Düşünceler

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
782
1.185
113
31
Selamlar
Bir sorum olacak.
Ben hayatta hep en kötü ihtimali düşünen olursa iyi olur olmazsa zaten kendimi en kötüsüne hazırladım mantalitesinde olan biriydim, olumsuz olunca da yinede üzülüyorum :) Ama diyorum ki acaba böyle olumsuz düşüncelerle hep olumsuzu mu çekiyorum hayatıma.
Bir video izlemiştim. Param yok , yetiştiremiyorum demeyin asla parasızlığı kendinize çekersiniz diye. Bu gerçekten böyle midir ?
Mesela çok istediğim bir şirketle iş görüşmesi gerçekleştirdim. Şuan kesin olmayacak diyorum ki ik mülakatıydı kötü de geçmedi. Galiba olumsuzu düşünmek benim için bir savunma mekanizması.. :)
Sizce çekim yasası var mı ? Olumlu düşünerek olumluyu kendime çekebilir miyim ? Yaşadığım olumsuzluklar hep olumsuz düşüncelerden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Sizin kişisel deneyimleriniz nelerdir ?
Düşünce yapımı değiştirmek istiyorum.

Selamlar
Bir sorum olacak.
Ben hayatta hep en kötü ihtimali düşünen olursa iyi olur olmazsa zaten kendimi en kötüsüne hazırladım mantalitesinde olan biriydim, olumsuz olunca da yinede üzülüyorum :) Ama diyorum ki acaba böyle olumsuz düşüncelerle hep olumsuzu mu çekiyorum hayatıma.
Bir video izlemiştim. Param yok , yetiştiremiyorum demeyin asla parasızlığı kendinize çekersiniz diye. Bu gerçekten böyle midir ?
Mesela çok istediğim bir şirketle iş görüşmesi gerçekleştirdim. Şuan kesin olmayacak diyorum ki ik mülakatıydı kötü de geçmedi. Galiba olumsuzu düşünmek benim için bir savunma mekanizması.. :)
Sizce çekim yasası var mı ? Olumlu düşünerek olumluyu kendime çekebilir miyim ? Yaşadığım olumsuzluklar hep olumsuz düşüncelerden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Evet çekim yasası var bir şeyi 40 sefer söylersen olur der büyükler, ağlama ağlak getirirsin derler, neyi söylersen o çoğalır hayatında. Düşüncen değişirse hayatın değişir bu çok doğru. Yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum çekim yasası var. Hüzel düşün güzellikler seni bulsun.

Sadece söylemeyle değil düşünce olarak değişmelisin. Hayal kurmalısın kurduğun hayalde neyi istiyor isen sanki o senin olmuş gibi hissetmelisin. Hayal kurar iken bu da ne alaka yaa bu olmaz ki bu nasıl olacak ki aşka olmaz kiii…. Aslaaa kiiiiii lerri hayatından çıkarman lazım

Sevgi ile kal 💟

Evet çekim yasası var bir şeyi 40 sefer söylersen olur der büyükler, ağlama ağlak getirirsin derler, neyi söylersen o çoğalır hayatında. Düşüncen değişirse hayatın değişir bu çok doğru. Yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum çekim yasası var. Hüzel düşün güzellikler seni bulsun.

Sadece söylemeyle değil düşünce olarak değişmelisin. Hayal kurmalısın kurduğun hayalde neyi istiyor isen sanki o senin olmuş gibi hissetmelisin. Hayal kurar iken bu da ne alaka yaa bu olmaz ki bu nasıl olacak ki aşka olmaz kiii…. Aslaaa kiiiiii lerri hayatından çıkarman lazım

Sevgi ile kal 💟
Olmaz ise çok üzülürüm düşüncesi sanki olumlu düşünceleri engelliyor gibi beynimde.

Peki sizin bütün olumlu düşüncelerinize rağmen olumsuz bir senaryo ile karşılaştığınızda düşünce ve tavırlarınız neler oluyor ?

Olmaz ise çok üzülürüm düşüncesi sanki olumlu düşünceleri engelliyor gibi beynimde.

Peki sizin bütün olumlu düşüncelerinize rağmen olumsuz bir senaryo ile karşılaştığınızda düşünce ve tavırlarınız neler oluyor ?
Onu da olumlu karşılıyorum olması gerekseydi olurdu hayatın bir akışı var direnç göstermiyorum. Elimden geleni yapıyorum ama olmuyorsa olmaması gerektiği içindir. Çok fazla anlam aramıyorum artık.

Olmaz ise üzülürüm düşüncesini bırakmalısın. Bir şey olacaksa olur olmayacaksa zaten olmaz

Ben enerji ve auraya inanıyorum. Seni yaydığın enerji frekansındaki iş eş hayat her ne ise o bulacak. Enerjini etkileyen de senin düşüncelerindir

Çok güldük, ağlamayalım da diyorlar, bu konuda misal benim kafam çok karışık.:)
Buna inanmıyorum başıma gelmediği için de yorum yapamayacağım. Ama şunu diyor olabilirler çok gülmekten gözler yaşarıyor ya belki odur işte onu yaşadım 😂😂 karın etlerim ağrırdı

Bunu filozoflar düşünürler de söylemiş alimler de. Mesela mevlananın çok sözü var bu konu hakkında güzel düşün güzel olsun. Ama bu içten gelecek bişey heralde. Dur Bi olumlu düşüneyim de beni bulsun olmuyor. O da nasip işi. Hani Allah kabul etmeyeceği dua yı ettirmezmiş ya onun gibi bişeyn

Selamlar
Bir sorum olacak.
Maalesef bende böyle biriyim .Her zaman kötüsüne hazırlarım .Farklı olmak ister miydim ,kesinlikle 🎈
Mesela hayatımı değiştirecek benim için cok önemli ve çok zor bi sınava girdim ,sonuç açıklanıncayadek kazanamamış gibi yas tuttum aşırı üzüldüm sınavı kazandığımda ise üzüldüğümün yarısı kadar sevinemedim 🫠
Olacak diye inanıpta olmasaydı eminim daha az üzülürdüm yüzleştiğimde 🥳
Tabi bu uç bi örnekti ,önem meselesine göre daha az veya daha çok üzülürüm.

Yaşadıklarıma dayanarak olumsuz düşünceler olumlu veya olumsuz yapmıyor durumu bence ;öyle olsa idi bu dünyada katre yol alamıştım ben evrene olumsuz mesajlarımdan dolayı ;))

Ama şu değiştirebilirdi ,mülakata “olmayacak” hissiyle girmiş olsaydınız olup olmayacağını enerjimiz kesinlikle dolaylı/dolaysız etkiler diyebilirdik.Orada bi duruş ve inanış gerektiği için.

Ben sorduğunuz soruyu, olay sonrası düşüncelerimizin durumu değiştirip değiştirmediğine yönelik olarak cevapladım🥂

Oysa önce herşeye en olumlu haliyle bakıp, olumsuzu minimuma da indirebiliriz. Pozitif pozitifi çeker, negatif negatifiii .

Ayna gibi düşün Neye nasıl bakarsan sana da o yansıyacaktır :KK52:

Selamlar
Bir sorum olacak.
Youtube'dan mutlaka "Varsayım yasası" ve "Çekim Yasası" konularını araştırın, izleyin.

Olumsuzu düşünmek beynimizin "hayatta kalma yöntem"lerinden biri. İlkel zamanlardan evrimle getirdiğimiz bir içgüdü. (ilkel atalarımızın "hayvan saldırısına karşı sürekli hazır ve tetikte olma" güdüsünden günümüze gelen bir alışkanlık)

Ve evet düşündüğümüz, yoğunlaştığımız her şeyi çekiyoruz.

Selamlar
Bir sorum olacak.
Bilmiyorum dini yönden düşünceniz nedir ama dini yönden bile dua ederken olumlama şeklinde yapılması tavsiye edilir. Örneğin Allahım kötü insanlarda korusun şeklinde değilde Allahım iyi insanlarla hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip et şeklinde gibi gibi… zaten dinde yapılan her şey mantık çerçevesinde bir sebebi olduğu için kesinlikle çekim yasası diye adlandırdığınız şeyler doğrudur

Bunun bir yasa olduğunu düşünmüyorum. Ayet de bile var: "Yoksa her arzu ettiği şey, insanın kendisinin mi (olacak) dir?" İnsanlar her zaman kendilerine çektiklerini yaşamazlar. İmtihan, hak etme ve daha nice iyi görünenin kötü, kötü görünenin iyi olduğuyla ilgili hikmetler var. Ama eskiler "söylenen söz vücut bulur" da derler. Neyi nasıl söylediğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ağzımızdan hayır çıksın ama başımıza geleceği de biz belirleyemeyiz diye düşünüyorum. Ama hep kötü düşünürsek hem kadere suizan etmiş hem de kendimizi vesveselere, sinir strese açık hale getirmiş olmaz mıyız? Duruma göre denge şart.

Büyük şeyler için bilemiyorum ama basit şeylerde doğru olabilir. Bunun düşündüğün gibi hayatını yönlendirmekle de alakası var. Aslında hayatımın her günü için çok heyecanlı biriyim. Yaşamayı çok seviyorum. Fakat bir aksilik söz konusu olduğunda çabuk demoralize olup karamsar düşüncelere de hızlıca kapilirim. Annem öyle değildir. O aksilikle ilgili bir çözüm geliştirir. Ben bunu hallederim der ve halleder. Olması zor şeyleri bile çarçabuk oldurur. Benim işim uzar da uzar, aksi gider de gider. Hep pozitif bak der. Ama bu hadi pozitif bakıyorum demekle olmuyor. Gerçekten öyle bir hisse sahip olmak gerekiyor galiba.

Back
X