Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

:) bende hep hayalini kuruyorum istediğim hayatın,evimin bile hayali kurulu,hala daha hayal kurmaya devam ediyorum :)
seninki de çok ilginçmiş ama zaten sen düşlediğini yaşamışsın :)

İstediğiniz eve kavuştunuz mu , hayatı yaşadınız mı

Kaç tane söylediniz

12 yaşında oğlum var . Bu yaşa uygun bu alandaki kitap isimlerini paylaşır mısınız

Bu hüvvemin üvvemin henşarin hangi dilde ?

Bu hüvvemin üvvemin henşarin hangi dilde

Hangi ders ?

Nefret gönderdiğimiz şeyler de bize o şekilde karşılık veriyor

12 yaşında oğlum var . Bu yaşa uygun bu alandaki kitap isimlerini paylaşır mısınız
Merhaba,
Daha küçükken çocuklarıma Louise L. Hayy ın kitaplarını okutmuştum. Ama kitap olarak; Road Dahl,John Boyne, Sharon M. Drapper,Vladamir Tumanov,Jose Mauro de Vasconcelos gibi yazarların hemen hemen tüm kitapları ile birlikte Oz Büyücüsü, Alice Harikalar diyarını da tavsiye ederim. Kitaplarının hepsinin özü aynı aslında… İçindeki gücü keşfet…Aradığın kişinin kendisi ol…
Tüm güzel şeylerin başı sevgidir. Sevginin özü bilgidir. Onunla ilgili ne kadar çok şey bilgilenirseniz ve bunu çocuğunuza gösterirseniz o kadar mutlu olur emin olun. Arkadaş olun onunla, bir arkadaş nasıl bilgiliyse onun gibi bilgilenin. Duyguları ve çeşitliliği hakkında bilgilenin en çok; nerde mutlu, neşeli,umutlu,güvenli,mutsuz,kaygısız,güvensiz hisseder bilin. Bildiğinizi aldığınız önlemlerle ya da yaptığınız ince jestlerle gösterin nacizane.

Bugün muhteşem bir tutulma var. Burda çok defa linkini paylaştığım Mor Alevin bugüne ait paylaşımını eklemek istiyorum. Yine dopdolu yine çok coşkulu; benimle o kadar eşzamanlı ki her zaman kendimi görüyorum yazılarında. Sizlere de uygun mutlaka bir şeyler vardır; tavsiye ediyorum.

Yine bir dönüm noktasındayım aslında hep birlikte.
2020 yılı hayatımın en önemli dönüm noktasıydı ki sadece benim değil insanlığın dönüm noktasıydı…İnsanlar ilk defa bu kadar ego-benlikleri arasında gidip gidip geldiler; kimimiz egomuza kimimiz benliğimize daha da yaklaştık. Eee artık ayrımın daha sert olması gerekiyor ki yaşadıklarımızı yaşarken niye bunlar böyle oldu demeyelim diye. Gerçekleri ararken kendi gerçeğimizi bulalım diye ya da iyice derinlerde kaybolup derinlere soktuğumunz kendimizi bulalım diye.

“Bazen, içinizdeki gerçekliğin çok ötesine yürüyorsunuz, çünkü hepiniz kalplerinizde Yeni Dünyaya öyle bağlısınız ki. Ancak hala daha içinizde yanlış anlamalar, reddedilme, acı ve kahırlarla karşılaştığında büyük eziyet çekmiş bir çocuk var.

Size söylemek istiyorum: Bu çocuğu ciddiye alın. O sizi geride tutan bir pranga değildir, o yolunuzun bir parçasıdır. Sadece bu çocuğun önünde diz çökerek doğrudan yüzüne bakıp hikayesini dinleyerek ve böylece bu çocuğu tüm duyguları ile kabul edip tamamen anlayarak Yeni Dünyanın bir vatandaşı olursunuz.”

Taa 2020 yılındaki paylaşamımdaki yazıdan döneme ait bir içerik. Evet evet o bavullara ulaştım, sadece benim değil bilinçaltımın pek çok kalıplarının bulunduğu o bagaja; neler çıktı neler. Hala da çıkıyor; içimdeki çocuğun anlam veremediği sorulara birlikte cevaplar bulduk. Onu karşıma aldım ve sıcacık sarıldık sarmalaştık. Birlikte el ele verdik başkalarının da iç çocuklarını kendileriyle tanıştırdık. Şimdilerde ise çok daha özgür; artık şimdi de ve tüm zamanlarda sanki tüm halleriyle tüm zaman-mekanlarıyla mutlu. Sonsuz şükürler olsun ki artık Dorothy de Oz büyücünün bir düzmece olduğunu anlıyor, o sadece mekanik-psikolojik illüzyonunu kullanıyordu; artık Kansas’ına daha emin adımlarla ilerliyor.

Merhaba herkese dün kızıma gökyüzünde kırmızı pembe hareleri olan dolunayı gösterdim dedim ki güzel güzel nefes al bırak ve güzel şeyler dile iste olsun... 5 yaş dilekleri kedi köpek vs Anne peki seeen dedi .. Ben senin sağlıklı mutlu iyi olmanı diliyorum dedim. Senin olman imkansız mucize denilen bir zamanda (2016 mayis burayi takip ediyorum ilgiliyim kendimce naçizane bilgilerim biriktirdiklerim var çekiniyorum yazamıyorum niye mükemmellik kaygısı) gökyüzünde yine böyle kocaman dev bem beyaz parlak mavi pembe beyaz hareli Vesak dolunayı var ilgilenler bilir :)
içimden dualarla biz fanilerin olmaz dedikleri ama icimizdeki bir kıvılcımın neden olmasın dediği an nefes vererek bıraktığım duasın dileksin dedim kucağıma atladı annemi seviyorum dedi bu yaş bencil dönem bilirsiniz sevgiyi çok dile getirmezler ..
Sabah okula gidecek zorla uyanıyorlar uyku bebesi bunlar ama hayata başlamak da zorunda kalk tatlım bak ay dede daha da kocaman güneş doğmadan bir daha bakalım böyle kirmizi hareli dolunayı uzun bir süre göremeyeceğiz taa 2042 yılında tekrar görünecek kaçırmayalım, yataktan fırladı ve ouuu nasıl parlak anne (geceki, hava az pusluydu )ne dileyelim dedim herşeyi sizi dedi (yani herşey güzel iyi olsun anlamında) akşam ki mesajı almış 5 yaş olgunluğunda ben anlamamışım 41 yaşında birde anladığım konular diye böbürlenirken cok dağıldığım zamanlar yaşadım son senelerde
Neyi kaçırıyoruz zamanı az dondurmayı başarıp gelen hediyeleri olduğunda gerçekleştiğinde keyfine varmayı yani anda kalmayı mutluluğunu onun içinde donup gerçekleştiğini görmeyi kabul etmiyoruz. Hoopp bunlar oldu tamam simdi hadi bunlarda olursa şunlar gerçekleşirse daha mutlu olacağım hani geçmişte dilediklerinin gerçekleştiği anlar oldu bitti eee nerde mutluluk yok onlar bunlar şunlarda olursa hiihh tamam o zaman ilerde mutlu olacağım bu ne kadar ileride mutluluğu niye sürekli birseylerin tam vuku bulduğu zamana öteliyoruz bunun garantisini kim veriyor kim öğretti bize bunları dünya,sistem vs cicykken biliyorduk anı şimdiyi mutluluğu
Beni silkeleyen dur bir önüne simdine bak diye aceleyi zamanı kovalamayi koşmayı birak diye tokatlayan olay 22 eylülde kızımı okula uğurladım gencecik ağabeyimi kardeşimi kaybettiğimi öğrendim bu kayip çocukluğumu içimdeki bazı şeyleri de aldi götürdü sanki Allahim yattığı yerde incitmesin mekanı cennet olsun tüm geçmişte kaybettigimiz sevdiklerimiz için
Hani cok biliyordum ben ...
Yeni yeni toparlanıyorum kendim için kızım ve kendi ailem için mecbur hayat akıyor işte
Ve bence bana dediki o tokatla hayat sürekli mutlu sürekli huzurlu keyifli olma halini kovalama.. mutluluğunu olacak işe güce gerçekleşecek projeye yeni yeni dileklere bağlama... Hayat da herşey var bitisler başlangıçlar acılar mutluluklar kaçırmamak lazım içinde şu anda burda olduğumuzu hatirlamak ben varım işte eski sayfalarda arkadaşlarımında dediği gibi amaç A noktasından B noktasına gitmek değil yolda kendimizi yolda olanları farkedip devam etmek... bazılarına karar vermeye gücümüz yeter bazılarına yetmez hayat da böyle birsey işte bizden çok daha büyük birseyin olduğu ... ( siz neye içten inaniyorsaniz en kutsalı odur )
Kimseye akıl vermek değil amacım son üç dört yıl bütün ülke bazı sınavlardan geçtik herkesin karı dumanı sisi kendine ağır biliyorum naçizane önce kendime hatirlatma olurda bu uzun yazıyı okursanız fenalasmadan dilerim ki birilerine iyi birseyler uyandırırsa ne mutlu teşekkür ederim Sahra

Eski bir Sahra geleneği yazının görselini eklemeyi unutmuşum içimizdeki o çocuğu arada ucurup salıncağa bindirmeye unutmayalım kızlar

Eki Görüntüle 3682470
Eski bir Sahra geleneği yazının görselini eklemeyi unutmuşum içimizdeki o çocuğu arada ucurup salıncağa bindirmeye unutmayalım kızlar
Bende dün dolunayı gördüm ama Dilek dilemek aklıma gelemdi bende bu sayfada az çok yazdım eşimle alakalı durumlar vardi yaklaşık olarak 2 sene önce. Ayrıldık 18 Ekim'de de kendisi vefat etti bu sayfaya gelmemde onun çok katkısı var bende toparlanmaya çalışıyorum çok seviyordum onu ama olmadı bu dünyada

Allahim rahmet eylesin gönlünüze İnşirah ferahlığı versin

Slm kızlar, Allah rahmet eylesin. Benim için de son 10 yıl çok zordu, en son kendi kronik rahatsızlığım tokat gibi çarptı bana, ve 1 gün de olsa yaşayacaksam kendim için yaşayacağım dedim ve 6 ay oluyor 30 yıllık evliliği bitirdim. İyiki yapmışım, her şerde bir hayır vardır dediklerini tam olarak yaşadım. İçinde bulunduğumuz andan kıymetli zaman yok, anda kalalım, mutlu mesut olalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…