- 17 Mayıs 2010
- 517
- 85
- 323
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar mrb 5+5 günlük hamileyim düşük riski var dr sormayı unuttum da yatıyorum ama ayaklarımı uzatınca karnım geriliyor endişeleniyorum sağıma soluma dönmek istemiyorum ne yapcamı şaşırdım benim durumumda olup doğru şekilde yatmayı bilen varmı acaba :44:
daha önce de düşük yapmıştım hafif k.rengi akıntım var ondan dolayı riskli gebelik grubundan sayılırım cnm sana hast. ne yaptılar serum mu ytaktılarDüşük riskinin nedeni ne acaba merak ettim. Benim kanamam olmuştu. O dönemde ayağımın altına 2-3 adet yastık yüksekliği koyarak uzanmıştım. Ama 2 gece hastanede yattım, orda hemşireler hiç bişey demedi ve normal yattım. Dizlerini karnına doğru hafif kırarak yatmakta rahat oluyor. Allah inşallah bebeğini sağlıkla, vaktinde kucağına almayı nasip eder.
daha önce de düşük yapmıştım hafif k.rengi akıntım var ondan dolayı riskli gebelik grubundan sayılırım cnm sana hast. ne yaptılar serum mu ytaktılar
cvb için tşkkr yastık kodyum şimdi:)))
Hafif lekelenme oldu, doktor tavsiyesiyle iğne olmuştum. Ertesi gün kanama artınca hastaneye acilden yatış yaptılar. Ve bir tane daha düşük önleyici iğne yapıldı. Proluton depot sanırım. Herhalde sen de iğne veya jel progestan kullanıyorsundur. 2 gece kaldım, 2 tane serum aldım. Kan sulandırıcı kullanıyordum 2-3 gün ona da ara verdik. Kanamam durdu ve ilaca tekrar başladım. 3 gün ya da haftada 1 iğne olmuştum sonrasında. Kanama alanım da 20 günde geçti.
bende clexane 4000 progestan 200 folikplus kullanıorum devamlı yatıyorum inşş sıkıntı olmaz. cnm saoltşkkr ederim prolutonu yeni duydum bi araştırayım cnm:)
Merhaba canim en son konustugumuzda igneyi kesip asprinle devam edecegini yazmistin merak ettim suanigne mi vuruluyorsun?Clexane iğneyi kesmemiştim. Coraspini sadece bıraktırdılar. Proluton depot iğne daha etkili olabilir, benim tüp bebek olduğu için günde 2 kere jel de 12. haftaya kadar kullandım. Çok geçmiş olsun. Allah bebeğini vakitli, sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağına almayı nasip etsin...
Merhaba canim en son konustugumuzda igneyi kesip asprinle devam edecegini yazmistin merak ettim suanigne mi vuruluyorsun?
İğneyi 12. haftadan sonra bıraktım. O zamandan beri yalnız coraspin kullanıyorum. Arkadaşa cevap verirken kanamam olduğu dönem 6. haftaydı. O zaman iğneyi kesmeden coraspine 2-3 gün ara vermiştik. Sonra bir daha coraspini bırakmadım. 3 hafta öncede detaylı ultrasonum vardı, Prof.Dr. Recep Has a gittim. Bana bebeğin kan akışı çok iyi coraspini de bırakabilirsin dedi ama ben 32 ye kadar kullanacağım.
canım seninde sadece mthrf c677t heterezigot idi değil mi..benimde aynısı o yüzden senin tedavini dikkatle takip ediyorum..sağlıcakla bebeğini kucağına alıp bizlere umut olursun inşallah...asprin olarak kaç mg hangisini kullanıyorsun bilgi vermen mümkün mü.
İğneyi 12. haftadan sonra bıraktım. O zamandan beri yalnız coraspin kullanıyorum. Arkadaşa cevap verirken kanamam olduğu dönem 6. haftaydı. O zaman iğneyi kesmeden coraspine 2-3 gün ara vermiştik. Sonra bir daha coraspini bırakmadım. 3 hafta öncede detaylı ultrasonum vardı, Prof.Dr. Recep Has a gittim. Bana bebeğin kan akışı çok iyi coraspini de bırakabilirsin dedi ama ben 32 ye kadar kullanacağım.
Evet sadece mthfr c677t heterezigot var. 100 lük coraspin kullanıyorum. Gatadan emekli doçdr hematoloğa gitmiştim. O doktor 150 lik kullanabilirsin, iğneye gerek yok demişti. Ama kadındoğumcum fazlasının da zararı var diyince hep 100 lük coraspin kullandım. 12. haftadan sonra iğneyi bırakınca çok tedirgin oldum, korktum ama çok şükür herşey yolunda gidiyor. Benim gibi bi arkadaşım daha var (mthfr c677t heterezigot ), o da hamile, onun doktoru hiç iğne vermedi, 8-9 haftalık hamile, sadece coraspin kullanıyor.
canım cevaplar için çok saol.son bir soru sorucam..bana faktör v leiden mthrf 1298 mthrf 677 faktör ıı bakıldı sana da bunlar mı bakıldı genetik olarak yoksa başka bakıldı mı
Evet sadece mthfr c677t heterezigot var. 100 lük coraspin kullanıyorum. Gatadan emekli doçdr hematoloğa gitmiştim. O doktor 150 lik kullanabilirsin, iğneye gerek yok demişti. Ama kadındoğumcum fazlasının da zararı var diyince hep 100 lük coraspin kullandım. 12. haftadan sonra iğneyi bırakınca çok tedirgin oldum, korktum ama çok şükür herşey yolunda gidiyor. Benim gibi bi arkadaşım daha var (mthfr c677t heterezigot ), o da hamile, onun doktoru hiç iğne vermedi, 8-9 haftalık hamile, sadece coraspin kullanıyor.
merhaba arkadaşım hamileliğin hayırlı olsun inşlh. bende geçen yıl yapılan testlerde mthfr c677t heterezigot çıktı ama iki tane tüp bebek uzmanı dr. gördü ikiside önemli değil diyorlar 5 kere tüp denedik olmadı tutmadı tüpler sorunlu ama bu taşıyıcılık kafamı kurcalıyor. dün dr. kontrolüm vardı söyledim hocam sadece folbiol vitamin yeterlimi iğne yada kan sulandırıcı, yok gerek yok dedi önemli olmadığını söylüyor...
ben hemetoloji bölüme gitmem gerek dimi? yani sizler nasıl bir yol izlediniz
Canım, benim ilk tüp bebek denemem olumsuz olunca yaptırdım bu testi. İlk merkezde bana da hiç bişey vermediler, ne coraspin ne de iğne. Hatta bu testi 2. ya da 3. düşükten sonra yaptırıyoruz deyince çok sinirlenmiştimm. Hem tüp olacak, hem düşük, çok sorumsuzlardı. Benden bir hafta sonra eltim başladı tüp bebeğe, hiç bir testi olmadığı halde onun yaptırdığı yerde herkese ama herkese veriyorlarmış coraspini. Ayrıca, embriyonun damarlanma yoluyla tutunmasını da sağlıyormuş. Çok şükür bebeğini kucağına aldı. 2. deneme için gittiğim merkez bana hem iğne hem de coraspin verdi. 12. haftada iğneyi bıraktım, yalnız coraspinle devam ediyorum. Hatta gittiğim iki kadın doğumcudan biri 12. haftadan sonra ikisinide bırakk dedi, diğeri ikiside 32 ye kadar devam dedi. Bende kararsız kalınca hematoloğa gittim. O da sadece coraspin yeter deyince yalnız coraspinle devam ediyorum. Bi arkadaşımda farklı 3 merkezde tüp bebek denemesi yaptı. 4. de hamile kaldı ve O na da doktorlar hep coraspin verdi. İyi araştır, gerekirse merkezini değiştir. Allah tez vakitte kucağını çifter çifter doldurur inşallah. Hematolog az ama bu iş hematologların işi.
çok saol canım ayrıntılı yazmışsın zahmet oldu, ama çok ii oldu benim için bende 5 kere denedim ama hiç 3 farklı yerde şimdi hemetololoji bölümünden randevu alıcam görüşücem.
Hematoloji bölümü ve doktoru çok az. Ben özel gitmek zorunda kalmıştım.
evet malesef öyleymişhastaneleri aradım yok bir tek fakültede var orasıda 26 martta araın nisana gün vericez dediler
şuan araştırıyorum özel hastanelermi yoksa fakülteden mi alasam diye... hem hemetoloji dr. hemde tüp bebek ikisinde aynı anda gitmeyi düşünüyorum.inşlh hayırla sonuçlanır dua et benim için canım
evet malesef öyleymişhastaneleri aradım yok bir tek fakültede var orasıda 26 martta araın nisana gün vericez dediler
şuan araştırıyorum özel hastanelermi yoksa fakülteden mi alasam diye... hem hemetoloji dr. hemde tüp bebek ikisinde aynı anda gitmeyi düşünüyorum.inşlh hayırla sonuçlanır dua et benim için canım
İki doktorumdan biri 12. haftadan sonra ilaçları bırak biri devam deyince korktum. Hamile olunca devlet hastanesinden gün almayı bekleyemedim. İstanbul da doç. dr. ye özel hastanede 200 tl verdim. Bi de bazı bölümlere yani alt dallara (endokronoloji, gastroenteroloji vb.) gidebilmek için dahiliye doktoru takip edilen hasta diye kayıt açması gerekiyor. Hematoloji bunlara dahil mi bi sor istersen.
Canım ben hep dua ediyorum. Hem Allah a şükrediyorum bunu bana yaşattığı için hem sıkıntıları bildiğim için tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip etmesini diliyorum. İnşallah Allah sana da tez vakitte bebeğini hayırlısıyla, sağlıkla ve analı-babalı kucağına almayı nasip eder.![]()