Kızlar Selamm, öncelikle bu zorlu süreçte bize el uzatıp bilgisini motivasyonu aktaran canım
Faylinn
e teşekkür ediyorum, bende malesef 10 Nisan günü 6+3 iken normalde 8 haftalık olması lazımdı kalbinin durması sebebi ile bebeğimi kayıp ettim vakumlu kürtaj oldum, normalde ilk düşükte araştırılmıyormuş ama doktorum üzüntüme dayanamadı gen testi istedi Trizomi 14 çıktı, o kadar nadir rastlanan bir durum ki doğru düzgün yazı bile bulamadım milyonda bir olan bir kromozom anomalisi, tabi böyle bir sonuç çıkınca eşimle gen testi verdik hem kromozom hem kan pıhtılaşması içinde verdim ben, çok şükür ki eşimle benim gen testim temiz çıktı, kan pıhtılaşmana bir sonraki gebelikte her tedbiri almak için baktırdık ciddi bir problem çıkmadı 677 ve pai Li olan heterozigot sadece. Fakat şöyle anlatayım gen testlerim çıkana okumadığım makale yazı bilgi kalmadı neredeyse genetikte işe başlayacak kıvama geldim, Trizomi ile kayıp edilen bebeklerde eşlerde çıkabilecek anormal durumlar neler yapılabilir kromozom dizilimindeki tüm anormal durumları her bilgiyi öğrendim gen testlerini okuyabilecek duruma geldim, Allah kimseye yaşatmasın test sonucları çıkınca kuş gibi haffiledim ama içimde hep bi sızı kaldı oda canım bebeğimin boşluğu, Allah böyle yazmış inşallah hepimiz sağlıkla kolaylıkla alırız evlatlarımızı kucağımıza, bende tam 40. Gün regl oldum rahatladım pilatese başladım zaten diyetisyene gidiyordum daha bilinçli ilermek adına, duamı da ediyorum gerisi rabbime kalmış :) birbirimize hayırlı haberler vermek nasip olur inşallah