• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm değerleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sadel

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
7
0
16
mrb arkadaşlar
eşimin sperm değerleri yaptırdığımız testlerde;

11 milyon ileri hızlı %20 morfoloji %3 (en fazla çıkan değer)
5 milyon ileri hızlı % 25 morfoloji %1 yoğunluk 1 milyon cc de
7 milyon %50 ileri hızlı ile de aşılama yaptırdık tutmadı.

sayı hız ve biraz da morfoloji sorunu var.

benim yumurtlama düzenli.sağlıklı yumurta oluşuyor.
tüpler açık.
hiç hamile kalamadım bu zaman kadar.
bundan sonrası için ne yapacağıma karar veremiyorum.

tecrübeli arkadaşlar lütfen yardım edin
tavsiyeleriniz neler?
aşılama mı tüp bebek mi?

Bence direk tüp bebek yaptırın. Bizim degerler de ayni..iki aşılama yaptırdım sonuc negatif. Şimdi tüp düşünüyoruz

Kadın doğum uzmanına sordum ben de. Tüp bebek daha mantıklı dedi. Bu arada bizde de morfoloji en fazla %3.

Kadın doğum uzmanına sordum ben de. Tüp bebek daha mantıklı dedi. Bu arada bizde de morfoloji en fazla %3.
benımde esımın sayı fazlasıyla yuksektı ılerı hız 1 ıdı morfolojı 2 vs derken varıkosel dedıler...esım hemen amelıyat oldu 1 yıl bekledık amelıyat snrası degerler arttı morfolojı 4 oldu sayı yukseldı ama ılerı hız 0 ıdı...asılama oldu negatıf asılamadan 4 ay sonra amelıyat ıse tam 1 yılolmustu snra kendılıgımden hamıle kaldım.gelısmedı dıye kurtaj oldum....baktık suan 4 aydır olmuyo tup yaptırdım suan 6 gunumdeyım....allah rızası ıcın dualarınızı eksık etmeyın..sonuc beklıyorum sızın ıcınde dırekt tup derım ama ben son degerler 0 olmasına ragmen ılerı hız yanı dogal yoldan hamıle kadım....tupe basladık dıe tekrar esım test vermıstı hala ılerı hız 0 ve morfolojı 2 ye dusmus....dr bu degerler onemlı deıl tup bebek ıcın dedı....bakalım 12 yumurtam toplandı 8i dollendı.....4 gun ebrıyosu orta kalıte 2 tane bırı ıse daha dusuk kalıte toplam 3 tane transfer edıldı..rabbım herkesın yuzunu guldursun ınsallah

benımde esımın sayı fazlasıyla yuksektı ılerı hız 1 ıdı morfolojı 2 vs derken varıkosel dedıler...esım hemen amelıyat oldu 1 yıl bekledık amelıyat snrası degerler arttı morfolojı 4 oldu sayı yukseldı ama ılerı hız 0 ıdı...asılama oldu negatıf asılamadan 4 ay sonra amelıyat ıse tam 1 yılolmustu snra kendılıgımden hamıle kaldım.gelısmedı dıye kurtaj oldum....baktık suan 4 aydır olmuyo tup yaptırdım suan 6 gunumdeyım....allah rızası ıcın dualarınızı eksık etmeyın..sonuc beklıyorum sızın ıcınde dırekt tup derım ama ben son degerler 0 olmasına ragmen ılerı hız yanı dogal yoldan hamıle kadım....tupe basladık dıe tekrar esım test vermıstı hala ılerı hız 0 ve morfolojı 2 ye dusmus....dr bu degerler onemlı deıl tup bebek ıcın dedı....bakalım 12 yumurtam toplandı 8i dollendı.....4 gun ebrıyosu orta kalıte 2 tane bırı ıse daha dusuk kalıte toplam 3 tane transfer edıldı..rabbım herkesın yuzunu guldursun ınsallah
Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Dua edeceğim İnşallah sana. Sonuçtan haberdar et bizi.

Allah hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Dua edeceğim İnşallah sana. Sonuçtan haberdar et bizi.
tabıkı ınsallah yazarım allah razı olsun 2 kasım test gunum ınsallah bende cumlesıne dua edıyorum rabbım herkesı bu duyguyla nasıplendırsın ınsallah

tabıkı ınsallah yazarım allah razı olsun 2 kasım test gunum ınsallah bende cumlesıne dua edıyorum rabbım herkesı bu duyguyla nasıplendırsın ınsallah
Amin. İnşallah güzel sonuç alırsın bize tüp bebek hakkında bilgi verirsin. Senin için dua okumaya başladım.

Amin. İnşallah güzel sonuç alırsın bize tüp bebek hakkında bilgi verirsin. Senin için dua okumaya başladım.
ayyy ALLAH RAZI OLSUN dua edıyorsun rabbım hayırlarını vesıle kılsın ınsallah rabbım senınde yuzunu guldursuntabıkı bılgı verırım suan bıle sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız..

Arkadaşlar bana yardim edin lütfen. Ben anlamadım kotu mu bu sonuç ?? :(

Eklentiler

• Screenshot_2015-11-08-15-44-03~2~2.webp
    Screenshot_2015-11-08-15-44-03~2~2.webp
    63,5 KB · Görüntüleme: 436
Arkadaşlar bana yardim edin lütfen. Ben anlamadım kotu mu bu sonuç ?? :KK43:
Canım sayınızda problem yok gayet güzel fakat hızınız ve morfoloji yani spermlerin yapısında sorun var.ama üzülme hemen kürlerle şifa bulabilirsin bizim düzeldi şükür.
Hız için havuç suyu yapabilirsin eşine tabi sigara kullanmıyorsa

Çok tesekkur ediyorum öğleden beri çok üzülüyordum . P.tesi dr a soracağım ama içim içimi yiyordu. % 6 normal çok az değil mi ? Biraz anlatır misin lütfen. Yani ne bilim kısırlığın sınırında mi esim ?

Çok tesekkur ediyorum öğleden beri çok üzülüyordum . P.tesi dr a soracağım ama içim içimi yiyordu. % 6 normal çok az değil mi ? Biraz anlatır misin lütfen. Yani ne bilim kısırlığın sınırında mi esim ?
Hayır öyle düşünme doktor olumsuz konuşursada sakın üzülme.çünkü
Biz ilk testi doktora göstermedik eşim moralimizi bozar doktor dedi.hemen kürlere başladık bir ay sonra tekrar test yaptırdık değerler yükselmişti.eşim doktora gitti önce ilk testi gösterdi direk tüp bebek dedi.sonra ikinciyi çıkarıp gösterdi doktora.bu değerleriniz normal.gebelik olur demiş okadar.yani doktorlar bu konuda umursuz biraz.
Kürlerle düzeltebilirsiniz allahın izniyle.bizim sayı hız hepsi kötüydü ama şimdi normal.inşallah bebeğimizde olur kısa zamanda

Hayır öyle düşünme doktor olumsuz konuşursada sakın üzülme.çünkü
Biz ilk testi doktora göstermedik eşim moralimizi bozar doktor dedi.hemen kürlere başladık bir ay sonra tekrar test yaptırdık değerler yükselmişti.eşim doktora gitti önce ilk testi gösterdi direk tüp bebek dedi.sonra ikinciyi çıkarıp gösterdi doktora.bu değerleriniz normal.gebelik olur demiş okadar.yani doktorlar bu konuda umursuz biraz.
Kürlerle düzeltebilirsiniz allahın izniyle.bizim sayı hız hepsi kötüydü ama şimdi normal.inşallah bebeğimizde olur kısa zamanda

Esim sigara kullanıyor. Kür olarak ne önerirsiniz , kusura bakmayın çok acemiyim anlamıyorum henüz

Esim sigara kullanıyor. Kür olarak ne önerirsiniz , kusura bakmayın çok acemiyim anlamıyorum henüz
Ne kusuru canım.
Biz keçiboynuzu kürü yaptık.ibrahim saraçoğlu keçiboynuzu kürü diye ara hemen bulursun.
Sabahları aç karnına ceviz yesin eşin.birde bol fındık fıstık.
Ve saf zeytinyağında bir adet inciri geceden bekletip sabah aç karnına yesin.
Biz bunları yaptık canım.doktor ilaçta verecektir muhtemelen ama bize vermedi

Ne kusuru canım.
Biz keçiboynuzu kürü yaptık.ibrahim saraçoğlu keçiboynuzu kürü diye ara hemen bulursun.
Sabahları aç karnına ceviz yesin eşin.birde bol fındık fıstık.
Ve saf zeytinyağında bir adet inciri geceden bekletip sabah aç karnına yesin.
Biz bunları yaptık canım.doktor ilaçta verecektir muhtemelen ama bize vermedi

Tamam yarından itibaren uygulayacağım. Allah razi olsun yardımın için. Coook tesekkur ederimmmmm.

Mrb cnm gecmiş olsun inş en kısa zamanda düzelir bizde bu sorunları yasadık üstelik 10 milyon sperm ve yüzde 5 hareketlilik vardı doktorlar asılama bile olmaz direk tüp bebek dedi ama ben normal yoldan hamile kaldım hemen içini karartma doktorlar seni yıpratmasın moral önemli diyenlere inanmazdım ama inan öyle iyice umudumu kesip bıraktım düşünmeyi bi baktım hamileyim hemde bu sonuclarla mucize benim için bende problem olmamasına ragmen soğan suyu kürü esimede keciboybuzu kürü ve caksır suyu içirmiştim doktorda ilaç vermişti tabi bol bol dua ettim oda cok önemli inş sende bu dönemi çabuk atlatırsın sıkma canını kendine iyi bak

eşimin sperm değerleri
Abstinans süresi: 3 gün
Likefikasyon süresi:20 dk
Viskozite:normal
Volum(ml):3
Sayı(mil/ml):24
Total motilite(%): 28
İleri hızlı hareketli:6
İleri yavaş hareketli:30
Yerinde hareketli:22
Hareketsiz:42
TPMSS: 25,92
Normal morfoloji:1
Mikroskopi: R.C.:100.000/mlyorumlayabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

eşimin sperm değerleri
Abstinans süresi: 3 gün
Likefikasyon süresi:20 dk
Viskozite:normal
Volum(ml):3
Sayı(mil/ml):24
Total motilite(%): 28
İleri hızlı hareketli:6
İleri yavaş hareketli:30
Yerinde hareketli:22
Hareketsiz:42
TPMSS: 25,92
Normal morfoloji:1
Mikroskopi: R.C.:100.000/mlyorumlayabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Sayı 24 milyon demişsiniz. Toplam sayımı bu? Eger toplamsa düsük.morfoloji de düşük 1..yani spermlerde şekil bozukluğu var. .degerleti düzeltmeniz icin size tavsiyem e vitamini alın (encok kullanılan evicap),e vitamini şekil bozukluğu nu yani morgolojiyi düzeltir. .günde 2 defa icsin.keci boynuzu pekmeziylede sayiyi artırın. Yanında bol çerez (fındık. Fıstık. Ceviz.incir)..bunlar en az iki ay kullansın. .degerler 2 katina cikicak emin olun

Back
X