düşüncelerim

Hatırlamıyorum canım ya:) kafamı burakdilar :ssz:

Bir insanın, bir insanın üzerinde büyük bir etki bıraka biliyor!
ben kesinlikle sevgi mevgi görmedim babaannemden ve dedemden! Kavuz gibiydi onlarla birlikde yaşadığımız süre boyunca!
Zavallı annem neler cekdi! Birde yatalakdi, altını bile temizlerdi, annem hiç bir zaman kikini cikartmazdi, ama kadın bize süt bile içirmeye korkarmış. Bu evin icinde cok çirkin şeyler yaşadık. Hepimiz geri zekalı olma şansımız cok büyüktü :27: Şansa bakki, 7 yaşımda ayrıldık onlardan ve annemin cocukları heb öğretmen ve doktor cikdi. Hayatmi acımasız? Yoksa bu yaşlı dediğiniz ınsanlarmi?

Ben evlendim şuan, kv'dem o tanımladığınız şeytan yapısında. Annem gibi aynı evde yaşamayı kabul etmediğim için, yapmadığını bırakmadı! Huyuma gitseydi ben onun oğlundan daha hayırlı bir evlat olurdum, ama hiç kusura bakmazsın, şuam torununu bile göstermeZsem kimse bir şey diyemez.

Yapma etme dunyası, bu dünyada yaptığının bedelini ödeyemeyen, diyer dünyada elbet öder.

evet, şimdi bunlar eli ayağı tutmazsa ne olacak?

Bilmiyorum! Ama ben bakmayacağım! Bir sürü saglık kurumları var, ücretsiz evlerini temizlemenden tutun, yemeyine kadar herşeyini sunuyorlar evlerine.

gelinim olursada, asla burnundan getirmeyeceğim,
kendi evladımdan cok ona sayıp çıkacağım!
evimiZde ayrı olacak,barajımızda!

elim ayağım tutmadığında, benim evimede saglık kurumlarından birileri gelir.
Niye bu kadar beklentili olalimki başkalarına...

insan olalimki, insan gibi davransınlar bize..

hekımden sorma cekenden sor demısler

Ya bir şey diyeyim mi iş kişide bitiyor dedem mesela öyle nahif ince ruhlu bir insan ki onunla çok rahat yaşarsınız beraber ama anneannemle de işkenceeye döner hayat öyle diyeyim.Bazıları yaş ilerledikçe daha duygusallaşıyor bazıları iyice cozutuyor, annenannem cozuttu demiyorum tabi ama :) Onunla geçinmesi daha zor her şeye karışır.:34:

yaa bakın buyumez olaydım dıyorsunuz ole olacagına uzaktan babanne sevgısı daha cok olurdu sızde
beraber yasayarak kımse kımseyı sevemıyor malesef en ıyısı uzakta olup herkes herkesın kıymetlısı olması
Evetde, hayırda:)

anne tarafı uzakdi, ama onlardanda cocuk kalbimle hoşlanmazdim.
25 Sene cagilin verdigi bir şeymi, yoksulluğun verdigi bir şeymi, bilmiyorum ama kafa yapıları farkliydi. Ozamanlar değilde, şimdi kıymetli olduk..

Ama benim gözümde kimsenin kıymeti kalmadı. Bu yüzden yapma etme dunyası, bir insan bilerek ve isteyerek yapar herşeyi.
şimdi benmi affedici olmayan oldum? Hayır, ama insan deyer aldığına verir deyeri. Keşke kv'dem iyi olsaydida koluma taksaydım diyorum ama ne yazsikki. İnsan 7'sinde neyse o!
Yaz gelsin o cadının yerine artık kendi annemi takacağım :9:

Son düzenleyen: Moderatör:
Cedric diye bir çizgi film vardı.

Orda da dede var aynı evin içinde yaşıyorlar filan.

Çizgi filmlerdeki gibi bir hayatımız olsa ben çoktan şirinleri görmüştüm.

bknz:eğer uslu bir çocuk olursan bir gün sen de şirinleri görebilirsin

Cedric diye bir çizgi film vardı.

Orda da dede var aynı evin içinde yaşıyorlar filan.

Çizgi filmlerdeki gibi bir hayatımız olsa ben çoktan şirinleri görmüştüm.

bknz:eğer uslu bir çocuk olursan bir gün sen de şirinleri görebilirsin

eyer o çizgi filimleri izliye bilseydik, demekki uslu bir cocuk ola bilirdik:27:
ama şansa bak, televizyonda babanenin odasindaydi:19: demekki, bu yüzden cok yaramazdim:8:

Çizgifilmdeki büyükanne büyükbaba sizi niye rahatsız ediyor,evladınız birgün çıkar babannem yaşlandı bizimle kalsın der diyemi korktunuz anlamadım:26::26:

Çocuğunuz böyle bir cümle kursa ne olur ki:26:

Olmaz dersiniz olur biter.

Rahatsız olduğunuz konu yaşlı insanlara saygılı davranmayı çizgifilmden öğrenmeleri ise:53::53::53: size yapacak yorum bulamıyorum.

Çizgifilmdeki büyükanne büyükbaba sizi niye rahatsız ediyor,evladınız birgün çıkar babannem yaşlandı bizimle kalsın der diyemi korktunuz anlamadım:26::26:

Çocuğunuz böyle bir cümle kursa ne olur ki:26:

Olmaz dersiniz olur biter.

Rahatsız olduğunuz konu yaşlı insanlara saygılı davranmayı çizgifilmden öğrenmeleri ise:53::53::53: size yapacak yorum bulamıyorum.

valla yorum yapmayın zaten ben cızgı fılmde bıle cumbur cemaat yasamı ornek gosterıyorlar demek ıstedım
cocuklar cızgı fımden ogreneceklerse yaslılara saygı duymayı yandık ben de hayatı cızgı fılmler gıbı zannederdım kotu ınsanlarla karsılasınca afalladım kaldım
gercek babanneler annaneler dedeler pepenın caıllou nun cedrıc ın kılerden cok farklı
sız madem ole yaparsınız cocugunuz daha da babanne sevgısı alması ıcın beraber yasarsıznız

Cok guzel bir konu. Konu sahibine de hak veriyorum. Ama ben annemler yaslaninca kesinlikle yanima alicam. Bu durumda esim de benim aileminde alalim diyecektir. Esimle konustuk her iki aileyi de alicaz, onlara bakicaz.

Sunu belirteyim ki esimin ailesinden nefret ediyorum. Ama ne yapabilirim. Ben kendi ailemi yanimda istiyorsam esim de kendi ailesini yaninda ister.

konunu okurken baya bi tebessüm ettim çünkü ruh halime uygun bir yazı yazmışsın bende yaşadıklarımdan sonra paranoya oldu aynı şekilde mesela bi gelinle kaynanayı yanyana giderken görsemm içimden neler geçiyo anlatamam yakınımda bi gelin kaynana var birbirlerine yakın oturuyolar aynı şekilde nasıl sinir oluyorum kaynanaya :) paranoyak oldum bendeeeeeeee

konunu okurken baya bi tebessüm ettim çünkü ruh halime uygun bir yazı yazmışsın bende yaşadıklarımdan sonra paranoya oldu aynı şekilde mesela bi gelinle kaynanayı yanyana giderken görsemm içimden neler geçiyo anlatamam yakınımda bi gelin kaynana var birbirlerine yakın oturuyolar aynı şekilde nasıl sinir oluyorum kaynanaya :) paranoyak oldum bendeeeeeeee

benı tam oalarak anlayan bır sız cıktınız ıste bende bunu demek ıstıyorum
mesela benım eltım bı arada aynı bınada yeme ıcme bır kayananam sabah gırer evıne gece cıkar eltımın dısardan gorunuste hıc bır sorunu yok ıcını bılemem ama ben olsam asla yapamam eltım halınden memnun babane dımı ama ben onları gorunce sureklı bı arada kukuman kusu gıbı fenalık gelıyo bana halbukı bana ne ne hallerı varsa gorsunler benden uzak olsunlarda

Kendi anneleriniz de birer kayinvalide farkinda misiniz?

Umarim kardeslerinizin esleri de sizin anneleriniz hakkinda boyle dusunuyordur...

Ve eminim sizlerin yetistirdigi cocuklar da boyle dusunecek

Bir cizgi filmi bile hazmedemeyen zihniyet aileden bahsetmesin mumkunse...

Begenmiyorsun neden cocuguna izletiyorsun?
Mazaallah beynine genis aile fikri yerlesir ,
sec o zaman, cekirdek aile cizgi filmlerini izlet arkadasim...

Ben de sevmem icli disli olmayi da cizgi filme indirgemek falan komik yani :)

Son düzenleme:

Umarim kardeslerinizin esleri de sizin anneleriniz hakkinda boyle dusunuyordur...

ayy hala cızgı fılm dıyorsunuz bır ornek gosterdım dıye
ugrasmıcam sızınle
sıze kaynananızla mutlu bır yasam dılerım o zaman ne dıyımm

valla yorum yapmayın zaten ben cızgı fılmde bıle cumbur cemaat yasamı ornek gosterıyorlar demek ıstedım
cocuklar cızgı fımden ogreneceklerse yaslılara saygı duymayı yandık ben de hayatı cızgı fılmler gıbı zannederdım kotu ınsanlarla karsılasınca afalladım kaldım
gercek babanneler annaneler dedeler pepenın caıllou nun cedrıc ın kılerden cok farklı
sız madem ole yaparsınız cocugunuz daha da babanne sevgısı alması ıcın beraber yasarsıznız

Çocuklar gerçek hayatı çizgifilmden öğrenmiyorsa sorun yok o zaman:51:
Birlikte yaşamayıda öğrenecek değillerdir korkmayın.:34:

$GetAttachment.webp
Pepeyi oynatmazlar belki bir daha bakın ufaklık ne diyor:)

Kendinizde kaynana fobisi oluşturmuşsunuz. Bu durum sizde takıntı halini almış. Çizgi filmlerde bile bu konu ile ilgili mesajlara takıyorsunuz, abarttığınızı düşünüyorum...

anlıyorum çünkü çeken bilir ama siz benim bi tık ötemdesiniz :) ben olayı çizgiflmlere kadar götürmedim henüz.ben olaya biraz esprili bakıyorum arkadaşların çok katı düşünüp hemen sizde kaynana olacaksınız sizin annenizde kaynana olacaklara getirmesi ve polemik oluşturmak bence çok abes...bunun yanında şunu da söyleyeyim evet sağlıklı bireyler olduktan sonra yakınında olmaları çok büyük bir avantaj...

Cok guzel bir konu. Konu sahibine de hak veriyorum. Ama ben annemler yaslaninca kesinlikle yanima alicam. Bu durumda esim de benim aileminde alalim diyecektir. Esimle konustuk her iki aileyi de alicaz, onlara bakicaz.

Sunu belirteyim ki esimin ailesinden nefret ediyorum. Ama ne yapabilirim. Ben kendi ailemi yanimda istiyorsam esim de kendi ailesini yaninda ister.

Haklısınız, ama bu size haksızlık olmayacak mı?

Hani diyorsunuz ya biz eşimle konuştuk ben bakmak istersem oda bakmak ister diye. Ama kendi annesine o bakmayacak ki! Ona da siz bakacaksınız? Kendi annesinin altını o mu temizleyecek? Yemeklerini her akşam o mu yapacak? Giridikleri tuvaletleri akşam o mu temizleyecek? Odalarını o mu toplayacak? Burda kim bunları yapacak?

Çok ekstrem bir eşiniz yoksa siz yapacaksınız.

E bunun adeleti nerde. Bunlar bu kadar önemliyse aileye bakmak gerekirse, bugün 20 30 yaşındaki kadın bu fedakarlığı alıyorsa, adamın annesinin de ya bugünun yarını var, ben erkek annesiyim, tamam çok sevip her dakika öpmek zorunda değilim ama, bırakayım da bari kapı kapandığında huzurları olsun demesi gerekmez mi?

Bunu demeyen insana ben neden bakayım? Bu benim insan olmadığımı zalim olduğumu mu gösterir? Bir insan evladı, sadece evlendiğim adamın kan bağını kullanarak bana en güzel yıllarımda eziyet edip eşimle çocğumla huuzurumu bozuyorsa, yıllar sonra o bunları yarınını düşünmeden yaptığında ben vicdansız mı oluyorum? İnsanlığım kalmıyor mu?

Bu dediğime herkes katılmaz, dedim ya belkide yanlıştır. Ben düşüncelerimde çok ısrar etmem. Sizler evlisiniz daha deneyimleriniz var çocuklarınız var farklı düşünebilirsiniz. Ama ben şu an için bunu ne kendi anneme ne başkasının annesine yaptırmam! Hoş benim annem huzurum bozulur diye zaten kendisi yapmaz bunu.

elden ayaktan düşme hastalık gibi acil bir durum olmadıktan sonra kendi anne babamla bile birlikte yaşamak istemem onlarda istemez zaten biliyorum herkes kendi evinde yuvasında daha huzurludur ama genel olarak bütün kaynanalara da cephe almaya gerek yok mutlaka aralarında iyileri de vardır:31:

E iyi de negatif birşey değil ki bu, hatta hayat bilgisi kitaplarında dahi olması lazım yaşlılara sevgi saygı, mutlu geniş aile tablosu tarzı şeyler. Tamam kimse eşinin anne babasına büyük bir sevgi beslemek zorunda değil ama çocukları bu işe karıştırmayı doğru bulmuyorum ben, elbette dedesini büyükannesini sevecek çocuk, hem etrafında sevebileceği, onu sevecek ne kadar çok insan olursa o kadar iyi değil mi? Siz anlaşamazsanız dahi o babanne deden fsrklı şeyler öğrenecek, belki farklı kültürleri öğrenecek, belki bazı sorunlarında onu sizden daha iyi anlayacaklar, daha boş vakitleri olduğu için gerektiğinde üstüne düşecekler. Siz anlaşamıyorsanız diye el kadar çocukların da sevmemesini beklemek, o yönde yönlendirmeye çalışmak çocuğun hayatına getirilen keyfi ve haksız bir kısıtlamadır.

canim neden kardeşlerimizin eşleri için böyle bir şey dusunuyorsunki?
bilincli ve vişdanli bir anne zaten iyi bir anne olur. Zadece bilinçsiz ve dengesiz bir kadın kötü davrana bilir.
Her kadinda dengesiz değil herhalde. Burda kv'desi ile cok iyi anlaşanda var. Fakat şu bir gercekki gelinin kayınvalidesi genel olarak, damadın kayın validesinden acımasız.
O çizgi filim örnegi ise, Zadece bir espiri katmak için soylenilmiş olmalı.

ayrica bu kadar sinirlenmenide hiç anlayamadım, görende seni kaynana sanacak, ama biliyorum, henüz genc bir bayansin. Annelerimizi koruman guzel, ancak ne tür bir anneyi savunduğunda önemli. Burda kimse hakaret etmiyor, Zadece yollarımızı ayirmakdan yana oldugumuzu söylüyoruz. Keşke bende hala o sıcak pencereden bakmış olsaydım ama, ne yazsikki karşı tarafın beklentileri ve öfkesi ruhunu karanlık bir çukura atıp, üstüne kumu atacak kadar acımasız.

Ne guzel, hayatınızda kötü insanlarla hala karşilaşmamaniz, ve herkesi kendiniz gibi sanmanız cok guzel. Herkez, herkez gibi şanslı değil, herkezinde herkes gibi kayın validesi olmaz. Huysuz olsalar, eşin için katlanırsın;) ama bazıları tehlikeli! Tehlikeli derken ise, basit bir tehlikeden bahsetmiyorum:)

Back
X