Saç Bakım Ürünleri Duştan sonra dolaşan saçlarım için çözüm, yardım..

- Janna -

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
7 Ekim 2011
13.907
10.709
498
30
Kızlar duştan çıktıktan sonra taramak işkence oldu artık bana. Bu yüzden saçımı yıkayasım gelmiyor.. Hani normalde saç uçları karışık ama benimkiler resmen dipten karışıyor ve taranmıyor. Neler neler kullandım. Gliss'in ultimate repair maskesi çok iyi geldi ama 1 ay geçtikten sonra ilk zamanki gibi etki etmedi saç alışıyor aynı sonuç olmuyor. Eskiden elseve kullanırdım onun maskelerinden hangisini önerirsiniz? Birde saçlarım boyalı bu arada..
Birde onun yanında ekstra doğal bakımda uygulamak istiyorum saçıma. Ama 2 şey arasında kararsız kaldım. Badem yağıyla zeytinyağını mı karıştırıp sürsem daha etkili olur yoksa gliserin yağını mı sürsem daha etkili olur? Tecrübeli hanımlar bana da yardım ederse çok memnun olurum..

sıvı saç kremlerini tavsiye ederim banyodan çıktıktan sonra taramadan önce sıkıyosunuz çok kolay acılıyo

sıvı saç kremlerini tavsiye ederim banyodan çıktıktan sonra taramadan önce sıkıyosunuz çok kolay acılıyo

Canım Gliss'in turuncusunu almıştım ama hiç açmadı ya :26: sıkıyorum sıkıyorum hiç fayda etmiyor. Ama sonradan araştırdım o serinin 2 tane sıvı saç kremi varmış. Biri dengeleyici biri onarıcıymış. Bendeki dengeleyici çıktı. Ondanda hiç memnun kalmadım başka serisini almayada elim korkudan gidemedi Önerebileceğin bir serisi var mı mesela? Saçlarım sarı uzun.. Ama kuruttuktan sonra yumuşacık oluyor şampuanımın katkısıda büyük. Tek sorunum şu tarama olayı. Diplerden başlıyor dolanmaya deliriyorum.

marka söylemek yasak değilse ben kullandığım spreyi önerebilirim taramadan önce sıkılıyor
saçlarınız ince telli üstüne birde boya var ise karışması doğaldır

ben kesınlıkle wella nın serısını tavsıye edıyorum.harika valla benım bu papaz gibi saçlarımı açtıysa herkesınkını açar.

Uzun ve Sağlıklı Saçlar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? - Lady Subaru Bakım Kozmetik

Dün okumuştum bu konuyu da. Saçını nasıl yıkıyorsun, birbirine dolaştırmadan yukarıdan aşağıya doğru saçını tarar gibi, diplere sadece masaj yaparak yıkarsan dolaşmayabilir. Hani tüm saçı yukarıda toplayıp yıkıyorlarya o şekilde yıkanırsa saç dolaşır ve kırılır diye düşünüyorum. Saçların boyalıysa duştan sonra nemli saça serum uyguluyabilirsin, daha rahat tarayabilirsin. Ben kuaförün verdiği bir serumu kullanıyordum, bitince hindistan cevizi yağı kullanmaya başladım, saçlarımın uçları röfleden dolayı biraz sert, çok az hindistan cevizi yağı sürünce yumuşacık oluyor. Hemde uçların kırılmasına engel oluyor. Hemde serumlar gibi içinde silikon olmuyor.

Birde rahat taramak için mavi su kullananlar oluyor, onu da araştırabilirsin. Kuaförlerde de kullanılıyor.

Sayfada yazan bir bölümden alıntı.
· Duş almadan önce saçlarınızı tarayın ya da fırçalayın. Bu, saç tellerini bir hizaya sokar ve duş esnasında saçların dolaşmasını önler. Duş esnasında saçlarınızı mümkün olduğunca hareket ettirmeyin. Bu şekilde dolaşmaları ve çözülmesi zor düğümleri engellemiş olursunuz.

· Duşta saçınızın her telinin tamamen ıslandığından emin olun. Saçınızı arkaya salarak değil öne veya yana salarak yıkayın.

Son düzenleme:
şampuandan sonra kremleyip kremliyken de taramayı düşündün mü
Herhalde birde kremlemesem hayatta tarayamam. Gliss'in kremini kullanıyorum birde watsons saç maskesinide ara sıra. Ama onlar bile etki etmiyor.

marka söylemek yasak değilse ben kullandığım spreyi önerebilirim taramadan önce sıkılıyor
saçlarınız ince telli üstüne birde boya var ise karışması doğaldır
Marka söylemek yasak değil bildiğim kadarıyla zaten bende sizden marka yardımı almak istiyorum.. Evet ince telli pırasa gibi saçlarım var ama boyadan sonra böyle oldular

kedi83; verdiğin bilgi için teşekkür ederim.. evet ben bütün saçımı top yapıp öyle yıkıyorum :18:
cornella; wella aklımdan geçmiyor değil düşündüm kullanmayı canım fiyatıda çok uygun geldi bana.

Birde şampuanıma badem yağı karıştırmayı düşünüyorum ne dersiniz?

haklısınız :)
morfose kullanıyorum fiyatıda uygun bayadır bitmedi

haklısınız :)
morfose kullanıyorum fiyatıda uygun bayadır bitmedi

morfose saç serumu diye mi geçiyor canım?

Birde doğal yağlar hakkınd abilgili olan bayanlar cevap verirse sevinirim. Acaba badem yağı mı almalıyım yoksa hindistan cevizi yağı mı? Birde hindistan cevizi katı olmalı falan diye bir şeyler okudum onu nasıl kullanıcam ki?

aynı sorunu bende yaşıyorum canım saçlarım röfle ince telli banyo yapmak bir eziyet bide üstüne eşim kestirmeme izni vermiyor paşam uzun saç seviyor canıma tak etti artık en sonunda verdim eline tarağı banyodan sonra artık hep o tarıyor

uzun saç merakımı artık bitti kestir demeye başladı hay aklımla bin yaşayım
morfose bende duydum arkadaşım önerdi bi kısmet olup alamadım

Valla benimde öyle aynı kestirmemi istemiyor benimki ee bende istemiyorum o kadar uzatmışım..birde artık şu kozmetik ürünlerinden umudu kestim en fazla 1 ay işe yarıyorlar..sonra aynı doğal yağlara merak sardım benim saçımı duştan sonra yumuşacık yapacağım rahatça tarayabileceğim yağı arıyorum.. Badem yağı ile hindistan cevizi arasında kaldım.

Katı ama eline aldığında vücut sıcaklığıyla hemen eriyor. Ben hindistan cevizi yağından çok memnunum, badem yağı da iyi ama hindistan cevizi yağının etkisi daha çabuk gördüm. Birde kullandığımız yağlara dikkat etmek gerekiyor. Petrol türevi maddeler olabiliyor içinde.

Son düzenleme:

Lokman Hekim aktardan almayı düşünüyorum güvenilirdir herhalde ürünleri değil mi? Hindistan cevizi yağını nasıl kullanıyorsunuz? Islak saça sürüp bekletip yıkıyor musunuz? Şampuanlamadan önce mi sonra mı ?

Hindistan cevizi yağı:
Laurik Asit: 39-54%
Myristicin Asit: 15-23%
Palmitik Asit:6-11%
Oleik Asit: 4-11%
Stearik Asit:1-4%
Linoleik Asit: 1-2%

Hindistan Cevizi Yağı: Isıl işlem, boya gibi işlemler ve benzeri nedenler ile kırılmış saç köprülerini ve açılmış saç pulcuklarını düşük zincirli olması sayesinde hızla saça tutunarak onaran, saçlı deriye uygulandığında sebum salgısını düzenleyen ve saçlı deriye bakım yaparak saçın sağlıkla uzamasına yardımcı, saç bakımının vazgeçilmez desteğidir.
Ciltte tutunma emilim kabiliyeti sayesinde kırışıklıkları giderme ve cildi nemlendirmede de başarılı bir yağdır.
Kaynak
Bitkisel Yağların İçerdiği Yağ Asitleri ve Faydaları - Lady Subaru Bakım Kozmetik

Bu konudan da yağ uzmanımıza danışabilirsin. Bugün de ne çok paylaştım bu konuyu. Herkes yararlansın istedim. Ama ben hindistan cevizi yağından kesinlikle vazgeçmem
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...imli-cilt-icin-birebir-hala-kullaniyorum.html

Son düzenleme:
ben duştan sonra bakım yağı sürüyorum çok rahat açılıyor hem de yumuşacık oluyor saçlarım, arada hindistancevizi yağı da kullanıyorum

morfose yazıyor sadece arka kısmında durulanmayı gerektirmeyen şekillendirici sprey yazıyor cnm serum değil 400 ml yani baya var ben 1 senedir bitiremedim
hindistan cevizi yağını kullanmadım hiç.badem yağını da daha dün aldım yeni kullanacağım umarım iyidir

canım elseve röfleli saçlar için kırmızı olan onun saç kremiyle kolay tarama için saç spreyi war ben onu tawsiye ediyorum .. benimde çok karışıyo çok memnunumm...

Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim o kadar çok ürün söylediniz ki hangisini denesem şaşırdım:))

benim saçlarım da aynı durumda,ince telli olduğu için çok dolaşıyor. kuaforumden bir serum almıştım kuruttuktan sonra hafif nemliyken onu sürüyorum ve tarıyorum çok kolay oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…