Düsük örneginde kromozomzal sorun

Nikimibulamadim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
268
43
98
Arkadaslar dusuk yaptim ve bebegimin ornegi tahlile gitti.sonucta bazi kromozomlarda kopma olmus o anda olabilirmis anne veya babadanda gecebilirmis bizde kanda kromozom tahlili verdik sonuc cikmadi daha dokt cikana kadr korunun dedi.bizde kromozomsal sorun cikacak diye cok korkuyorum sanirim boyle durumda dogal yolla degil tup bebek tedavisi uygulaniyormus dogal yolla hamile kalabilirkrn bu durum beni uzuyor.dusuk sonucu bole cikip saglikli gebelik yasayan varmi dogal yolla

İlk bebegimin kalbi durmustu esim ve ben kromozom analizi yaptirdik ikimizin de kromozomlari normal cikti ama genetik uzmani eger problem cikarsa sadece pgt yontemi ile tup bebek deneyebilecegimizden bahsetmisti.

İki saglikli ciftin sadece dollenmeleri esnasinda problem cikabildigini okumustum bir yerde. Eger durumunuz tekrarliyorsa bunu arastirin derim ancak ilk defa olduysa ne yazikki cok sik yasanan bir durummus doktorum bana oyle demisti...

Simdi ikinci bebegimizi bekliyoruz bunda sorun yasamayiz umarim

Kac haftalikti dusuk oldugunda ? Ins sonucunuz temiz cikar...
Canim bir kimyasal gebelik yasadim 5 haftalikken dustu.buda 8 haftalikken kalp atisi duyulmadi kurtajla sonuclandi.dusuk orneginde kromozmlarda kopukluk oldugu yaziyordu esimden yada bnden olmamistir insallah sonuc daha cikmadi zaman gecmiyor beklerken sizin sorun cikmadigina gore normal yolla olabiliyormuydu.saglikla kucaginiza alin insallah

Kac haftalikti dusuk oldugunda ? Ins sonucunuz temiz cikar...
Canim bir kimyasal gebelik yasadim 5 haftalikken dustu.buda 8 haftalikken kalp atisi duyulmadi kurtajla sonuclandi.dusuk orneginde kromozmlarda kopukluk oldugu yaziyordu esimden yada bnden olmamistir insallah sonuc daha cikmadi zaman gecmiyor beklerken sizin sorun cikmadigina gore normal yolla olabiliyormuydu.saglikla kucaginiza alin insallah

Kopukluk derken tam olarak be çıkmıştı tahlilde? Bazı anomaliler sadece anne babada varsa bebeğe yansır bu da maalesef düşük veya engelli bebek ile sonuçlanır. Normal yollardan normal çocuk sahibi olunamaz mo eve bi ihtimal var ama çok düşük bi ihtimal. Bu riski alabilir misiniz bilemem. Öte yandan bazı anomaliler sadece o bebeğe özgüdür var sizi bağlamaz. O nedenle sordum kopukluk derken?

Su an biz 15 haftalik olduk ikili testimiz temiz cikti doktorum hersey yolunda dedi normal yolla hamile kaldim insallah hersey yolunda gider ama simdilik normal gorunuyor...

Test sonuclarini gormeden panikleme bence. Once bir genetik sonuclarinizi gorun. Birinci dereceden akrabalarinizda engelli varmi?

Tam tahlil sonucunu ta
Yok canim cok sukur

1 ve 15 nolu kromozomlarda kopukluk olmus sonucta tibbi terimler cok anladigim bu dokt sizin sonuclarda ciksin konusalim dedi.eger bizde sorun varsa dogacak bebek normal yolla illaki sorunlumu olur.tupmu gerekli
1 ve 15 te delesyon var muhtemelen bu durumda yüksek ihtimal sizdeki bir translokasyondan kaynaklanıyordur. Tüp bebek gerekir muhtemelen pgt yapılır ama kesin sonuç gelmeden her ihtimal söz konusu tamamen gebelik kaynaklı da olabilir. Ama normal yolla olmasa da tüp bebekle çocuk sahibi olursunuz bence yönteme takılmayın sonuçta normal veya tüp bebek ne farkeder çocuk sizin ☺

1 ve 15 nolu kromozomlarda kopukluk olmus sonucta tibbi terimler cok anladigim bu dokt sizin sonuclarda ciksin konusalim dedi.eger bizde sorun varsa dogacak bebek normal yolla illaki sorunlumu olur.tupmu gerekli
Bu arada testi ne zaman verdiniz bilmiyorum ama 10 gün içinde çıkabilir. Laboratuvarı arayıp tüp bebeğe başlıyoruz derseniz öne alıp acil çalışırlar ve kısa sürede sonuç verirler. Kanınızın hangi laboratuvarda çalışıldığını öğrenin tabi bu şekilde kolaylaşır.

Tup bebek masrafli ve uzun bir surecmis gibi geliyor canim tutmama ihtimalide yani bis yere stres belki ama cok uzuluyorum.tup bebek surecinide bilmiyorum acikcasi. Siz bu konuda bilgilisiniz sanirim.1 ve 15 nolu kromozomlar arasinda resipkoral tipte translokasyon rastlanmistir yaziyor buda bendenmi kaynakli oluyor

Canim ankara zekai tahirde yapildi.daha onceden verdigim bi tahlil oldugu icin dusuk ornegi icin verdigim yerde yapmamistim tesaduf doktor istedi buda dusukten sonra gidip yaptirmistim ornek sonucu cikinca bunu istediler zaten yapuldi diye yaptirmadim bidaha cikmasina w hafta fln kaldi 2 dolacak

Translokasyon varsa kayıp yoktur. Translokasyona bağlı delesyon varsa sıkıntı burda. Genetik laboratuvarında çalışmıştım 5 yıl kadar kromozomlar üzerine. Eğer sadece translokasyon var ise bu düşük nedeni bile değildir. Tesadüf etmiştir. Fazlalık yada eksiklik düşük sebebidir. Normal yollardan gebe kalabildiğinize göre tüp bebek tutma ihtimali çok yüksek. Devlette çok cüzi bedellerle yaptırabilirsiniz ne yaş ne de başka birşey beklemenize gerek olmayacaktır. Yine de inşallah ikinizin de test sonuçları normal çıkar inşallah tek seferlik kötü bir tecrübe olarak kalır.

Bu sonucu ozelden foto olarak atabilirmiyim cok sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…