Düşükten sonra hamilelik...

ecem5885

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
1.922
21
108
Amasya
merhaba arkadaşlar..9 aylık evliyim..1.5 ay önce 8 haftalık bebeğimde kalp atışı olmadığı için aldırmak zorunda kaldım..ilk bebeğimdi,çok üzüldüm..sonrası için korktum bidaha yaşarmıyım diye.doktor kürtajda kan kaybı yaşadığımdan 3 ay korunmamı söyledi. patoloji raporumuzda bişey çıkmadı...ama ben genetik test yaptrmak istiyorum.3 düşükte yapılıyomuş ama ben 3 düşük beklemek istemiyorum..hafta içi gidip yaptrcam.1 ay da onun sonucunu bekleyince süre bitiyor.eğer sorun çıkmazsa tekrar bebiş istiyorum....benim gibi beklemede olanlar varmı??ya da beklemesi bitip denemelere başlayan...adım adım birbirimize yardım edelim istiyorum..

ilk reglm bugün bitti...korunmasammı diye dürtüyo şeytan..biri olsa tavsiye verirdi:(

ilk dusukte genetik taramayi ne yapacaksin. gebeliklerin %25-30'u ilk uc ay dusukle sonlanir. forumu incelersen ilk gebeligi dusukle sonuclanan o kadar insan var ki...
korunmama konusuna gelince. git doktoruna, de ki boyle boyle. o da rahmine bi daha bakar, rahim toparlamissa fikir verir korunma ya da az daha bekle diye...

ilk dusukte genetik taramayi ne yapacaksin. gebeliklerin %25-30'u ilk uc ay dusukle sonlanir. forumu incelersen ilk gebeligi dusukle sonuclanan o kadar insan var ki...
korunmama konusuna gelince. git doktoruna, de ki boyle boyle. o da rahmine bi daha bakar, rahim toparlamissa fikir verir korunma ya da az daha bekle diye...

canım aynı şeyi bi daha kaldıramayacağım için tarama istiyorum..hem sadece kan alınmıyormu,yani hormonlu bişey olsa belki derim ama böyle bi risk yokken yaptırsam ne kaybederim ki

canım aynı şeyi bi daha kaldıramayacağım için tarama istiyorum..hem sadece kan alınmıyormu,yani hormonlu bişey olsa belki derim ama böyle bi risk yokken yaptırsam ne kaybederim ki

genetik tarama ya kaybedilen emryoya ya da gebeligin ilk aylarindaki testlerle yapiliyor benim bildigim...
seni anliyorum, dusuk yeni oldugu icin asiri bir duygusal yogunluktasin...zamanla hersey duzelecek. suanda genetik olayi ile ugrasman icin bir neden yok. aksine, kendiliginden gebe kalabildiginiz icin sevinmelisin...

genetik tarama ya kaybedilen emryoya ya da gebeligin ilk aylarindaki testlerle yapiliyor benim bildigim...
seni anliyorum, dusuk yeni oldugu icin asiri bir duygusal yogunluktasin...zamanla hersey duzelecek. suanda genetik olayi ile ugrasman icin bir neden yok. aksine, kendiliginden gebe kalabildiginiz icin sevinmelisin...

cemrecim onun için şükrediyorum tabii...ama içinden bebeğin kaybı insanın ömründen ömür alıyor...embriyodan alınan patolojik test yapılıyor ve genellikle rahim ağzı kanserine falan bakılıyor...genetik testte ise anne ve babadan kan alınıyor ve annede kan pıhtılaşması yada kromozomlarla ilgili sorun varmı diye bakılıyor.babayada bakılıyor kromozomla ilgili diye biliyorum...çünkü kan pıhtılaşması sorunum varsa hep hamile kalsamda yaşamayacak..çünkü kan pıhtılaşmasından dolayı bebek beslenemeyecek...ayrıca bu test üniverste hastanelerinde ücretsiz yapılıor..en azından içim rahat olur diyorum..her duam tüm kadınlar için...zamanı gelince herkesin sağlıklı bebekleri olacağna inanıyorum..çecremizde bebeksiz ömrünü tamamalayanlar o kadar az ki..inanıyorum ben buna

ecem, icin rahat edecekse baktir ama ben genel olarak soyledim, yani simdiden bu kadar stres yaparsin normal gebeligini de zora sokarsin. tastler bu kadar kolay olacaksa yaptir o zaman, icin rahat etsin diye. ama sunu demek istiyorum, simdiden bu kadar panik yapma...insallah gebe kaldiktan sonra doktorun zaten ilk dusugu dikkate alip ya da senin talebinle gerekli testleri yapipbir sorun varsa dusuk engelleyici tedbiri alacaktir. sen en guzeli en kisa zamanda doktora bir daha git, mumkunse ozele, ve icinde dert ettigin ne varsa anlat ona:34:

zaten hep özelde muayene oluyorum..ama ben bu ilk düşükten bişey olmaz cümlesini sevmiyorum,hatta 2 yi bile atlayıp ancak 3 te bakıyolar,yapacaklar bi genetik testle soruna baştan bakmayı neden denemiyorlar bunu anlanıyorum...her hamilelikte hormonların değişiyor,umutların artıyo,düşük olunca etrafın tesellisi bile batıyor..bebeğimin kap atışlarını gördükten 2 hafta sonra şekli bozulmuş olarak öldüğünü ultrasonda görmek çok üzdü beni..ben tedbirimi alayım takdir yaradanın sonuçta...

zaten hep özelde muayene oluyorum..ama ben bu ilk düşükten bişey olmaz cümlesini sevmiyorum,hatta 2 yi bile atlayıp ancak 3 te bakıyolar,yapacaklar bi genetik testle soruna baştan bakmayı neden denemiyorlar bunu anlanıyorum...her hamilelikte hormonların değişiyor,umutların artıyo,düşük olunca etrafın tesellisi bile batıyor..bebeğimin kap atışlarını gördükten 2 hafta sonra şekli bozulmuş olarak öldüğünü ultrasonda görmek çok üzdü beni..ben tedbirimi alayım takdir yaradanın sonuçta...

benim ilki kimyasal ikinciside 6 haftalık falandı düşük oldu.
erken düşüklerde doktor korunma vermiyoruz dedi.
ama sen kürtaj olmuşsun. en azından 3 ay olmasa da 2 ay bekle.
rahimin toparlanması lazım canım.
genetik testlere gelince.
benim 2 düşüğüm olduğu halde yapmadı üni hastaneleri.
ama şimdi hamileyim.
tedbir olarak pıhtılaşma önleyici iğne kullanıyorum.
duruma göre devam edicez veya kesicez.
inşallah kısa zamanda hamile kalırsın sağlıkla kucağına alırsın.

benim ilki kimyasal ikinciside 6 haftalık falandı düşük oldu.
erken düşüklerde doktor korunma vermiyoruz dedi.
ama sen kürtaj olmuşsun. en azından 3 ay olmasa da 2 ay bekle.
rahimin toparlanması lazım canım.
genetik testlere gelince.
benim 2 düşüğüm olduğu halde yapmadı üni hastaneleri.
ama şimdi hamileyim.
tedbir olarak pıhtılaşma önleyici iğne kullanıyorum.
duruma göre devam edicez veya kesicez.
inşallah kısa zamanda hamile kalırsın sağlıkla kucağına alırsın.

maşallah diyerek başlym bebişine:) canım benimki kürtaj oldu ama bebek rahimden çıkmıştı yani doktor fazla kürtajlık bi durum yoktu,1 gece beklesek kendi düşcekmiş dedi.ama kan kaybım olduğundan haklısın bu ayda korunayım mayıs reglmden sonra korunmam. sana bişey sorcam sen iğneyi hiç tahlil olmadanmı kullanıyosun yokda pıhtılaşmayla ilgili bi sorunmu bulmuştunuz.

şu ay bi bitsede korunmayı bıraksam artık...dua edip,kendime bakıyorum şu an sadece....testimi yaptrcam bi kaç güne iyi çıkar inşallahhh

Ecem aynı durumdayız bende 11. Haftada kurete edıldım. Benım annemın 8 dusugu 1 ölü dogumu var benımde doktorum 3 dusukten sonra yapılıyor dedi. Bende bugungenetik labaratuvarını aradım. Yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemiyorum. Sen ne yaptın merak ettim.

Ecem aynı durumdayız bende 11. Haftada kurete edıldım. Benım annemın 8 dusugu 1 ölü dogumu var benımde doktorum 3 dusukten sonra yapılıyor dedi. Bende bugungenetik labaratuvarını aradım. Yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemiyorum. Sen ne yaptın merak ettim.

canım yeni gördüm mesajını kusura bakma..ben test yaptrdım pıhtılaşma çıktı...canım birde bu mesajımı görürsen bana özelden mesaj atarmısın???

Back
X