Dürüstlük mü? Karşısındaki kişiyi kaybetmemek adına saklamak mı?

birbirini çok seviyosanız neden ikinizde başkalarına yöneliyosunuz
bunu gerçekten anlamadım

eğer konuyu okuduysanız ilişkinin ilk başlarında olmuş olay. yani daha ortada net birşeyler yokken.

hayır ama yazmış ya benim iki yanlışım oldu diye
bu başlarda olmuş
sonra tekrar böyle birşey olmuş galiba ayrılıp geri barışmışlar
ayrıca çocuk ta bi kere aldatmış
ben öyle okudum sayfalarda gezinirken o yüzden yazdım
şimdi herşey düzeldi ama bunu söylesem mi diye soruyo

Onunla beraberdim.. Ama daha çok yeniydi ve böyle seveceğimi aşık olacağımı hiç bilmiyordum. Hemen bitecek sanıyordum..

Dediğim gibi açıklamamanız dürüstsüzlük olmaz ve hataları örtmeniz,yeni bir sayfa açmanız en iyisi.Birde söylerseniz en ufak bir tartışma anında sen bunu bunu yapmıştın diye hep bu olay dile gelecektir.

Tabi ki dürst olmak daha iyi her gün bu şekilde yaşanmaz ki vicdanınız size huzur vermez buraya bile konu açmışsınız. Hiç bir şey gizli kalmıyor elbet bir şekilde yansıyor karşınıza ki empati kurun sizde kaldıramazdınız bunu yalnız yarı yarıya herşey ya kalır yanında ya gider ama için içini yemez.

Eşim benden 5 yıldır bir şey saklıyordu, tepkimden korktuğu için.
evlendigimiz günden bir gün sonra itiraf etti uyanık
Yapacak bir şey yok ( kız olayı değil) yapacak bir şeyde yok yani, üzüldüm ve korktum ama affetim, uzatmanın bir şeye faydası yok.

Aklıma geldi bir şey daha, yüksek rakamda borç, ama düzenli şekilde banka kartlarını kontrol ediyorum...
ve şuan herşey iyi.

Diyer sayfalarda anlattinmi bilmiyorum ama, bu senin sırına bağlı bence ...
söylenmesi gereken şeyler vardır, söylenmemesi gereken sşeyler var..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama ilişkinin başında da ilişkide olmuş oluyorsunuz, bunu kim kabul eder ki? Kötü birşey olmasa bile sonuçta kaldıramamak ve ilişkiyi yaralamak var.

Bence söylersen senden ayrılır..Vicdanın rahatsızsa söylemeden ayrıl..Buda değişik bir yol..

madem kaybetme ihtimaliniz var, söylemeyin o zaman... her doğru her yerde söylenmez, diye bir söz vardır, çok severim, sizinkide o hesap, geçmiş bitmiş, geçmişi kurcalamanın lüzumu yok, anlatırsanız adamın kafasında sorular olacak, güveni kalmayacak, ilişkiniz bozulacak, gereksiz dürüstlük yapmaya çalışmayın, herkes hata yapabilir önemli olan hatayı anlayıp pişman olmak ve aynı hatayı tekrar yapmamaktır bence ama bundan sonrada değil aldatmak, yan gözle bile bakmayın başkasına, sevgilinizin kıymetini bilin

bence böyle bişeyi söylemeyin, ileride söylemezseniz ikinizi d etkilicek birşey olsaydı söyleyin derdim. şimdi bitmiş gitmiş bi hata boşuna canınızı sıkmayın söyleseniz sevgilinizşimdi bunu neden durup dururken söyledin diyede sorgulayabilir unutun gitsin

Benim konumu okudun mu bilmiyorum ama orada açıkladım. Sorduğun soruyu bizzat yasamış biriyim. Ben o gözlerimin icine bakarken sen meleksin derken icim acıya acıya aciklayamamistim gercegi. Çünkü korkuyordum kaybetmekten. Cok seviyordum. Korktuğumuz basımıza gelirmiş ya cok cok sans eseri bir tesadüf sonucu kendisi öğrendi grcekleri. Sonuc mu? Su an ben yikigim o hic olmadıgı kadar sınırlı hem onun hayatını hem kendi hayatımı mahvettim. Bastan söylesem bunların hic birini yaşamayacaktık. Kul hakkı oluyor bu. Ben tavsiye verecek degilim hatam büyük ama en azından canlı ornegim. Biliyorum ki seven adam durust oldugunda seni kollarsa seven adamdır. Belki ben kendim anlatsaydım durust sekilde bitmezdi boyle..

Teşekkür ederim cevaplarınız için, yorum yapıp yardımcı olduğunuz için.
Anneme açtım konuyu, sabıkalısın sen eğer bir daha söylersen bunu gerçekten bitirir seni dedi.
Şimdilik söylememek en iyisi sanırım herşey düzgünken.

Valla soylersen yüzde ikiyüz kaybedersin.. Bunu dürüstlük adına kabul edecek erkek tanımıyorum. Tercihini yapmışın zaten arkadaşım gakkında hayırlısı inşallah bşryerden duymaz.

Bence soylemelisin, ben erkek arkadasimla tanismadan cok once yasadigim ve beni cok dusunduren bir meseleyi soyledim, evet cok kotu gunler gecirdik ama simdi icim rahat. Omur boyu acaba diye yasayamazsin.

Not: son aciklamalarini okudum, direkt sevgilinle ilgili bir meseleyse durum farkli.. benim canimi sikan olay onunla ilgili degildi. Sen iliskinin basinda boyle bir sey yasamissin kendini yipratma, pisman da olmussun. Soyleme, bu da hayat dersi olur uzulme.

Son düzenleme:
söyleme, sadece 1-2 görüşmeyse ne gerek var , insanlar görücü usülü 2-3 kişiyle görüşüyor biriyle evleniyor...

Bencede söyleme, hatta öyle su üstüne cikacak gibi olursa kesinliklede kabul etme, yok öyle birsey de, hic mi dizilerden birsey ögrenmiyorsun, suc üstü yakalaniyorlar daha inkar ediyorlar ben yapmadim yapmadim diye : D
Saka bir yana, gercekten söyleme. Icinde gayet rahat olsun, sen onun iyiligi icin susuyorsun, onun ici rahat etsin diye. Söyleyerek cünki sadece kendini rahatlatmis olacaksin, adam sürekli diken üstünde olacak ve zaman zaman aklina gelip üzülecek kizacak sana. Buda zaten aninda terketmesse, belki hemende tekmeyi basar, bastigiylada kalmaz arkandan konusur vs.
Niye böyle seylere firsat veresinki. Sen yanlis birsey yaptiysan, Allaha sigin, dua et, tövbe et ve sonuc olarak kendi kendini ilk önce bir affet. Cahildin, yapmissin bir cahillik, ama sen artik ozamanki sen degilsin ve hersey daha farkli.
Birde kimseye anlatma, madem annene anlattin, baska kimseye! Annenle bile bu konulari desmeyin bir daha, laf arasinda bile sözünü gecirmeyin, yerin kulagi vardir.
Yasandi oldu bitti gitti, yok öyle birsey artik senin icin, hic olmadi! Tertemiz bir sayfa acildi, bastan kirletmeye hic gerek yok.

Söyleyince elinize ne geçecek ki.. Farzedin affetti terketmedi sizi, bundan sonra ne kadar güvenir size ? Bence mutlu giden bi ilişkiyi zamanında yapılan hatalar yüzünden sallantıya sokmayın.. Tövbe et, pişmanlığını Allah ile paylaş.. İnşallah içiniz feraha kavuşur..

eğer ilişkiniz beli bir boyuta gelmişse sevdiğine ve onun sevgisine eminsen 5 6 ayı geçmiş bir ilşkiyse ben söylerdim:) çünkü bizde yasadık buna benzer bişe önceleri tavır yaptı amaa sonra gülüp geçtik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…