• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük/Kürtaj Sonrası Gebelik Planlayanlar 2025 💞

Aynen canım ben adet olmak istiyordum içim bir temizlensin istedim. Doktor korunmanıza gerek yok demişti hamile kalmazsın adet olmadan demişti ama yine de belirtilerim hamilelik gibiydi korkmuştum. Sağlıklı gebeliklerimiz olsun inşallah hepimizin. Mart ayına birlikte oluruz inş 😍😍😍😍
Hatta bir grup mu açsak haziran temmuz ağustos hamile kalmak isteyenler diye 😁

Hatta bir grup mu açsak haziran temmuz ağustos hamile kalmak isteyenler diye 😁
Kızlar Selamm, öncelikle bu zorlu süreçte bize el uzatıp bilgisini motivasyonu aktaran canım Faylinn Faylinn e teşekkür ediyorum, bende malesef 10 Nisan günü 6+3 iken normalde 8 haftalık olması lazımdı kalbinin durması sebebi ile bebeğimi kayıp ettim vakumlu kürtaj oldum, normalde ilk düşükte araştırılmıyormuş ama doktorum üzüntüme dayanamadı gen testi istedi Trizomi 14 çıktı, o kadar nadir rastlanan bir durum ki doğru düzgün yazı bile bulamadım milyonda bir olan bir kromozom anomalisi, tabi böyle bir sonuç çıkınca eşimle gen testi verdik hem kromozom hem kan pıhtılaşması içinde verdim ben, çok şükür ki eşimle benim gen testim temiz çıktı, kan pıhtılaşmana bir sonraki gebelikte her tedbiri almak için baktırdık ciddi bir problem çıkmadı 677 ve pai Li olan heterozigot sadece. Fakat şöyle anlatayım gen testlerim çıkana okumadığım makale yazı bilgi kalmadı neredeyse genetikte işe başlayacak kıvama geldim, Trizomi ile kayıp edilen bebeklerde eşlerde çıkabilecek anormal durumlar neler yapılabilir kromozom dizilimindeki tüm anormal durumları her bilgiyi öğrendim gen testlerini okuyabilecek duruma geldim, Allah kimseye yaşatmasın test sonucları çıkınca kuş gibi haffiledim ama içimde hep bi sızı kaldı oda canım bebeğimin boşluğu, Allah böyle yazmış inşallah hepimiz sağlıkla kolaylıkla alırız evlatlarımızı kucağımıza, bende tam 40. Gün regl oldum rahatladım pilatese başladım zaten diyetisyene gidiyordum daha bilinçli ilermek adına, duamı da ediyorum gerisi rabbime kalmış :) birbirimize hayırlı haberler vermek nasip olur inşallah 🫂

Kızlar Selamm, öncelikle bu zorlu süreçte bize el uzatıp bilgisini motivasyonu aktaran canım Faylinn Faylinn e teşekkür ediyorum, bende malesef 10 Nisan günü 6+3 iken normalde 8 haftalık olması lazımdı kalbinin durması sebebi ile bebeğimi kayıp ettim vakumlu kürtaj oldum, normalde ilk düşükte araştırılmıyormuş ama doktorum üzüntüme dayanamadı gen testi istedi Trizomi 14 çıktı, o kadar nadir rastlanan bir durum ki doğru düzgün yazı bile bulamadım milyonda bir olan bir kromozom anomalisi, tabi böyle bir sonuç çıkınca eşimle gen testi verdik hem kromozom hem kan pıhtılaşması içinde verdim ben, çok şükür ki eşimle benim gen testim temiz çıktı, kan pıhtılaşmana bir sonraki gebelikte her tedbiri almak için baktırdık ciddi bir problem çıkmadı 677 ve pai Li olan heterozigot sadece. Fakat şöyle anlatayım gen testlerim çıkana okumadığım makale yazı bilgi kalmadı neredeyse genetikte işe başlayacak kıvama geldim, Trizomi ile kayıp edilen bebeklerde eşlerde çıkabilecek anormal durumlar neler yapılabilir kromozom dizilimindeki tüm anormal durumları her bilgiyi öğrendim gen testlerini okuyabilecek duruma geldim, Allah kimseye yaşatmasın test sonucları çıkınca kuş gibi haffiledim ama içimde hep bi sızı kaldı oda canım bebeğimin boşluğu, Allah böyle yazmış inşallah hepimiz sağlıkla kolaylıkla alırız evlatlarımızı kucağımıza, bende tam 40. Gün regl oldum rahatladım pilatese başladım zaten diyetisyene gidiyordum daha bilinçli ilermek adına, duamı da ediyorum gerisi rabbime kalmış :) birbirimize hayırlı haberler vermek nasip olur inşallah 🫂
Çok geçmiş olsun canım zor bir süreç ben de yaşadım şubat ayında aynısını embriyo sağlıklı olmayınca vücut ilerletmiyor gebeliği doğal süreci bu aslında bizim için yaratılmış bir mekanizma ama insan yıpranıyor insanız stresten uzak dur canını sıkma inşallah sağlıkla güzel bir gebelik süreci bekliyordur seni en doğru en güzel zamanda 🙏🙏

Faylinn Faylinn benim için de motivasyon kaynağı oldu bilgi aldım destek aldım 🙏 umarım o da güzel haberler alır hiç beklemediği bir şekilde bir yerden ve her şeyi yolunda gider Allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için 🙏

Çok geçmiş olsun canım sonraki gebeliğin sağlıklı olsun inşallah. Birbirimize destek olalım. Benim Allah ın taktirine inanıyorum vakti saati gelecek ve sağlıkla kucağımıza alacaz bebeklerimizi. Tabi elimizden geleni de yapalım. Ben vitamin desteği de alıyorum bugün tekrar doktoruma görüşmem var vitamin desteği yada ekstra birşey söylerse sizinle de paylaşacağım.

Faylinn Faylinn benim için de motivasyon kaynağı oldu bilgi aldım destek aldım 🙏 umarım o da güzel haberler alır hiç beklemediği bir şekilde bir yerden ve her şeyi yolunda gider Allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için 🙏
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel duaların için, bu süreçte aklıma gelen gelmeyen tüm kızlardeşlerime dua ediyorum Rabbim en kısa zamanda güzel haberler duyurup kolaylıkla sağlıkla evlatlarına kavuştursun, sana da geçmiş olsun canım. Zaten öyle yıprandım ki kronikleşti duygularımı yok olacak gibi oldu ama isyan etmedim vardır Allah’ımın benden iyi bildiği şükür, inşallah sınavlarımızı kolaylıkla veririz bundan sonra hep güzellik görürüz, tatlı kuşum Faylinn Faylinn hep dualarımızda inşallah hayırlı güzel haberlerde alıcaz ondan ☺️

Çok geçmiş olsun canım sonraki gebeliğin sağlıklı olsun inşallah. Birbirimize destek olalım. Benim Allah ın taktirine inanıyorum vakti saati gelecek ve sağlıkla kucağımıza alacaz bebeklerimizi. Tabi elimizden geleni de yapalım. Ben vitamin desteği de alıyorum bugün tekrar doktoruma görüşmem var vitamin desteği yada ekstra birşey söylerse sizinle de paylaşacağım.
Ben bu süreçte kesinlikle omega 3 D vitamini magnezyum folik asit önerdi bana hem doktorum hem diyetisyenim, b12 lerim düşüktü onunda iğnesini oluyorum elenatal 1 kullanıyorum içeriğini çok beğenmişti diyetisyenim aynı zamanda tüp bebek merkezinde çalışmış bi zamn o sebeple çok tecrübeli bende tüm bildiklerimi sizinle paylaşırım 💞

Spor ve beslenme çok önemli bence bebek isteyen herkes başlamalı 🙏🏻 sağlıkla hayırlı haberlerinizi alırız inşallah hepimizin 🌺

Biraz olsun faydam olduysa çok mutlu olurum inanın burda bazen birbirimizin acısını o kadar içselleştiriyoruz ki gebelik haberi aldığımda gerçekten mutlu oluyorum rahatlıyorum sanki. rabbim kimseyi evladıyşa imtihan etmesin hepimizin işini kolaylaştırsın

Kızlar doktorumla yumurta takibine başladık. Ctesi letu adlı ilaca başlıyorum 5 gün içecem 14ünde de yumura kontrolü var ve sonrasında duruma göre çatlatma iğnesi yapacaz. Ben ilk defa böyle bir sürece girdim. İnşallah bu kez güzel olacak herşey 🥰🥰🥰🥰

Kızlar selam beni tanıyan vardır aranızda iki gebelik kaybım var sonrasında denemelere başlamıştık ama 4aydır olmuyordu hormon testi verdim Amh düşmüş 0,63e sanırım tüp bebek tedavisine başlayacağız moralim çok bozuk zaten tekrar düşme olasılığı da var herşey gün geçtikçe daha kötü bi hal almaya başladı çok üzülüyorum

Kızlar selam beni tanıyan vardır aranızda iki gebelik kaybım var sonrasında denemelere başlamıştık ama 4aydır olmuyordu hormon testi verdim Amh düşmüş 0,63e sanırım tüp bebek tedavisine başlayacağız moralim çok bozuk zaten tekrar düşme olasılığı da var herşey gün geçtikçe daha kötü bi hal almaya başladı çok üzülüyorum
Ben 0.43 ile doğal deniyorum ve bu amh ile ikizlere hamile kaldım malesef kalp atışını duyamadık sonlandırıldı. Benim hekimim amh ın bir öneminin olmadığını kafayı ona takmamam gerektiğini söyledi. Şimdi doktor kontrolünde yumurta takipli devam etmeye karar verdik. 3 ay takipli deneyecez. Hemen moralini bozma. Bir hekimle hatta bir perinatolog ile takipli gitmeni öneririm.
Bu süreçte sabırlı olmamız gerekiyor.

Ben 0.43 ile doğal deniyorum ve bu amh ile ikizlere hamile kaldım malesef kalp atışını duyamadık sonlandırıldı. Benim hekimim amh ın bir öneminin olmadığını kafayı ona takmamam gerektiğini söyledi. Şimdi doktor kontrolünde yumurta takipli devam etmeye karar verdik. 3 ay takipli deneyecez. Hemen moralini bozma. Bir hekimle hatta bir perinatolog ile takipli gitmeni öneririm.
Bu süreçte sabırlı olmamız gerekiyor.
Benimde ilk ikizdi bence bu hormonlarla alakalı bir durumda olabilir bizim düşüklerimiz ona kanaat getirdim artık yeni mi gittiniz doktora hangi şehirde yaşıyorsunuz

Benimde ilk ikizdi bence bu hormonlarla alakalı bir durumda olabilir bizim düşüklerimiz ona kanaat getirdim artık yeni mi gittiniz doktora hangi şehirde yaşıyorsunuz
Merhaba ben 4 gün önce Ovulasyon testi yaptım pikti bende pcos var bugün yine yaptım yine koyu çıktı çizgi neden olur bir bilginiz var mu ilki 4 gün önce ikinci test bugün adetin 33. Günü

Eklentiler

• IMG_2440.webp
    IMG_2440.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 8
İzmirdeyim. Doktorum Barış Büke. bugün göründüm perinatolog kendisi. adetimin 2. Günü bugün. Ctesiden itibaren letu adlı ilacı 5 gün kullanıp 14ünde görünecem çatlatma iğnesi verecek yumurta duruma göre.
Ben umutluyum. Sen de umudunu kaybetme 🥰🥰🥰

İzmirdeyim. Doktorum Barış Büke. bugün göründüm perinatolog kendisi. adetimin 2. Günü bugün. Ctesiden itibaren letu adlı ilacı 5 gün kullanıp 14ünde görünecem çatlatma iğnesi verecek yumurta duruma göre.
Ben umutluyum. Sen de umudunu kaybetme 🥰🥰🥰
Etmemeye çalışıyorum canım teşekkür ederim bende belki tedavimi İzmir’de devam edebilirim o yüzden sordum doktorun nasıl düşüklerin için ne dediler bi sağlık problemin var mı şuan

Etmemeye çalışıyorum canım teşekkür ederim bende belki tedavimi İzmir’de devam edebilirim o yüzden sordum doktorun nasıl düşüklerin için ne dediler bi sağlık problemin var mı şuan
Benim tek tüpüm var ve kronik rahim içi enfeksiyonum var. yanlış yönlendirme ile tüp bebeğe direkt dalmışım 1 sene önce. Toplam 2 kürtajım var. Sonuncu gebeliğim doğal yolla oldu. Sen doğal hamile kalabilirsin dedi ve takipli gebelik planlamasına başladık.
Martta gebe kaldığımda bana düşük önleyici ilaçlar ve 15 günde bir beyaz serum vermişti. Kesede kanama alanı bile oluşmadı hatta düşmesini bekledik düşmedi kürtaja mecbur kaldım. Sebep ise tamamen kromozomal bir sebep. Bu durum normal sonraki gebeliklerinde böyle olacak diye birşey yok dedi. 32 gün sonra da reglimi oldum.
Ben bu süreçte hekimin de önemine inanıyorum. Ve bir de Allah nasip ederse diyorum hep. Vakti saati gelince bebişlerimiz sağlıkla gelecek.
Malesef tek eksisi çok masraflı oluyor muayne ücreti fazla. Normal muayne 4.5 yumurta takibi 6.
Ben burdan tüm sürecimi paylaşmaya çalışırım.

Back
X