularını bilen biliyor da bilmeyenler de var? boşanmak istiyorsan neden çekimsersin de avukatın falan yok mu?

Arkadaşlar sanırım soruyu eksik sordum ve yanlış anlaşıldım.bir avukatım var ve bütün haklarımı talep ettim evet yaşadığım bütün kötülüklere rağmen hala sevgim var ama bitmesi gerektiğini biliyorum.benim asıl kararsız kaldığı konu avukatım gelmesenizde olur dedi.bu ilk duruşma gitmeyip herşeyi avukatımamı bırakıyom yoksa gidiyim mi?evet bitmesi gerekiyor ama yinede insanın içi acıyo oraya çıkınca nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.yardım istediğim konu bu.yani ben girmezsem dava düşmüyor.benim derdim davayı uzatmak değil bugün affetsem yarın yine aynı olacak biliyorum.sadece mahkemede nasıl davranmalıyım hâlim tavrım nasıl olmalı onu bilmiyorum ve fikir bekliyorum bu duyguyu yaşayanlardan.

biraz güçlü olun lütfen duruşmaya gidin hem de en şık en güzel şeklinizle ve ayrılacağınız kişiye bir yabancı gibi davranın uzak durun ama uzak durmaya çabalar gibi değil gerçekten yabancı olduğunu hissederk yapın bu tavrınızı bakın o zaman size yaptığı her kötülükten nasıl pişmanlık duyacak sağlam ve kararlı durun ayrıca da asla mutsuz görünmeyin içiniz kan ağlasa bile... avukatınızla gülün şakalaşın sanki birazdan yeniden doğacakmışsınız gibi hissedin ki aynen öyle rahatlıyor insan...

Giyinin süslenin daha evvel hiç giymediğiniz kıyafetlerinizi giyin onun görmediği, saçınıza fön çektirin makyajınızı yapın ve dimdik gidin.

Yüzünüzü de asmayın güçlü durun , madem avukatınız da var adınızı soyadınızı söylemekten başka birsey ytapmayacaksınız.

Kimliğiniz muhakkak elinizde olsun hakim isteyince hemen verin ve de salona girince hakim oyurun demeden oturmayın.

Soyadınızı da söylerken hala eşinizin soyadını söyleyin.

:)

Back
X