Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Duştan sonra bile saç diplerim yağlı gibi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

FatmaaS

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
48
17
8
33
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda çok enteresan bir şey yasıyorum açıkcası sizlere danışmadan önce internetten araştırdım ancak bir sonuç alamadım. Bir hafta on gündür saçlarım sanki hiç yıkanmamış gibi dipleri sürekli kalıp gibi kalıyor. İlk seferde saç kremini yanlış uyguladım zannettim ama duştan çıkınca kurutuyorum yine aynı. Herhangi bir kaşıntı söz konusu değil ama günlük hayatımda beni cok rahatsız ediyor kendimi pis gibi hissediyorum saç diplerim sürekli parlıyor. Elleyince de sanki biryantin sürmüşüm gibi. Daha önce böyle bir durumla karsılasan var mı? (Hergün yıkanıyorum)

Bende de olmuştu bir ara sampuanimi degistirmistim yeni kullandigim sampuan sac diplerimi ne kadar yikayip kurutsam da yapis yapis kalip gibi yapiyordu sampuani tekrar değiştirince sorun cozulmustu. Son zamanlarda sampuan degistirdiyseniz olabilir.

Her gün yıkandığınız için

Deriniz kuruyor ve bu nedenle sebum yani bizim yağ dediğimiz şeyi üretiyor

Saç tipinize uygun olmayan şampuan vs kullanırsanız da olur

Saçınızı bir süre kitli bırakırsanız kendine gelir onu yapamazsanız da gün aşırı yıkayın hatta haftada iki

Kendi yağ nem dengesini bulması lazım

Tabii bunların dışında hormonal mevsimsel değişimler de etkiler

Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda çok enteresan bir şey yasıyorum açıkcası sizlere danışmadan önce internetten araştırdım ancak bir sonuç alamadım. Bir hafta on gündür saçlarım sanki hiç yıkanmamış gibi dipleri sürekli kalıp gibi kalıyor. İlk seferde saç kremini yanlış uyguladım zannettim ama duştan çıkınca kurutuyorum yine aynı. Herhangi bir kaşıntı söz konusu değil ama günlük hayatımda beni cok rahatsız ediyor kendimi pis gibi hissediyorum saç diplerim sürekli parlıyor. Elleyince de sanki biryantin sürmüşüm gibi. Daha önce böyle bir durumla karsılasan var mı? (Hergün yıkanıyorum)
Sicak suyla yikamayin. Sicak fon kullanmayin. Sac kremi kullanmayin. Son durulama suyuna biraz sirke dokun deneyin bakalim.

Hergün yikanmaktan yağlanmaz aksine kurur ,son zamanlarda yağ fln kullandiysaniz o yağlanmayı artırmıştır dermatolojiye gidin, sac ve derisi önemli ...

Arada sampuaninizi degistirin ve krem kullanmak yerine banyo sonrasi tarama spreylerinden kullanin.
Krem diplere uygulanmaz zaten sadece uclara.

Bazen şampuandan olabiliyor, değiştirin bence. Ha bir de saç kremi yerine saç açıcı spreylerden kullanın krem çok yağlı geliyor bana.

Her gün yıkanmaktan kurumaz ki yağlanır. Yıkama süresini uzatmaya calışırsan bi süre sonra alışıyor ve daha gec yağlanıyor. Denenmiştir. Ayrıca cok sıcak olmamalı kurutma. O da yağlanmaya sebep olur.

Çok uzun zamandır aynı marka şampuan kullanıyorum. Ancak sıcak duş ve yine sıcak kurutma yapmayacagım. Şampuanımı da değiştireceğim. Hepinize çok teşekkür ederim

saçlarınız yağlı ise krem kullanmayın saçınız dolaşıyorsa tararken kullanmak için sprey kremlerden kullanın sadece uçlarına püskürtün... şampuanınız kremli ve silikonlu olmasın mümkünse keratin içersin ve saç cinsinize uygun bir şampuan alın...

aynı şeyi bende uzun süre kullandığım şampuanım yapmıştı, hatta duştan çıktığımda saçımı öyle görünce bi daha duşa girmiştim, çıktım yine aynı. gittim başka bi şampuan aldım yıkadım , eski haline dönmüştü çok şükür

Silikon içeren şampuanlar yapıyor. Kremsiz bir bebe şampuanıyla sıcak su kullanarak bir kaç kez şampuanlayın geçer.

Benim hamilelikte ve sonrasında olmuştu. Dermatolog hormonal demişti. Tüm saçlar değil tepede belli bir alan yağlıydı sürekli. Düzeltemedim ben sonra kendiliğinden geçti.

Benimde saçlarım öyleydi şampuan değiştirin bence önerebilirim istersen

bahardan yaz gelsin gecer.

Back
X