Düşmeyen beta hcg

yagmur 85

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
321
468
303
Merhaba arkadaslar. Içinde bulunduğum durumu kısaca özetleyeyim. Evde idrar testi pozitif çıkınca hamileyim diye sevindim ama dr.a gidemeden kanama ile parça düşürdüm. Dr. kimyasal gebelik oldugunu düşündü. Zaten beta 48 çıkmıştı. 5 haftalık gebelik için cok az ve gelişmemiş dedi. Neyse 1 hafta sonra kontrole çağırdı. Deger 68 e çıkmış. Kürtaj yapti 35 e düştü. Sonra ilk doz meto uygulandi 18 e düştü. Yaklaşık 3 hafta kadar o civarda kalınca bir doz daha uygulandi ancak ikinci hic etki etmedi. Şu an yükselme devam ediyor. 2 gün önce 28 cıktı ve dr artik hastanede yapilacak bir islem kalmadigini söyleyerek beni fakülte hastanesine yönlendiriyor. Ben şimdi ne yapacağım bilemiyorum. 18 mayısta kürtaj oldum. Ertesi gün ilk doz meto yapildi ve hala adet de olamadim. Çok tedirginim.😭

Eğitim araştırmaya gidin geç kalmayın sakın. Dış gebelik olmuş olup düşmemiş olabilir. Çoktan sıfırlanması gerekirdi

Evet ben de çok araştırdım ama bu tarz bir durum yaşayan pek kimse de olmamış. Dr. da şaşırdı. Bu kadar küçük bir değerle ilgili igne dışında nasil bir tedavi yöntemi uygulanır onun da fikri yok🙁

Geçmiş olsun , ama sakın ertelemeyin birşey olmaz ağrı kanama yok diye. Hersey olabilir. Dış gebelik geçirdim ben de çok düzenli artıs gösteriyordu doktorlar dış değildir bu diye diye ameliyatlık oldum. En azından eğitim araştırma takip eder 2 günde bir kan verirsiniz belki tekrar iğne yaparlar

Ameliyat oldum benm betam 12 bin olmuştu patlamak üzereydi tüpüm maalesef . Tüpüm alındı direk

Aminn canımm çok zor günlerdi sağolasın 🙏🏻 rabbim sana da nasip etsin insallah hayırlı sağlıklı gebelikler . Bu da güzel sonuclansın insallah

Merhaba arkadaslar. Içinde bulunduğum durumu kısaca özetleyeyim. Evde idrar testi pozitif çıkınca hamileyim diye sevindim ama dr.a gidemeden kanama ile parça düşürdüm. Dr. kimyasal gebelik oldugunu düşündü. Zaten beta 48 çıkmıştı. 5 haftalık gebelik için cok az ve gelişmemiş dedi. Neyse 1 hafta sonra kontrole çağırdı. Deger 68 e çıkmış. Kürtaj yapti 35 e düştü. Sonra ilk doz meto uygulandi 18 e düştü. Yaklaşık 3 hafta kadar o civarda kalınca bir doz daha uygulandi ancak ikinci hic etki etmedi. Şu an yükselme devam ediyor. 2 gün önce 28 cıktı ve dr artik hastanede yapilacak bir islem kalmadigini söyleyerek beni fakülte hastanesine yönlendiriyor. Ben şimdi ne yapacağım bilemiyorum. 18 mayısta kürtaj oldum. Ertesi gün ilk doz meto yapildi ve hala adet de olamadim. Çok tedirginim.😭
Merhaba, son durumunuz nedir? Benim beta değerim 325 di iki gün sonra 145 oldu şimdide 217 çıktı, kanamam henüz başlamadı ne yapsam bilmiyorum

Egitim araştırmada devam ediyorum. Hâlâ 36 civarinda duruyor. Tomografi sonucunu bekliyoruz. Kan tahlillerinde bir sorun çıkmadi yani metotreksat dolayisiyla bir hasar olmuş mu diye merak etti doktor. Şu an beta takibini biraktik ama ben adet oldum 4 gündür normal geliyor. Belki de bir dahaki tahlilde düşmüş olur bilmiyorum. Tam 2 ay oldu bu süreç bitmedi. Ne dış ne ic gebelik diyebildiler bu duruma.

Merhaba geçmiş olsun. Kürtaj sonucunda metaryeli patolojiye gönderdiler mi? Orada gebelik bulgusuna rastlanmamış mıydı?

Merhaba suan bende aynı durumdayım betam düşmüyor
101
98
54
68
61
Bazen 2 gün bazende 4 gün ara ile verdim kan adette oldum devam ediyor ama betam düşmüyor sizin son durum ne ne yapcam bilemiyorum 😔

Ben araştırma hastahanesinde kontrollere devam ettim ama herhangi bir müdahale yapmadan beklediler. Sonra yaklaşık 70 günün sonunda adet oldum ve beta sıfırlandı. Değeriniz yüksek değil o yüzden takibe devam edin ve bekleyin bence.

Merhaba suan bende aynı durumdayım betam düşmüyor
101
98
54
68
61
Bazen 2 gün bazende 4 gün ara ile verdim kan adette oldum devam ediyor ama betam düşmüyor sizin son durum ne ne yapcam bilemiyorum 😔
Durumunuz ne oldu acaba?

Benim de son adet tarihim 23 martti.
21nisanda beta 8 , progesteron 2.0 cikinca sorun oldugunu anladim. Ertesi gun kanamam basladi zaten.ama adet gibi degil. Arada duruyor tekrar basliyor, kahve lekeler geliyordu.

28 nisanda sifirlanmistir diye baktirdigim beta 130 cikti. 30 nisan 41, 1 mayis 20 seklinde ilerleyince sifirlanmasini bekledim.

11 mayista beta 6.7 cikti. Yine sabirla bekledim

19 mayista beta 7,4 , 21 mayista 9.7 cikinca iyice sinirlerim bozuldu.

24 mayista 9.4 cikti ve o aksam kanamam basladi. Ben adet olmusumdur sifirlanir artik diye dusunuyordum. Normalde adet olurum ve 4 5 gune birden kesilip biter. 8. Gun oldu hala lekeler devam ediyordu.

Tekrar beta baktirdim 29 mayista beta 7.8 cikmisti. Doktora gittim. Rahmine bakicam eger kalinlasma varaa probe kuretaj gerekebilir dedi. Bakti gayet inceydi. Adet doneminde tam olmasi gerektigi gibi yorumunda bulundu.

Oradan ciktiktan 2 3 saat sonra kasiklarimda agri ile kanama tekrar basladi. Sanki tekrardan adet oluyordum. Yani 24 mayista baslayan adet miydi, 28 indekinde mi gercekten adet oldum hala bilmiyorum. Bugun kanamamin 7. Gunu. Kahve lekelenmelerm devam ediyor. Idrar gebelik testim ayni öncekiler gibi silik cikmaya devam ediyor.

4 gun sonra tekrar beta baktiracagim.

Sizin durumunuzu merak ettim

Geçmiş olsun canım benim sıfırlanmam 2.adette bitti elhamdulillah sakin ol değerlerin düşük büyük ihtimal kimyasal gebelik yasamıssın yavaş düşüyor benim düşüncem şu netim bu konuda xlaboratuvar ile x raboratuvar eşleşmiyor arada nerdeyse 4 5 değer gark ediyor yani evet düşüş yavaş ama her seferinde aynı laboratuvar dan vermeye çalış mesela ben Bakırköy'e gidiyordum hep e bloktan verdim kanı 2 defa d blokta verdim d blok hep yüksek gösterdi kahverengi lekelenmem bitti sıfırı gördüm sakin ol çok zor bi dönem gerçekten ama gecicek ha birde soğan suyu doktorlara söyleyince gülüyorlar ama gülsünler tıp hiç bi zaman ota önem vermiyor soğan suyu düşüşü hızlandırdı cünkü bi ara bitti lekelenmem ama beta sabit sanki 4 gün yaptım inanılmaz düştü onu dene sadece sabret 1 haftaya kalmaz görürsün insallah sıfırı suan seni çok iyi anlıyorum dış gebelik dahi olsa değerin düşük hayati bi problem olmaz Allah'ın izni ile ama kendini dinle tabi sabır gecicek sadece yavaş ilerliyor insallah kürtaja iğneye gerek kalmadan biter iyi haberlerinizi bekliyorum ❣️

Geçmiş olsun canım benim sıfırlanmam 2.adette bitti elhamdulillah sakin ol değerlerin düşük büyük ihtimal kimyasal gebelik yasamıssın yavaş düşüyor benim düşüncem şu netim bu konuda xlaboratuvar ile x raboratuvar eşleşmiyor arada nerdeyse 4 5 değer gark ediyor yani evet düşüş yavaş ama her seferinde aynı laboratuvar dan vermeye çalış mesela ben Bakırköy'e gidiyordum hep e bloktan verdim kanı 2 defa d blokta verdim d blok hep yüksek gösterdi kahverengi lekelenmem bitti sıfırı gördüm sakin ol çok zor bi dönem gerçekten ama gecicek ha birde soğan suyu doktorlara söyleyince gülüyorlar ama gülsünler tıp hiç bi zaman ota önem vermiyor soğan suyu düşüşü hızlandırdı cünkü bi ara bitti lekelenmem ama beta sabit sanki 4 gün yaptım inanılmaz düştü onu dene sadece sabret 1 haftaya kalmaz görürsün insallah sıfırı suan seni çok iyi anlıyorum dış gebelik dahi olsa değerin düşük hayati bi problem olmaz Allah'ın izni ile ama kendini dinle tabi sabır gecicek sadece yavaş ilerliyor insallah kürtaja iğneye gerek kalmadan biter iyi haberlerinizi bekliyorum ❣️
Cok tesekkur ederim yanit verdigin icin. Bizim gibi sifirlanma durumu uzun suren fazla kisi yok ve insan ayni durumda olan kisiyle gorusunce daha bir rahatlıyor.

Bir umut hamile oldugumuzu öğrenip kisa surede husrana donusmesini anca atlatmaya calisirken üstüne betanin sifirlanmamasi insani alt ust ediyor.

15 gundur kanamam devam ediyor. Bunu ilk kanama, ilk regl kabul edip 1 ay daha sabredeyim ben de. Değerim yuksek kalsaydı endise ederdim de düşük olmasi sorun teskil etmez diye dusunuyorum.

Biraz daha sabie yani...

Tekrardan teşekkürler yanitladigin icin.

Cok tesekkur ederim yanit verdigin icin. Bizim gibi sifirlanma durumu uzun suren fazla kisi yok ve insan ayni durumda olan kisiyle gorusunce daha bir rahatlıyor.

Bir umut hamile oldugumuzu öğrenip kisa surede husrana donusmesini anca atlatmaya calisirken üstüne betanin sifirlanmamasi insani alt ust ediyor.

15 gundur kanamam devam ediyor. Bunu ilk kanama, ilk regl kabul edip 1 ay daha sabredeyim ben de. Değerim yuksek kalsaydı endise ederdim de düşük olmasi sorun teskil etmez diye dusunuyorum.

Biraz daha sabie yani...

Tekrardan teşekkürler yanitladigin icin.
Bende 4 nisanda kürtaj olmak zorunda kaldım betam 2 aydır düşmedi yani düştü tabi ama çok yavaş ilerledi şuanda adet olmam gereken günden 8 gün geciktim psikolojik olarak çok yıpranıyr insan seni anlıyorum ama bugün adet oldum ve çok mutluyum inşallah şimdi sıfırlanır bittiğinde tekrar kan vericem inşallah

Back
X