Düşün Taşin Ve KARAR ver...

Yazdıklarından pek bişey anlamayan bi ben miyim acaba :işsiz:

Konu sahibi sizinle ilgisi yok konu içinde yazmışsınız aklıma getirdiniz.Arkadaşlar şu "aileler" yüzünden boşanıyoruz yoksa benim kocam çok iyidir konularına çok rastlıyorum,birşey söylemek istiyorum.

Aileler yüzünden boşanmak diye birşey yok, ailesinin evliliğine müdahele etmesine izin ver karakteri oturmamış,birey olamamış,yetişkinlikten bihaber erkek var.İnsanlar bizim hayatımıza biz izin verdiğimiz derecede müdahil olabilirler.Nolur şu kurban psikolojisinden çıkalım.

Yani kocaları yüzünden boşanıyorlar,aileleri değil.Nasıl kıskançlık,tembellik,yalan evlilikte sorunsa işte yukarıda saydığım niteliklerde evlilikte sorundur.Yani kocişleriniz mükemmel değil,gözleri kapalı sevmeyi bırakalım marifet gözleri açık sevebilmektir.

Tıpkı kocası aldattığında "bir kadın" yüzünden değil, kocası yüzünden yuvası yıkıldığı gibi, aile yüzünden değil yine koca yüzünden yıkılır..Bize ve bu ilişkiye karşı sorumluluğu olan tek kişi eşimizdir.Ne başka kadının ne yaptığına müdahele edebiliriz ne ailenin..Ancak eşimiz izin verdiği ve sorumsuz davrandığı için bunlar başa gelebilir..

Düşünüyorum öyleyse varim..:kahve:
Çok karmakarışık yazmışsın konu sahibi..ama birazcıkta olsa ne demek istediğini anladım.
Bir sözü söylemeden önce düşünün demişsin. Fakat bunu zaten herkes biliyordur.Şuanda bu konuyu okuduktan sonra "ha ben düşünmeden konuştum dur bir dusuneyim artık"diyen olmayacak. :işsiz:yinede iyi niyetin için teşekkürler..

Zaten durumlar çözümsüz noktalara geliyorsa ya o an fevri davranırsın ya da aklınla değil kalbinle bakarsın mantığını o an kullanırsan olaylar arapsaçına dönmez.Bunu çözmek için prof. olmaya gerek yok ki :işsiz:

son pişmanlik fayda etmiyor
tabi benimde pişmanlıklarim da oldu.. iz kaliyor.
yapacak bişey yok.
Evet o yüzden daha çok bodoslama dalmayı uygun buluyorum,düşün aman kırılmasın yok böcek yok kürek..
Bende kalıp beni acıtacağına ona girsin onu acıtsın,çok da fifi,
Zararını da görmedim.Ama ne zaman düşündüm kırılmasın diye güzel cümleler kurdum adım eziğe,korkağa çıktı.

"bilincinin farkina vardim" kismindan sonrasini okumadim. O kisma kadar okudugumu da anlamadim zaten. Ben beceremedim konusmadan dusunmeyi. Beyin falan hep yandi.

Düşünmeden konuşmak bardağın taşmasıdır... Asıl bardağı taşıranlar utansın diyip bir taş da ben atayım kuyuya :)

biz bayanlar olarak bunu nispeten yapıyoruz da
erkeklerde bu düşünce hiç yok onu nasıl yapacağız?

örneğin adam içip eve gelmiş, karısının gözüne yumruk atmış olsun. kadının düşünerek ne söz demesini önerirsiniz boşanmaması için. yani gerçekten arkadaşlar bu evlilik olayında kadınlar bile kadınları suçluyosa erkekler tabii ki kötü davranır

Eşim : Ben akşam geç geleceğim, bir arkadaşımla içeceğim, haberin olsun.
Ben : Hımmmm dur bir düşüneyim, arayacağım seni( Hayıııırrrrrr!!!! demeden önce düşeneyim de kavga etmeyeyim)
Ben (düşündüm ve arıyorum ) : Bu akşam gitmezsen olmaz mı? Geç gelmeni de istemiyorum alkollü bir şekilde...
Eşim : Kurdun kafanda düşündünde şimdi arayıp bunları mı söylüyorsun!!!!!!!!

Velhasıl kelam; Erkeklere ne türlü yanaşırsan yanaş, Boş canım.

ANLATAMIYORUMMMMM!!!!!
konu açsam yine beni anlamiycaksiniz...
ben ne diyim size!!!
içimdekini döktürmeyi bile müsade etmeyeceksin..
benim kafami kuncakliycaksiniz siz...
ee nabiyimm..
milletin derdine yorum yapıp çikmak...
iyi mi..
aaa öle mi benimde derdim var hemen yazayimmmm..
tamam yazin anlatin hemde bol bol...
ee ben
benim derdim ne olucakk.
işte düşünüyorumm ddüşünüyorum düşünüyorum artık patliycam..
taşidim karar verdim mi evet konu açmiycam şu anlik..

off anlatamadim anlatamiyorum size
beni anlayan da yok:(:(
çok üzülüyorum bu durumaa:(

işitme engelli insan olmak..
çok zor cümleleri düzgün bir şekilde yazmaya çalışanim..
hayatı ne demek istiyo ne yapmaya çalıuşıyor ne ediyor demeye çalışanim...
yanlış anlamak... Yanlış anladığım zamanda karşlıdaki insana yanlış cvp vermek.. aa pardon ne dedi bu demek bi daha sormamak...
benim en büyük kabusum yanlış anlamak ve anlaşılmak...
bilemiyorum hayatta en zorluklariyla yaşiyorum şu an...
anlatmaya çalıştığımda ne diyo bu ne demek istiyor diye cvplari aldim burda..
yanlış yorumlari da aldimm
derdim de var çözmeye çalıştım beni anlayacak mi..
HAYIR.. çikmadi burda..
ee benim derdim ne olacak
kalsin mi Kalsin sizce demi tamam öle olsun ne diyim...
işitme engelli birey olmak çok zor..
hiç bişeyi duymadan hiç bişeyi haberim olmadan yaşamak soradan duyduğumda kabus gibi hissetmek ne kadar kötü:( kendimi aptal gibi hissediyorum:(

bazen düşünüyorumm
taşiyorummm ne diycem şuna ne yapmaliyimm...
düşünmeden konuşmak istegim..
sonrada yanlış anlaşılma anlama..
düşünüyorum işte konuşmaya başlamadan önce...
karşıdaki insani yanlış anlatabiliyormuyum.
kırılmadan incitmeden bişey diyebiliyormuyum...beden dili anlamaya çalıştığımda hayallah kötü oldum dediğim oluyor..
galiba anlatamadimm...
siz normalsiniz bal gibi anlarsin diye düşündüm yok...

Back
X