Gebeliğe Hazırlık Dusuk sonrasi hemen hamile kalan var mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

merviskvk

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2021
176
En iyi cevaplar
1
63
18
33
dusuk kanamasi bittikten sonra iliskiye girsem sorun olur mu ? Doktor sadece 10 gun sonra gel hcg degerine bakalim dedi muyene eder mi bilmiyorum agrim sizim bitti kanama da yok. Iliskiye kurunmadan girsek hamile kalma sansim olur mu dusuk sonrasi hemen hamile kalan var mi?

Hemen hamile kalan var tabi doktor
Beklemenizi soyledimi sure verdimi ?
Kanamaniz yoksa iliskiye girebilirsiniz

Doktorlar kürtaj sonrası 1 kez adet gördükten sonra korunmaya gerek olmadığını söylüyorlar. Ben de 1 adet bekledim sonra denemeye başladık bu 3. Ayımız bekliyoruz bakalım ekimde olur inşallah.

Bazı kişiler ilk ayda bazı kişiler 1 yıla kalıyor kalamıyor, inşalşah siz hemen kalırsınız ve sağlıkla devam eder

Kac haftalık bir kayıptı? Geçmiş olsun.. doktor ilişki serbest demeden ilişkiye girmeyin canım..eğer kürtaj olduysan bir iki ay ara ver muhakkak.. kendiliğinden düştü ise bende düşükten sonra diğer ay hamile kalmıştım

Hemen hamile kalan var tabi doktor
Beklemenizi soyledimi sure verdimi ?
Kanamaniz yoksa iliskiye girebilirsiniz
Dusugu acil olarak gittigimde ogrendim bana dusuk yapiyorsun hcg dusmus 15/10 gel tekrar hcg degerine bakalim dediler sadece muayene edzer mi bilmiyorum henuz hic bisey diyen olmadi iliski icinde 15 ini bekle dedi sadece orda ki doktor yardimcisi. Ben bekliyorum sadece o gun gittigimde muayene etmeden gonderirlerse tekrar randevu alip muayene icin 1 2 hafta beklemek zorunda kalicam bu yuzden eger iliskiye girdigimde hamile kalirsam sorun olur mu diye sormak istedim var mi bu sekilde kalan

Tesekkur ederim 5,5 haftalikti kendiligindn dustu kurtaj olmadim ilac da vermedi doktor kendi duser dedi

Ilk dusugum bi onceki kimyasal gebelikti tesadufen kanda farketmistim sonra ztn adet oldum 4 gun gecikmeden sonra bu da dusuk sayilmaz demisti doktor. Yeni evliyim bu yuzden bilgim yok bu konularda

Buyuk ihtimal bi daki adetten sonra kalirim bu biraz uzun surmus oldu dusugum ztn tam adet gunumde basladi normalde 6 gun suruyordu bu defa 9 oldu lekeli de olsa saydim bir daha ki adet gunumde olurum insallah sonra devam ederim denemeye umarim bir once rabbim nasip eder

Insallah size de rabbim nasip eder insan bir kez o hamilelik heycanini yasayip heycanla hayal etmeye basladiktan sonra husrana ugramasi cok uzucu bi durum her bebek gordugumde icim bi buruk oluyor benimde olucakti ama.. diye dusunmeye basliyor insallah isteyen herkese hayirli evlat nasip etsin allahim

Ilk dusugum bi onceki kimyasal gebelikti tesadufen kanda farketmistim sonra ztn adet oldum 4 gun gecikmeden sonra bu da dusuk sayilmaz demisti doktor. Yeni evliyim bu yuzden bilgim yok bu konularda
Canım hem kimyasal gebeliğin hem düşüğün mü bar doğru mu anladım ?

Evet ilk kimyasal gebelik oldu ama ilkinde ben gebe oldugumu bilmiyordum ve belim agriyor diye doktora gittigimde doktor kas gevsetici ilac ve agri kesici vermisti bende bir hafta kullandim onlari sonrasinda aklima geldi test yaptim pozitif cikti kan testi yaptigimda 34,5 hcg cikmisti adettim 4 gun gecikmeden sonra kanama geldi ve doktora gittigimde o gebelik sayilmaz cok dusuk dedi belli ki kimyasal gebeliktir simdi de adet olmussun dedi ustune birde belim agriyor diye igne vurdu mu koydeydik sinopta ordaki hastane yapti.! Malesef o zaman farkina varmadim ne olup bittiginin bi anda olusurken yok oldu. Istanbula dondukten sonra hamile kaldim tekrar bu defa dikkatli davranmistim ilac fln kullanmadim fakat 5,5 haftalik dusuk yasadim.

2 ci gebelikte kan degerlerime fln bakildi temizdi kese gozuktu fakat net degildi kese duzensiz dediler ve ztn hemen sonra dusuk oldu kalp atisi henuz duyulmadan dusuk yaptim

Kızlar birşey sorucam ben ağustos 10 da düşük yaptım Eylül 3 de kistim kanama yaptığı için açık ameliyat oldum düşükten sonra hiç adet olmadım fakat 1 hafta sır bel ve karın ağrılarım var ha oldum olucam derken dün açık pembe akıntım geldi regl oldum sandım birşey yok korunmasız ilişki yaşadım 2 kere hamilelik olabilir mi acaba boşuna da umutlanmak istemiyorum

Hamilelik belirtisi adet donemi yaklasirken bel'sirt agrisi yapiyor benim oyle olmustu bi hcg testi yaptirabilirsiniz bence kesin bi sonuc alirsiniz insallah vardir

amilelik belirtisi adet donemi yaklasirken bel'sirt agrisi yapiyor benim oyle olmustu bi hcg testi yaptirabilirsiniz bence kesin bi sonuc alirsiniz insallah vardir

Kimyasal gebelik geçirdim, kanama bittikten sonra ovulasyonla takip etmeye devam ettim ve gebe kaldım. Yani düşük kanamasindan sonra bir daha adet görmedim

2 ci gebelikte kan degerlerime fln bakildi temizdi kese gozuktu fakat net degildi kese duzensiz dediler ve ztn hemen sonra dusuk oldu kalp atisi henuz duyulmadan dusuk yaptim

Çok geçmiş olsun. Kese düzensizliği nedeni ile düşük yaptım ben de ama 2 hafta kadar bekledik ne kesede bir büyüme oldu ne de düşük oldu. Bütün değerlerim normaldi, 2 aylık hamile gibiydim. İlaçla düşük yaptım maalesef. Rabbim hayırlısıyla size de tekrardan nasip etsin.

Kimyasal gebelik geçirdim, kanama bittikten sonra ovulasyonla takip etmeye devam ettim ve gebe kaldım. Yani düşük kanamasindan sonra bir daha adet görmedim
Dusuk sonrasi Adet gormeden hamile kaldinz yani cok iyi valla bana da doktor 1 2 ay bekle dedi ama bi problem gozukmuyor insallah eger boyle devam ederse bende ovulasyon testi almayi dusunuyorum ona gore hamile kalmaya caliscam 29 yasindayim 30 a gircem sagligimla alakli sorun gozukmuyor bisey soylenmedi yani neyi bekleyeyim diyorum bakalim hayirlisi insallah dua edin bana da Nasip etsin rabbim

Eskiden insanlar sanki doktor mu goruyordu 5 6 cocuk dogruyorlarmis durmaksizin illaki arada dusukleri oluyordu farketmiyorlardi belkide yani ne biliyim bazen cok fazla pipiriklenip doktorlara gidiyoruz gibi dusunmeye basladim piskolojim bozuluyor doktorlari dinledikce hepsi baska bisi soyluyor bu arada size de hayirli olsun sag saglim kucaginiza almak nasip etsin ins

ah keşke tekrardan hamile kalabilseydim :) ama bu ikinci ayım adetime 5 gün var daha düşükten sonra hamile kalamadım yani. söylediğiniz şeye o kadar katılıyorum ki eskiden doktor yokmuş ama belirli belirsiz ölümler varmış işte. anlamadan hiç çocuk sahibi olamayan insanlar varmış. diyorum ki iyi ki tıp ve teknolojinin ilerlediği bir zamanda yaşıyoruz. her şeye bir çare var şükürler olsun. Siz de eğer doktor aksini söylemediyse hemen hamile kalabilirsiniz. Rabbim gönlünüze göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…