Erkek İnfertilitesi Düşük morfoloji ile döllenen çocukta; zihinsel yada bedensel bir özür olurmu.?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

moonlight...

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
25
0
0
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandan beri aklıma takılan ve bi türlü yanıt alamadığım bir konu var. Eğer sizler duydu yada biliyorsanız beni ve benim gibi merak eden arkadaşları aydınlatırsanız sevinirim. (Öncelikle eşimin morfolojisinin sadece % 1 olduğunu belirteyim.)
Biçoğumuzunda bildiği üzere, düşük morfoloji sorunu ile hamile kalındığında, bunun düşükle sonuçlanma olasılığı normal gebeliklere göre daha yüksek. Bununda sebebi, sanırım spermlerin dna yapısındaki bozukluk. Eğer dna yapısı spermin baş kısmında ise ve baş kısmı yani dna'sı bozuk olan sperm yumurtayı döllerse, bu embroyonun düşük olması yanı sıra, bebeğin fiziksel yada zihinsel bir engele sebep olma ihtimali var mı? Sonuçta dna yapısı normal değil. Aklımı çok karıştıran bu durum beni çok endişelendiriyor. Umarım yanlış şeyler düşünüp, fazla evham yapıyorumdur. Ne olur, bununla ilgili bilgisi olan varsa cevap versin. Şimdiden teşekkürler...

yasanacak olan varsa bence yasanır
morfolojıylen alakası yok dıe dusunuyorum ben
cunku nıe dersenız
bızım komsunun ıkı saglıklı cocugunun ardından 1 tane hem bedensel hemde zıhınsel olarak engelli bır tane daha cocgu oldu
takılmayın buna....
saglık bır sekılde evlat sahıbı olmak dılegylen ınşşşşş

bızımde morfolojı % 2.ve DFI dıye bır test yaptrdık maxımum % 15 olması gereken deger bızde % 42 cıktı.varıkosel vardı amelıyat oldu esım.sımdı beklıyoruz 1 ay oldu daha.ınsallah duzelme olur.bu sorunun cevabını bende cok merak edıyorumve rabbım saglıklı ve hayırlı evlat nasıp etsın dıye dua edıyorum.rabbım ellerımızı bos cevırmesın ınsallah

Arkadaşlar bugün bir hastanenin genetik tanı laboratuvarının sorumlu doktoruyla görüştüm. Şu aşamada genetik bir test yaptırmaya gerek olmadığını, eğer bir düşük yaşarsak o zaman testler yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca genetiği bozuk spermin çok küçük ihtimalle ancak spermi dölleyeciğini ve döllese dahi büyük ihtimalle düşükle sonuşlanacığını söyledi. Yani anladığım kadarıyla problemli bi gebelik olsa zaten, kendiliğinden sonlanıyor. Özürlülük açısından Allah'ın izniyle korkulacak bi durum inş.diye umuyorum.
Hazel arkadaşım yaptırdığınız dfi testi nedir.? Siz düşük yaşadınızmı daha önce?

hayırlısı allah bilir ama önleminide almak gerek..benim mıkro yoluyla oldu ve 16 spermın kırdıgını söyledıgı embrıyolog saglıklı spermi yakalamk için artıok nedemeks etam bılmeıyorum ve tuttu..saglıklsız olsada tutabılır o bırazda rahmin kalınlıgıyla alakalı..

moonlıght DFI dna fragmantasyonu yanı spermın yapı bozuklugunun derecesını olcen bı test herlde.bızım dr. varıkosel amelıyatı oncesı yaptrdı .ben hıc gebelık yasamadım canım daha.zaten 2 deneme yaptık hamıle kalamayınca esımde bende butun tetkıklerı yaptrdık.bende hersey guzel cıktı.ama esımde sol varıkosel cıktı.sayı 18 mılyon ılerı hareket % 26 yavas hareket % 28 ve morfolojı % 2 cıktı.morfolojımız cok dusuk cıktı.ınsallah amelıyat ıse yararda morfolojı ve dıgerr degerler yukselır.

ama bebege zarar vermeyecegını duymak guzel.rabbım saglıklı ve hayırlı evlatlar nasıp etsın en yakın zamanda ınsallah hepımıze

Bizim hikayemiz biraz benziyor hazelcim. Bende rahim filmi dahil tüm testlerimi yaptırdım ve şükür temiz çıktılar. Eşimde ileri derecede sol varikosel vardı. Ameliyat olduk 4 ay önce. Ameliyat öncesi sayı 5.000.000, hareketli % 30, morfoloji 0 dı. 3 ay sonraki testte sayımız maalesef 320.000' e düştü. Hareketli % 40'a, morfolojide % 1'e yükseldi. Bizim durumumuz ciddi. Ama sizin rakamlar bence gayet güzel. Ameliyatınız sizde çok işe yarayacak bence. Zaten çokta kötü değil. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

ahh canım ınsallah sende bende bırkac aya kadar hamıle kalır saglıklı evlatlara sahıp oluruz .rabbım kabul eder ınsallah dualarımızı

selam kızlar benim eşimdede morfoloji %3 çıkmıştı.1,5 sene bekledik bebeğimiz olsun diye çok şükür allaha şu an 18 haftalık hamileyim.ikili test sonuçlarım falan iyi çıktı yavrumda bir sorun yok çok şükür.ilk zamanlar bende bunu kafama çok taktım ya bir sorun çıkarsa diye ama herşey allahtan diye düşünüyorum illaki sorun olması için bazı değerlerin düşük olması gerekmez.allahım hepimize hayırlı yazılar yazsın.en kısa zamanda hepinizede bu duyguyu yaşatsın.umarım bende sağlıkla bebeğimi kucağıma alırım.(amiiin)

hayırlıs olsun canım sgalıkla kucagına la bebeişini..
esın bir ilac kullandımı yada sne yoks akendıgılınden oluverdımı:hulya:

HERKESE mrb uzun zamandır takip ediyorum sizleri.bizde 1.5 sene korunduktan sonra bıraktık.10 aydır korunmuyoruz ve bebiş istiyoruz.ama ne yazık ki her ay hüsran tabii...bemim eşimdede morfoloji sorunu var(.% 5 )belli olmayan varikosel çıktı.doktor çok önemli değil dedi.bizi geri gönderdi.ameliyat etmedi.değerler normal dedi.fakat kadın doğumcuda değerleri beğenmedi.napcağımı bilm,yom.ama çok üzülüyorum.çevremde hep sürekli hamileler görüyorum.daha çok canım sıkılıyor.isteyen istediği zamanda hamile kalıyo ama bizde yok...:çok üzgünüm:

hayırlıs olsun canım sgalıkla kucagına la bebeişini..
esın bir ilac kullandımı yada sne yoks akendıgılınden oluverdımı:hulya:
amin canım çok teşekkürler allah isteyen herkezede nasip etsin.eşimin ilk gittiği doktor bu değerlerle eşin hamile kalabilir demişti eşime ilaç falanda vermemişti bende burada duyduğum bazı şeyleri kullandım keçi boynuzu kürü yaptım birkez arı sütü+bal+polen karışımı kullandı 1 kutu,GNC lerde üzüm çekirdeği ekstresi hapı var ismini şimdi unuttum onu kullandı elimden geldiği kadar antioksidan ürünler yedirmeye çalıştım avakado siyah üzüm faln.ama bunları öyle sürekli kullanmadı eşim sadece son gittiği doktor biz ilaç isteyince evicap400 ve mone verdi 3 ay kullanıp test yaptıracaktık ama 2-2,5 ay sonra hamile kaldım çok şükür ilaçların faydası oldumu bilmiyorum ama kullanılmasının sakıncası yok hayatım biri vitamin diğeride aslında cinsel performans için ama ginseng içerdiğinden sperm kalitesini arttırıyo.ama beslenmenize dikkat edin bence önemli eşin sigara içiyorsada azaltsın.şimdilik aklıma gelenler bunlar.rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.son olarakta bol bol dua edin ben gece gündüz dua edip tespih çekiyordum.

hayatım %5 morfoloji bence iyi biz %5 i görmek için dua ediyorduk.bence diğer değerleri normalse ve sendede sorun yoksa yavrun en kısa zamanda size gelecek.canını sıkma moralini yüksek tut.eşimin son yaptırdığı testte morfoloji için sınır %4 yazıyordu bu durumda sizin değeriniz bunun üzerinde ayrıca tek doktorlada kalmayın.benim eşimin morfolojisi %3 tü ama gittiğim her doktor bana morfolojide çok yüksek değerler beklemeyin diyordu olur diyordu sizinki sebepsize giriyo diyordu.bence ikinci bir doktora daha git tabi araştırıp iyi birini bul canım.

Düşük morfoloji sakat doğum getirmez. 5 yıllık evli, 3 tüp ve 1 aşılama yaptırmış; eşinde varikosel olup morfoloji ve hareket sorunu olan biri olarak söyleyebilirim. Ya hiç tutmaz, ya tutar da düşer, yada sağlam spermse bebiş olur.

naSIL HAMİLE KALDIN %3 İLE ÖZEL BİŞEYLER YAPTIN MI BİZİM %2 HAREKETLİ :%0 (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…