ilk reglm bugün bitti...korunmasammı diye dürtüyo şeytan..biri olsa tavsiye verirdi
ilk dusukte genetik taramayi ne yapacaksin. gebeliklerin %25-30'u ilk uc ay dusukle sonlanir. forumu incelersen ilk gebeligi dusukle sonuclanan o kadar insan var ki...
korunmama konusuna gelince. git doktoruna, de ki boyle boyle. o da rahmine bi daha bakar, rahim toparlamissa fikir verir korunma ya da az daha bekle diye...
canım aynı şeyi bi daha kaldıramayacağım için tarama istiyorum..hem sadece kan alınmıyormu,yani hormonlu bişey olsa belki derim ama böyle bi risk yokken yaptırsam ne kaybederim ki
genetik tarama ya kaybedilen emryoya ya da gebeligin ilk aylarindaki testlerle yapiliyor benim bildigim...
seni anliyorum, dusuk yeni oldugu icin asiri bir duygusal yogunluktasin...zamanla hersey duzelecek. suanda genetik olayi ile ugrasman icin bir neden yok. aksine, kendiliginden gebe kalabildiginiz icin sevinmelisin...
zaten hep özelde muayene oluyorum..ama ben bu ilk düşükten bişey olmaz cümlesini sevmiyorum,hatta 2 yi bile atlayıp ancak 3 te bakıyolar,yapacaklar bi genetik testle soruna baştan bakmayı neden denemiyorlar bunu anlanıyorum...her hamilelikte hormonların değişiyor,umutların artıyo,düşük olunca etrafın tesellisi bile batıyor..bebeğimin kap atışlarını gördükten 2 hafta sonra şekli bozulmuş olarak öldüğünü ultrasonda görmek çok üzdü beni..ben tedbirimi alayım takdir yaradanın sonuçta...
benim ilki kimyasal ikinciside 6 haftalık falandı düşük oldu.
erken düşüklerde doktor korunma vermiyoruz dedi.
ama sen kürtaj olmuşsun. en azından 3 ay olmasa da 2 ay bekle.
rahimin toparlanması lazım canım.
genetik testlere gelince.
benim 2 düşüğüm olduğu halde yapmadı üni hastaneleri.
ama şimdi hamileyim.
tedbir olarak pıhtılaşma önleyici iğne kullanıyorum.
duruma göre devam edicez veya kesicez.
inşallah kısa zamanda hamile kalırsın sağlıkla kucağına alırsın.
Ecem aynı durumdayız bende 11. Haftada kurete edıldım. Benım annemın 8 dusugu 1 ölü dogumu var benımde doktorum 3 dusukten sonra yapılıyor dedi. Bende bugungenetik labaratuvarını aradım. Yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemiyorum. Sen ne yaptın merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?