Merhaba,
Bu baskıyı ailelerin veya çevrenin yapmasına izin vermemeli bu konuyu konuşmak istemediğinizi söylemelisiniz ne gereksiz bir şey her gün aynı şeyi ve sadece sizi ilgilendiren bir şeyi duymak.
Ben de eşim de olabilir diye düşünürken sizin gibi aynı şekilde düşünüp tamamen vazgeçtik.
Bu konuda soru soran ima eden bile yok çünkü bu konuyu sormak bile ayıptır kendi aileniz dahi olsa..Ciddi şekilde bir kere söyleyin herkese bi daha da konusu açılmasın.
Zaten bu baskıyla isteyeceğiniz varsa da istemezsiniz zaruriyet gibi..
1. yapsanız 2. sorulur kardeş yok mu. Sorular bitmez :)
Seçim yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi bu sadece sizin hayatınız.
Çocuğunuz olursa bir ömür başbaşa kalacak olan sizlersiniz.
Çocuk sağlıklı mı doğacak,doğum sırasında veya öncesinde sizin sağlığınızı etkileyecek birşey olabilir mi? Sağlıklı doğdu diyelim herşey güzel sonrasında ömür boyu sağlıklı ve mutlu olduğunu görecek misiniz? Bir ömür 2 kişinin en çok ta annenin tüm hayatını bir canlıya adaması çok ciddi bir karar.
Ben de eşim de kendi hayatımızı yaşamak,bir çocuğun ömür boyu sorumuluğuna sıkıntısına girmek istemedik.
iyi eğitim alması,görgülü,medeni bir çevrede yetişmesi,kimyasalsız beslenmesi ve sağlıklı bir psikolojiyle büyümesi bence şu şartlarda imkansıza yakın çok detaya girmeden bu kadar düşüncemi ifade edebiliyorum ancak.
Seçim yapana kadar kafanız rahat olsun zorunlu hissetmeyin,sağlığınızdan olmayın ailelerinize birer oyuncak bebek alın hevesleri için :) Torundan önce kendi çocuklarını düşünmeliler..
Seçim yaptığınızda ise kararınız hangisi olursa sizin için hayırlısı olsun.
Hayat çok kıymetli bir hediye ve herkes üreyecek diye bir kaide yok :)