Düşünce farklılığı

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Herkese iyi akşamlar... Bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Konunun yasak olup olmadığını bilmiyorum o yüzden daha uygun bir dille anlatmaya çalışacağım. En iyi arkadaşım benim ırkımdan farklı. Bu başlarda gözüme batmamıştı niye batsın ki zaten bana davranışları derdime ortak olması beraber ağladığım beraber güldüğüm insan ama yaşımız büyüdükçe düşüncelerimiz sabitleşti ve farklı boyuta geçti. Arkadaşım partinin gençlik kollarına kayıt olmaya başladı eylemler protestolar demeye başladı ve bazı olayları bana iyi yönünden anlatmaya çalışmaya başladı. Bu konu beni düşündürüyor çünkü ben ondan çok farklı bir düşünceye sahibim. Sizin düşünceleriniz nelerdir fikir istiyorum lütfen ...

belli bi yaştan sonra zor düşüncelerin değişmesi. hatta kanka derecesiinde bile kalmıyo arkadaşlık. saygı içerisinde uzaklaşılıyo. tecrübe..

karşındaki kişinin fesatlık derecesine göre değişir

İnsanların siyasi fikrine göre arkadaşlık kuruyor olamazsınız heralde, herkes aynı düşünemez, insan olarak sana zararı varsa görüşmezsin, sen onun gibi düşünmüyorsun ama bu onu rahatsız etmemiş, bu kadar tahammülsüz olmayın, ayrımcılık arkadaşlık arasına kadar girdi mi ya

Ayrımcılık yapsaydım ilk başta yapardım zaten arkadaşlık kurmak istemiyorum derdim ama siyasi görüşü polise taş atmak devlet malına zarar vermeye kadar gitti maalesef.

valla kusura bakmayın da belli bi zaman sonra arkadaş seçiminde önemli rol oynar bu siyasi görüş. bu bir hayat görüşüdür. aynı görüşte kimse olmaz belki ama benzer görüşte bile olmadığın biriyle görüşüp niye daha çok gerilesinki.. hatta böyle zıt kalmış bir düşünceyle. yok öyle bi dünya

Benil üni.de bi ark. Vardı kız dediğin gibiydi fanklı bi de çocklk arkadası vardı o da bizim gibiydi kardas gibilerdi valla derdi ki hiç farklılıklarımızı konsmadık bugüne kadar... insanların fikirleri kendilerine önce insanı insan old. İçin sevmek lazım.. aslında arada fark da yok banada onada devlet aynı imkanı sunuyor dimi araya fitne tohumyarı ekenler farklılaştırıyorlar bizi...

Bir zamanlar yediğim ictigim ayri gitmeyen bi arkadasim vardi. Allah kismet ederse hayatimi birlestirecegim adami da bu arkadasim tanistirmis. Bizde fikir ayriligi yoktu taban tabana zit fikirde dusundugumuzu kesfettim bi sure sonra. Sonrasında da tamamen yollarimizi ayırdık sorunlar oldu falan.

Etrafimda farkli siyasi görüşlere sahip insanlar var tabiki. Ama tek bi görüşe katlanamam o arkadaşımdan öyle düşünmeye başlamıştı. Benden uzak Allaha yakın olsun dedim bende.

Sizin degerlerinize bağlı bence. Sadece siyasi görüş ise arkadasliktan önemli değil.

Her telefonlaştığımızda yüz yüze konuştuğumuzda illa bir tartışırız çünkü benim düşüncelerimi alaya almaya başladı.

evet haklısınız son telefonlaşmamız 1 saat önce oldu ve ... partisine üye oldum hangi bölüm seçiyorsun diye sordular eylemlere girmek taş atmak demiş o arada gülerek anlatıyor. Bende sadece sen bilirsin dedim konuyu kapattım ve biz liseden beri arkadaşız bu sene aynı üniversteye gidiyoruz ve onun şuan çok iyi bir işi var o kadar cahilce konuştu ki onun olduğuna inanamadım..

zararı olur bana göre eğer arkadaşın şuanda türkiyenin yakılıp yıkılmasına neden olan eylemlere katılanlardan biriyse.
Maalesef evet ve onları bana sempatik gösterme çabasında bulundu bende kızdım sonra cevap vermedi yüz yüze konuşucaz sonra hangi safta olmak istersen dedi.. Üzülüyorum bu duruma. Ailemin içinde sayılır.

Bence kes samimiyeti senn değerlerine zarar veren seninle dalga geçen biriyle samimiyeti yürütmeye gerek yok

Tahmin ettigim gruptansa yol ver gitsin.
Siyasi goruse saygi ayridir, vandallik yapana tepki ayrıdır.
Açıkçası ben en ufak bir sempati duyana selam dahi vermeyecegim bu saatten sonra..
Kendi amcami, akrabalarimi def etmişim hayatimdan, arkadasa mi bakicam?
Gunlerdir memleketi ne hale getirdiler. Sokaga cikma yasagi bile var. Suan sehrin durumu icler acisi. Bazisi silahla, bazisi kafasi tasla ezilerek öldürüldü genclerin.
Ne saygisi ağa?
Ne siyasi fikir ayrılığı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…