- Konu Sahibi melis262008
öncelikle hepinize geçmiş olsun.yazacaklarım belki herkesin bildiği şeyler ama yinede anlatacam
bende ilk hamileliğimde bebeğimi düşükle kaybettim
birçok doktora gitttim çoğu normal karşıladı net bişey diyemediler
neyse sonra benim şuanki doktoruma gittim
hiçbir sağlıklı gebelikte düşük olmaz demekki bir sorun var veya olmuş dedi,
bir sürü testler tahliller yapıldı temzi çıktı sonra doktorum bana şunu dedi
bazı kadınlarda kan pıhtılaşması vardır gebelikler bu durumda sağlıklı olmaz düşük olur vs dedi
ana bu tahliller 1 kez düşük yapanlara uygulanmıyor ne yazıkki dedi
bu tahliller bulunduğum yerde sadece üniversitenin hastanesinde yapılmaktaydı
doktorum oraya sevk edeyim seni ama mecburen yalan söyleyeceksin,1 kere düşük yaptım dersen bu tahlilleri yapmazlar dedi
neyse ben o hastaneye gittim ordaki doktorlara 3 kez düşük yaptım dedim ve oyle yaptılar tahlili
vee sonuç kan pıhtılaşması çıktı
hamile kalana kadar folik asit ve bebe aspirini kullandım hamile kalıncada kan sulandırıcı iğneler kullandım vede sağlıcakla kavuştum bebeğime
eğerki o doktorum bana bu durumu söylemeseydi belkide kaç kez düşükle sonuçlanacaktı gebeliğim
ve sonra tüp bebekti aşılamaydı her yola başvuracaktım
hem maddi hem manevi kayıplar yaşayacaktım
maalesef ülkemizde ilk kez düşük yapanlara bu tahlil yapılmıyor hiç anneleri kadınları düşünmüyorlar
defalarca düşük yapıp moralimiz psikolojimiz bozuluyor ondan sonrada doğal hamile kalamıyoruz ve maalesef tüp bebek aşılama yollarına gidiyoruz
herkese tavsiyem 1 kez bile düşün yapsanız yapılabilecek tüm testleri tahlilleri yaptırın
sen çok iyi bir doktora denk gelmişsin demekki bana doktorum çok dogal ilk gebelikde böyle olması hiç bir sorun yok diyip gönderdi ne yapıcamı bilemiyorum kafam karışık yardım edin